Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

Kettő farmon már reggel befejeztük az eventet,harmadikon délután oda még kellett komló.
    Felhősor beüzemelve,..a most megszerzett ólak és a kivik kint vannak,..holnap délután megy ki a többi,..addig is csatnizunk kis földet.

Unokáknál voltunk mert az anyuka Andrea,..nemrég értünk haza.Délelőtt pedig diós és mákos kalácsot sütöttünk,...én meg a tűzhely!

Ildikó gratulálunk a nyereményeidhez,...hátha még a kertbe is kiraknád őket,..még a szomszédot is elijesztenék,..kapitány hangját ismerem.Jobb idő csak jövő hét vége fele lesz,..érdemes rendesen felöltözni mer abból lehet levetni.

Csacska, ne hasonlítsd magad a madárijesztőhöz,..találkoztunk és nem ijedtem meg!Hogy egy lakásba mennyi minden tud lenni,..amikor a spájzot rendeztük át,mindent a konyhába pakoltunk és alig fértünk el.Pedig a konyha 10-szer nagyobb,..igaz a spájz a földtől a plafonig van.

Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Sziasztok !

Igyekszem, mert már jön Tihamér lassan. Én még nem feküdtem le. Vendégünk volt és veszettül kanasztáztunk..:)
    Lassan húz már az ágy..
    Az előbb néztem a hőmérőt, most 3 fok van kint. Reggelre lehet csíp egy kicsit, ha már virágban vannak a fák...:(

Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt is három fok van kint. Bent meg megy a fűtés. Még szerencse.
    Délelőtt Gobionál is kész lesz az event. Party pörgetésen nem voltam. Az még hátravan.
    A női szakasz még alszik. Nagy nap a mai. Tündérkém ma is készül az elefánton a lovaglásra.
    - Kicsit félek tőle papa! Olyan nagy, én meg kicsi vagyok.
    - Nem kell félni! Nem bánt téged. Szelíd, békés. Tavaly sem bántott. Emlékszel?
    Hát persze! Tavaly sem volt semmi baj. Kétszer is ült rajta.
    Jó reggelt mindenkinek!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Ugye, hogy nem tévedtem, mert itt voltál a kertek alatt...:)
    Most 5 fok van (nem fagyott..) és 1000-el süt a Nap. (Eső kellene..)
    Kellemetes lovagolást a kis Tündérkéddel..:):)

Mint tudjátok, megint kaptunk party pörgetést...Mondom akkor nosza: lett egy kisVigyorim...:) Eddig kettő van, jó lesz harmadiknak..:)
    3 farmon kész a felhősor. A kis Koppin még küzdök, de nem lesz meg. Ám így is elégedett vagyok a dologgal, ahhoz képest, hogy milyen alacsony szinten vagyok.

