Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hogy az emberek mennyire kényelmesek,..megáll az autó a hátsó úton és nem száll ki hogy becsöngessen inkább nyomja a dudát.
    Szerintem mást kellene neki nyomni!Tartok majd egy kis nylon zacsek vizet az erkélyen és ráeresztem,..kiváncsi lennék ahhoz mit szólna.Biztos rájönne hogy azért volt mert dudált.
    Vagy úgy gondolja majd ő ébreszti aki még szunyókál?
    Kettő sófát találtam amit cseréltem.Nemrég még csak egy farmra kellett sófa,..most mindháromra.
    Amit én kiraktam arra még nem talált rá senki.

Kivi már küldhető volt így most mindhárom farmon van.Kacscsőrűnél még stop van.
    Stop,..az olyan mint nálunk a földszinten lakó szegény Takács néni,az mindenkit le stoppolt,..nagyon szeretett beszélgetni,..főleg pletyízni.Akarod hogy tudja az egész ház,..mond el a stoppos néninek!

Na nem pletykálkodunk!Irány a konyha Tündi éhes meg a Lajos is,..mindig a farm az első!Ma főzünk holnap nem!

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Megbeszéltük! Én zárok, Ti nyitjátok a topikot, ha nem akkor sincs semmi gond, de az biztos, hogy nyitni nem én fogom, mert én nem kelek olyan korán, mint Ti.
    Lajos, nálunk is van egy-két kollegina, aki pletyis, ha nekik elmondunk valamit, akkor biztosítva van az, hogy rövid időn belül mindenki tudni fogja. ( híznak a gyönyörtől, mert mindketten "gurulnak"!)
    Mosógép járja a magáét, a gáztűzhelyen is rotyog a husi. A portörlőrongy erősen kiabál, muszáj leszek befogni a száját, a nap is süt, így aztán nagyon látszik, hogy hol poros a szekrény. Most viszont megyek teregetni.
    Pá, majd jövök! ( nem kell megijedni...)

3. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szervusztok!
    Sikerült végre kivasalnom,vagy 3 napja ígérgetem fűnek-fának, ráértem kora hajnalban.
    Aztán kora reggel kibicajoztunk a temetőbe, s igen vágott a szél, de mire hazaértünk 9 óra körül +vásárlás után,már 28 fok.
    A szomszéd meglepett 3 kiló cseresznyével,ez még várat magára, várom,hogy enyhüljön kicsit a hőség. Finomat-könnyűt ebédeltünk,
    gombás spárgapörköltet (tárkonyosan,tejfölösen). Nem sokára lejár Lojzi is a mosással, s azt hiszem az első adagot be is hozhatom, mert beszáradt. Holnap vendég jön,de mivel csavarogni leszünk, nem leszek konyhalány.:)
    Sikerült a farmra hiánypótló kivifészek,amherstia,és kowhai fa is,és nem kellett a fórumon kuncsorogni érte.

4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Lajos !
    Kelle még sófa valahová?
    Esetleg más is ? Reptess meg egy baglyot ha nem lennék itt, mert délután irány Debrecen, holmi kanasztaügylet miatt...
    Az ebéd nálunk: meggyleves (aki kért én nem) sült csirkecomb rizzsel és kukoricával, valamint gombás szűzérmék kovászos uborkával. (Sör nincs, mert vezetek még ).
    Egy kowhai fa jó lenne nekem is.

aranymálinkó és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Tésztát kellene sütni, de ebben a melegben?? - így is melegem van. Ildikó, örülök, hogy sikerült beszerezned amire vágytál! Már én is vasalhatnék, de nem teszem, majd, lesz itt hamarosan hűvösebb is. Kopi, pedig a meggyleves nagyon finom hidegen! Az áhított fa nem nagyon jön nekem sem, pedig kiírtam cserére.

6. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Az xxl mombinszilva bánta,de egy fene.. Csacska a megszáradt holmikat már behoztam, de úgy voltam vele előbb sütök cseresznyés gyümölcstortát, hát ott is folyt rólam amit nem illik emlegetni, kint mamus bontotta a cserkót közben a kutyu legnagyobb örömére.
    Most pihizek,hűlök, és állok neki vasalni újfent,de én holnap a lehetőségekhez mérten a legtovább szeretnék ágyban maradni..
    Jöhetne egy kis lehűlés,mert így a gerincem bemondja az unalmast, nagyon a határán mozgok megint a kiadós gyulladásnak.

7. Csacskamacska

Egyszer volt, hol nem volt, volt két mackókölyök. Elhatározták, hogy elmennek a sűrű erdőbe mézet keresni. Mentek, mendegéltek, mikor egy nagy odvas fához értek. ...Kinek is mesélek én, mikor nincs itt senki? Megyek én is aludni.
    Jó éjt mindenkinek!

