Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Akinek tankolni kell, az holnap tegye meg, mert igen megugrik a benzin ára. Nem örülök neki! Beszereztem volna már én is egy kétkerekűt, de az utóbbi szeles időben nem tudnám használni, vagy állandó homlok- és arcüreggyulladásban szenvednék. Hiába, mindenkinek van egy gyenge pontja....
    A kis farmokon ma délután váltottam ki az aratógépeket, így most ott legalább az aratás gépesítve van. Kihasználom és rövideket termelek.

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Egész eddig fontam a hajam de nem jött össze!Maradok fonatlan!

Találtam Nebulóról képet,csak nem valami jó így nem raktam fel!Én régen a Balaton szeletet szerettem,...legtöbbször szerettem volna,..de nem volt 50 fillérem. Akkora volt mint a nagy kockacukor.Akkoriban 50 fillér volt egy kanál fagyi is,..az is csak Bucsukor!

Koppi meg kergeti a labdát.

Amióta minden van a gyártelepen sok mindenből hiányom van,..eszik a magvakat,virágokat meg mindent.
    No,..de tartunk egy kis szünetet,nem kell nekik mindig üzemelni.

Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

......és csatos üvegben árulták a Bambit...
    Igen, mókuskerék, megy a malom, mennek a "gyárak" és fogynak az alapanyagok. A malom kedvezményt kihasználva nagy tételben gyártom a tápokat, így szépen fogynak a termények, lehet termelni az utánpótlást..

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ha nincs kép a Nebulóról, hát nincs. De én látom magam előtt, s ez nekem vigasz. Én sem találtam semmilyent, de azért nem fog összedőlni a világ.
    Csacska! Ha a gyenge pontod az arcüreged és a homloküreged, akkor neked nem lenne célszerű a klíma sem otthonra. Az is tudna bajt okozni valószínűleg. Ha bemennél a melegről és megcsapna a hűvös levegő, pláne ha még "fújtatna" is klíma, asszem elég sokk érné az üregeidet.
    Jó éjszakát mindenkinek! Még Koppinak is, aki a labdakergetésben fog ma is elpilledni. S még vár rá az izomlázító (nem lazító) földművelés a birtokokon. :p

5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Megjöttem..:)
    Volt annyi eszem, hogy délután "hosszút" ültettem, így most nem kell görnyedni...
    Azért érdekes dolog ez a pingpong. Ma egész nap kínlódtam térdfájással, hasogatott rendesen. Alig tudtam a harmadikról lejönni.
    Odaálltam az asztal mellé és mintegy varázsütésre elmúlt minden addigi fájdalom a a sajgó testrészemből...
    Ma, ment a játék. Bejöttek olyan kunsztok is, amik régen ....
    Jól éreztem magam. Sikerült megszorítanom az ellenfelemet és ez sikerélmény a számomra, mert eddig mindig kikaptam tőle...
    Talán ha nem heti kétszer járnék jobban menne. Aztán már hiányzik a mozgás is...

Utoljára szerkesztett: 20.4.15
    Fatther kedveli ezt.
  6. Tündi1001

Gyenge,..de elhoztam,..[​IMG]

7. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Rádolgoztam kicsit és íme: [​IMG]Ne mondjátok már, hogy nem görnyedek eleget...mellesleg...:):)

Utoljára szerkesztett: 20.4.15
    Fatther kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Nincs klímám és nem is lesz, még a kocsiban sem kapcsolom be. Kocsival is azért kezdtem el járni, mert a buszon nem lehetett egy olyan helyet találni, ahol ne lett volna huzat. Felszálltam a buszra, megálltam, éreztem, hogy huzat van, arrébb álltam. Ott is éreztem, hogy huzat van, megint arrébb álltam....ezt "játszottam", az utasok meg azt gondolták, hogy egy hülye lökött nő.... a hátamra meg nem írtam ki, hogy miért is vándorolok..Imádom a kalapokat, nyáron is abban járok, valamit az is véd a szél ellen. persze volt már, hogy úgy mentem az utcán, hogy a kezemmel fogni kellett a kalapot, különben elfújta volna a szél. Olyan is volt, hogy lefújta a fejemről és szaladtam utána....micsoda élmények?? Ennyit a kalapokról.
    Még egy utolsó aratás, össze kell kapnom magam, mert Zöldike, nagyon teper...még utolér! :)

Jó éjt, aludjatok jól!

