Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Megjöttem.
    Akkor csak sorjában. Kopi, a bahás felfordulásról olvashatsz a tech hirdetményekben.
    Tihamér fantasztikus ismertetőt írtál a kazánról, el is olvastam, a felét meg is értettem, de nekem annyi pont elég.
    Kalap: Ildikó, igen, tudom miről van szó! Van alkalmi, ünnepi és hétköznapi kalapom. Alkalmi világos és fekete, valamint piros színben. - ugye az, hogy mit teszek a fejemre az attól függ, hogy milyen ruha van rajtam, azzal harmonizálnia kell színben és stílusban is. Van amelyiken masni van, van amelyiken szalag, van amelyiken virág. Van nyári és téli. A téli fekete, barna, piros, és zöld színben találhatók a szekrényemben. Díszítésük leginkább szalag. Nyáriak közül van világos, amelyiken szalag van és több szalag van hozzá amit aszerint cserélgetek, hogy milyen ruha van rajtam.Van szalma és egy barnás apró mintás. Van kis karimájú és van nagy karimájú. Egy sportos jellegű van, ezt nyaraláson, tengerparton viselem, vászon és a bőröndbe is tehető. Fiúk, ha érdekel még a kalap téma, csak írjatok, tudok még írni róla!;) 8 ez olyan, mint Tihamérnél a kazán...)
    Fűnyíráshoz a nyulak is alkalmasak, talán csendesebbek a birkáknál.
    Eső nincs, csak kis beborulás, a madarak vígan szólóznak, ők is jól érzik magukat!
    Én fitt vagyok és üde, libákat simán learattam úgy, hogy az órát nem indítottam el!xD:mad:

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Azért arra befizetnék, mármint, hogy a birkák legeljék le a füvet. Lehet nálatok lehet a városod közepén ilyet csinálni, nem tudom.
    Itt köztudomású, hogy ilyenkor a birkák kint vannak a Hortobágyon illetőleg a Pusztán .
    Ergo a Városban egy sincs. Ha van is akkor a külterületen, mert itt, a körúton belül nem lehet semmilyen lábasjószágot tartani. Ezt szabályozza egy városi rendelet. Ami alól kibúvó nincs. Ha netán mégis tart valaki ilyen állatot akkor ügyesen csinálja, mert "jó szomszédok" mindenütt vannak...(Nyúlra is vonatkozik, bár azok ketrecben vannak ismereteim szerint
    Mindenesetre szintén "büdösek")
    Marad a fűnyírás. Ami volt is, de az eső közbeszólt, ugyanis volt egy baromi nagy zápor, ami minden ilyen irányú tevékenységet elkaszált....:)

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hm! Szóval nálatok nincsenek bamba birkák a város határain belül? Jó nálatok. De emlékszem arra, hogy pár évvel ezelőtt a székesfővárosunkban, a budai hídfőknél birkák voltak a fűnyírók. A tv stábok rohangáltak és tudósítottak róla. Én is onnan tudom. Azt magyarázták, hogy jobbak, mint a fűnyírók, mert bio, mert csendesebb, mert környezetbarát, mert, mert... Itt vagy géppel nyírják a füvet az út mentén, mint ma délben is, vagy sehogy. Én még tudok kaszálni, a kertemben illetve a kerten kívül azzal tettem rendet. Rendre vágtam a füvet. A szénát meg visszaforgattam komposzt gyanánt, amikor megérett, a földdel és nitrogénműtrágyával kevert "pótlék". A nitrogén kell, mert anélkül nagyon nehezen fog komposztálódni a levágott fű, egyéb zöld.
    Kalap. Drága Csacska! Nekem nincs annyi pár zoknim, mint amennyi kalapja és fejfedője van az én kicsi feleségemnek. Pedig nincs gondom a zokesek számával. Van belőle jócskán. De egy nőnek mindig sokféle fejrevaló kell, mint ahogy te is írtad. Minden ruhához, táskához, cipellőhöz, netán rúzshoz más és más illik. Nincs is ezzel semmi bajom. A csinos fejfedőt én is megtekintem a női fejen, de bevallom, a kalap, sapka alatti a lényeg nálam. Tetőtől talpig. Aaaazt aztán meg is szoktam nézni rendesen. Ilyenkor jó, mert van mit nézni. Hölgyeink nem takargatják el azt, amijük van. Nem úgy, mint télen. :D
    Jó éjt mindenkinek!

