Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt is esik. Mármint az eső, meg azzal együtt a kedvem is. Nagyon sötétedik, pedig tegnap ilyenkor még vigyorgott a Rézi. De most meg nincs is.
    Azért egy borda ütődés után is sokáig tud fájni. Ha meg az emberke utána meg is üti ugyan ott, hááát... Tessék vigyázni az egészségre! Nehéz mással pótolni. :p

Fatther és patakvera kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Elment az égzengés másfelé. Csöndes áztató eső esik. Kell ! Nagyon !
    Hihetetlenül száraz a föld....

patakvera és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Állítólag végigszalad az országon ez az esős viharos szeles idő, jól lehűl a levegő, fázunk egy kicsit és majd néhány nap múlva megint melegszik. Csak kibírjuk addig.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Holnap annyi lesz nálunk a maximum, mint ami ma a minimun volt. 11 fok. De vasárnap reggelre plusz 1 azaz EGY fokot mondanak. Nagy hőség nem lesz.
    Mára bezárom a farmok kapuját. Ha esetleg felébredek éjjel, akkor érdemes lesz idejönni, mert éjféltől hol itt, hol ott lesz érett termény. Majd meglátom, milyen lesz az álmom. Ha zavartalan, akkor hajnalig szundi. Ha nem, hát nem.
    Jó éjszakát!

patakvera, Hölgy-világ és smaragdzold kedveli ezt.
  5. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Az az ígért eső csak oda ért a keleti részre.Nálunk még most is esik.
    Még tízkor aratok és akkor kikapcsolunk,éjjel aratok ha felébredek.

ATündi100-on már négy boldog liliom van,és kettő betöltő virág más nincs,így nem lesz belőle felhő.

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Az én felhősoromról mindkét farmomon 1-1 virág hiányzik, de azokat nem sikerül kiforgatnom. Egy boldog liliom és egy betöltővirág a hiányzó elem. Egyszer csak összejön.
    Esik. Jó, hogy esik!
    Éjjel biztos, hogy nem kelek fel aratni, aludni fogok!
    Jó éjt mindenkinek!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én se kelek azért fel, hogy arassak. Olyan isten nincs!
    Szép álmokat! Majd még jövök.
    ------
    Negyed három. Megpróbálok szundítani. Hátha sikerül.
    ----------
    Sikerült. 2×20 perc plusz. Ennyi elég is. De nagy tolongás éjfél óta nem volt itt. :) Az utolsó adag komló érik a trópusokon. Aztán már csak Major Anna kell, az pedig ebéd után lesz elegendő. Akkorra ITT kész is leszek mindenféle kötelezettséggel. :D
    Eső nincs, az utak, járdák szárazak. Nap nem süt, mert ezek a lustaságok nem keltették fel a tikólból.

Utoljára szerkesztett: 18.4.15
  8. Csacskamacska

Jóóóó reggelt! Álmos vagyok még. Ásítok és ásítok. Nap itt sincs, eső esett az éjjel, mert minden vizes.
    Állatok megetetve, megitatva. Magammal kellene valamit kezdeni, hogy felébredjek. Lehet visszafekszem kialszom magam és akkor friss leszek.
    Itt a fácánkakas kukorékolását hallottam hajnalban, de az még nagyon korán volt, csak derengett.

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Kedves Csacska!
    Ajánlom, hogy sétálj ki a kertedben lévő úszómedencédhez, melynek ilyenkor is temperált a vize - így illik ilyen időben - és belecsobbanva ússz néhány hosszat. Majd felfrissülve mehetsz be reggelit készíteni. Azt ne akard megmagyarázni, hogy mint a Zállam hű szolgája nem rendelkezel egy fűtött úszómedencével, mint a Dallasban az Ewingok! Azt még elhiszem, hogy nem tartasz bejárónőt, hiszen fiatal vagy, jó erőben, de hogy nem telik abból a határtalanul magas közszolgálati fzetésből, ami minden pedagógust megillet, (Lásd skandináv államok! Ott a pedagógus a legmagasabban fizetett közalkalmazott.) azt nem hiszem el. Megyek és dolgozok a földemen, mert engem ott sem helyettesít senki. Élőmunkaigényes az eventes termelés. :p
    Kicsit ma hozzák, mert holnap délelőtt a mamával megy cirkuszba. Csak nézik, nem ők fognak cirkuszolni. Én meg addig főzöcskézek majd ebédet. Ez a munkamegosztás nálunk. :D
    Még mindig nincs napsütés, de legalább az eső sem esik.
    Szép napot mindenkinek!

