Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Majd meglátom, nekiálljak-e vagy sem. A tenyésztés sem az erősségem. Szupertápom van egy kevés, 1300-1400 db, azzal nem lesz gond. A másik farmon is van ennyi. Itt meg benéztem a Gazdakörbe, megcsináltam 2 feladatrészecskét. Hiányzott majdnem 15 ezer TP a szintlépéshez. Most meg 11 millió 600 ezer feletti kell. Kellett nekem ugrálni? De azért a kicsi farmom is 87-s lett. :D

heliantus és Fatther kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Álmodd meg az alatt a rövid idő alatt, amíg alszol!...:) Nem olyan nagy dolog, nézz körül a pajtádban a tenyészállatok között, biztosan találsz olyat amire szükség van.
    Fázom. Itt ülök egy helyben, dolgozom, már plédbe is betakaróztam és nincs melegem. Lassan bekapcsol a fűtés...19, 5-re van beállítva.

heliantus, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska! Baj van. Valaki megfertőzte a másikat. Egy órája mondtam a feleségemnek, nem érzem jól magam. Vasárnap estétől érzem, hogy van torkom. Valami van bent a torkomban, lehet, hogy egy el nem olvadt fagyigombóc, bár fagylaltot még tavaly sem ettem, csak tavalyelőtt. Megnéztem a hőmérővel mennyi a hőmérséklet a hónom alatt. Az volt a gyanús, hogy a pulzusom felment 90-re. Nem sok, 37,2. A baj az, ha nekem 37,5 a mőmérsékletem, ami csak kezdődő hőemelkedés, akkor én már haldoklok. Körülbelül 30 éve mondtam egy februári kedd reggel az üzemorvosnak, hogy legyen szíves vizsgáljon meg. Véradás volt aznap, rendelés előtt pár perccel érkezett. Rendelés helyett már készültek a vámpírok a vérvételre. Megkérdezte, mi a baj. Mondtam, lázas vagyok, 38,5 a hmérsékletem. Azonnal behívott, mert ilyent nem hallott tőlem még. Rögvest haza is küldött, én meg 2 hétig nyomtam az ágyat. Akkor tudtam meg, milyen ha valaki annyira fázik a takaró, illetve takarók és télikabát alatt, hogy szó szerint csattog a foga a reszketéstől. Csak azért nem ment fel 39,5 fölé a lázam, mert feleségem délután 3-tól este nyolcig óránként cserélte rajtam a vizes lepedőt. Most azért nincs ekkora baj. Remélem nem is lesz.
    A lakásban meleg van. Fűtenek.

patakvera és Fatther kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Biztos legénykedtél a kis unokád ott létekor, azért a megfázás..;)
    Én nem vagyok megfázós tipus. Kinőttem belőle..:D Különben is ha megfáztam esetleg, kimentem dolgozni a melóhelyre, bementem a -20 fokos tárolóba és ott kicsapta belőlem a kórt, a hideg. Tény, hogy nagyon ritkán voltam megfázva
    Egyszer lettem nagyon beteg. Pont éjszakára mentem dolgozni motorral jártam a tőlünk 14 kilométerre levő munkahelyemtől. Nem volt semmi érdekes az úton.( Mi 6-tól 6.-ig dolgoztunk 12 órában. )
    Elkezdtem átöltözni és akkor jött rám a hideglelés, elkezdtem fázni, a szó szoros értelmében vacogott a fogam. A srácok látták, hogy baj van és szóltak a bent lévő nagyfőnöknek, az bejött és kérdezte, hogy hol lakom, mert hazavisz autóval...
    Úgy is lett.
    A feleségem is értetlenül állt a dolog előtt, de nem esett kétségbe. Megpróbálta az addigra 40 fok fölé ment lázamat lehúzatni. Hideg vizes borogatást adott nekem. ( én nem nagyon emlékszem már rá, jótékony feledésbe merült a dolog.)
    Kihívta az orvost, mert abban a szerencsében részesültünk, hogy volt telefonunk. (Ez a múlt rendszerben szinte privilégiumnak számított, de neki a munkahelye miatt megkaptuk. Biztos Te is emlékszel rá...)
    Szóval lejött a doki és kérdeztem, mi a bajom? A párom mondta, Ő az orvos és már szinte önkivületben vagyok, adjon már valami injekciót nekem. Végül megkaptam a szérumot, ami lejjebb hozta a lázamat...Elaludtam. A feleségem virrasztott mellettem, ha baj lett volna akkor ott legyen...
    3 napig voltam otthon, aztán elmúlt a láz.
    Azóta sem tudjuk mi okozta. Szerencsére máig nem tért vissza..

