Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia, sziasztok !

Ma kivételesen nem. Délelőtt volt az üveges felmérni a cserélendő részt. A jövő hétre ígérte...Úgy, nagyjából kész vagyok a kéglivel ami az én részemet illeti. Megint Mestereket várunk parkett ügyben. Laminált lesz lerakva. A Fürdőszobának is van híja még...

A Papa sikeresen túl van a műtéten és amikor visszahozták akkor vallotta be (6 szemközt), hogy bizony a reggeli kis pálinkáját is megitta. (De enni akkor sem evett.)
    (A lánya és az unokái is lefehéredtek...)(Én sejtettem a dolgot, de nem szóltam..:))
    Még jó hogy erről nem szólt a Dokinak ! Páros lábbal vágták volna ki az öreget, ha erről is beszámol...
    (Szerencsére nem volt gond már. Délután 1 kor vitték a műtőbe és 3 kor hoztál vissza.
    Azért volt "necces" a dolog, mert már egyszer volt tüdőembóliája...amiből kevesen jönnek vissza. Az intenzív osztályon volt éppen egy vastagbél műtét után...
    Na akkor 1 hét kiesett neki, mert mély altatásba tették. De megúszta, baj nélkül.
    Nagy túlélő az Öreg...:)

Beszámolnék a titot ólakról: 1 sün, 1 kakas, 1 gólyafészek, 1 macska, 1 narancsdisznó, 1 vakond, 1 békató, 1 sárga kaméleon, 1 mosómedve éééésss 1 kivimadár...
    A fák: 10 xxl-es és 7 xl-es különböző fák lettek....a leggyengébb az xl-es szeder...
    A Baha még szűz, oda nem raktam még ki...

Ja, megyek egy kis testmozgásra mindjárt...Pitypang...:)

Utoljára szerkesztett: 10.6.15
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Egy kis mozgás nekem is kéne, bár ma másztam annyi lépcsőt, hogy elég két napra is. Magas a torony...:p
    Növényeket alig termelek, csak egy földön, máshol fák és állatok vannak kirakva.
    Este nagyon jó illat van, virágzik a hárs és finom az illata. Szerencsére nem vagyok allergiás.A nap süt, de morajlás hallatszik messziről. Ide is érhetne, lehetne egy jó eső. Jeget nem kérek!
    Mindenki kibontotta a dióját?- tessék ellenőrizni.

Utoljára szerkesztett: 10.6.15
    Fatther, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Nem értem..nem értem,tavaly szerelték fel lifttel használatra,mert a lépcsősort fel kell újítani..

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!
    Én is doktoroztam délelőtt,..mert múltkor voltam nála és 152 volt a vérnyomásom,..mondta is mindjárt hogy nekem 120 szokott lenni.
    Itthon most méregetem volt már 170 is,..a napokba már aránylag jó,..írt fel egy kis(zizit)és mondta ha több nap 150 fölött lesz csak akkor egyek különben ne.Ma 121/69 117/87 majd a többit meglátjuk.

Koppi vettél pulykakakast?

51 fa bahás:Tamarindusz 4 Cédrát 4 Amherstia 1 Tűzvirág 4 Csillag 1 Szőlősóska 1 XXL 2 Sz,jános 2 P.toll 4 BrasilXL 1 XXL 3 Cs.pálma 1.És még rengeteg más.

51 fa farm:Szakura 5 Kökény 2 J.naspolya 2 és még sok XL XXL.

30 ól:Kacsacsőrű 1 Kivi 1 Gólya 3 Farkas 2 Béka 1 retró hód sok, és még sok-sok más.
    Már tegnap reggel kész voltunk az eventtel.

Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szerintem Koppi nem vett pulykakakast, de lehet, hogy az orcájának a színe olyanná vált, mint a kokasnak a taraja, mikor a Papa bevallotta a reggeli szájöblítővíz használatát.
    Ha jól értem, orvos mondta, hogy a virtuális farm művelése túlterheli a szívet? Hát amennyi bosszúság tud összejönni mostanság, nem is csodálom. Sok a panasz a fórumon. De komolyan szólva, a szívvel nem szabad szívtelenül bánni. Az bizony nem vezet jóra, abból csak baj lehet. Fogból sok van, (már akinek), szemből, fülből, kézből, lábból, stb. is kettő, de szív csak egy van. Annak a pótlása bár nem lehetetlen, de eléggé macerás. Orvosnak is, meg a delikvensnek is. Száz szónak is egy a vége: Tessék a szívvel vigyázni!
    Lehet, hogy van lift, de a magyar eléggé túlsúlyos nemzet lett. Elképzelhető, hogy csupa jószándékból nem üzemeltetik a liftet. Fogyjon a magyar ember! Ne liftezzen, menjem gyalog. :)

6. Hölgy-világ

Lajos a családom tágabb köre alapból zizi.. így születünk,nyüzsinek.Ezek szerint ez is baj..;) Probléma pont ellenkező, vérnyomás oké, pulzus viszont 90 felett
    Nálunk még a nők is kemények mint az edzett acél, sose volt jellemző a szívbetegség, nehogy má.. kilógjak a sorból, kinéznek maguk közül..
    Már felsoroltam a felhozatalt, de azt kifelejtettem,hogy azért az egyik farmra érkezett 1 db kowhai fa.:)

Fatther, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  7. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Tihamér lehet hogy igazad van mert néha felidegesít,..és máris emelkedik a vérnyomásom.Ma eddig még 120 körül van.
    Csak a biztonság kedvéért írták föl a (zizit),nem akarja 110-re levitetni mert akkor esetleg attól szédölgök.
    Három hónapig szedtem egyfajta gyógyszert,..mondták hogy attól lehet de 6 hét alatt ki kellett volna ürülnie,.. én megettem az az enyém és nem adom!
    Hát a fogról meg annyit lassan több fülem lesz mint fogam!:DLegalábbis saját.

Fatther, Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Lépcső felújítva, lift működik. Akkor miért lépcső? Nos, rengeteg iskolás csoport volt, jóval nagyobbak, mint mi, így ők használták zömmel. Mi, 2 osztály, 60 gyerek és 4 felnőtt, úgy döntöttünk, hogy lépcsőzünk, mert sosem kerül ránk a sor a liftnél.
    A vérnyomással vigyázni kell, mert nem jó ha magas, nem jó, ha alacsony. Bogyót, csak módjával, ha szükségeltetik. Nekem általában alacsony, de én így érzem jól magam, mindig is alacsony volt. Persze néha felszalad, ha felbosszant valami.

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nekem is hiányzik már 3 fogam. De a többi azért megvan. A maradékkal még elvagyok egy darabig. Vérnyomásom reggel rendetlenkedett. Boltba menet-jövet éreztem, hogy kissé szédelgek. Mondtam is a feleségemnek, ez is a meleg miatt van. Ő meg felkapta a vizet, mert nem sokkal előtte panaszkodott a reggeli hidegre. (15 fok volt, de az mind pluszban, szóval hideg nem volt. Hideg csak mínusz tíz fok alatt létezik. Addig csak hűvös van.) Győzködtem, próbáltam békítgetni. Mondtam, nézd, a homlokomnál a haj vonalában máris kezd a bőröm vizes lenni. Nincs is hideg. Mérgesen odavágta nekem:
    - Persze! Mert te nem tudod levenni a bekecsedet! Mindig melegít.
    Hát ez tény, de azért a mellemen lévő pihe azért nem olyan sok, meg nem is olyan drótos. Attól nem lehet annyira melegem. Mondjuk az a védőréteg, ami a bálnákéhoz hasonlít, az már inkább melegíthet. Mindegy, csak hazaértünk. Vártam 5 percet és megnéztem a vérnyomásomat. 121/81. Egy perccel utána 117/81. Hát akkor ennyi. A bogyómat már reggel, ébredés után bevettem, (Ez kettő óra után 5 perccel volt. Reggel, nem éjjel!) Mivel nem volt magas, mertem inni kávét. Nem voltam éhes, de azért kell egy kis táp még nekem is. Lehet, hogy az étek hiánya okozta a szédelgésemet? Nem tudom. Lehet. Tegnap nap közben 3× néztem meg a vérnyomásomat. 129-141 között ficergett. Az jó. Van, hogy két hétig sem mérem, mert minek? Ha jól érzem magam, akkor felesleges mérni, bár az orvos szerint akkor is kell. Perszeee! Ha meg tudom, hogy úgy is magas, mert mondjuk felidegesítem magam, akkor meg mi a fészkes fenének mérjem meg? Még attól is idegesebb legyek, hogy az se jó? Inkább nem mérem. De akkor a nejem olyan, de olyan csúnyán tud rám nézni, hogy majdnem bűntudatom lesz. De csak majdnem. Igazából nem is lehetne, mert én maga a tökéletesség vagyok, egy apró kis hibával, amit többször kifejtettem már. Az a túlzott szerénység. Csak az ne lenne!
    Jó éjt gazdák!

