Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

van nekem kivim, nem is kell több, elég ha ezek kivikkelnek itt. Fel vagyok háborodva, mert a szarkák nagyon idekaptak a szomszéd fájára. Az a racsítás kora reggel borzasztó. Hessegetem őket, de valami hatásosabb kellene. Csúzlival fogom lövöldözni őket. Bezzeg a kis rigók, azok olyan aranyosak!
    Egészségetekre az ebédet!:)

Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

A szarka a varjúfélékhez tartozik, ha jól tudom. Cserregni azt nagyon tudnak. Ha megfigyeled a feketerigókat, azok bizony nagyon harciasak. Védik a területüket, agresszívak. Más madarat nem tűrnek meg a lakhelyükön. Sokszor látom, amint veszekednek. Főként a fiúk. Nem csak az emberek között vadócabbak a hímneműek. Kivéve engem, mert én oly béketűrő vagyok. Szelíd, mint a galamb.
    Itt is kipakoltam a főszántóra meg az erdei tisztásra az ólakat. Aratásuk csak az event indulása után lesz esedékes. Addig csak pihi lesz a kikelt utódoknak.

aranymálinkó és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!

Ide kivi oda kivi,..le a cseresznyefáról!Kető-kettő van és a harmadikon egy akkor most az ,..nem páros,..majd egyszer csak reklamál.
    Megyek kivitápot venni meg eladni egy-két kivit."kivimadár fent az égen haza felé szálldogál"....ajaj az nem is kivi,..akkor daru!

Tihamér,..a veteményes is ugyanazt a felröppenőt adja mint a fák,..az ólak meg a másikat.
    Majd még jövök de sok a munka!

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Eeegen! Olvastam tegnap, de a fák nálam a földek szélén vannak. Ahol lehet, ott szántóföld van vagy ól. Kivéve a tisztást, ott kicsivel több a fa. Daru, daru... Jó száz éve még nálunk is fészkelt, de azóta csak átvonul. A csúzli az a közbiztonságra fokozottan veszélyes tárgy. Azt hiszem ezt már írtam itt. Ha nem, akkor már megint rossz a memóriám. Ellenben a "testápolás" céljára oly kitűnő baseball-ütő meg nem veszélyes. Ki érti ezt a törvényalkotón kívül, azt nem tudhatom.
    Röpp, röpp! Aszta olvastam, hogy a fák és a vetemény egyik féle ugribugrit ad, de az ólak pedig egy másmilyent. Mert kétféle cuccot kell rohangálva összeszedegetnünk lepkehálóval, plusz a gépalkatrészt. (Lásd az eggyel feljebb lévő hsz erre vonatkozó utalását.) De kérdem én, ha a lepkeháló jó röpködő izékre, akkor meddig használható jól, mert a gépalkatrészek kemény, szögletes és éles tárgyak, amik a finom szövésű anyagot tönkreteszik, kilikasszák. Akkor meg hiába futkorászom, mint a mérgezett egér, nem tudom elkapni, elillan a likon! Mehetek újat beszerezni. De ugye vasárnap nem lehet venni, csak a kicsike, icuripicuri boltocskákban, ahol a választék a nulla felé konvergál, (hűűű, de szíípen fogalmaztam meg!) ráadásul meg a nagyobb boltok hétközben éjjel sincsenek nyitva, pedig, mint közismert, egyes emberkék, akik kisvárosi nagyparasztok, akkor IS szeretnek tevékenykedni a birtokokon. Illetve csak szeretnének, mert a likas hálót nem tudják pótolni! Hallatlan dolog. Kéretik ezennel a hétvégi és az éjjeli vásárlási lehetőségem visszaállítása az event sikeres befejezése érdekében! De izibe!!!>:(

5. Csacskamacska

Nálam mindenből van kirakva. összeszedtem az összes XXL-es fákat, meg még a magasabb értékűeket. Ólakból a pirosakat részesítettem előnyben, A bahán is raktam ólakat, azok aránylag rövidebb idő alatt érnek be, kérdés, hogy adnak-e megfelelő számú felröpit. Szántót is hagytam, de kész vagyok bármikor a módosításra. Lepkeháló kikészítve és a mágnes is, mert én azzal fogom keresni a fémhulladékot.
    A szarkák távol tartására marad a csúzli, tapsolás és hangod "hess innen" szóösszetétel. Kézbe venném én a baseball ütőt is, de nem hinném, hogy a szarkák leszállnának elém, hogy: itt vagyok, kólintsál már fejbe.. Maradok a feketerigóknál, nekem ők a barátaim és legyenek csak harciasak. Tudjátok ebben a mai világban még a rigóknak is ki kell nyitni a szájukat! Valami vacsora után kellene néznem, mert a gyomrom reklamál. Megyek elemelem a római tál tetejét..

6. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok! Szép estét!
    Ma gyors főzésre futotta aztán mentem is, Debibe a déli busszal..Csakhogy az a fránya üzemzavar-baleset-járatváltozás,szóval az a feneség történt, hogy nem jött a járat, sőt a következő se. 15 órára volt találkozó megbeszélve Debi külvégén, erre fel 2 órai várakozás után érkezett egy busz.S bent a trolik is munkaszüneti nap menetrend szerint közlekedtek.
    Annak ellenére,hogy úgy beszéltük meg várok mindenkit,mint első,legmesszebbről érkező-rám nehéz nem emlékezni, felismernek-, rám kellett várakozni a többieknek! S ez bosszant, dühös vagyok, azért is,mert tudtam nem maradthatok sokáig, és tetézi a bajomat,hogy olyan busszal kellet hazajönnöm ami ismerd meg 'széphazádat-tanyajárat' 1 órás utazóidővel. A szemeim huzatot kaptak már szépen pirosodnak befele.

7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csak halkan súgom, hogy a fémek közül a réz és ötvözetei (sárgaréz, tombak, bronz), az alumínium, a cink egyike sem magnetizálható. Azokat ugyan mágnessel össze nem szeded. :) Ezekből viszont sok alkatrész készül. Meg a titán sem az igazi. A nikkel már mágnesezhető.
    A római tálban csodálatos finomságokat lehet úgy sütni, hogy egyben párlódnak is. Remek találmány!
    Szarkák helyett képzelj oda egy seregélycsapatot, mikor épp a meggy vagy a csösznye érik. Na azok aztán oly sebesen tudnak szüretelni, hogy semmilyen gyerekhad nem képes versenyezni velük. A seregélyek sokkal hatékonyabbak. Saját kertemben láttam, tapasztaltam.
    Holnap megint jönnek a munkás hétköznapok. Jaaa! Nekem már nem. De jön a meleg, ha igaz a levelibékák jóslata. Aki szereti, az majd bespájzolhat belőle.
    Holnap majd megpróbálok idejönni és eventkezdetig NEM aratni. Csak a kókusszal fogok foglalatoskodni.
    Szép álmokat és jó éjszakát!

8. Hölgy-világ

Azt tudom erre írni Tihamér, nemhogy lepkehálóval nem fogunk utánuk kapkodni, szerintem kész szerencse lesz ha valakit nem a fejen találja a nagy begyűjtési igyekezetben!
    Szép álmokat!

9. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Asszem igazat mondasz! Erre nem is gondoltam. Akkor védőfelszerelésként bukósisak viselése ajánlott lepkehálózás közben.
    Szép éjszakát, jó álmokat! Vagy fordítva. Kinek hogy tetszik. :p

10. Tündi1001

Holnap lehet már belógatni a kukacot,vagy csalit vagy ki mit akar!
    Összes birtok szegfűvel beszórva,..előtte nemsokkal meg is érik.
    Tihamér csak innét köszönt el mert még zöld,..biztos átment egy másik helyre.

Jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 28.6.15
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szokás szerint máshol voltam. Ráérő felesleges időmben is játszok, ha nem is itt. De mára már tényleg elég.
    Jó éjt!

aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Ildikó, nagyon sajnálatos, hogy ilyen keservesre sikeredett az utad! Borogasd a szemedet kamillával, hogy gyógyuljon hamar.
    Lajos, a kevés szántóba, én is szegfűt vetettem.
    Igen, a római tálba nagyon fincsi ebédet rittyentettem. Volt benne husi, krumpli és sok zöldség, tetején tejföllel felsütve.
    Csak halkan súgom meg, hogy nincs leírva, hogy a fémhulladék milyen fémnek a hulladéka, így én próbálkozom fejemen bukósisakban,a mágnessel.

Kopinak nem jutott ideje bekukkantani hozzánk.

