Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

A csúzli jó dolog, de azzal egy baj van. Nem szabad tartanod. Használnod meg pláne. Az a közbiztonságot súlyosan veszélyeztető tárgy. (A testápolásra használatos baseballütő viszont nem.) Ha azt találják nálad, megbüntethetnek. Röhej, de a horgászok haletetésre alkalmas etető csúzlija is veszedelmesnek minősül. Bármekkora képtelenség, de így van. Ha rendőr, bizonsági őr (személy és vagyonvédelmi őr), közterületfelügyelő nálad ilyent talál, nem csak elveheti, de köteles elvenni. Szóval csínjával a csúzlival. Én biztosan beledurrantottam volna már a cicukába. Menjen haza, ott végezze el a dolgát! Ha esetleg ki akarsz tolni a szomszéddal - de nem ajánlom, mert túl közel lakik - akkor tegyél az ablaka alá macskagyökeret. Ha azt nem tudsz, valeriana- cseppeket. Annak ugyanolyan illata van. Ha ezeket leteszed, garantáltan ott fog korzózni a környék összes kanmacskája, mert olyan illatot áraszt, mint a bagzó (tüzelő) macskalány. Márpedig ha a fiúk összejönnek, a feltételezett lányon össze is fognak veszni, lesz ott olyan macskazene, verekedés, hogy ihajla! :D
    Délután jöttem volna, de nem engedtek be már megint. Szomorúúúú lettem. Bánatomban elmentem sírdogálni egy kicsit a másik szobába. Közben el is aludtam. Álomba sírtam magam. :p

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Az jó Tihamér, engem pont akkor kerestek telefonon mikor a legmélyebben szunyókáltam volna, mert ha történetesen sikerül,ugyan csöröghet a ketyere.
    A macskagyökér ami a valeriana növény említett gyökérrésze ahogy nevében is benne van, nagyon jó nyugtató -altató teának,ha az ember meg bírja inni, egyébként nem csak a szaga olyan, mint fentebb említve lett,hanem az íze is.Érdekes,hogy a macskákra nem épp nyugtatólag hat.
    De van egy másik növény a macskamenta (nepeta cataria) ami hasonló eredményt mutat,itt a cicusok boldogsághormonjához hasonlít az illatolaj.
    Csacska e taktika eredményes..Mi a szomszéd macskáit az előkertből akartuk eltávolítani. S nem csak pihenő helynek,hanem átjárónak kezdték használni a piszok dögök. Ez ellen védekeztünk az útvonal felásásával, beültetésével, föld állandó nedvesen tartásával.
    E változtatások nem voltak eléggé hangsúlyosak, legközelebbi locsoláskor célzott vízsugarat kapott mindegyik ciccmic,illetve az ablakból irányítható vízsugarú kézi permetezővel. Saját bundájukon tanulták meg kertbe tilos, ablakpárkányon szabad pihenni.
    Jó éjszakát!
    Holnap jönnek a gyerekek..

Utoljára szerkesztett: 9.5.15
    Fatther, Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Locsolással próbálkozom, igyekszem nedvesen tartani az ominózus helyet, csak az a baj, hogy amikor nem vagyok itthon és ez gyakran megesik, akkor szabad a pálya, nincs aki elzavarja. A citromhéj nekem bevált, csak nem fogyasztok annyi citromot, hogy mindenhova jusson. tehát marad a csúzli, csak gyakorolok, hogy célba is találjon. Majd vigyázok, hogy ne lásson senki.

A vacsora nagyon finom volt, az indiai étteremben voltunk, tandori csirkét ettem, ilyen, olyan szószokkal és lepénykenyérrel.

Jó éjt!

4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!
    Volt egy kis esőnk,de talán még a port sem nagyon verte el.
    Az event ballag,..Csacska rábeszéltél!
    Unokák voltak itt,..kislány még a lépcsőházból visszakiabált,..jövünk majd máskor is.

Jó macskavadászatot!:D

Fatther, Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok, szép estét !

Gyüttem már a beszélgetés végére. Eddig "sajnos" nem értem rá az aktuális kanaszta parti miatt. Bár most rossz szériánk volt, mert a párom és a partnere kétszer is elpáholt bennünket. Kissé zokon esett, de a szerencse forgandó és még visszakapják remélem rövidesen..:)
    Az eventem lassan de halad. reggelre kész lesz a 10 órás, utána már "csak" az 5 órásakat kel nyomni..
    Legyártom az összeset és utána irány az event..:)
    Jó éjt...[​IMG]

Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Látszik, vannak még sportos emberek. Hol az asztalitenisz, hol a kissé kényelmesebb zsuga. De abban is kell figyelni.
    Tündérkémet várjuk, nálunk ma lesz gyerekzsivaj, "lárma". Jó hallani, de nem egész nap. Ha ovi mellett megyek el, s kint vannak a kicsik, tisztelem is az ott lévő óvónőket. Ők bírják hosszú távon is. Persze az általános iskola alsó tagozata sem csendesebb az óraközi szünetekben. Szóval az ott lévő tanerőknek is kell az erősebb idegzet. :)
    Eventet nem csinálom, bizonytalankodik a Gizim. Legközelebb nem kap virágot se a névnapjára.
    A célzott vízsugár tényleg jó. Szeretném látni, milyen "képet" vág egy-egy cirmos, mikor kap egy frissítő zuhanyt. Zuhany... Tegnap délután volt egy záporszerű akármi. Akkor készültünk elmenni pótbevásárlásra a nem messze lévő egyik boltba, de vártunk. Aztán csak a feleségem ment el egyedül, én maradtam otthon. Sokat nem vett, nehéz sem volt, hazahozta egyedül. Valamiféle fagylaltot vett, azt suvasztotta be a mélyhűtőbe, mikor hazaért. Nem magunknak vette, a tündérkénknek akar kedveskedni.
    Legyen szép meleg napotok! Esőmentes nappal, esős éjjel.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  7. Koppi

Sziasztok !

Csöndes, kissé felhős vasárnap délelőtt van. 20 fokkal. Igazi Tavasz..
    Kissé túltermeltem a 10 órásat, vagy 1500-al. Most az apai van soron. Délutánra összejön az is.
    Utána a visszatelepítés vesz el sok időt.
    Remélem sikeres lesz a dolog -kellenek a tp.-k is mellesleg.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    Ma az biztos, hogy macska nem teszi be a lábát a kertembe, mert itthon vagyok, csak rövid időre megyek ki a közelemben lévő Nagyvásárba, és sasolok! - annyi szépséghibája van, hogy a szomszédasszony is itthon van.:( Slag beüzemelve, az meg ugye "véletlenül" is lehet, hogy pont a macsekot éri a zuhany.
    Az eventet még tegnap délután befejeztem, mindenből van túltermelésem, ha nem is sok. Ki vannak rakva a horrorosban kapott fák, ólak, most érnek, majd beszámolok, hogy mi lett belőlük.
    Ebédem félig kész, hamar be tudom fejezni, a tésztát is megsütöttem tegnap.

Jó "babázást", mert ahogy olvasom, majd mindenkinél lesz unoka, vagy rokongyermek!
    Nálam most csend van, elég volt a héten a gyermekzsivajból.
    A nap süt, kellemesen meleg van már most is.
    Pihenjetek, vagy csináljatok azt, amihez kedvetek van! :):)

Mit is mondjak?? Hmm a fákból ami említésre méltó egy Kawhai, egy kökény, lett több Xl, XXl-es, ami a menüben kötött ki. Az állatok mind a menüben landoltak. Kacsacsőrű a fasorban sen, de tojástojó az lett, meg ++ hód is. Erről ennyit!

Utoljára szerkesztett: 10.5.15
    Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép nap van. Süt. Kellemes 20-21 fok van árnyékban. Így eltelhetne az egész nyár. Melegebbet nem szeretem.
    Kicsit nehézkesen, de azért be tudtam magamat lopni ide. A másik böngészővel meg a másik farmra. Látom lassan végeztek az eventtel. Nálam se kawhai, se kökény nincs sehol. De bodza is csak egy helyen van. Kacsacsőrű meg csak a könyvben létezik nálam vagy a neten. Nem baj. Majd lesz egyszer itt is.
    Messze távolban, több határon túl gyülekeznek a fellegek. Jönnek errefelé. Aztán majd a hét második fele lesz csapadékosabb. De nagyon kell a földnek. Én meg majd bambulok "értelmesen" kifelé az ablakon és nézem a esedékes esőt. Remélem hó nem jön. Ide a falunkba az előjelzés szerint szerdára 23 fokot ígérnek, de csütörtökre csak a felét. A csütörtöki maximum talán el fogja érni az előző napi minimumot. De nem biztos. Viszont meghozza az esőt. Reggelre meg 6 fokot néztem. Onnan nem kell nagyon levánszorognia a hőmérő higanyszálának, hogy akár hószállingózást lássak. De nagyon nem kívánok ilyent!

10. Koppi

Sziasztok !

Az előbb veszettűl dörgött és villámlott, majd csöndes eső lett belőle. Eddigre el is állt.
    Minden farmomon egyedül a felhősor hiányzik, de miután szerdán lesz vége az eventnek nem esek kétségbe össze fog jönni a hiányzó nagyító..:)
    Jó ez a közbeiktatott 12-24-36 órás gépek....Tetszik..:) (Ám ettől még haragszom a trágya mizériáért a BP-re !)