Ez az én történetem...:)

Jó éjt..:)

patakvera és heliantus kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Vettem egy meleg vizes zuhanyt és így már sokkal jobb. Nincs semmi bajom, csak lehűlt a levegő itt benn a lakásban is. Mivel olyan munkát végeztem ami mellett ülni kellett, a vérkeringésem is lelassult, ezért fáztam.
    Nem nagyon szoktam lázas lenni, csak úgy érzem, de amikor megmérem, akkor csak hőemelkedés. Nem is akarok betegségről beszélni, egészséges akarok lenni és jó időt akarok, meleget, napsütést, hogy feltöltődjön a testem erővel, D vitaminnal, meg minden jóval.
    Péntek reggel megyek laborba, így a héten nagyon megnézem mit eszem, mert a koleszterinszintem magas szokott lenni, gyógyszert pedig nem szedek rá. Van a hűtőben egy kis sült császárszalonna, de nem nyúlok hozzá, pedig igen szeretem. - majd péntek délután..
    Jó éjt, aludjatok jól! :)

heliantus, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én tegnap este sült császárhúst ettem, ami megfelel a bőrös császárszalonnának. Nekem csak a súlyom tiltaná, mert a koleszterinemmel nincs bajom, a cukrommal se, se mással se. Na jó, a vérnyomásra szedek bogyót, de azon kívül az epe ami riogathat, de pár hónapja az se bánt. Hideggel semmi bajom. Inkább hűvösebb legyen, mint kánikula. De nem vagyunk egyformák. Kinek ez, másnak meg az a jó. A 12 órás műszaknak is volt előnye, mikor azt csináltam. Négyszer mentem, 2 nappalos, 2 éjjeles, aztán 2 vagy 3 nap szabad volt. Most meg nem is kell bemennem, mégis csak szabadnapot kapok folyamatosan. :) Csacska is így lesz ősztől. Nem hiszem, hogy hagyják dolgozni nyugdíj mellett. Nem orvos, azokat egyedi felmentés esetén lehet a közfoglalkozásban alkalmazni. Persze, ha valaki alapítványi iskolában van, akkor más a helyzet. Szóval, csak Csacska tudja majd megmondani a tutit.
    Szép napot minden kis és nagygazdának!

patakvera, heliantus és Fatther kedveli ezt.
  7. Koppi

Sziasztok !

Kissé felhős éggel 6 fokkal indulunk a Szerdának..:)
    Az este volt pár csepp eső, de meg sem látszik már, mert elitta a szomjas föld.
    Ma reggel megyek laborra, Debrecenbe. Éves karbantartás címszó alatt..:) Csak 1 kávét ittam cukor nélkül..Remélem nem lesz gond.
    Nem is tudom, hogy legyen eme tenyésztős eventtel...Nincs sok szuperem.

heliantus kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Szép jó reggelt kívánok!
    Jövő év őszétől Tihamér. Majd akkor leszek nyugdíjas. Várom már kicsit, de akkor gondolom egyik szemem sír a másik meg nevet.
    Legyen jó napotok!:)

heliantus, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  9. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt!
    Tavaszodik,hajnali 5-kor kikerget az ágy,vagy a csipás szemem..