Fatther kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kukucs! Na nézzük! Ki van itt? ... Hát ... nincs itt rajtam kívül senki. Magányos vagyok már ismét.
    Iiiigen! Ezt a képet találtam meg én is, deee tényleg csak érintőlegesen lehet(ne) felismerni. Jó képzelőerő kell hozzá.
    Koppi! Én úgy tudom, emlékszem: A szabadon választott jól megy (ping és pong), de a kötelező... (lépcsőmászás)
    A kalapomat (csak szalma volt, de az is csak addig, míg el nem hagytam) én is megkergettem párszor. Mostanság a sapkával kell vigyáznom kerekezés közben, ha nagy a szellő. Alávág a karimának, oszt vagy lepattanok - na azért ez túlzás, csak szállok - és kerékpárt leállítva megkeresem vagy lemondhatok róla. Volt, hogy jó 50 méterre <Elfújta a szél> s mehettem utána. Puha, szürke színű, eléggé kifakult a viseletben, de hozzám nőtt, körben karimás tökfödőm van a jobb időkben nálam, rajtam. Asszem Surda volt egy jugoszláv sorozat főszereplője, annak volt hasonló a fején. Nem néztem annak idején, de mondták, hogy olyan, mint az övé. Legyen. Nekem jó, mert ha nincs eső, akkor oldalról összenyomom és beteszem a táskába. A viszonylag széles karima alá meg nem esik be az eső. Ha meg akkora a szél, hogy mégis oda hordja a kis cseppeket, akkor meg úgy is tök mindegy.
    Az biztos, hogy valaki teper rendesen, megyeget előre, persze edzés után. Úgy könnyű! Próbálná meg bemelegítés nélkül felrohanni a 65-ről a 66-ra! Még le is sérülne.
    Szép napot mindenkinek!
    -------------
    Megnéztem, tényleg olyan, mint Surdáé volt.

Utoljára szerkesztett: 21.4.15
  10. Koppi

Szia !

Itt lennék, de Te most szundizol, vagy bótolsz..:)
    Ismerős a "Surda" kalap. Igen népszerű volt erre is. Többen viselték. Én nem. Sapkát, kucsmát, télen veszek föl. Nem igazán kedvelem a baseball sapit sem. Olyan idegennek érzem, pedig mostanra nagyon elterjedt.

Kirúgott az ágy és érdekes módon nem fáj a térd...Lehet beáll mára már az időjárás a normális kerékvágásba?

11. Csacskamacska

Jó reggelt!
    A gépem átment csigába, én meg mérgezett egérbe....
    Pá, majd jövök!

Tündi1001, Fatther és heliantus kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Se szundi, se bót. Gyilkolásztam a mongolokat. Most abbahagytam a városaik elfoglalását. A lakókat nem bántom, de a katonáik makacsok, az utolsó emberig harcolnak. Amikor a bombázók megszórják őket, a harckocsik meg legázolják, akkor is ellenállnak a kardos, lándzsás alakulatok. Meg a lovasíjászok. Ők tudják. :)
    Még egy óra és irány a posta, majd a bank, mert emelni kell a közös költség átutalásának összegét, cipész és a bót. Kell nejemnek friss kenyér. A szombatit öregnek találja, a vasárnapi sütésemet meg nem szereti. Kap frisset. Én meg jól elvagyok a sajáttal. A száradó kenyérből meg majd csinálok rakott kenyeret. Az nem lesz száraz!
    Nap hol süt, hol meg, mint most is, bújócskázik.
    Szép napot nektek!

13. Koppi

Itt felhő mentes napsütés van. Meleg az nincs. Hátha lesz. Ideje lenne már neki, nem csak úgy csepegtetni a Nagy Természetnek egy egy napon, hogy lehetne már jobb idő is, de még nincs itt az ideje neki. Még nincs.....
    Milyen házban laktok? Távfűtöttben ? Egyedi, konvektoros esetleg kazános fűtésetek van?
    Én nem játszom más játékkal a neten. A farmok kitöltik az időm azon részét amit erre szánok. Nem is hittem volna, hogy az ember ennyire tud kötődni egy Játékhoz...

Fatther és heliantus kedveli ezt.
  14. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Szép napot!

Az idő remek. tegnap azt hittem, hogy esni fog, mert olyan randa fellegek jöttek, hogy csak na. Így hát munka után nekiálltam füvet nyírni. A kert szép lett az eső nem esett, kicsit bosszankodtam, de remélem hétvégén nem kell újra nyírni :) A bazsarózsa nagyon megindult, bimbózik, alig várom, hogy kinyíljon.
    A tavaszi fáradság jelei mutatkoznak rajtam.