Hölgy-világ, Fatther és Garabonciás kedveli ezt.
  4. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Szívemből szóltál...szeretem a nyarat...akkor a Hölgyek lazábban öltözködnek...:D A férfi népség nagy, nagy örömére..:)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

"Kihajtom a ludam a rétre
    Magam is kiülök melléje"
    A libák már rég befejezve,,tizenkét libával hamar megoldottuk.

"Hol jártál az éjjel cinege madár"?
    cinege 1974-et középmagyarországon láttam először ott lájkolt ,..most meg itt az egyik farmon,..érkezett 4 szinttel most már 19.
    Nem annyira bőbeszédű.
    Hanyagul nyomok rá a felugró ablakokra és így sikerült felvenni szomszédnak.

Cinege lépjél be ide mint Varga adom a cipőt!(kapkod fűhöz fához szalad a Vargához)

Koppi,miért mondod hogy a városba egy birka sincs,..lehet hogy több van mint gondolnád!:D

Igen csacska,a nőknek mindig igaza van,...és mi jár annak akinek igaza van?

Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Jelentem én találkoztam már nem egy bamba birkával, szamárral a városközpontjában is...igaz nem 4 lábon jártak...
    Mi nők a kalapjainkat váltogatjuk, Ti férfiak pedig a nyakkendőiteket. Jól van ez így! - én is megszoktam nézni egy elegáns férfit, a nyakkendőjét is.
    No mi jár Lajos? - nem tudom, elárulod?

Nálam nincs mozi napok óta, olvasom, hogy sok valakinél van. Nálatok van?

Jó éjt, ébredjetek vidáman! :)

Utoljára szerkesztett: 2.6.15
    Hölgy-világ, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Hát aranyoskám,..a szája,..ha egy szót sem szól nem lehet neki mondani hogy igazad van!>:(

Mozi az nincs de Kinó sincs!

Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Benéztem a moziba. A következő rendkívül izgalmas film megy, ment:
    Sajnos most éppen nincs elérhető videó a számodra. Kérjük, próbáld meg később újra.
    Ennyi a választék. Persze, lehet a korai látogatottság a gond. Alszik a mozigépész. :)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Hmm, Lajos, akkor nem is jártatom a szám, csak annyit mondok : Legyen szép napotok!

Tündi100149 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Éppen Veszprémben voltam érettségi találkozón. Kissé értetlen voltam, mert nem most lenne itt az ideje, meg furcsa volt az iskola is, nem beszélve a városképről. Pár pillanattal később csak eljutott a tudatomig, álmodtam ez egészet. Akkor ébredtem fel, mikor a feleségem elsurrant a nyitott szobaajtó előtt a konyhába. Pótszundiztam. Elaludtam tévézés közben a másik szobában. Kettőkor keltem és öttől aludtam még egy fél órát. Ahogy annak idején mondtuk a pótalvásra: tasszoltunk. Fogalmam sincs honnan ered, de mindenki így mondta az iskolában. Még a tanerők is. Egy felnőtt ember alvásigénye pontosan: Csak még őt percet!
    Csacska! A macskán lévő szalmakalap az a sajátod, csak kölcsönadtad neki vagy a macska tulajdona? Ha már tegnap kalapoztunk....
    Szép napot mindenkinek!

Csacskamacska, Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  11. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Jó reggelt,

kellemes napot Mindenkinek.

12. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok.