Nekem az orvos azt mondta,hogy 40 fokos hőmérséklet után belső lázról beszélhetünk.
    Azért van a hidegrázás, bőr külső hómérséklete hirtelen lehűl,kicsap a verejték,viszont a szervek hőmérséklete (ami azonos a normál testhőjével), átveszi a lázat megemelkedik,innen beszélünk belső lázról. Ami pont azért érdekes,mert úgy érezzük kihűlünk,és elkezdünk vacogni..
    Az eladói gyakorlatról kéredzkedtem el,mondván rosszul érzem magam, egyenesen a házidokihoz mentem,ott elég sokat kellett várni. Mikor bejutottam a Doki elé,annyira futotta rosszul vagyok és elájultam. Szerencsére a család baráti körébe tartozott a Doki,így nem Kórház,hanem rendelés utáni hazaszállítást eszközölt,akkor már valamelyest kótyagosan ugyan,de két lábon másztam fel a másodikra.
    Egy hétig láz semmi más,utána 2 hét tüdőgyulladás.De lázas időszak alatt,nem volt a lakásban annyi takaró ami elég lett volna.

Elolvastam a kiírást,szerintem is elég végig menni az ezüst sorokon,mivel a felhő sem tematikus, lehet csak szemezgetni..

10. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok!

Állítólag jön a jó idő, ne betegeskedjen senki. Tudom nem én döntöm el, de na :) Az irodám északi oldalon fekszik, most éppen a lábam fagy le a fűtőtest mellett, ami nincs bekapcsolva, mert már itt nem fűtünk. Szokatjuk magunkat a sarkköri időjáráshoz :)
    A feladatot én is megnéztem. Pont. Majd lesz valahogy.

Kellemes napot, mindenki menjen egy kicsit napra, a koleszterin szint nem lesz magas, és Kopy reméljük nem lesz gond. Ha cukor nélkül ittad az már jó, de elvileg nem szabadna semmit. Én tényleg semmit nem szoktam, csak mire a laborba érek össze kell kaparni, mert szédülök meg minden bajom van. :)
    Várnyomás mérésnél szokták mondani, hogy van a fehér köpeny szindróma, ez azt jelenti, hogy amikor orvos, vagy ápoló méri ki szokott ugrani az érték pusztán csak attól, hogy szakember végzi a mérést abban a bizonyos fehér köpenyben. A látvány ilyenkor stresszessé teszi az embert.

11. Koppi

Meggyüttem...
    Simán lecsapolták a vérem. Eredmény több nap múlva, miután tumor markerre is kiterjed a vizsgálat.
    Nincs jó idő. Kifejezetten kellemetlen szél fúj. A napon sem izzad az ember. Tegnap jobb volt a légjárás..

