Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Fatther, nem vagyok szőke, se eredetiben, sem festék által, de mint azt tapasztalhatjuk, nem kell ahhoz szőkének lenni, hogy badarságot csináljunk! :):););) Különben közlöm, hogy a süti finom lett és még forrón megszórtam a cukros dióval és kissé az rá is olvadt. :):) - ha tudnék, küldenék Neked belőle, szerintem ízlene!
    Kérek saját sztorikat, ki milyen dolgot csinált, mert "szórakozott" volt! Csak bátran!!

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Csacskám !
    Nyitom az ablakot jöhet a süti kóstolásra fénypost..:)

De hirtelen semmilyen általam elkövetett ballépés nem jut az eszembe..

Utoljára szerkesztett: 23.5.15
    aranymálinkó kedveli ezt.
  3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Tündi mondta,..apa olyan fúra íze van ennek a teának,..megkóstolom,..hát igen ha cukor helyett só van benne!
    Só és a cukor egymás mellett van.

Mindhárom farmon befejezve a tenyésztés,..egy kicsit belecsaptunk a pénzeskasszába!:D

4. Csacskamacska

Nem hiányzik már egy jó kis event, amikor lesni kell, hogy mikor érik a gaz? ;) Csak tenyésztünk és állatokat szaporítunk. Nálam sok fa és állat van kinn, most azokat gyarapítom. Pedig a növényt ebben a jó kis esős időben még locsolni sem kellene..xD

5. Koppi

A véleményem szerint, jól elvagyunk így is. Kellett ez a kis pihenés az event dömping közben.
    Kellett már, hogy töltsük föl a pajta készleteket és csináljunk némi plusz Csp-t amit ha jön egy új feladatsor, gyorsan "elverünk" .:)

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Virágosnyuszi

Virágosnyuszi Törekvő

Sziasztok !
    Itt az ideje hogy Én is bemutatkozzak. :) Ha jók az emlékeim, 2011-ben kezdtem el játszani, Nyuszifül1991 néven, de egy ideig játszottam "♥ vattacukor bari♥" néven is. Végül megállapodtam a Virágosnyuszi névnél, és azóta is ezt használom. A becsületes nevem Renáta, és Borsod megyében élek, Miskolcon. 1991 szeptember 5-én láttam meg a napvilágot, tehát ha egy kicsit számolunk, akárhogy nézzük, 23 éves vagyok(még egy darabig) :). Volt egy időszak az életemben amikor nem a játék volt a fontos, ezért voltak kisebb kihagyásaim, de mindig vissza tértem, a Farmozás függőséget okoz, és hosszútávon nem lehet meglenni nélküle, ezt tapasztalatból mondom. :) Akár hányszor visszatértem a játékba, azt vettem észre, hogy mindig a legjobb eventekről maradtam le, és utána fogtam a fejem, hogy nekem x y kergés kitehető kellett volna, de lekéstem.. Igazság szerint akkor kezdtem el jobban foglalkozni a farmmal, mikor bejött ez a cserekereskedelem, és addig nem nyugodtam, ameddig nem lettek meg azok a kitehetők, amiket kiszemeltem magamnak.. Sosem azt néztem, hogy egy egy tárgy mennyire értékes, hanem azt hogy tetszik -e nekem. Ha nem tetszett, lehetett felőlem bármilyen ritkaság és különleges, nem kellett. :) A fórumot sosem használtam, mostanság nézegetem, olvasgatok, ahogy időm engedi próbálok én is aktív tag lenni. :) Egyenlőre ennyi, próbáltam rövid és tömör lenni. :) Üdv!

skalimaci, Fatther, Hölgy-világ és 2 más kedveli ezt.
  7. Koppi

Szia !
    Én néhány évvel több, mint 23...:)
    Köszönöm, hogy bemutatkoztál. Gyere máskor is - akár holnap reggel - :)
    Ha látogatsz ide a Fórumba - talán - hamarabb értesülsz dolgokról amik itt történni fognak, mintha csak a magad csendességében, simán "csak" játszanál.
    Kissé szokatlan ez a rózsaszínű írás és valahogy nehezebb olvasni, mint a hagyományos betűszíneket (de lehet ezzel csak én vagyok így.)

Jó éjt ...

