Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szél mellett lesz CSERENAP!!!!! - keddtől!! Szerintem mindenki örül majd neki. :):)

Aminek nem örülök, a laboreredményem, magas a koleszterinszintem. Tudtam, de azt gondoltam, hogy nem ennyire. Írt fel gyógyszert a doki, de én inkább valami természetes valamit ennék, innék, most bújom a netet, keresem a teákat és akármiket.
    Hmm, igen jól hangzik ez a joghurtos öntet! Ildikó, remek ötleteid, praktikáid vannak, no meg persze Tihamér is otthon van a konyhában és Lajost sem felejtem ki, hiszen a Tigris sütije maradandó! :)

Fatther, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Segíthetek?
    Nem akarom,hogy okoskodásnak tűnjön amit leírok itt akár priviben.. E témakörben is 'pedigrés' felmenővel rendelkezem. ;)
    Egyébként anyu most,hogy meghosszabbította a jogsiját, elküldték ilyen-olyan mindenfélére, neki is több a vérzsír szintje a megengedettnél,igaz nem sokkal, de kora előre haladtával egyre magasabbak lehetnek az értékek. 3 hónap múlva kell kontrollra mennie.

Fatther, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Ildikó, számítottam a tanácsodra! - gondoltam, hogy tudsz valami hatásost ami nem gyógyszer, csak gyógy szer. Nekem jó itt is, de a bagoly is röppenhet.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Koppi,..Boldog Születésnapot!

Utoljára szerkesztett: 27.4.15
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Kopi az este igazoltan hiányzik, szülinapi dáridózik! :)

Későre jár, bezárom az ajtót, jó éjt!:)

Tündi1001, Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem, nem dáridózott. Csak ünnepelve sportolt. Nem ütővel adogatta a kaucsuklabdát, hanem tortaszelettel vagy rántott hússal. Azzal nehezebb. Így kényszerítette magát a fegyelmezettebb, nehezebb játékra. S ráadásul, hogy még nehezebb legyen, némi alkoholt is ivott - gondolom - ezáltal még nehezebbé vált a koordináció. Mit meg nem tesz az ember, ha van akarata a nehezebb feladat vállalására! Ilyent néha én is kényszerítek magamra. :p
    Jó reggelt gazdák!

Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Majdnem eltaláltad ...:) Az alkohol stimmel a rántott husi nem..
    Így is remek adok-kapok játékok mentek....:)

Fúúúú a szél és záporszerűen esik az eső...

Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Szegény fiúk, hogy mikkel sanyargatjátok magatokat! :)

Jó reggelt mindenkinek! Kész a lista, hogy mit szeretnétek csereberélni?
    Kellemes napot, esővel, ahol kell, szél nélkül, mert az nem kell!

Hölgy-világ, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na ide már megérkezett az eső eleje. Fekete lett az úttest és a járda, de eddig semmi komoly. Gondolom Zalában azért komolyabban esett már. Most ők kapnak először, csak utánuk mi. Délelőtt 10-ig szép napsütés volt, aztán csak a setét fellegek álltak össze egy lepellé. De csak most volt valami kis csapadék, ami itt is hiányzik.
    Viszont az előbb olvastam, nem leszünk májusban sem event nélkül. Öt is lesz. Mindjárt egy svájci eventtel indítunk. Ahogy én a BP-t ösmerem, a felröppenő majd svájci óra lesz. A megnyerhető jutalom meg kétféle, - de csak szerintem - a női gazdák svájci gárdistát kapnak, a fiúk meg svájci bicskát. :D

Fatther kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nálunk már kétszer volt eső, de szinte nyoma sincs, elitta a föld...Ám hirtelen olyan haragos zöld lett minden...
    Mi urak szerintem svájci sapkát és nem bicskát kapunk..:)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Hölgy-világ

Szervusztok!
    Most is eseget,de ahogy Koppi írta, nagyon gyéren,azt meg azonnal felszívja a föld.
    Nem tudjátok a felhőre kitehető virágok cserélhetőek?

Zöldfülűnek küldenék kütyüt a kergére,ha bejelentkezne,olyan 500-tól felfele..

Aztán Helikével is lebeszéltünk cserét,jó volna ha bejelentkeznél..

Jahh..egy kedves gazdatársunknak köszönhetően szert tettem egy kakasra.

Utoljára szerkesztett: 28.4.15
    Fatther, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt bizony eseget és nem is gyéren. Másfél órája. Nem marad majd szárazon a föld. :) De ez kell a földnek, nagyon kell.
    Hm. Svájci sapkám nekem is volt gyerekkoromban, de amióta nagykorú vagyok, azóta biztosan nincs. Annak idején a "villámhárítóra" fűztük fel a kétfilléreseket. A mai fiatalok nem is ismerik se a svájci sapkát, se a kétfiilérest. Azt meg elképzelni sem tudják, hogyan lehet felfűzni a pénzt! Hogyan, hogyan? Hát úgy, hogy lyukas volt. Erre is emlékszem, még. De ahogy romlik a memóriám, háááát... Már arra sem emlékszem, milyen volt munkába járni. De rég volt! :D

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Sziasztok!
    Ma későn jöttem, most meg el vagyok foglalva a csereberével. Nem mindent találok amit szeretnék. Hmm, még keresem, pl.felhősorra a Gobo Fraggle és a Red Fraggle kütyüket, de nem találom. Nem lehet cserélni?- bajban vagyok.
    Megyek, majd jövök és beszámolok.Titokfákat gyűjtögetek, majd meglátom, hogy milyen sikerrel.