Csacskamacska, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Rajtam is van tavaszi fáradtság, de a feleségem szerint az csak lustaság. Nálam! Mindenki mást megviselt a tél, a fény hiánya, a sötétség, egyedül én vagyok csak lusta és nem fáradt. :p Esni itt sem esett, remélem most a héten nem fog, de utána már kell! Májusi eső aranyat ér.
    A lakásunk panellakás, távfűtés. A kazán a MOTIM területén van, de nem az övé, hanem a MESZ nevű (Mosonmagyaróvári Energiaszolgáltató) cég tulajdona. Az vette meg. Most vannak, lesznek bajban, (de szerintem mi is!), mert kapcsolt gázturbinák vannak. Villamos energiát termelnek és a hulladék hő megy fűtésre. De az állam úgy döntött, hogy nem kell a kapcsolt termelésűekből áramot kötelezően átvenni. De úgy meg nincs nyereség. Aztán a rezsicsökkentés sem tesz jót a hőszolgáltatóknak. Csak az a baj, ha ez a cég tönkremegy, akkor ki a bánatos jó isten fogja fűteni a MI lakásainkat? Gázzal nálunk nem szabad se fűteni, se főzni. Amikor a lakást megvettük, benne volt a Használati utasításban. A tűzoltóság meg ellenőrzi is, s ha valakinél talál gázpalackot, annak annyi. Még turista palack sem lehet a lakásban. Kémény nincs. Villannyal lehetne, de azt nem bírja a lakás vezetéke, meg enyhén szólva is baromi drága lenne. Pálinka ugyan csinál némi belső meleget, de azzal aludni ugye.... Meg annak a fajlagos költsége is magas lenne szintén. :)
    A gyilkolászós játék nem netes, hanem cserélhető lemezről megy, eredeti cd, régi, de kedvelem. A netemet nem terheli. (Civilization IV)
    Az a furcsa, hogy civilizált ember nem gyilkolássza le a másikat, de ebben a játékban akkor kap sok pontot, ha bizony hadat visel. Itt sem kötelező, lehet csak békében is fejlődni, de akkor a szomszédok képesek összefogni ellenem. Muszáj fegyverkezni így is, úgy is. Akárcsak a valós életben. Ilyen az élet. ;)

patakvera, heliantus és Fatther kedveli ezt.
  16. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Az élet árnyoldala (mióta emberiség kifejlődött) vagy most már a napos is Tihamér?
    Szervusztok! Az a feneség történt,hogy főznöm kellett, oszt szó-szót követett és dupla mennyiséget kellett főznöm.
    Mikor eleve úgy készültem,és öltözködtem, ma kimegyek a kertbe. Hát nem, mert ha anyukám úgy kezdi reggelizés közben-avagy után,hogy úgy - de úúúúgy ennék egy kis..ezt,meg azt,az egyet jelent a konyhai robottal, no nem mondom, ha már lúd legyen kövér alapon hozzá tettem a magamét, és mindenki azt evett amit akart.Persze ennek megvannak az előnyei, maradt holnapra is,és tuti konyha mentes nap lészen. Most pihi, utána meg kimegyek..nem az ócskapiacra,hanem a kert végibe.
    Jahh..kissé dühöngök. Ezek a négylábú szőrös,vonító dögök annyi spenótot,meg brokkolit zabálnak..hogy..hogy ennyit még én se! De azért is ma ebédre brokkolikrém levest csináltam, és egy szőrös lábú vega farkas se kap belőle. Punktum.

17. Tündi1001

Fatther, Csacskamacska és heliantus kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hát erős a gyanúm, hogy kihagyom én ezt. A malom most is pörög, foglalt. Nem fűlik a fogam ehhez az eventhez.

heliantus kedveli ezt.
  19. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Megnéztem az új feladatot, és úgy döntöttem, hogy első körben átmegyek az egyik marktba, ott van mindenféle papi :) Ildikó ne is adjál nekik, egyenek a mostani eventből valami cuki bocit vagy pacit :)
    Munka után irány a kert egy kis gazolás van még.

Fatther, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Hazabotorkáltam.
    Örülök, hogy jól vagytok és írtatok. Ildikó, én sem főzök holnap, de nem is eszem olyan finomat, mert a "menza" az nem házi... Helike, fűnyírás után mindig nagyon szép a kert. A bazsarózsát imádom, nagyon finom az illata.
    Lajos, az ikres napot én is várom, számítok rá!
    Tihamér, nem kell kihagyni. Nem kell az egész feladatsort megcsinálni, elég ha az ezüstöt megcsinálod, meg az utolsó szintet végig, akkor már a felhősor kész, arra meg azt teszel amit akarsz. Csak átfutottam a leírást, de remélem jól értelmezem. Én így gondolom, no, meg lehet szemezgetni, kinek mire van szüksége, vagy mi az amit be tud adni. Malom nálam nincs olyan hosszútávra beprogramozva és az event is egész sokáig tart.

heliantus, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.