Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Fityeg már a golyó..:) De kissé bonyolult a magyarázat. Nem volt esetleg politikus a BP-ben?
    Későn váltottad be -lépj ki - takarítsd ki a géped - lépj be - katt a golyóra és akkor sikerül, ami eddig nem lehetett.
    Szóval így köll. :)
    Én jobbra el:[​IMG]

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Hanyagolom a konyhát, majd vasárnap.. igaz felénk enyhült a kuka meleg, tegnap egész nap szélvihar volt, ma is van ereje. Takarítottam,vasaltam,nem tudom mi szállt meg,de elég hamar kivégeztem, főleg a porszívót,leégett a szénkefe. 2 év alatt a harmadik masina,bár ez sem új volt hanem örökölt,mint elődei..nehéz nyár elé nézünk lesz kiadás bőven, ahogy elnéztem a vasalóm se húzza sokáig az is cirka 10 éves, vasalóállvány is eléggé rozoga állapotban van,azt még anyum kapta nászajándékba,így elmúlt már 40 éves,szóval..vasárnapra gondoltam kis epres,cseresznyés gyümölcstortát, holnap délután meg is csinálom.
    Tihamér családnál sphagetti Sorrento, nálunk az ebéd:cannelloni ripieni con salsa di pomodoro. :)

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

A neten megkukkantottam mi is az a izé, amit fent láttam nem magyari nyelvezeten. Valami rétesszerűen megtöltött - szintén olasz - ételnek látszik. A szöveg, amivel körítették a leírást, szintén talján. Így nem tudom miféle raguszerűséggel van elkészítve. a salsa az rendben van, de a pomodoro ... arról fogalmam sincs, hogy eszik vagy isszák. A képeken jóféle falatnak tűnik elkészítve. Ha esetleg maradna belőle, egy kicsi adagot lehet fénypostán elküldeni. Az erkély ajtaja tárva-nyitva. MZ/X-el egyeztettem, vállalja a házhozszállítást. :D
    Öreg, öreg. Én is az vagyok, de remélem kedves, szeretett feleségem azért még nem selejtez le. Viszont még működőképes vagyok. De csak takaréklángon! ;)

heliantus kedveli ezt.
  4. Hölgy-világ

Erre gondolsz: passata di pomodoro? Ez a sűrített paradicsom. Salsa~ szósznak készített, pomodoro: ált. paradicsom, de egyes tájakon a magyarul: ökörparadicsomnak nevezett - ovális alakú közepes nagyságú,kemény, húsos paradicsomfajtát jelöl.
    Cannelloni-ról már volt szó, ez nagy csőtészta amit tölteni szoktak, olaszok inkább spenóttal, ricotta-val, én inkább hússal.;)
    Küldtem, de felénk nagy a szél..

5. Koppi

Öreg az országút kedves Tihamér...Te nem vagy az. :)
    Csupán az évek szaladtak el Te lélekben fiatal vagy, hiszen itt játszol velünk...:)

Fatther, heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ha hagy a Gizi! Mert nem mindig. Helyenként nagyon utálatos tud lenni.
    Szóval a pomodoro az a paradejsz. Hm! Máshol meg tomato a paradicsom. Az isten sem ismeri ki magát ezeken az idegeneken. Ugyanazt nem ugyanannak írják vagy mondják. Bezzeg nekünk milyen egyszerű a nyelvünk! Bár nálunk is van egy-egy akármire szinonima, de az itt és most mindig egyértelmű. Régi mondás, de igaz Brachfeld Siegfried mondása:
    Nem mindegy, hogy egy táncosnőnek megy a hasa vagy jár a hasa.
    Pedig a járni és a menni is mozgásra vonatkozik. Ebből is látható milyen egyszerű és könnyen tanulható a mi anyanyelvünk. :D
    A fórumon eléggé értetlenkednek az emberkék a Zajándékos kókusz nyitogatási kísérletezések miatt. Hát senki nem tud örülni semminek? Pedig milyen szép lehet, ha az emberke siet, mert később nem fog ráérni és össze akarja szedni az összes ajándékot a végső naaaagy ajándék reményében. Oszt vagy összejön vagy nem. Mily boldogság tudja elönteni egész lényét. Éééés milyen nagy szeretettel gondol arra/azokra, aki(k)nek köszönheti. Szerintem lesz még ez miatt reklamáció a fórumon.