8. Tündi1001

Nem nagyon sikerül a csere,saját farmok közt rendet raktam,..sikerült cserélni egy sófát és egy kengurut ebből az egyik farmon csak egy volt.
    Holnap lesz a legmelegebb,..főzni nem kell legalább az nem melegít még plusz.

Csacska egy kis kókusztekercs,..azt nem kell sütni.Hogyha már nem jönnék vissza.

Szép álmokat!

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Este késő volt, mire elaludtam. Fél tizenkettő. Nem szoktam ily sokáig nyitva tartani a pilláimat, de egyrészt meleg volt, másrészt meg 3 hasonló, de különboző helyről származó vörösbor érzékszerveinkkel való összehasonlítását végeztük a feleségemmel és a nagyobbik fiammal. Szekszárdi, egri és egy francúz bor volt a "terítéken". Melyik hogyan viselkedik, ha megszaglássza az ember, majd belekortyint, forgatja a szájában, nézve, a nyelve mit és hol érez. Savasság, tannin-(csersav)tartalom, "gyümölcsösség", szárazság, egyszóval az ízvilág. A legjobbnak ítélt francia (árban nem véletlenül a legmagasabb) bor vitte el a képzeletbeli pálmát, de csak úgy fél órás "szellőztetés" után. Nyersen, kitöltve a pohába, hát nem volt a legkellemesebb illata. Ízével nem volt baj, csak az illat. De fél órával később remek volt. Ma ebédkor jutalom lesz majd újfent minden megkóstolni. A társaság csak az idősebbik fiunk feleségével fog bővülni, mert kisebbik fiamék bár jelen lesznek, de mindketten vezetni fognak és azért alkoholos italt, bármilyen finom legyen is, nem fognak inni. A kicsinek meg nem adunk. Majd úgy 10 év múlva, de jelenleg kizárt. Még hat éves sincs a szentem.
    Feleségem is felébred. Csak nem beteg? Ilyen korán nem szokott felkelni, hacsak nem az ébresztőórára nem. De az meg se kukkant. Igaz egy madár sem dalol most. Lehet, hogy az esti zuhé vette el a kedvüket. Mert itt bizony volt. Kicsit vakuztak, meg morgott is valami, de az eső vitte a fő szerepet. Zuhogott. :) Puff neki! Nejem kérte a kávéját, de már vissza is aludt. Kávé elhalasztva. Majd ha újfent felébred.
    Szép napot mindenkinek!

10. Hölgy-világ

Vidám vasárnapot!
    Most van kellemesen jó idő, aludhatnék (fél 10-ig semmi dolgom), de tudok,mikor lehetne??
    Ma művelődőm, meglátogatom Picasso-t, az Emlékparkot, torokgyulladásig befagyizok, és utána a kellemes hűvösben jót-finomat ebédelek..
    Kellemes időtöltést mára!

11. Csacskamacska

Madárdalos szép jó reggelt!
    Most lehet kapálni kedves Gazdák, most még hűvös van, enyhe szellő lengedez!
    Nem művelődöm ma, írok, sokat, adatokat, minősítést, határozatokat, dátumot és a nevemet jó sokszor. Csak ne tévesszek semmit!
    Kellemes vasárnapot Nektek! :)

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem érek rá farmozni. Néha a konyhában kell dolgozni, ahogy most is. Tyúkhúsleves, mustáros szelet, petrezselymes újburgonya, áááá, ilyen étel nincs!, szóval petrezselymes újkrumpli és újkrumpli párolva petrezselyem nélkül, mert van aki így szereti. Meg persze párolt rizs. Feleségem szerint rizsa. Nekem mindegy! Oszt tegnap csináltam még mára borsos tokányt. Rövid O bötűvel. Semmi zőccség nincs benne, csak őrölt bors. Meg a szokásos szalonna, vöröshagyma, kevés zúzott fokhagyma, csipenyi őrölt kömény és csipetnyi morzsolt majoranna. De a legfontosabb a röfihús tokányra vágva.
    További jó munkát! Megyek ki, illetve vissza robotolni a konyhába. Ilyenkor isteni érzés a meleg kályha környékén sertepertélni! :wuerg:

Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Tündi1001

Szép Vasárnapot mindenkinek!