Utoljára szerkesztett: 19.4.15
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lányok elmentek cirkuszolni. Én meg maradtam itthon. Én lettem a házőrző. Néha majd vakkantok egyet, nehogy a betörők betévedjenek. Kilenckor már a másik farmon is kiraktam az odúkat, kotorékokat, ólakat, lyukakat meg mit tudom én hány neve van annak a sokféle állatlakásnak. A kapott hársfákat is elültettem. Most nézem, milyen gyorsan cseperedik fel nagy fává. Szinte furcsa, hogy nem kell lesnem az órát, mikor kell aratni. Éééés nem elfelejteni enni, ha letelt az én időm! Mert akkor egyrészt kevesebb lesz a termés, másrészt meg tovább tart az event befejezése. Este fél tizenegy körül csukódtak a pilláim véglegesen, nem bírtam tovább fentmaradni. De negyed négykor már fent voltam. Mehettem a farmokra.
    Kenyér dagad a mikrobiban, legalább is nagyon remélem, mert azóta nem pillantottam rá. Majd cirka fél óra múlva, hátha megkelt. De szerintem lesz abból 40-50 perc is. Ritka, ha fél óta alatt megkel. Az csak az istenverte kánikulában lehetséges. Fele teljes kiőrlésű, a többi meg a szokásos BL-55. (Mezei liszt.) Jobb lenne "nullás liszt", ahogy szokta nagyanyám mondani annak idején, úgy 50-60 éve. Ezen ő a BL-100 minőséget értette. A kenyérliszt mindig finomabb őrlésű. Ezt apám is megerősítette, aki annak idején a budapesti sütőiparban dolgozott. Ő volt a szállítási igazgató szintén régen. Tudta miket hurimáltat ide-oda. Jó memóriája volt mindig. Olyanra is emlékezett, amire nem kellett volna. :p Már ami velem volt kapcsolatos és nem a legpozitívabb élmény. De az iiiiigen ritka esemény lehetett, ha rosszat tettem a tűzre, mert én ugye - mint említettem, - a megtestesült jóság voltam, gyerekkoromban is. Nagyanyám csak 3 főzőkanalat tört el a hátsómon, mert ő azzal fegyelmezett. Esetenként kézzel, ha csak kisebb vétség volt. Az a 3 kanál kevés, ha arra gondolok, hogy a környezetemben a többi hasonló korú fiú, akikkal együtt nőttem fel, mennyivel több és nagyobb verést kapott nálam. De még is csak felnőttünk. Nem rohantunk se haza, hogy a tanító/tanár bácsi/néni megpofozott, mert annál nagyobbat kaptunk volna még hozzá. De az iskolába se futottunk, hogy otthon megvert valaki, mert bár nem ütöttek volna ők is, de helyeselték volna a felmenőink cselekedeteit. A gyámhatóság meg mindenféle gyerekvédelmi szolgálat, felügyelet az ismertelen volt számunkra. Magától értetődött, ha lezavartak egy-egy maflást, fülest, kokit, egyebet. De ha előkerült a szíj, hát az már keményebb dolog volt. Sajnos esetenként előkerült. Még csak azt sem mondom, hogy nem volt ok a "nevelésre". Én viszont összesen egy alkalommal vertem el a két csemetém fenekét. Óvodáskorúak voltak. Nagy baj is bekövetkezhetett volna a kettejük eldurvult civakodásából. A kicsi - aki mindig hörcsögebb természetű volt (ezt is az apjától örökölte) - belelökte a nagyobbikat az erkélyajtóba. Az első üveg betört, a másodikon akadt fent a nagyobbik, ülve. A nagy csörömpölésre berohantam a szobába a konyhából, főztünk a feleségemmel, majd első pillanatban azt néztem, mekkora a baj, mivel nem volt még egy karcolás se, bár jókora hegyes szilánkok álltak a keretben, elöntött a harci láz. Elkaptam a nagyobbikat, felfektettem a heverőre és elvertem a fenekét kézzel. Aztán a kicsi következett a testvére mellett. Egyet se nyikkantak! De mikor én kimentem feldúlva és bejött a feleségem, na akkor eltört náluk a mécses. Sírt mind a kettő. A feleségem vigasztalta őket, meg szidta is közben mind a kettőt, miért tettek ilyent. Később behívott, nézzem meg, milyen lett a két kölök meztelen hátsója. Mit mondjak? Szépen látszott a kezemen lévő öt ujj "lenyomata". Napokig. De se előtte, se utána nem bántottam egyiket sem. Nem kellett. Volt mikor a feleségem kijött a konyhába, kérdezte, miért bántottam a kicsit? Én? - kérdeztem vissza. Hozzá se nyúltam. De a Levi mondta, hogy bántottad! Bementünk és megkérdeztem:
    - Bántottalak téged?
    - Nem. ... De ... olyan csúnyán néztél rám! - szipogott.
    Elég volt, ha bementem és rájuk néztem. Nagyon csúnyán tudtam nézni. Szót fogadtak. Szegény csemetéim, nehéz gyerekkoruk volt. Arra a verésre egyik sem emlékszik, csak mi a feleségemmel. Az is régen volt biza!
    Na kimegyek, megkukucskálom a mikrót, hátha...