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Lehet olvasni, de kissé "homályosabb". :) Kor, idő, ki mennyi idős. Hm. Hát ... a nulla az alapesetben nem számít. Akkor csak 4 évvel vagyok idősebb Renátánál. Ha a nulla mégis számít - minősített esetben - akkor viszont 40 év a köztünk lévő korkülönbség. Az már sok. De nem tudok tenni ellene semmit. Gyere máskor is, elférsz, van hely bőven ebben a topikban! Én meg valamikor 5 éve kezdtem el a játékot, ha jó az emlékezetem épp május volt.
    Ballépés? Volt az több is. A "legemlékezetesebb", mikor egy lány elvette az eszemet, én meg mire felébredtem a "kómából", már nős voltam. :p Főzésnél többször előfordult velem is némi malőr, mikor nem az került az ételbe, aminek kellett volna, vagy nem akkor vagy nem annyi. A másik ami ballépés volt, szintén régi eset. 1977-80 között történt, hogy a sógorommal kint voltunk Szigetközben az Öreg-Dunánál pecázni. Hazafelé kitikkadtan megálltunk Lipóton a kocsmánál, ahol megittunk valami lónyálat (Gy.k.: cukros víz/üdítő), majd elindultunk hazafelé. A csehótól nem messze, még 100 métert sem kellett megtenni, elértünk egy T-kereszteződésbe. Mi a szárán mentünk felfelé. Sógor ment elöl, én meg utána poroszkáltam a Rigával. Ő bevette a bal kanyart nagy ívben, én szintén. Szerencsére a jobbról jövő Ladásnak jó volt a reflexe, meg a kocsijának a féke. Megálltunk mind a ketten. A sógor továbbhajtott, mert ő nem észlelt semmit. Én leállítottam a kismotort, odamentem a gk. vezetőjéhez és mondtam neki:
    - Ne mondjon semmit! Én vagyok a hibás. Elnézést kérek! Szerencsém volt.
    Nem szólt semmit, csak csóválta a fejét.
    Akkor szerencsém volt. Megúsztam. Aztán sok évvel később megint, de akkor sokkal nagyobb volt a baj is, meg a szerencse is.
    További szép álmokat!
    (A Gizi haragszik rám. Csak éjjel enged ide, meg a játékba is.)

9. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Koppi!
    Ne mérgelődj a szombati tumultus miatt a boltokban! Mert:
    1. A mérgelődés árt a szépségnek.
    1. A hatalmon lévő társulat kivételesen nem hibás emiatt, hiszen nem "mezei" vasárnap jön, illetve már itt van, hanem PÜNKÖSD vasárnapja jött el. (A boltok mindig zárva voltak eddig is pünkösd vasárnap.) Meg a szentlélek szállta/szállja meg az embereket. A keresztény vallás szerinti 3 legnagyobb ünnep egyike. (Húsvét, pünkösd és karácsony.) A neve a görög ötven, pentekontesz szóból ered. Mert húsvét után 50 nappal később van. Ha valaki emlékszik még halványan némi orosz tanulmányokra, annak eszébe juthat, hogy sokan keverték össze a húsvétot a vasárnappal beszéd közben az oroszórán. Nálunk, nem ott! A vasárnap vaszkriszénye (kiejtve, magyarosan), míg sokan a vaszkriszényije szót hsználták, az meg a húsvét vasárnap. Ahogy nekünk a tanárnő magyarázta. Ő felettébb gusztusos kinézetű volt amikor a technikumba jártam régen. 28-30 évesen tanított minket. Sajnos csak orosz nyelvre, pedig másra is engedtük volna. :D
    Sós tea? Hát ha nem itt élnénk, hanem Tibetben, mindennapos lenne. Mert ott a teát sósan és jakvajjal fogyasztják. Mondjuk én nem. Az előbb ittam meg egy pohárral, mert fáztam a túlfűtött lakásban, azért mikróztam egy adagot. De az csak zöld teából és forró vízből állt. Se só, se cukor, se vaj, se tej (angol módra), se citrom, se semmi más. Még rum se, pedig az még további hőemelkedést tudna produkálni. Sajnos rum itthon csak sütőrum van, az meg téjába (nálunk falun említik így ezt a nedűt) nem az igazi. :p

10. Csacskamacska

Jó reggelt kedves Gazdatársak!:)
    Szép napos Pünkösdre ébredtünk, de tegnap is így volt és eső lett belőle.