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt is szürke minden, napsütés csak szűrt.
    Vártam a csodát. Reggel nem akartam elküldeni a napi ajándékot, mert ugye event lesz. Írták, hogy felreppenő az nincs, csak tenyésztéskor jön. Ajándéknak sem írtak semmit, amit esetleg lehetne venni FA-ért. D azért én kivártam, hátha mégis. De nem. Semmi olyant nem lehet küldeni, ami ide ebbe az eventbe jól jönne. Elküldtem a szokásosat.
    Én kis naiv, arra gondoltam, hogy lesz iker is, de nem lett az elsőkben. Nem is volt bent a leírásban, de erre is a csodát vártam. Márpedig csodák nincsenek. Illetve nálam kis százalékban lehetnek, mert annak idején a kőkorszakban úgy emlékszem valamiféle csillagokért lehetett beszerezni tenyésztésnél ikerelőfordulási izét. De bizony már kezdek szenilissé válni és nem emlékszem rá pontosan. Annyira azért nem lényeges. De tudom, hogy sima mezei napokon is, mint a mai is, jön néha iker, illetve visszatesz valahány betett tenyészállatot a rendszer. Ebben bízhatok most is. Ha az iker nem is, de a visszakapott tenyészállat biztosan van. Néha.
    Vérvétel, vérelemzés. Azon gondolkodok, hogy eddigi életemben ahányszor voltam vérvételen, - nem sokszor hála a magasságosnak! - ritkán találtak valami eltérőt. Én csak egy olyanra tudok visszaemlékezni, hogy a triglicerid szintem volt a megengedett határ felett. A max. érték 1,8 volt, az enyém meg 2,1. Arra mondta a háziorvosom, hogy nem abba fogok belehalni. De minden más mindig jó volt. Meg egyszer volt valami, de már nem tudom mi, ami szintén a határ felett volt épp hogy. Ja! És soha, de soha nem volt kék színű a vérem. Szóval nem vagyok főnemesi származás. Még balkézről sem! :D Két nagyapám közül az egyik cipész volt, a másik autószerelő. A két nagyanyám az akkoriak szerint háztartásbeli (htb). Az egyik dédnagyapám egy majorban volt csoportvezetőszerű a cselédek között, még a világháború előtt. A többi háromról halvány lila gőzöm sincs. A még régebbi őseimről meg még ennyit sem tudok. Csak a nevüket. De hogy miből éltek, azt nem. Sosem kutattam, nem végeztem családfakutatást, de irtást se.
    Megyek, hátha ellenek, áááá! , miket is mondok! Szülnek azok az áldott várandós pacik és marhák. Még a végén megsértődnek és nem fognak nekem kellő mennyiségű és minőségű szaporulatot biztosítani.

heliantus, Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Sziasztok!
    Én pozitívan gondolkodom és kivárom a pénteket. Szerintem akkor lesz ikres nap! Lesz!!, Lenni kell!!Baby Boom! Ha nem, akkor tévedtem, de a pénteket kivárom, mindig hétvégén szokott lenni. De felelősséget nem vállalok, tehát ne szidjatok, ha kivárjátok és mégsem lesz. Holnap már ki kell, hogy írják, ha lesz. Lesz. Pont.
    A véremben, hogy mit fognak találni, majd beszámolok, de nagyon remélem, hogy kevés rosszat. Jól vagyok én, nincs semmi bajom, friss, üde, csak kicsit nehezen kelek fel reggel, aluszékony vagyok, nem pörgök úgy, mint 40 évvel ezelőtt, néha fáj a fejem, nyakam...szóval nincs nekem semmi bajom. Pont.
    Helike, nekem a konyhám északi fekvésű, még szerencse, hogy ott a gáz melegít valamit, a sütőről nem is beszélve...miért is sütöttem mostanában több sütit? Hmm? Ez a szoba, ahol dolgozni, farmozni szoktam déli és világos, ezt szeretem. Nyáron nem annyira..
    No, megyek terepszemlére.

14. Koppi

--------------------------------------------------------------------------------------
    Most, hogy kiváltottam a Kalóz szigetet és kipakoltam a rávalókat megállapítottam, hogy pontosan még egy felhősorra való éneklő virágaim vannak.
    Jól jönne a cserenap...., mert boltolhatnék belőle..:)

Utoljára szerkesztett: 22.4.15
    heliantus, Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  15. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Még az ablakon besüt a nap és egy kicsit melegít.Nem tenyésztünk hétvége előtt,.. az ilyen meg olyan papik termelődnek a malomba.
    Azért sem tenyésztünk előbb mert akkor nagyobb az esély hogy még jobbakat is ad az meg elfér a pajtába,és többször többet ad vissza az alapállatból.

Mozit néztem,.. nehezen fejtettem meg mit kell vele csinálni,..hát ugye semmi nem magyar,..azért csak-csak sikerült.

