Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Szerintem a Játék másodlagos (számomra) Szívesebben jövök ide és máshova is beszélgetni. Ezzel az új arculattal megváltozni látszott az addig bebetonozott topicok sora. Látszott, mert újra elkezdődött a kerítésépítés.
    Jómagam nem szeretem a kerítéseket és nem szeretem azt ha megmondják mi tetszik nekem.
    Sikeresen több látogatást tettem más topicokban és mondhatom kellemes érzés, ha szóba állnak az ember fiával, holott ők egy összeszokott csapat... (Azt hiszem Téged is ott ismertelek meg...) Ez jó...
    Nem vagyunk túl sokan akik régi Játékosok és mellette fórumoznak is.
    Ez a "hazai topic" Ide jöttem 4 évvel ezelőtt..De nem a kizárólagos...

Most nálunk kissé melegebb lett az idő..., de nyakunkon az Ősz...Jönnek a nem szeretem napok megint...

_Ilona49_, PityuGeri és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Megkörnyékeztek az állom manók és engedtem nekik...jó volt egy kis szundikálás.
    Ildikó, sikeres volt a mákozás? Főzés mára befejezve, majd holnap folyt. köv. A fürdőszoba takarítása most következik és lehetne a seprűvel is közelebbi kapcsolatba kerülni, mert a szél igencsak idekotorta a leveleket. No, szép sorjába...akkor mi is következik? - hát a farm...

_Ilona49_, PityuGeri és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szia!
    Egyetértek! Az elején én is úgy voltam mintha nem fogadnának el,de kivártam.
    Nem úgy hogy csak olvasok meg olvasok,és egyszer csak megszólalok.
    Bumm bele Balázs módjára!Nem hiszem hogy valaha is kritizáljak valakit,akkor inkább csak olvasok.
    Én úgy vettem észre van egy,anyácskánk,és kettő apácskánk.
    Az sosem árt ha valamiből egy van,ha kettő az meg még jobb!:D

_Ilona49_ és PityuGeri kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Láttátok, ma lett topikja Észak -Magyarország Gazdáinak is. Szoktam be-bekukkantani több topikba is, mint szerintem mindenki más. Lehet érdekes dolgokat megtudni, így 4 év játék után is. Lajos, szerintem jól csinálod, nem kritizálsz, inkább csak olvasol. Én is igyekszem ezt csinálni. Jól érzem magam köztetek!:)
    Elköszönök mára, mert programom van. Legyen kellemes az estétek!:)

5. .szigi.

.szigi. Fórumprofi

Sziasztok !

Tihamér , tudtommal az xl-es fáknak csak az az előnyük (?) , hogy 2 órával előbb érnek be mint a sima társaik , tp-t nem adnak többet , ezért is hívják legtöbben helyesen , tűzifának :)

De szóljatok ha valami változás történt !? :eek:

Tündi100 kedveli ezt.
  6. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt!

Szigi pont ez a előnyük,hogy hamarabb beérnek,szerintem,de hát minden nézőpont-vélemény más..
    Beértek a titokfák,lett egy kecsketejfa(jó),és egy -fenti hozzászólót idézve- tüzifa.
    Ma végre beállítják a zuhanykabint, addig ki és szét kell pakolni a fürdőben.

PityuGeri kedveli ezt.
  7. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Innen is szervusztok!

Köszönöm BP, annyira hiányzott a sokadik XXL szivarfa a pajtából..8)

PityuGeri kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Ildikó, akkor a spéci kis zuhanyfüggönyödre már nem lesz szükség! Fantasztikus, megnyerted a "főnyereményt" a XXL-es szivarfával! Meddig akarnak még szivarfa dömpinggel ellátni bennünket?? Nekem ugyan most nem lett, de így is van egy szekérre való. Ami nekem lett, az sem valami nagy durranás, már nem is emlékszem rá, hogy mi,egy japánakácra emlékszem csak.Majd megy a gőzösre..
    Szigi, 2 órával érik hamarabb, nem sok és nem is nagyon sok az előnye szerintem, mert nekem általában reggelre érnek be a fák, hajnalban meg nem kelek fel, hogy learassam.
    Most viszont még kicsikét visszabújok az ágyba, szunyókálok pindurkát.:) a kakast sem hallottam még, akkor hova siessek....;)

_Ilona49_ kedveli ezt.
  9. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok!