Szia Nyuszilány! hasonlóan vagyok én is, a farmozás az kell, már nem is tudom, hogy milyen lenne egy olyan nap, amikor reggel nem a farmon kezdeném a napot? Mióta is? - már 5 éve...de függő nem vagyok, csak nagyon, nagyon sokszor jövök, mert szeretem a játékot, meg ezt a kis fórumot is, ahol remek Gazdákkal lehet eszmecserét folytatni! Kicsit vagyok csak idősebb Nálad, de probléma egy szál sem! A lakhelyed nincs messze innen, így gyakran átruccanhatsz hozzánk egy kis csevegésre!

Kopi, én is jól el vagyok event nélkül, nem kell időre szaladgálni a géphez és a pajtára is ráfér a feltöltés.
    Szerencse! - milyen sok múlik rajta! - néha jó, sajnos néha rossz is. Azt mondjuk nem annyira értem, hogy pecázás után, mikor a víz mellett töltik a nap nagy részét a pecások, miért kell a kocsmát meglátogatni? - szomjas lenne a hal??xD

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mert vasárnap délelőtt, akkor még, a szocializmusban, bolt nem volt nyitva, csak a kocsma, no meg a templom. De szenteltvizet nem szoktam inni, viszont a kocsmában akkor is volt már valamiféle nem alkoholos itóka. A sok víz mellett, több száz méter széles a Duna,- nem egy kicsi kanális az! - s a horgász bizony a sok víz láttán, főként ha meleg van, bizony megszomjazik. Ittam én a Duna vizét katona koromban, bár szigorúan tiltották, nehogy már valami fertőző nyavalyát szedjünk össze. Ellenben a halászok nem vittek magukkal vizet a vízre, se az erdészetnél dolgozók, csak fogták a szapulyt (vízkimerő nagyobb kanálféle eszköz) megmerítették, kiloccsantották. Újramerítették és abból itták a Duna folyam vizét. Csónakból, nem a part széléről. Ha a pozsonyiak sok fenolt vagy fenolszármazékot engedtek le, akkor nem volt jó ízű. Máskor viszont iható volt. Ma már nem mernék inni belőle. De ez még 40 évvel ezelőtt volt. A hal, amit kifogtunk, akkorra már nem volt élő, elúszott az égi örök vizekre. Utána meg persze jól elkészítve a pocakunkba. Oda mi segítettük be kanál, villa és kés segedelmével. Ha elfogyott a halétel, bort vagy serecskét ittunk rá, mert átkozott a hal a harmadik vízben. :D De vezetés közben akkor sem volt szabad alkoholos lőrét és finomságot inni, csak úgy, mint mostanság. Bár akkor a zéró tolarencia ismeretlen fogalom volt.
    Az eső, hogy jönne rá a .... meg a ...! Esik, egyfolytában majdnem két napja. Éjjel abbahagyta, de reggel újra elkezdte. Napsütésben napok óta nem volt részem. Kimegyek lassan a konyhába, ott főzés közben azért melegíteni fogok. De attól a lakás nem lesz melegebb. :( Nem lehet abbahagyni csirke, párolt rizs(a), savanyú káposzta nekem savanyúságnak, a többieknek káposztával töltött almapaprika. A leves meg a tegnapról megmaradt palócleves. Feleségem őnagysága tegnap sütött kakaós szeleteket. Az az én meg a nagyobbik fiam kedvence. Ő meg megeszi, de sokat nem mer. (Több marad nekünk! :p)

12. Csacskamacska

Tihamér, köszönöm a felvilágosítást! Itt remek napsütés van, gyenge szellő is hozzá. Most pedig készülök, mert megyek a Hortobágyra a Hortobágy folyóhoz pecázni, ill. én nem pecázom, csak ott leszek és napozom és viszem a javítanivalómat és javítok. Hazafele kezdeményezem, hogy térjünk be egy kocsmába, a hal (amennyiben lesz kapás) újraélesztéséhez valami itókáét....
    Legyetek jók, majd este jövök! Pá! :):)

Fatther, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Koppi

Sziasztok !

Most beugrott egy sztori : kocsival mentem a körúton (ami nálunk 360 fokos, azaz, ha elindulsz előre, ugyanoda jutsz vissza.)
    a sugárutak keresztezik és itt, ott, alá is rendelik a körutat stop táblával.
    Nos itt kocogtam, amikor is simán átmentem, lassítás és megállás nélkül a kereszteződésen.
    Szerencsém volt, mert nem jött semmilyen jármű, de utólag igen igen melegem lett...
    Ennyi..