11. Csacskamacska

Itt is esett, készülődött egy darabig, aztán eleredt. Voltam a vásárban, megvettem amit akartam. Szegedi pirospaprikát, 0,5 kg= 1400 Ft, kerámia szappantartót mert eltört, 1600 Ft, ( cuki régimódi fürdőkád alakú és sötét levendulavirág díszíti). Nézelődtem még, de nem sok "értelmes" dolgot láttam, sok a bóvli, az ágynemű, lábasak, pólók, stb., a kézművesek érdekeltek, ott láttam szép és drága dolgokat.

12. Tündi1001

Szép napot!

Törölnöm kellett 2 birtokon az anyai szeretetet,rájöttem hogy már nem kell!Apai viszont igen.
    Még jó hogy az a 12-24-36 nem csak arató hanem mindenes,nem úgy mint múltkor.

A kiviket nemsokára talonba kell tenni mert elfogy az elemózsia,babér meg még néhány fényévre van,..volt a talonba az most mind legyártva.1 táp 3600!Meg szerintem a kivi az magvakat eszik én úgy gondolom,..nem babérlevelet,...igaz van itt már furcsaság hogy mi mit eszik.(....nem terem babér babérfák nélkül....)hogyha a kökény fa akkor a babér miért nem?

Csacska kell az a tojástojó mert azokon kívül csak a fák tojnak tojást!

Süt a nap nem hózik micimackó nem fázik!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Koppi

Aki nem dolgozik az nem hibázik...:)Ez az itteni élet sója..
    Velem is előfordult már Lajos, nem oly rég... ![​IMG]
    Hány tojástojó fád van?

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

A kivi Új-Zéland környékén él. Ott meg nincs is babér. Mellesleg a hosszú csőrével a puha talajban keresgél férgek, giliszták után. Nem növényevő. De tessék csak megnézni, mi kell a farkastáphoz! Vagy sastáphoz. Meg meg meg... Aztán ha a tehéntej, kecsketej, tyúktojás fán terem, akkor a babér miért éppen fán teremjen meg, mint Görögországban? Nekünk felnőtteknek mindegy, mert azért tudjuk általában mi mi, ki ki. Meg hol él, mit eszik. De egy kisebb gyerek azért csak leshet, hogy MI VAN? Másként tanulja az oskolában. Szerencsére játék, nem kell komolyan venni. Csak az eventet!
    Eső semmi. Napsütés volt és még pár napig lesz. Aztán meg majd kiderül, ha beborul.
    Szép álmokat mindenkinek!

Fatther, sHaDoW_sOnG és Hölgy-világ kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Van annyi tojásfám, hogy ez az ól nem hiányzott már. Jöhetett volna kivi, vagy kacsacsőrű! Biztos ez a büntetésem, met nem raktam ki akkor amikor kaptam, hanem a menübe tartogattam.
    A sövénynyírásnak lőttek, a permetezésnek lőttek és a locsolás feleslegessé vált.
    Holnapra napocskát kérek, mert esőben nem szeretek menni sehova.

Fatther, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  16. Koppi

Itt nálunk csöndesen esik az eső, de sajnos le is hűtötte az amúgy sem túl meleget azaz most 13 fok van a környékünkön.
    Nekem az utolsó kettő titokól xx retró hódvár lett.
    A farm visszaállt a normális menetre...(Majd fél délután filóztam azon, hogy mit hová rakjak..?)[​IMG]

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Tojásfa?1001-en 4XXL 1sima, 100-on 2XXL 3 sima, 149-en 1XXL 3 sima.Úgy hogy a gólyák régóta nem röpködnek a tojástojó körül.

Jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 10.5.15
    Fatther, Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt a koránkelőknek! Aki meg még alszik, annak jó éjszakát!
    Tojatfa nálam is van kint 7 db. Tojat a raktáron most 10550 pihizik bent. Tojástojó terület régóta nincs egy darab se kivül, csak a pajta sarkában, be is lepte a pókháló. A másik farmon is van vagy 5 darab. Tejfából is van mind a két helyen, több is, sőt egyiken kecsketejfa is leledzik. Aztán sok kakukktojás vagy mi a fene is van raktáron, azt sem tudom, mire jó. :p Van, gyűlik, de nem tudom honnan.
    Szép reggelre ébredtem. Eső nincs, kint most 11 fok van. Reggelnek, hajnalnak, késő éjszakának elmegy.
    Szép napot mindenkinek!
    Megnéztem. 3800 feletti kakukkom van. Nem tojat, állat. De kakukkfészek, -odú, -ól, -fa, kakukk akármi meg nincs. Viszont lehet kakukktápot keverni. ?????? 8)

Utoljára szerkesztett: 11.5.15
  19. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Itt 7400 feletti tojás, 2500 feletti kakukk van raktáron és 5 tojásfa van kint termőre fordulva. Itt a kecsketejfa. De kakukktermő akármi itt sincs.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Szép jó reggelt kívánok!:)
    Fú a szél, kinek van kedve ilyen szeles időben kimenni? Brrr, ugyan süt a nap, de nem hiszem, hogy meleg lenne.
    Legyen jó napotok!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.