Olvasva a hozzászólásaitokat, egy-egy gondolat velük kapcsolatban:
    - Tihamér, sikerült a radiátor cserét megoldanod, mivel - tudomásom szerint - sokszor van ún. fűtési rendszer felújító akció, amikor egy adott cég - radiátor forgalmazó - akár 20-40%-al is olcsóbban adja a terméket, s ami "plusz" hozzá, cserébe a régi radiátorokat is "visszaveszi".
    Birkákból nálunk sincs hiány ......
    A kalappal kapcsolatban egy nagyon kedves novellát és egy videót hoztam, nálam szintén hasonló című film fogad a moziban:

A piros kalap

Sziklai Frigyes

Volt egyszer, hol nem volt, ahol a Hold eléri a nagy kék vizet, amikor a láthatár alá bukik, volt egy birodalom. Uralkodója bölcs király volt, alattvalói szerették. Az idő és a gondok ősz hajszálakkal fonták be gyérülő haját. Ha a kormányzás terhe nyomta a vállát, mindig magához hívatta egyetlen leányát, hogy jelenlétével megvigasztalja.
    Olyankor, ha a gond barázdákat vont a király bölcs homlokára, elég volt egy pillantás szeretett gyermekére és csodák csodája elszálltak a sötét felhők... A lány gyönyörű és okos volt - méltó hercegnőnek. De nem csak eszéről és szépségéről volt híres szerte a birodalomban, hanem arról is, hogy mindig pirosban járt.
    Piros ruha, piros cipő, piros kesztyű, piros kalap.
    Történt egyszer, hogy a hercegnő és a király útra keltek, hogy elutazzanak országuk egy távoli sarkába, részt venni a tavaszünnepen. Hagyomány volt, hogy a király minden évben a birodalom más-más tartományában ünnepli meg az új vetést. Tengerre szálltak hát, mert így juthattak el leggyorsabban az ünnepség helyszínére. Az út során pusztító vihar sújtott le rájuk, leszaggatta hajójuk vitorláit, kettétörte árbocait. Sok tengerészt elsodortak a toronymagas hullámok, az uralkodó és leánya is csak csodával határos módon menekültek meg. A hajó magatehetetlenül sodródott a nyílt vízen hetekig. A lányban - valamilyen megmagyarázhatatlan okból - piros kalapja tartotta életben a reményt. Talán azért, mert az is megmenekült a vihar pusztításából, pedig minden másukat elveszítették. Minden reggel feltette a kalapot és egész nap viselte.
    Élelmük fogytán volt utolsó falatjait ették, vízkészletükből alig lötyögött valami a hordók alján, amikor vitorlák tűntek fel a távoli horizonton. Feltámadt a remény, de hamar kiderült - korai volt az öröm. A hajó, amitõl a menekülést remélték kalózlobogó alatt vitorlázott. Reményvesztetten várták a halált. De csodák csodája a kalózok meghagyták az életüket, sőt azt is megígérték, hogy a birodalom egyik közeli kikötőjében partra teszik a hajótörötteket. A kalózkapitány a saját kabinját engedte át az uralkodónak és lányának. Udvariasan bánt velük, a lánnyal valahogy különösképpen. A hercegnő sokszor azon kapta magát, hogy a fiatal férfi merengő szemekkel bámulja őt. Nem tudta kifürkészni a kapitány arcát, mert vastag szakáll borította, de az út során elhatalmasodott rajta az érzés: a férfi beleszeretett. A fiatalember más jelét nem adta ennek, csak az a fürkésző, álmodozó tekintet árulkodott...
    A kikötő felé közeledve bevonták a kalózlobogót, és partra tették a menekülteket. A király megkérdezte a kapitányt, mivel hálálhatja meg a jó cselekedetet, miféle kincsekkel, de az csak a hercegnő piros kalapját kérte. A király csodálkozott, a leány nemkülönben. Hiszen annyi aranyat, kincset kérhetett volna a kalóz, hogy teljesen megtölthette volna vele a hajó gyomrát, de nem tette - neki csak a piros kalap kellett. Évek múltak el, a király meghalt, a lány ült helyére a trónon. Bölcsen, az apjához méltó módon uralkodott. Férjhez sohasem ment, gyermeke sem született, a kormányzás kötötte le minden idejét. Egyetlen támasza, bizalmasa volt csupán, az udvari írnok, aki nem sokkal apja halála után került a palotába. A többi udvaroncot lekötötte az állandó intrika, cselvetés. Az évek során barátság szövődött a királynő és az írnok között. Művelt, sokat látott férfi volt. Gyakran beszélgettek esténként a lobogó lánggal égő fahasábokkal megtömött kandalló közelében, a királynő lakosztályában. Ezek a meghitt teázással töltött esték mindkettőjük számára a nap fénypontját jelentették. Egyik este a férfi rosszul lett. A királynő hívatta az udvari orvost, de az már nem tudott segíteni rajta. Nem volt már fiatal, a kor legyűrte a szervezetét. Kiderült, hogy néhány órája van csak hátra. A királynő a saját hálószobájában ápoltatta a férfit. Zokogva ült az öreg barát halálos ágyának szélén. A veszteség felett érzett fájdalom rádöbbentette az igazságra: szerelmes volt. Évekig élt a férfi mellett úgy, hogy barátjának hitte, szerelmének érezte. A haldoklónak egy kérése volt csupán: hozzák el a szobájából a azt a rézveretes utazóládát, amit sohasem nyitott ki más jelenlétében. A királynő elszalasztott egy szolgát a ládáért és az ágy végébe tetette. Szerelme arra kérte őt, nyissa ki a ládát. Odament, felnyitotta a láda tetejét, először azt hitte üres, de nem volt az...
    Az alján egyetlen tárgy árválkodott: egy kopott, piros kalap.