Most, itt egy deka felhő sincs az égen és remek napsütés van, 22 fokkal..

--------------------------------------------------------------------------------------- Mellesleg ez a mai első tenyésztésem...:)[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 24.5.15
  14. Csacskamacska

No, hát nem tolongtatok ma az biztos. Remekül sikerült a mai nap, hal is akadt a horogra. Szerencsére a ruci alatt ott volt rajtam a fürdőruha. Mit mondjak, ahogy hazajöttünk irány a zuhany és vastagon bekentem magam napozás utáni krémmel, mert kissé piros lettem. Csend, nyugalom és ami tök jó még, hogy holnap nem kell még menni a dolgozóba! :)

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!
    Itt a Tiszántúli fórumozók legfiatalabbja!>:(:D
    Üdv.:a Virágosnyuszinak!De jó még egy Miskolci,...igaz Ő már rég nem járt erre fele.

Hoztam a kis erkélylakót,..[​IMG]

És amit múltkor ígértem abból egyiket,..[​IMG]
    A piros kocsi mellett fut.De még az is lehet hogy a (cserepes)lakója.
    Cserepes az ahol az emberkék vállon felül gyógyúlnak,...jobban lévők sétálhatnak,..biztos már szóltak nekik hogy ne csinálják mert amikor rájött hogy fényképezik elszaladt.8)

Utoljára szerkesztett: 24.5.15
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jönnék én napközben is, de.... Szóval az van, hogy nem enged ide a Gizi. A farmra sem szívesen, de ide aztán végképp nem. Hiába mindenféle suvickolás, nem és nem. Azért elgondolkodtam az este is egy kicsit. Meg ma reggel. Szóval:
    Amikor nem akar idejönni a szentem, akkor kiírja, hogy nincsenek fogadott adatok. Rosszabb esetben még ennyit sem. Aztán ha "véletlenül", - szándékosan!!! - mellényúlok és rossz kódot adok meg, pillanatokon belül kapom a választ, hogy ilyen kombinációval nincs farm. Egy szál se! Ez igaz. Ezután megadom a jó kódot, betölt addig, amíg mondjuk az a szőrös lábú banya borotválja a lábáról a szőrt, majd megjelennek a birkák és tologatják egymást hosszú-hosszú ideig. A következtetésem az, hogy a Gizi addig, amíg azonosítani kell, tud kommunikálni a BP szerverével, de aztán, mikor ténylegesen dolgozni is kellene, akkor beint és az atya úr istennek sem hajlandó tenni valamit a cél érdekében. Többszöri tisztogatási manőver, többszöri sztrájk a Gizi részéről és morcos leszek, ezért elmegyek egy másik játékba, mert azzal a szerverrel meg hajlandó szóba állni. Tipikus női szeszély. Ez tetszik, az meg nem. Nekem meg egyáltalán nem tetszik!!! Ha valaki esetleg hiányolna itt, akkor kérem tessék a Gizivel beszélni! Én már nem tudom mit is tegyek. Az is furcsa, hogy ha bent vagyok és mégis végzem az önként vállalt paraszti munkát, városlakó kisparaszt vagyok, akkor is gyakran területváltáskor kiakad, Csak az idő telik, de a másik farmrészre nem hajlandó odalátogatni. Ki sem lehet lépni. Csak úgy, ha bezárom a böngészőt. Akkor viszont nem lehet visszajutni a farmra. Az én türelmem sem végtelen. Ahol nem látják szívesen, oda nem is akar menni az ember. Ugye?

17. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Nem tudom mit lehetne tenni a Gizivel, de ez olyan bosszantó dolog! Éjjeli nőci? Csak a sötétben szeret együttműködni? Valami módon jó útra kellene terelni! - beadni egy javító-nevelő intézetbe!
    Szomorkás időre ébredtem, el sem hiszem, hogy tegnap meg ilyenkor már szikrázó napsütés volt és egész nap az is maradt.

18. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt!
    Egy új dallamsor,és hozzátartozó hang vegyült a reggeli csicsergő dalárda közé..Hangszínt után azt vélném,hogy bölömbika tévedt a zöld lombok közé..HA nem tudnám, hogy eme flóra nem kifejezetten életmódjára szabott.
    Valamelyik kis rigó megpróbálta utánozni,vicces volt,hamar abba is maradt.
    Vendégek is most éledeznek, érzik,s most már látják is,felettünk az ég borongós,és erős szél fúj.

Tihamér a konklúzió rossz! Mi szívesen látunk,sőt várunk!
    A reggeli kávé mellé, hovatovább már elvárnánk a tanulságos eszmefuttatásokat..De a feletted zsarnokoskodó Gizivel, ily távolságból nem tudunk mit kezdeni.

Szia Virágosnyuszi! A virágkötészetben tevékenykedő női nemű alkalmazottat a keresztfiam nemes egyszerűséggel puszilánynak titulálja! Ha nagyon becézni akarja, akkor a virágos puszilánynak nevezi..;)

Tündi1001, Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Nyuszilány más vizekre evezett, jött, bemutatkozott és továbbállt. Talán egyszer visszatér. Az ebédem azonnal kész, könnyű dolgom volt, mert előre dolgoztam. A leves tegnapi csontleves sok zöldséggel, vadas kész, nokedlit kell csinálnom, ami hamar kész.
    Napocska kellemesen süt, szélcsend és madárdal.

Tündi1001, Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Napocska kora reggel sütött úgy 10-15 percig. Aztán eltűnt. Hogy alszik-e vagy ellopta valaki, azt nem tudom. Azóta minden szürke. Viszont eső nincs. Már ez is haladás az elmúlt napokhoz képest.
    Kicsi fiam a héten kint volt Stuttgartban, péntek este jött meg. Holnap megint indul vissza. Aztán hétvégére megint hazajön. Remélem befejezi a mászkálást, mert a kertjében a gaz nem fog várni addig, míg ő kint dolgozik. Az szaporán fog nőni. Ilyenkor gyorsan nő minden. A kicsi unokánk is meglódult. Többet emelkedett a magassága negyed év alatt, mint előtte egy évig. Ám a vizes kertben nehéz lehet bármit csinálni. Itt sok esett és a héten megint fog esni.
    Nagyobbik csemeténk velünk töltötte a pünkösdöt. Most készülődik vissza nagyfaluba. (Gy.k.: Budapest) Feleségem nekiállt pakolni némi élelmet. Ő sokat szeretne felvitetni, de a nagy fiúnk meg csak rázza a fejét. Ez se kell, abból is csak kevesebbet. Hiába no! Az anyósa is pakol a feleségének. Ketten meg annyit nem tudnak olyan gyorsan elpusztítani. Mind a ketten kis étkűek. Én bezzeg meg nem. Annyit meg tudnék enni egyedül, mint ők ketten. De muszáj visszafognom magam. Amióta itthon esz a rosseb és nem robotolok a dolgozómban, csak növeltem a testsúlyomat. Most már nem híztam egy hónapja, de előtte havi 1 kiló plusz felrakodott az eddig sem karcsú derekam köré.
    Az ebéd csirkebecsinált leves. Sütni való kolbász volt bent a mélyhűtőben, - 2 szál - azzal tegnap este megtöltöttem a felszúrt röficombot, majd ma reggel befűszereztem és megsütöttem. Hozzá újkrumpli petrezselymesen, (hm! imááádom!) meg káposztával töltött almapaprika savanyúság gyanánt. A combot félidőben lefedtem szalonna-szalonnával (bacon, aminek a jelentése szalonna). Mikor megpirult a bacon, levettem, mint chipset, oly ropogósra sült, de nem égett meg. Aztán a másfél kilós combot rendesen megpirítottam. Hát ilyen finomságnak ki tud ellenállni? Én sajnos nem. Sokat nem mertem enni, de enni kellett belőle. A pirosra színeződött istenien fűszeressé vált zsírt már régen leöntöttem, de a kacsasütő tepsit a feleségemnek nem engedtem elmosogatni. Először majd délután kitörölgetem kenyérrel és csak aztán, áztatás után lehet elmosni. Vétek lenne csak úgy feláztatni és a lefolyóba mosni. Hát ezért vagyok ilyen poszra alak, ilyen egyszálbélű! :D
    Gizit megdícsértem, mert beengedett ide és még Gobio is be tudott közben menni a saját farmjára a másik böngészővel.

Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.