Ahogy írtuk ma nem főzünk,így tehát nem melegítjük a lakást.10-ig lustálkodtunk,nagyon kellemes levegő járt a lakásba,..most már melegebb van,..de felhősödünk(Banya Luka felől)
    A menü:Mihályfai gulyásleves,csirkecsíkok sajtmártásba brokkolival,rizs.És rengeteg gyümölcs,..eper,cseresznye,meggy,sárga és őszibarack,tüske nélküli szeder,ananász,mangó,szőlő,meg még egykét apróság,..no de ezt mind ki eszi meg?

Koppi,..mindjárt küldöm a galambot,..nálunk az a postás!

Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. Koppi

Szia !

Megérkezett és vissza is reptettem. :)
    A feleségem főzött ma fini paprikás csirkét, enyhén pikánsan. Mellé a klasszikus nokedli volt. Kovászos uborkát ettünk közben.
    (Azért főz, mert mindig viszek a szüleinek is egyúttal..Ott 1/2 12 kor asztalon kell lennie az ebédnek, ha esik, ha fúj.
    Ma csak két percet késtem....(Igaz nem tették szóvá...)
    Nálunk is van árgabarck, cseresznye az asztalon. Most kaptunk 1 üveg jóféle "Zempléni édes furmintot" Némi minőség ellenőrzésre...:)
    Lehet felfüggesztem a ser iránti vágyamat és megkóstolom. (Ha már hozták...:))
    Itthon kellemes hűvös van, hála a légkondinak.

Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Egészségetekre az ebédet! Nálam is finomságok voltak, jól is laktam rendesen.:)
    Ülök és írok. Lassan a végére érek, igaz már a szemem is jojózik. Benn vagyok, lehetnék kinn is a teraszon, mert fújdogál a szél, de ott nem tudok rendesen koncentrálni.Most pedig arra nagy szükség van!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szél megerősödött és a zalai felhők is errefelé vándoroltak. Ha nem azok, akkor a közeli rokonaik. Eső nincs, de napsütés se. Nem bánom, mert így is 31-32 fok a hőmérséklet.
    A lakás elcsendesedett, csemeték elmentek. Most a feleségem a tévét nézi, de érdekes módon, ugyanis lehunyt szemmel, néha hortyogva. Vízszintes testhelyzetben. :) Én meg jöttem gazdálkodni. Mosogatás letudva. A feladat mára még kettős. Túlélni a maradék délutáni meleget, de a fő az az éjjel elviselése. Ilyenkorra a panel átmelegszik és éjjel ontja magából ki a meleget. Aludni nehéz. A Bahamákon sem lehet melegebb, mint itt. De hamarosan változik majd ez is. Szerencsére!
    Kimegyek, csinálok egy fröccsöt és legurítom. Szomjas lettem, de nem vízre. :D

Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. Koppi

Valahogy olyan hosszú ez a hétvége...sok minden belefért és még nincs is vége...
    Hiányzik most a nyüzsgés... Jössz, olvasol, írsz és mégy.....

18. Hölgy-világ

Szép estét!

Jól telt ez a nap, jó melegen, hiába volt a mindenféle fagyi, meg itthon a behűtött limonádé,mesmeg elővett a szíves nyavaja.
    A bevitt hideg tartalom eredményeképp kellően karcossá vált a hangom,így holnaptól megvonás lép érvénybe.
    Holnap reggel laborban kezdek,már most útálom:wuerg:, majd haza,reggeli,kitekerek a lidlbe,majd vissza a központi cipőboltba,majd ha nem találok akkor át a következőbe, jajj de elegem lesz, már sóhajtozom az enyhülésért:cry:

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Vége a a mai napnak is, jó éjt, vidám hűvös reggelt! :)

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

A mai nap elkezdődött. Nekem biztosan.
    Jó reggelt! (Majd, majd, ha eljön.)
    Nem ment tovább az alvás. A nyitott erélyajtó előtt ültem este, várva, hogy kicsit hűvösebb legyen. Aztán fél tízkor úgy döntöttem, elég volt a melegből, megpróbálom, hátha fog menni az alvás. Sikerült. :) Igaz, fent vagyok fél kettőtől, kávé nincs, majd később, először a munka. Aztán csak a szórakozás. Csak a fák meg az ólak, ami munkát adott. A földön soká lesz, mire beérik. Nem valószínű, hogy kelen időben nagy tolongás lenne itt, hát odébbállok. Reggel elmegyek, íratok fel bogyót a vérnyomásomra, mert fogyóban van. Sajna csak a bogyó, a vérnyomás maradt annyi, amennyi. Majd később jelentkezek. (Gizinél leadtam a kérelmet, remélem teljesíti.)
    --------------------
    El ne felejtsem. Ma kaptam a kókuszból 8 ,azaz nyolc darab talányos Borneo tiki-fát. Még nem ültettem el, de az is meg lesz majd a mai napon. :D

Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.