További szép napot mindenkinek !!!!

Koppi, Tündi100149 és Koppi2 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Azt beszéltük meg a nejemmel, hogy lecseréltetjük a gladiátorokat fickósabbakra. Körbekukkantok akció ügyében. Köszönöm a jó tanácsot!
    Feleségemnek nincs piros kalpagja. Tán ezért lett az enyém, s nem maradt pártában.
    Meleg van még mindig, azt hiszem, maradni is fog a kellemetes időjárás. Jövő hét végéig biztosan. Addig csak a jó hideg serrel lehet elvennem e rengeteg meleget, mely lengedez fejemen. Mekk!
    Megyek és iszok egy kávét, majd elmegyek aludni. Vagy nem is aludni kell kávéivás után? 8)

Hölgy-világ és Tündi100149 kedveli ezt.
  14. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Mit szeretnél a gladiátorral,...vívni vagy valami mást?:mad:
    Szerintem markánsabb radiátort szeretnél!?!?

Fatther, Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  15. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Nem lacafacáztam az eventtel. Megvettem az összes lúd ólat ami kellett a feladatba és kitettem az nyúl birka és disznó ólakat. (Volt ahol 1.-t, mert a piros az duplán adja)
    Beüzemeltem és amikor beért mindegyik, kézzel leszedtem... Egyszerre meg volt az event...:)
    Utána vissza a Pajtába mindent...:)
    Fatther. Aranyos a meséd....

heliantus és Csacskamacska kedveli ezt.
  16. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Lajos mit tudjuk mi,hogy Tihamérra hogyan hat a kávé! Lehet az aréna kedvencét is maga alá gyűri tőle!

Piros kalapom nekem sincs, nyáron nem is szeretek hordani semmilyen fejfedőt, kivéve a permetezést, viszont van szemellenzőm 3,különféle színekben-fazonokban,azokat viszont a Savária fesztivál szereztem be,még anno..