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot kívánok mindenkinek!
    itt süt, bár hőség nincs. Madárkák mondják a magukét a tulipánok is kinyitották szirmaikat.
    Tihamér, bizonyára nagyon elhasznált és gyenge volt már az a fakanál. Veréssel nem sokra megy az ember, de néha én is azt mondom, hogy jó időben, jó helyen nem okoz tragédiát...megtettem én is, bár úgy éreztem, hogy a tehetetlenségemet fejeztem ki vele. Rég volt. Anno, anya is a fakanalat használta. Rossz gyerek voltam, vakmerő,fára másztam, kerestem a veszélyes helyzeteket. Ma már nem, egy tündér lettem ahogy benőtt a fejem lágya...
    Hú, hallom, hogy táncol a fedő, szaladok....

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Tündi1001

Szép estét!

Csacska,..milyen zenét kapcsoltál be a konyhába hogy még a fedők is táncolnak?Nálad még fedőnek is jó lenni!

Múltnap mikor 27 fok volt kikapcsoltuk a fűtést,..most a nap melegít.
    Ki kellene rakni az állatokat,..nagyon lassú vagyok ,..talán estére meglesz.

8. Csacskamacska

A rádió szól megállás nélkül, így válogathattak a fedők, hogy mit is táncoljanak, volt ott minden, lassú, gyors melyiknek mihez volt kedve, de véget vetettem a jókedvüknek, mert gázt takarékra tettem, kikapcsoltam, fazekat levettem, sütőt kikapcsoltam. Rend lett rövid időn belül, készüljenek a táncvizsgára máskor!
    Az állatok kirakásán túl vagyok, de én sem szeretem a pakolásukat.

Bár napsütéses idő volt, de meleg az korán sem.
    Kellemes estét mindenkinek!

Fatther, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csend lett a lakásban megint. A feleségemmel nem sokat zajongunk. Kicsi élvezte a cirkuszt. Voltak lovak, a nagy kedvencei, elefánt is. Nagy fekete lovon körbevezették a porondon és ami a lényeg, megint felülhetett arra a nagy elefántra. Erről fénykép is lett csinálva.
    - Papa! Olyan nagy és alig van szőre. A paciknak sok van, de az elefántnak alig. Meg olyan meleg volt a bőre.
    Hát én még nem ültem elefánton, nem tudok hozzászólni ehhez. Még csak nem is simogattam ilyeneket. Elég volt nekem a feleségem, meg a két csemetém. :) Lovon ültem ugyan, de arra sem emlékszem. Állítólag előbb ültem lovon, mint tudtam volna járni. Apám felültetett maga elé a laktanyában, amikor még csak fél éves voltam. Ja kérem, lovas nemzet a magyar! Előbb tanul meg lovagolni, mint járni. :D
    A farmokon minden helyreállt. Béke, csend és nyugalom. A következő eventig. Aztán majd meglátom.
    Szép álmokat, jó éjszakát!

10. Koppi

Amolyan se ilyen se olyan időnk volt ma.
    Miután "okos kazánunk" van úgy állítottam át, hogy csak igazán hűvös idején fűtsön.
    Inkább a gázszámlára költsünk, ne az orvosra...elvvel nálunk nem lett kikapcsolva a fűtés.
    A kis Koppin a felső sor arany és gyémánt része hiányzik. Nem fog összejönni...
    Nem lesz annyi felröppenőm...

Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Kopi, a remény hal meg utoljára!
    Jó éjt, aludjatok jól, ébredjetek vidáman!

Tündi1001 kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Furcsa, hogy megint melegek a radiátorok. De biz itt sincs meleg. A kinti hőmérsékletet keveslem, a bentit nem. Fűtenek rendesen. Ezt majd a pénztárcákon tudjuk lemérni a következő elszámoláskor. De abban igaza van Koppinak, inkább a fűtőanyagra költsünk ne az orvosra. Pláne ne gyógyszerre!
    Szép, napsütéses és kicsit melegebb napot kívánok mindenkinek!

Fatther kedveli ezt.
  13. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó Reggelt!
    Ezen a farmon felhősor beüzemelve, másikon még cirka 1200 pompás komló várat magára.
    Ha tudok még 2x aratni ott is meg lesz a felhősor, de mivel ma is jönni-menni fogok a városban,kérdés meg lesz-e?
    Szép hétfői napot kívánok,és még szebb hetet!