Eljutottam ide is. Ahogy egy kicsit jobb idő lett elkezdtem tüsszögni. De megint mondja az esőt. Nálunk köd van. Csinálom a feladatot, jutok amire jutok. Titokfa terén legutóbb lett egy ami még nem volt, de elmondhatom nekem is van már komplett ilyen-olyan kertben fákból. Fűnyírás volt és izomláz. Takarítani is kellene. Lehet inkább lustálkodok.
    Tazi gratulálok az első ötös dolgozathoz!

Utoljára szerkesztett: 21.9.14
    Tündi1001 és matekope kedveli ezt.
  10. matekope

matekope Utánpótlás-írogató

Szép vasárnapot! Tegnapi süti kész,mára megpuhult,vihetem a névnapost sütistől a focipályára,vagyis kitekerhetünk,mert apa elvitte a kocsit.Most pedig meggymagozás a mai sütinek,hogy délután az is kész legyen az osztálytársaknak.
    Tegnap Ebesen voltunk,érdekes volt a vacsorára főzött chilis bab a bográcsban,borsó volt benne kukorica helyett és valahogy az ízes sem olyan volt mint amilyen az enyém szokott lenni.Szerencse hogy a gyerekek nem is ettek belőle.:pLegyetek jók!Az eső nálunk már elállt!Legalább bírja már ki még ma hogy ne essen,mert sajnálnám ha a gyerekek megint pacalra áznának a pályán mint a múltkor.

_Ilona49_, Tündi1001 és heliantus kedveli ezt.
  11. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Úgy látom beindult a sütiszezon :) Én is ráfanyalodtam, és eldöntöttem, hogy tiramisut csinálok. Még sosem csináltam. Ha jól sikerül teszek fel képet :)
    Chilis bab amit nem ehetek, mert minden hüvelyes növénytől úgy nézek ki mint a lufi, de ha Te főznéd úgyis megenném, legfeljebb légi úton jutnék haza :)

matekope, _Ilona49_ és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Helike, elvégre az nyitott tér. :p

Csacska, egyenlőre az a feneség áll fenn, hogy a kőművesünkön kifogott a kabin puzzle, már hívtuk a víz-gáz szerelőnket,az főállásban tűzoltó, nem tud kijönni,mert 48 órásban van,és még csak a fele telt el,így kérdés ki lesz az a bátor,legfeljebb megkapja az egyik kacsómat jutalmul.. ;)még marad a dizájn függöny!:D

Most van az eső után köpönyeg, de kandikál a napocska..

_Ilona49_, Tündi1001 és heliantus kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Sziasztok!
    Lányok, látom bedobtátok magatokat a sütésbe, ügyesek vagytok! Nálam a tegnapi mákos guba maradék van... Babot nem igazán szeretem, csak zölden így véleményt sem tudok mondani róla. Füvet nyírni az én kertemben is lehetne, de vizes minden, így az marad!
    Ildikó, a kabin felállításával nagyon vigyázzatok, az enyém kb. 5-6 éves és olyan 1 éve, szépen szivárog alóla a víz, nem nagyon, csak szép lassan folyamatosan. Tehát az egészet el kell bontani és újra lerakatni. Egyelőre a gondolatát is száműzöm.
    Ebéd után a vasalót ragadom magamhoz, a tegnap kimosott ruha egy része kacsingat rám, hogy ugyan vegyem már kézbe a vasalót! A ruha másik fele még a teraszon és a néha kibújó napnak örül és próbál száradni.