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ezeket nem lehet elvetni. Ottmaradnak a vetőlistán addig, amíg az event el nem kezdődik. (Természetesen akkor már majd a megfelelő darabszámban jelennek meg és vethetőek is lesznek).
    Tehát ne próbáld elvetni ezt a két új növényt, egyelőre hagyd figyelmen kívül.

Gyopár és tárnics. Most néztem meg a fórumon, mert furcsáltam a hirtelen felbukkant növényeket a táblán. Akkor a nincsből senki ne vessen. Mert a számuk szép kerek nulla. Azt meg nehéz felhasználni.
    Még mindig esik. Meg sötét is van. Nálam belül szintén. Ilyenkor oly borongós a hangulatom. Ezen még a sör sem segít, ezért fogok vörösbort inni. :p

15. Csacskamacska

Kissé sűrűre programozták a májust. Event, tenyésztés, horror, gazdaraktári akció, cirkusz....nekem cirkusz lesz, az biztos, mert a valósban is sok ilyenkor a teendőm.

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jaaa! Most jön az érettségi szünet is. De van egy olyan gyanúm, hogy Csacska mostani tanítványai még kicsit messze vannak a maturától. Helyette még az alapokkal kell foglalkozni, de azzal jól. Olyan a kicsik agya, mint a szivacs. Szívja be mindazt, amit ilyenkor tanulnak. S jól is teszik, mert erre életük végéig szükségük lesz. Érdekes, de saját első tanító nénimre jól emlékszem, de bizony a többire már csak halványan. Másodikban és negyedikben is egy nagyon jó tanító foglalkozott velünk. Osztott osztályba jártam mind másodikban, mind negyedikben. Az osztály egyik fele másodikos volt, a másik fele pedig negyedikes. Így lehetett megmutatni a kistanítóknak, milyen is az, amikor többféle csemete van egy osztályban. Én egy gyakorló általános iskolába jártam nyolc évig. Ezt az iskolát 1890-s években alapították. A Tanítóképző Intézet általános iskolája volt, de úgy néz ki, már nem sokáig. Állam ezt is el akarja venni az egyetem tanítóképző karától. Az országban a többi nyolccal együtt. Azt hiszem, hiába lesz mindenféle tiltakozás, nem fog segíteni. Kár ezért az iskoláért is. Mindig jól képzett, felkészült tanárok, tanítók dolgoztak ott. Ez most a fejlődés útja? Ami jó, azt szüntessük meg? Eddig a hallgatók átsétáltak az öt percre lévő gyakorlóba, most meg százkilométereket utazhatnak, mire találnak egy még működő gyakorlót. Ez van, de akkor sem fogom szeretni ezt a döntést sem.
    Mára befejezem a gazdálkodást, majd reggel megpróbálok felébredni ebben a nyomott időben.
    Jó éjt!

Fatther kedveli ezt.
  17. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Sziasztok !
    Bármilyen kitehető kütyüt amennyiben felesleges valakinek szívesen fogadok, ugyanis nincs oda mit kitennem
    Ha valakinek fája, óla van azokat is...

Utoljára szerkesztett: 28.4.15
  18. Csacskamacska

Sajnálatos, hogy több gyakorló iskolát megszüntetnek, de a valóság az, hogy nincs rájuk szükség, mert kevés a hallgató. Az én iskolám nem gyakorló, de sok évvel ezelőtt, éveken át nagyon sok hallgatóm volt. nem volt már hely a tanítóképző gyakorlójában és "külső" iskolákba jöttek. Másoddiplomámat is a gyakorlatvezetők képzéséből szereztem. Több éve nincs hallgató, mert bőven elférnek a "benti" gyakorlóban.
    Csereberélek még, most van rá lehetőség.

19. Hölgy-világ

Szép estét,és jó éjszakát!

Szinte egész nap ment a véső,kalapács,ütvefúró, akkus csavarozó-fúró, fejemet is már szétzúzták,elég volt.
    A város feletti lég(be)fúvásos lufival meg vagyok elégedve,majdnem mindent sikeresen beszereztem. Egy valami még hiánycikk, de a többi csak a nagyon újdonságok amiket nem lehet beszerezni. Elmondhatom utolértem magam..s pár kütyüvel is kevesebb van.. :music:

Az előző hozzász.-ban kérdezett felhősoros virágok küldhetők lesznek-e, másik ami nagyon érdekelne, óriás ólakat, mamutfákat mikor lehet majd csereberélni? Gőzerővel dolgoznak non-stop a Modik, válasz ráér szusszanásnyi időben.. ;)

20. Csacskamacska

Jó éjt, aludjatok jól!:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.