10. Csacskamacska

Hmmmm, kimentem. Nem találtam a fűtött úszómedencét. Valaki elvihette az éj leple alatt. Találtam a virágok alatt lévő kaspókban, tányérkákban vizet, de az kis mennyiségű az én termetemhez képest és hideg is. Bejöttem, megmosakodtam langyos vízben és már dolgozom frissen, szorgalmasan a valósban is és itt a farmjaimon is.
    Itt is van cirkusz a városban, de én nem megyek, ha igényem van rá, csinálok magamnak......tudok, ha akarok.
    A konyhát veszem célba, majd a vasalót és a porszívót. Délután pedig a munkahelyről hazahozott füzethalmaz vár rám.
    Néhány nap alatt teljesen kizöldült a nyírfám, jó látni!
    Jó munkát mindenkinek!:)

Fatther, Tündi1001 és smaragdzold kedveli ezt.
  11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Egész éjjel esett az eső. Hol erősebben, hol gyengébben. Nyoma sincs mostanra, úgy elitta a szomjas föld. Viszont hirtelen minden zöld lett.

Itt a Koppin egyszerre kész lettem az eventtel. Nekem is maradt ki veres bogyó...)

Utoljára szerkesztett: 18.4.15
    patakvera és Hölgy-világ kedveli ezt.
  12. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Volt két partym. Ebből 1 ilyen lett:[​IMG]
    A másik 1885 tp, azt hiszem..:)

13. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó napot, úgy kezdtem a reggelt,ahogy zártam a tegnapi estét. Így reggeli után sétatúra indultam,közben lestem a fecskéket,de még nem találkoztam velük, viszont az utcánk végében a fészken már csücsül egy gólya. Főzni nem kell,ma pihi van, holnap meg nem leszek itthon..

Tündi1001, Fatther és DrKotkodácska kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

És mi lett a főnyeremény? Söprűs boszorka? Vagy valami éles dikiccsel hadonászó félszemű rabló?
    Még mindig napnélküli napunk van. Feleségem őnagysága most viharzott el cirkuszjegyért. Morcos, mert nem olyan lett a rizsfelfújt, mint amilyennek elképzelte. Szerintem jó, de az Ő elvárása nem mindig azonos az enyémmel. Pedig nem is dícsértem meg az ízlését sem. Már nagyon régen történt, több évtizede, hogy odaszúrta nekem, hogy vegyem tudomásul, az Ő ízlése jobb, mint az enyém. Rögtön azt válaszoltam, hogy természetesen. Ebben egyetértek veled. Gyanakodva nézett rám, majd megérdeklődte:
    - Gyanús vagy! Mi az oka annak, hogy egyből igazat adsz nekem? Nem a Te szokásod. Mindig ellenkezel. Most miért nem?
    - De drágám! Mert igazad van! Mert a legjobb, a legszebb, a legokossabb embert választottad férjül.
    Erre a fejéhez kapott, és kijelentette:
    - Ha én ezt tudtam volna akkor, amikor megkérted a kezem!!! - Azzal lemondóan legyintett és átment a másik szobába.
    Hát ez van, ha a férj kimondja az igazat. 8)
    Lassan aratok megint. Ideje lesz. Aztán délután itt befejezem az eventet és pihenhetek. Illetve át kell mennem Gobiohoz, mert ő bezzeg lassabban csinálja nálam. Nem értem, hogy a fészkes fenébe tud annyit szöszmötölni? Miért nem csinálja úgy, mint én? Mi az oka? Elvileg hasonlít rám. Egy kicsit. Nem nagyon, de hasonlít. Most már tényleg megyek, mielőtt mégegyszer visszajön a feleségem és meglátja miket irkálok. Az előbb azért jött vissza egy percen belül, mert a vékony kabátban fázott, vastagabbat vett fel. Érdekes. Én reggel hatkor rövidujjas ingben, mellényben mentem le a boltba. Nem volt begombolva a mellény. Nem fáztam, de többen néztek rám furcsán. Miért? Nem volt hideg. Plusz öt fok volt. És már lassan vége az áprilisnak is!