Pityuka, látom megjöttél, hogy telt a kirándulás? Örülök, hogy van "Otthonod"!
    Délutánra mindenkinek jó, pihenést, sütést, tekerést, meg ami jón!:):)

14. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Üdv mindenkinek, hazaértem! :D
    Nagyon buli volt, jól éreztük magunkat! :) A reggeli a suliban valami fergeteges volt, hozzá tudnék szokni minden nap nálunk a koliban tízóraira :D Tiszta svédasztal volt, 2 féle sajt, sonka, egy rakás kenyér, 2 féle műzli, hideg/meleg tej, tejeskávé, kávé, vaj, lekvár, méz, zöldségek... nagyon szép volt (bár 9 ezerért elvárható kb. 20 főre) .
    A többi kajáldázás is nagyon jó volt, főleg a káefcézés :D Az ikea sajnos kimaradt, majd novemberben végén bepótolom :)
    Legerszki Krisztivel vacsiztam pénteken a Deák téri Cserpesben, egy élmény volt! :D Először szabályosan nem hittem a szememnek, pedig az csak a láthatatlan kiállításon lett volna normális érzés :D
    Ezen kívül voltunk az irodalmi múzeumban, a terror házában, a nemzeti galériában (és persze a várnál) , csodás volt!

De még a Deák előtt egy gyors osztálykép a múzeumnál :) Már javában készültek a hősök terén a vágtára, úgyhogy nem ülhettünk a szobrokra :(

Ja és egy Pityus kép az egészség jegyében :
    https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net...=39f06846aaf23aa1322b2683c48879f9&oe=54D12343
    Címszavakban ennyi, nagyon jó volt! :)

A kép linkre cserélése /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.9.14
    _Ilona49_, Tündi1001, delfin929 és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk a sütemény csak kenyér lesz. Most dagasztottam be, várom, hogy olyan legyen, mint én. Na nem olyan fehér hajú, hanem olyan gömbölyded a keléstől. Aztán majd a sütő ad neki rendes színt is.
    A kirándulás látom sikeres volt. Két nap alatt ennyi minden megnézni lehet, de feldolgozni az ember agyában hosszabb időre lesz szükség. Szépen végiggondolni mindent sorjában, rakosgatni az egyik emlékkockát a másikhoz, közben cserélgetni némelyiket. Szóval lesz mit feldolgoznotok magatokban is, meg majd az osztály közösen is. Mert hogy ebből lesz doga, azt gyanítom! :) De legalább lesz miről írni. Persze a lányokkal való széptevésről nem kell megemlékezni. Az maradjon csak a bensőben az emlékek között. Jó lesz majd elővenni évek múltán.
    Az a hosszú farkú, tarka szarka cserreg még arrafelé? Ha igen, kevesebb énekesmadár fióka lesz jövőre a felnőttek között. A szarka bizony szereti a kismadarak fészkeit meglátogatni. Nem csak a tojatot eszi meg, de a fiókákat, sőt kisebb madarakat is. De ezt hagyjuk a természetre, Ő tudja mit miért alakított ki így. A szarkának is kell élnie! :D

Tündi1001 és PityuGeri kedveli ezt.
  16. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Én ma palacsintáztam :)
    Nagyon is sikeres volt, rakosgatom már a kockákat (és a képeket) :p
    Aztán majd a lányos emlékek jók lesznek később, így van :D
    Doga már nem lesz, végül is 15-6 évesek vagyunk, ilyet már nem szokás ilyen korban íratni - hallelujah! - tuti a csajokkal lenne tele a fél cucc :D Na mindegy... xD
    A szarkát nem láttam arrafelé, szóval még van remény :) A szarka meg majd él máshol! :D

_Ilona49_, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Pityuri, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás, sok fele jártatok, sokat láttatok! Sokáig fogtok emlékezni rá és persze a tudnivalókat elraktározni, hogy véletlen se adódjon olyan helyzet, hogy egy kérdésre, mely a látottakhoz kapcsolódik, ne tudjál válaszolni! Nem volt rossz dolgotok, mint írod az étkezések során sem, de a képet elnézve, a lányokból látok többet, így azt gondolom, hogy ezen a téren is jó dolgod volt!;)
    A fehér puha kenyeret szeretem, akár egészséges, akár nem, nem mondok le róla! Imádom az illatát, egy pékség mellett elhaladva mindig lelassítom lépteim, hogy azt a finom illatot élvezni tudjam!
    Szarkák jelentem vannak, de nagyon haragszom rájuk! Csúf, rendetlen madár!:mad:

_Ilona49_, Tündi1001 és PityuGeri kedveli ezt.
  18. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Volt mit visszaolvasni. Örülök neki. Kirándulás -süti készítés biciklizés (mert nincs autó) Helike is benézett, Ildikó is szétszedte a füriszobát, Csacskamacska is tovább szunyókált...Tihamér is előkészítette a hőn áhított kenyerét.
    Ez igen, ÉL a topic !
    Geri! Jó a fotód, de kissé sok helyet foglal el. Elég lett volna a linkje is.(tudod 500x300, vagy valami ilyesmi..;)Ám legalább megismertünk...:)

Nekem eddig xxl-es szivarfából pontosan két tucat van. Valahogy nekem tetszik a vörös színe amikor beérik, de lehet fölteszem a vonatra, ha úgy adódik..:)
    Most mindenütt hordó van kirakva (Az erdeire, újfent kikerültek a turbófák - a Katásat le sem szedtem.)
    Volt egy hatalmas zápor az előbb, de most vidáman süt a nap.

Tündi1001 és PityuGeri kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

A kata turbófájában az a jó, hogy 1-t kacsakatázok és többet ad. Tiszta haszon. :) Annak idején a moderátor hívta fel erre a figyelmemet. (Laboviti) Azóta is így csinálom.
    Kenyérke sül. Az illatát én is szeretem. Sőt! Én még a nyers kelt tészta kissé kesernyés ízét is imádom. De sütve eszem azért a kenyeret. Egy hónapig nem sütöttem, mert amit sütök, azt szoktam egy hétre bevinni a munkahelyemre. Viszont háború tört ki köztem és az egerek között. A csatát - ideiglenesen - én nyertem meg. Én : Egerek 2:0 Kiraktam 3 vidravasat. Neeeem! Egérfogót. Jó csappantyúja van. Azt sajna a körmömön éreztem. Amikor itthon kipróbáltam, kissé csálésan állt a rúdja. Icipicit akartam igazítani rajta, de az a ... rugó gyorsabb volt nálam. Rávágott a hüvelykujjam körmére. Lett is egy lila folt rajta. Na, mondom magamban, egerek nektek annyi lesz, ha ez élesben találkozik veletek! Talált, süllyedt. Igazság az, hogy nem szeretek egy koszton lenni az egerekkel. Pláne nem a fiókomban lévő kaján osztozva. Most nem jelentkeznek egy ideje, ezért sütök. De ha meglátom vagy megérzem őket, akkor megint beélesítem mind a három csapdát jóféle szalonnával. Azon vesztek rajt múltkor is. :D Élnek-halnak a szalonnáért. De inkább haljanak! Éljek én! :p

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Szó se róla, jól néz ki mikor beérik az "imádott" kis fácskánk, de én jobban örülnék ha pl. szamóca virítana, az is szép és csak egy árva darab van belőle.:( Hordónak a végét ma szedtem le, a ládikák vannak kinn, várom a csodát!xD
    Az egerekkel sem vagyok barátságban, szerencsére évek óta nem találkoztam velük közelről. Volt egy időszak, amikor a garázsba beköltöztem, de kiirtottam őket, hogy hogyan azt nem írom le, mert esetleg állatvédő játékos is olvassa és akkor annyi nekem. Tihamér, Te jó vagy hozzájuk, előbb enni adsz nekik, kedveskedel egy kis finom szalonnával, utána jön nekik a meglepi...
    A katafát én is kacsakatázom, meg gyorsítózom is, így naponta beérnek a fák.Ha jön a gőzös, teszek még néhány kört!

_Ilona49_ és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.