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

A horkolást már hallom..Nem szoktam mérni én sem a vérnyomásom, annyi amennyi. Inkább olyankor szédelgek, mint a liba, ha magas. Az utóbbi években ezeket a fejünk fölött elhúzó frontokat is érzem. Talán öregszem. Kávét nem iszom, se sört, se pálinkát, csak néha, néha egy-egy pohár bort, de azt is csak aszút.
    Mára munka befejezve, jó éjt!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

A kávé a vérkeringést javítja és nem emeli a vérnyomást.Amit a Doktornő kérdezett az egyik sem volt,.. van.
    Akkor abba maradtunk hogy nálam 6 hét alatt nem ürült ki a gyógyszer a szervezetből.
    Ma már,..121/69 117/87 120/95 123/87 123/80 hogyha holnap is hasonló lesz akkor megmaradok!

Jó éjt mindenkinek!

Fatther, Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Szép időnk van. Hideg nincs, meleg nincs, eső nincs, szél nincs. Alvás sincs. Még a trópusokon sem tudtam mit tenni. Csak a fák meg az ólak. A vérnyomás? Mittudomén. Nem mértem. Feleségem még szundikál. Igaz én este tízkor aludtam, de kettőtől meg fent vagyok. Olvasgattam. Most meg idetévedtem. De majd csak reggel lesz meló. Addig megyek vissza okosítani magamat a könyvből. (Civilizáció előtt) Radiokarbon vizsgálatok hatása az írott civilizáció előtti kormeghatározásokra. Engem érdekel.
    Szép napot mindenkinek!

13. Csacskamacska

Jó reggelt Gazdák és Gazdasszonyok!
    Szép napra ébredtünk, napsütés enyhe szellő 18 fok. Ha ennyi maradna fáznánk és háborognánk, de nem marad ennyi, lesz 30 fok, nem fogunk fázni, de háborogni igen. Sose jó az ami van! Ki érti ezt?

Fatther, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. Hölgy-világ

Szervusztok!
    Napsütéses vidám napot. Fák-gaz lerendezve,locsolás, kutya szórakoztatása megtörtént. Reggeli kész,kávét még nem ittam, vérnyomást innen nékem is rendszeresen mérni kell, igaz nem oly sűrűn mint Lajosnak. Egy kis szél elkezdett lengedezni, és már csak a murva ösvény közül kell gyomot írtani. Kis vasalás a szieszta időben,de az említésre se méltó, főzni viszont jó csirkepaprikást fogok tejfölös nokedlival,olyan rég volt,és Mama kedvence.

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

De jó ebéd leszen ott! Nálunk a tegnapi maradék. Vagdalt, hozzá párolt,sült zőőődségek. A friss újkolompér kettévágva, a sárgarépa nagyobb darabokra, a zeller vékonyabb (10 mm körüli) szeletekre és blansírozva. Céklát azért nem tettem hozzá, mert nem volt itthon. Ezeket beforgatta a legnagyobbik főnököm fűszerezett olajba, azt én állítottam össze. <olaj, só, őrölt bors, őrölt köménymag, szárított, morzsolt bazsalikom>. Aztán belerakva a tepsibe és be a 200 fokos sütőbe. Az első 20 percben letakartam alumíniumfóliával, majd leszedtem a fóliát és készre sütöttem. Kivettem a zöldségeket és megsütöttem még a sütőtököt is. Jó lett volna hozzá oregano, de azt a feleségem ki nem állhatja.
    De a paprikás veri ezt a kaját. De de ... kérem szépen, ... a paprikás ugye tejföllel készül. Ha nincs benne, akkor pörkölt. De ha már paprikás, akkor is kell hozzá tejfölözött galuska? :oops:

Csacskamacska és aranymálinkó kedveli ezt.
  16. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Nem kedves Kolléga!
    Elírás történt, csirkepaprikás(tejfölösen), nokedlival, magamnak meg rizzsel,mert nem szeressem nokedlit..
    Céklát imádom, de én csak savanyítva ismerem, többször- több helyen olvastam, hogy készítik egyéb módon is. Moóóndjuk nekem elég ha megfől, úgy is megeszem,sőt azért vállalom a savanyúságnak berakást,mert közben nasizhatok belőle kedvemre.

Fatther, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Így azért más a leányzó fekvése. :p
    Halkan mondom, illetve írom, de a céklát én nyersen is meg tudom enni, sőt szeretem is. Szoktam olyant csinálni, hogy a nyers, megtisztított céklát szálasra reszelem, cirtomlé/gyümölcsecet, némi cukor, só, időnként reszelek hozzá még nyers sárgarépát is, ééés ha a feleségem nem kívánja, (nem szereti a céklát, nyersen meg sem kóstolja, pedig kellene neki ennie, innia nyersen) akkor még adok hozzá ánizsmagot is. Salátaként naaaagyon finom. Sokféle zöldséget megeszek nyersen. Főzve is. A húslevesben főtt zeller gumója és levele, a petrezselyem levele, a karalábé, a kelbimbó, netán kelkáposztacikk vagy levél mind az enyém.
    Vagy 30 éve, mikor apámhoz mentünk fel, - elvált szülők gyermeke vagyok - a feleségemmel és két csemetémmel, ebédre húsleves volt. Az étkezőben ki volt rakva minden, úgy ahogy lennie kell. Forró leves, meleg cérnatészta, külön a meleg hús és egy külön tálon a zöldségek. Apám nagylelkűen felajánlotta, ha valaki szereti vegyen nyugodtan a zöldségből. Vettünk. Mind a négyen, de rendes mennyiséget. Apám megdöbbenve nézte, mi maradt meg a tányéron.
    - Ti megeszitek a főtt zöldséget? Mert a lányok, - nevelt lánya és a felesége - nem eszik meg.
    - Persze! mondtam, nálunk mindenki szereti.
    A felesége meg hangosan kacagott.
    - Na Pista! Rosszul jártál, ugye?
    Kiderült, apám addig, illetve EDDIG nyugodtan megehette az általa is kedvelt főtt zöldségeket. A kutyának sem kellett. Szó szerint, mert a Dixi csak méla undorral szaglászta meg, ha valaki odatette az orra elé. De ha hús volt, akkor aztán nem finnyáskodott.
    Már megint túl sokat karattyolok. Megyek a másik szobába. Megbüntetem magam, nem farmozhatok. (Estig nem is kell.)

18. Csacskamacska

Jó, hogy túl vagyok az ebéden, így is nyeltem nagyokat. Nálam az elmúlt hétvégén volt tejfeles paprikáscsirke nokedlivel. A céklát szeretem így is, meg úgy is.:)

Milyen szép kis aranymálinkó röppen itt körülöttünk! :)

Cserenap kedveseim !! :):) és a cirkusz is érkezik!! :) Pillangót kell beszereznem, pille hiányban szenvedek. A kis farmjaimon is szét kell néznem, mert tudom, hogy ott is van néhány régebbi hiányzó ólam. Az új fákkal, ólakkal nem foglalkozom, mert azokat biztos, hogy nem lehet csereberélni.
    A cirkusz meg majd ütjük, verjük..xD

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Reggel kihagytam a bejelentkezést, mert elszundikáltam...
    A Lizin nem lett említésre méltó ól, hacsak az xx retró hódvárat nem számítom... 3 macska 1 gólya, viszont itt a Koppin lett kivimadaram a kacsacsőrű mellé..:)

1 kérdés....: hanyadik szinten lehet babérlevelet ültetni ??

Utoljára szerkesztett: 11.6.15
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

95-től. Hiányoltalak reggel! - tessék az órát csörgőre húzni!

Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.