Ez az,..[​IMG]

16. Csacskamacska

Nálam is megy a malom, már a répás kész is. Néha egy-egy mozit tudok nézni, de ritkán sajnos, pedig jó lenne egy kis mozipont. Virágzik az orgona, kellemes az illata. Szeretek kinn lenni, ilyenkor estefele igazi tavaszi illat van.
    Lajos, én is csak hétvégén tenyésztek.

Szerda van, megnézem Szulejmánt, utána alszom. Jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 22.4.15
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Almolással végeztem a tenyésztelepeken, de egy óra múlva ismét kell. Két bájital telepenként az adag. Nem több, mert annyira azért nem vagyok fürge, meg idő is van még az event évéig. Malmot megint elindítottam, had forogjon, pörögjön. De miért nyálkás izét őröl egy szárazmalom, fel nem foghatom. Kicsit várok és arathatok a földeken is.
    Reggel kimegyünk nejemmel a városszéli szupermarketbe. De lehetséges, hogy hiper is már. A fene tudja. Jó nagy, a településen a legnagyobb területű. Van többféle ilyen-olyan bolt még az épületen belül. Kukta kell neki. Én kevés vagyok a konyhában segéderőként. A legrégebbi kuktánk már évekkel ezelőtt megadta magát. Alumínium volt, vettünk helyette egy hasonlót. Most a második számú haldoklik, helyette kell beszerezni a következőt. Az első kettő alumínium volt, de a harmadik és a leendő már acélból lesz. Rozsdaálló. Magasabb króm és nikkeltartalmú, azért nem akar rozsdásodni. Drágábbak is, de mi nem drága mostanság? A munkabéren kívül, mert az - szerintem - eléggé az.
    Megyek a másik farmra, mert ott is kell dolgozni valakinek.
    Szép és meleg napot mindenkinek!
    (Ahová kellene, oda meg esőt is kívánok!)
    --------------
    Kiraktam a felhősorra a befagyott tó 4 darabkáját meg a morena-t. Aztán kitettem még a maradék bentlévő 4 db paciistállót. (8 van kint összesen.) Szaporodjanak a kis lovak. Majd eladogatom a piacon. Nekem van még 900 felett, de miért ne gyűjtsek némi aprót?

Utoljára szerkesztett: 23.4.15
    Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Jó reggelt minden Gazdának!
    Malmaim megőrölték a papikat. Nem tudom, miért őröl a száraz nem szárazat, de őrölt az már más furcsaságot is. Lehet nem is őröl, hanem őrült?
    Jó kuktavásárlást! - így aztán lesz kis kukta, meg nagy kukta is, kedves nejed válogathat, hogy főzésre akarja használni, vagy épp kis segítségre van szüksége.
    Napocska sugarai már itt vannak, eső is kellene, talán majd lesz is.
    Legyen jó napotok!

Tündi1001, heliantus és Fatther kedveli ezt.
  19. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Szép napot!

Itt is beindult a malom, keveri a pépet. Kis állatkáknak kell is, mert ugyebár még a gumós kis zápfoguk nem bírja a szilárd takarmányt. Kicsit hűvös van, de majd kiderül, vagy ki derül milyen idő lesz. Kukta nekünk is kellene, de óvatosan azzal a vásárlással, nehogy meghaladja a fémtartalma a szabályokban rögzítettet :) Kopy csak nyugtatni tudlak, tudom, ilyenkor tiszta stressz meg beteg az ember, mert nem tudja mi van a vérében. Csacska neked legyen igazad, hátha lesz baba nap :)
    Irány tevékenykedni.

20. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!
    Ma bringa körút vár reám, el leszek vele egy darabig,délelőttöm rámegy.
    A kukta az a alumínium,hogyan tudja megadni magát? Nekünk is olyan vagyon, szerintem egy idős velem, de még jó, igaz amilyen sűrűn használjuk, ugyan mibe ment volna tönkre.
    Szép napotok legyen!

Csacskamacska, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.