Fatther és heliantus kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Elég későn, de megérkeztem. Olvaslak itt Benneteket és mit is mondjak? Nekem klassz napom volt! Korán keltem, ajándék nem nyitható a gépem meg csigatempóban dolgozott. Kirándultam ma, remek napsütéses időben, folyt a víz a b...imon is is, meg mindenütt. A 31 gyerek egész nap pörgött, program volt bőven, én meg körülöttük pörögtem, mert ugye a szabadban, szekerezés és állatok, kemence között gyerekekkel lenni nem annyira könnyű. Problémamentesen ért véget a nap, széles mosollyal minden gyerek átadva, én meg most itthon, mint a mosogatórongy. Ja kérem szép az élet, de majd, ha nyugdíjas leszek pihenek, meg visszasírom az ilyen jó kis napokat! Szóval nem panaszkodom én, miért is tenném? - holnapra kipihenem magam, de ma semmit nem csinálok és holnap délig alszom! :)xD:)

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó pihenést Csacska! Rád fér.
    Anitának hívják és ez az ötödik farmja. (cinege1974) A többi 80 feletti, tehát nem kezdő. Ma délután tudtam meg. Remélem nem vagyok inkorrekt, hogy elárultam ezeket róla. :) Ha valakit érdekel.
    Mára elég volt, holnap remélem nem lesz gond se a kókuszbontással, se az idejövetellel.
    Jó éjt mindenkinek!

9. Hölgy-világ

Szép, napsütésben gazdag hétvégét Mindenkinek!

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Köszönöm Tihamér és most pedig elköszönök és bedőlök az ágyba. :)
    Ildikó, Neked is! :)
    Ideröppenhetne egy hozzászólásra cinege, hátha elárulna magáról még néhány dolgot. Persze 5 farm mellet nem nagyon marad idő fórumozni.
    Jó éjt, szép álmokat! :)

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Koppi

Miért ne ? 4 farm mellett lehet !

12. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!
    Tegnap semmihez nem volt kedvem,..úgy félig meddig minden bedobálva itt hagytam mindent tegnap este.
    Ma már egy kicsit jobban nekiálltunk, de azért egy kicsit le vagyunk maradva,..no de majd a lovak közé csapunk.

Koppi,..a bahama mindjárt 215,..igyekezz ha utol akarsz érni!A kisebbik farmon is mindjárt ugrunk egyet úgy 600 000.
    Még 1-2 év utolérjük a másik kettőt,..vagy legalábbis 1 szint különbség lesz,..vagy ugyanazon a szinten csak egyikkel az elején másikkal a végén.

Vagyis,..Közben [​IMG]

Cinege szomszéd nem sokat árult el magáról eddig!

Itt mindenki öreg csak én vagyok fiatal,..legalábbis az egyik felem!Már azon gondolkodom hogy mindjárt kiöregszem kié lesz a farm?
    Mire elérem a 100 szintet már én is 100 éves leszek,..vagy mégsem!?!?

Jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 5.6.15
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hahó! Van itt valaki? ... Nincs.
    Jó akármit mindenkinek!
    Sikerült minden viszontagság nélkül bontogatni a kókuszokat. Jót vigyorogtam a fórumon. Volt aki azért reklamált, mert nem tudta - tegnap - kibontani a 3-4-5-s kókuszokat. Pedig ötödike van! A modi elmagyarázta, hogy nem naptári nappal egyezik a számozás. A hármast csak 6-án lehet csak kibontani, az 5-t meg csak nyolcadikán. Ezek szerint valaki csak felületesen olvasta el az ismertetőt. Én is elkövetek ilyesmit időnként.
    cinege74 azt írta, hogy 4 farm kevés, (Látod Koppi!) 6 meg sok. :D Én azt válaszoltam, hogy bár nekem is volt 4, de a maradék kettő is elég, ha folyamatosan művelem. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére!
    Mára töltött paprikát csinálok. Korán kell majd főzni, de azért most még nem állok neki. Lehet, hogy az alattam lakó nem fogadná teljes örömkitöréssel a villannyal működő aprító-darálógép hangját. Fene a gusztusát. Pedig szorgalmas lennék, de nem lehet. Korlátozzák jogaimat a főzéshez holmi csendrendelettel. Hallatlan!!! Ámbár ... ha valaki most állna neki a panelban a sajtkészítésnek (Gyk.: falfúrás ütvefúróval vagy fúrókalapáccsal <az utóbbival sokkal hatékonyabb>) kitörne a felkelés/parasztlázadás a lépcsőházban.
    El kellene mennem valahová a városon belül busszal, mert a havi bérletet ki kell(ene) váltani. Azt meg csak utazás közben tudom megtenni. A vezetők adnak bérletet. Ilyen jó időben feleslegesen buszozni viszont nem szeretek. Jobb a bringa. Mindegy, majd ha kell, hát az első alkalommal megveszem.
    További jóccakát!

14. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Itt is elmenten nozizni, mert a másik farmon lehetett. Aszongyahogy: töltsek ki egy rövid kérdőívet. Áááá! Az nem megy! Én bár mindent el tudok olvasni, de írni már nem, mert csak a nagybötüket ösmerem. Egy speciális fordítóprogram segítségével tudok csak írni itt is, de ez meg úgy van kidolgozva, hogy kérdőíveknél nem működik. De nem is mozizhattam. A mozigépész megsértődött. Beintett. Ezt neked! Most én is sértődjek meg? Micsoda hallatlan dolog! A kisebbikkel mindig csúnyán bánnak. El vagyok nyomva. Már megint! Mindjár el is kezdek pityeregni.Lehet, hogy jót is tenne? Tán álomba sírnám magam. Úgy is korán van. :p

15. Koppi

Sziasztok !

Micsoda éjjeli meditációk...:) Éccaka nincs mozika, akkó' alukálni köll...:) Ha tudsz... :)
    Mi még mindig benne vagyunk a kégli felújításban. Ma várjuk a fűtés és szaniter szerelőket...Mi várjuk...a szomszédok nem....:)
    Combat lévén......

Fatther, Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Éjjel aludni szoktam, most meg pláne, mint akit agyonvertek.
    Kopi, most örülök, hogy csak a farmon vagyunk szomszédok.;)
    Lajos, én igyekszem 99 éves koromra elérni a 100-as szintet. - még fiatal vagyok, csak az éveim száma sok egy kicsit.
    Imádom, hogy a medencét locsolni is kell...xD
    Jó napot, még kómázom, fel kellene ébredni, lehet beleugrom a medencébe.xD

17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóó reggelt!
    Megkezdődik a robotom a konyhában. Nem lesz sok, mert tőtött paparika lészen. Az meg gyorsan kész. Levest még nem tudom, majd a feleségem őnagysága eldönti. Ha akar lesz, ha nem, hát nem.
    Nap süt ezerrel. A hírek főfő bemondója szerint csapadék csak az Alföldön várható. Mivel itt kicsi alföld van csak, ezek szerint itt és most nem lesz. :D
    Szép napot gazdák!

Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
  18. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Szép hétvégét,

az éjszakázás úgy látom csak nekem nem megy :) ezek a hínárok borzasztóak, szerintem minél többet puffogunk, annál nehezebb feladatot csinál a BP. Kopy a hozzászólásod a grrr... meg van a négy szó nálam a top 5-ben van. Nos ami elromolhat az el is romlik. Manapság úgy gyártanak mindet, mert fogyasztói társadalomban élünk. De, lassan kezdenek rájönni, hogy amikor az utolsó gramm vasat is becsavarozzák utána már nem lesz mit :p Megint előbújt az ökokuka nálam. Amúgy a jelenlegi event óceán takarító mivoltát nem firtatom, már az gáz, hogy a Rák mester egy kesztyűből bújik elő szánalmas...
    Hétvégére nem tervezek semmit, tespedés van, aki akar főzni az főzzön én csak enni szeretnék. Meleg van már csorog a víz az összes hajlatban. Tudom nem kellene mondani, mert mindenki erre várt állítólag az ötven fokra, én nem. Na puffogok tovább,mint a puffogó vipera.

19. Csacskamacska

Felébredtem, bár nem ugrottam be a korallok közé a medencébe...
    Helike, jó tespedést, Tihamér jó főzést, Kopi, meg lesse a mestereket! Én majd magamnak dirigálok, de még nincs hozzá kedvem, majd..

Tündi1001, Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Helike! A földkéregben majdnem 5% vas van. Mire az elfogyna, hááát.... A vörös színű talajok, pl. Afrikában, azok azért olyan színűek, mert sok vas van benne. (Terra rosa) A bauxitban is jelentős mennyiségben van. De önálló ércei is sok helyen megtalálhatók. Vas megye a nevét a talaj felső rétegében gyakran megtalálható gyepvasércről kapta. A honfoglaláskor ott sok volt a gyepvasérc, sok kovács volt. Innen a név. :) Rudabányán volt a mai Magyarország utolsó vasércbányája. De régen leállították a művelést ott. Ma külföldtől hozzák be. Ukrajnában nagy telepei vannak. Svédországban hatalmas hegyben áll a vasérc, ráadásul magnetit. A legjobb minőségű. A hegyben lévő V alakú üresség az, amit már kibányásztak. De sok van még ott is. Szóval vas az van dögivel. :)
    Meg meleg is. Kilencre kész lesz az ebéd. Aztán csak pihi, ha feleségem nem akar mást csináltatni. Addig meg csak netezek, meg netezek. Közben inni is kéne. De akkor hűtök be némi sopronit meg Kozelt. Ha sör, legyen hideg! :D

Fatther, Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.