patakvera és Fatther kedveli ezt.
  15. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Játékostársad gőnyereménye:
    Madárijesztő kapitány:

Amit ad: 420 TP
    Érési idő: 10:00 óra
    Területigénye: 1*1
    Kitehető: a farmos területekre és a Kincses szigetre, de ott is sima farmos TP-t ad (Bahama szigetre nem kitehető).

Tündi1001 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönöm a tájékoztatást!
    Akkor az előbbi feltételezéseim keresztezése. A madárijesztőknek szoktak seprűt adni a kezébe. Ezt a boszorkától szerezte, a félszemű rabló meg találat. Kalózkapitány, mint madárijesztő. Hm, hm. Változik a világ. :D

Fatther kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Hasonlítok ehhez a madárijesztőhöz, így házimunka végeztével...Mára befejeztem a konyhai teendőim, a takarítást, stb.Sütöttem egy tepsi almás tésztát is, kell egy kis süti amire rá lehet járni eszegetni. Tegnap vettem kivit is, arra is rájárok, én szeretem, sok benne a C vitamin. ( lehet, hogy több, mint a medvehagymában..)
    Most jön a hazahozott füzetcsomó...
    Néha beugrottam a farmra az állataim megetetni, itatni, fákat a gyümölcsétől megszabadítani. Jól elfáradtam!
    A nap hol süt, hol nem, nincs túl jó idő.

Tündi1001 kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nnnna! Végre kiraktam a farkasok meg a sünök szaporítóhelyeit. Meg a többi szükségeset a tisztásra. Ott a víz ingyen van, több a tp.
    Amikor az utolsó adagot adtam be, 2007 pompás komlóm volt. De a gép csak 1997-t adott be. Mi a ...? Van elég, miért nem adja be? Rákatt. Aszongyahogy: Csak 10 van. Biztos, hogy be akarod adni? Naná! Mi a fenét akarnák mást? Beadtam 3-t. Erre megint szól: Csak 7 marad! Be akarod adni? Hááááát! Vigyáz a rendszer az értékeimre. :) Azt nem tudhatta, hogy a Bahamákon teli van vetve és még nő a komló. Van elég. A felszabadult másik két területen majorannát termelek, de már csak 2×2-s területeken. Nem aprózom el. Már csak a másik farmot kell befejeznem. Van rá két nap. Holnap ott is végzek.
    A napocska most már süt. De nyugaton sötét az ég alja.

patakvera kedveli ezt.
  19. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!

Először ezt pörgettem:

majd pedig ezt forgattam ki:

Az első,szigetre kirakva BTP-t ad, kincsesre nem lehet,mivel nincs-még-.
    Ha ilyen idő marad,holnap nem tudom mit kellene felvenni,mikor bemegyek Debrecenbe..

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Gratulálok Ildikó! Inkább melegebben öltözz, hideget jósolnak.
    Az előszobámban van egy beépített szekrény amit télen második hűtőnek használok, máskor meg jó "raktárhely". Ma egy segítő kéz újra polcozta, mert már igen labilis volt. Remek lett, pakolhatok bele nyugodtan és több hely is lett benne.
    Esti vetés elintézve, állatokra még majd ránézek.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.