Fatther, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  14. Koppi

Sziasztok !

Pitymallik. A mai nap felhőtlenül enyhén párásan és 3 fokkal indul.
    Nekem eddig még nem volt kiváltva a Kincses sziget. Ez immár a múlté. Tegnap este beadtam a 30 AB-t és A Mólóra lépvén feltünt a másik Sziget. Most meg volt a jutalma annak, hogy erősen túltermeltem a Bahán, mert szinte gond nélkül, de felszabadítottam az összes helyet ott. Nem mondom, anakondából és tevéből vennem kellett a Piacon, de a növények és fák mind fedezték a kiadás költségeit és végre kitakaríthattam a Pajtát a kütyükből..
    Ezzel még erősen adós voltam.
    Közben kétszer is szintet léptem a Bahamán. Immár "csak" 2 szintlépés a 200 -as limit...
    Szép Napot Mindenkinek !
    (a kis Koppin még 70 fölötti piros cúkor hibádzik...Összejön vajh?) :)

Utoljára szerkesztett: 20.4.15
    Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Jó reggelt és szép napot mindenkinek?
    Ildikó drukkolok! Kopi a cukorral mit csinálsz? Gránát kellene szerintem..((bocs)
    Megyek várnak a gyerkőcök!
    Napsütést és meleget!:)

Hölgy-világ, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szerintem Koppi pacifista. Nem (robbanó) gránátot, hanem cukrot gyűjt. Az sokkal szelídebb emberre vall. Nem készül háborúba menni. Hm! ... Gondolkodok ... Hát igen! Annak idején a csehek fejlesztettek ki egy semtex nevű, rendkívül nagyerejű plasztik robbanóanyagot. Terroristák szerették használni. Mi van, ha ezeket a szép piros gránátokat is azzal töltötték meg? Volt valamilyen drazsé nálunk, lilás-bordós, rücskös külsejű, belül barna karamell volt. Nem vagyok benne biztos, de mintha Nebuló lett volna a neve. Szerettem enni, pedig nem vagyok édesszájú.

17. Tündi1001

Szép napot!
    Napos időnk van nagy széllel,..hétvégére már melegszik az idő.
    Koppi csak összekeverte,.. Gizikét a gőzekével.
    Tegnap mire kiraktam az állatokat majdnem befontam a hajam,..azt a keveset!

Koppi a kütyüket válogasd meg,..azokat oda rakd a kincsesre ami bahamásat ad.
    Ha igyekszel utol érsz a bahán,..205.

Hölgy-világ, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem karamell volt a cukorka tölteléke, hanem grillázs. Érdekes, de nem találtam képet róla a Google-n. pedig sokat kerestem, de nincs. Hivatkozás, - szöveges - mint a tenger. De kép, aaaaz nincs!
    Én a Bahama 200-s szinttől még évekre vagyok. Nem fény, hanem rendes évekre. Sosem erőltettem. :)
    Javul az idő. Hál istennek!

19. Csacskamacska

Hazaértem, ma rövidebb napom volt.Majd elfújt a szél, gondolkodom a téglán holnapra, mert holnap legalább másfél órát kinn kell lennem. Esetleg cöveket szerzek be és lecövekelem magam..
    Tihamér, valami rémlik, de csak rémlik. Lajos, remekül festenél befont hajjal, ha úgy alakul, képet is kérünk!
    Kopi, akkor most mit is küldjek? : cukrot, gránátot, gőzekét??
    Megyek az állataimat ellátom, mert nagy a zaj az ólak környékén. Csendet akarok!

Hölgy-világ, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Sziasztok !

Eddig ilyet soha nem csináltam, mert sajnos kevés lett a piros gránát (cukor). Elballagtam a Gazdaboltba és vettem 32 FA-ért kiegészítendő a felreppenőket. (Sajnos kevés hosszú érésű növényem van még...)
    Köszönöm mindenkinek aki küldött nekem ilyen izét...:)
    Ma este nem tudok lenni, mert pingpong Nap van...

Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.