Holnaptól lubickolhatunk a korallokban:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Óceán-nap.12630/#post-253808

Pénteken mennem kell a EKG - és szív UH-ra,s ettől már most tachycardiás leszek. Reggel fűnyírás után be is dobtam a törülközőt, de csak kimentem az árkot kitakarítani, de mit mondjak, már délelőtt úgy beszorul a meleg, szégyen szemre bemenekültem,inkább főztem és később mentem ki Mamával összeszedni a lenyírt zöldet ,és összegereblyézett szemetet.

17. Csacskamacska

Sziasztok! Nem tudtam mindent visszaolvasni, mert szaladok a fodrászhoz, utána az unokákhoz, csak este leszek.
    Nagy nyári ajándékdömping tetszik, event tetszik! A kalap a macsek fején valamikor az enyém volt, de mivel csacska vagyok, így a macseknek adtam. Pá, majd jövök!

18. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Meleg van még mindig. Nem kell fáznom. :D
    cinege1974 előkerült. Most az előbb néztem végig a szomszédokat, mint minden nap, hátha valaki lépett egyet felfelé. Akkor vettem észre, hogy cinege1974 az én egyik szomszédom. Épp szintet lépett, 18-ról 19-re. Aktív. Igazából a neveket nem szoktam figyelni, csak ha már alig sárga, - most is van pár darab, - de nyár van, meleg, talán már vakációznak. Aztán ha lázas lesz, akkor már tüzetesebben pillantok rá, mert ugye.... Meg ha szintet lép. Szóval így került elő a kismadár. De semmit sem tudok róla. Szomszéd lett, de nem mondott, nem írt semmit. Nem ő az első a comcédok közt. :p
    Csacska nem baj, ha te rohansz, csak a hajászod ne kapkodjon! Kár lenne, ha felesleget vágna le a fejeden lévő koronából.
    Akkor elmondhatjuk, hogy Csacska kinőtte a kalapot és a kis csacska macska örökölte rőle. Majd belenő. :D
    Délelőtt elmentünk "sétálni". Feláldoztam magam, vettünk még egy fejfedőt nekem. Hagytam, feleségem had gusztálja a kalpagokat, melyik tetszik neki, melyiket ajánlja. Aztán amelyik a legjobb volt szerinte, azt vettük meg. Így ő is örül neki. Ezzel a mai séta is letudva. Kb. 3 km. De lehet, hogy kissé később kerülünk még egyet a házak között. Várunk, hogy kevesebb legyen a tűző napsütés. Ároktisztítást nem vállalnék ilyen melegben. De ha muszáj, hát muszáj.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Hazaértem, jól elfáradtam. A hajammal meg vagyok elégedve, unokák cukik még mindig és a temetőben is rendet tettem és locsoltam, locsoltam és locsoltam. Itthon már csak a cserepes petúniákat, fuksziákat locsoltam meg, mert rám sötétedett.
    Reggel nem aratok, csinálni szeretném az eventet. most pedig megyek a kis farmjaimra.

20. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Kellemes estét,

sok-sok mindenről lemaradtam. Gondolom néhány aranyos eventről is. A jelenlegi kész.
    Zajlik az élet, mint jég a Dunán. Ahogy bele olvasgattam a dolgokba senki sem unatkozik. Ildikó az a fránya kert ráér, a szomszédunkban méteres a gaz, őt nem zavarja én meg majd lehet arra fújok valamit. Fodrász nálam is volt, hajam csodaszép lett, a trendnek megfelelően rövid :) Még néhány nap és vakáció a diákoknak, a tanároknak meg gondolom még egy kis papírmunka. Alakulnak dolgaim, jelenleg szabadságon vagyok, de már holnap ott kell lenni, mert változott a jogszabály. Azt is megcsapkodnám aki megírta.
    Meleg van és örömmel konstatálom, hogy nem csak itt, hanem a nyugati végeken is.
    Most jöttem rá, hogy nekem ez az új malom nem tetszik :)
    Remélem a hőmérőm higanyszála senkinél nem mutatott lázat :p Az ajándékokat meg KÖSZÖNÖM, és mélyen sajnálom, hogy nem mindig ment vissza.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.