Jó éjt, aludjatok jól!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Koppi nincs itthon, esetleg magán kívül volt/van az út nehézségei miatt. De az is lehet, hogy az öröm, hogy végre pihenni tudott elmenni és nem dolgozni, felújítani, az nyugtatta meg. Alaposan, elfeledve csapot-papot, illetve jelen esetben farmot.
    Érdekes, de a maradék földön nálam is szeg és fű van vetve. Az előbbit mágneses aratógéppel is lehetne összegyűjteni, az utóbbihoz meg a fűkasza is elég lenne. Netán fűnyíró. Délelőtt 10 előtt már be is lesz érve.
    Olyan furcsa tegnap délutántól a farmom "képe". Volt mikor beléptem, arra gyanakodtam, baj van vagy a Gizivel, vagy a rendszerrel, mert nem a főföldemre tesz belépéskor, hanem az erdei tisztásra. Aztán amikor kapcsolgattam, váltogattam a különböző területek között, rájöttem, nincs gond, csak a fejemmel. MOST a főföld is teljesen teli van ólakkal, máskor meg csak a tisztás. Meg kell szoknom ezen a héten. Nem beszélve arról, hogy nem aratni rögvest, hanem várni. Majd ha elindul az event. Csak akkor aratni. De a kókuszt már kibontottam. Azzal nem várok.
    Szép napot mindenkinek!
    -----------
    Szegény Koppi! Hagyott a Skypon üzenetet, miszerint megérkezett a fürdővárosba, de a wifivel a kapcsolata finoman kifejezve is NAGYON pocsék. Eszerint amikor hazatér, morcosnak is nagyon morcos lesz. Még szerencse, hogy ő sem farmfüggő. Mi lenne, ha az lenne? Hej, de jó, hogy én sem függök a farmomtól! Még maga a kifejezés sem értelmezhető számomra. Függeni a kolbász, szalonna meg sonka szokott a rúdon a padláson. Nálam meg a beépített konyhaszekrény legfelső részén. Majdnem a padláson. Az ÉN/MI wifink ellenben jól szórja a hullámokat. Kiválóan működik, mint nyitott rezgőkör.

Utoljára szerkesztett: 29.6.15
  14. Csacskamacska

Szép jó reggelt mindenkinek!
    Szerintem Kopi addig mesterkedik, míg meg nem találja a módját, hogy be tudjon a farmjaira lépni.
    Ma "bulizom", így csak késő délután leszek. Bevetve minden, kirakva több tucatnyi ól, fák sorban és vigyázzban állnak úgy várják az event kezdését. Majd jövök, pá! :)

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Várni. Mindig csak várni. Aztán ha elkezdődik a meló, akkor meg csak a hajtás, meg a hajtás. ... Nekem úgy látszik, semmi nem jó. :p

16. Tündi1001

Szép napot!
    Terményesek kicserélve ólakra 14-ig még beérnek.
    Megyek máshova"szomszéd rétje mindig zöldebb":D

17. Hölgy-világ

Szervusztok!
    Azon filóztam mi lenne a legjobb stratégia, az állatokat kitenni mind,vagy földet, fákat. Fa sok van kint a farmjaimon,.
    Vétellel semmi gondom, pedig telefon szolgáltató mobil (stick) netezek. Nem is szokott viharban se gond lenni, hacsak nem átjátszó állomással akad probléma.
    Időjárás:- felettünk borult az ég, szemerkélő eső, 3-500 m-el arrébb, ragyogó napsütés látható. Esni,meg azért esik,mert reggel áttöröltem a külső ablaktáblákat,és új függönyt raktam fel,illetve bicajozni akartam menni. -.-

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az első aratás megtörtént. Csalitoll 41 és Gumigiliszta (innentől a nevük KUKAC) 55 jött össze. Akkor most menjek malmozni? Hm. Meg kéne kukkantani, oszt a pecázást is. :D
    -------------
    Amit csináltam az 3 normál és 2 prémium csali. Amit meg fogtam, az:
    - egy mlf stickeralbum (??? ammegmi???) ez az albumok közé került a tanyán
    - 4 db Lant talányos tenyészet

Utoljára szerkesztett: 29.6.15
  19. Hölgy-világ

Véletlenül nem a matrica,amit csak 1x lehet nyerni?! Ugyanis csak az kerül az albumba.
    Azt hiszem ez az event nem nekem való, cirkuszban is szenvedek a vakondok ütögetésekor, nem egérpadra találták ki, meg célzóvíz hiányában???! :eek: :music:

20. Tündi1001

Igen az a matrica az albumba.
    Sok állat legyen kint mert a csalitoll a kevesebb.
    Volt 10 csalitoll a keverésnél kaptam 3-at ajándékba, frissítettem többször lett belőle 11,..nos akkor ezt add össze,..most is 1 db van ott mert csináltam 2 normált 1 prémium helyett!

"Én fogom az arany halat a Zalai partok alatt a Dunába",...[​IMG]

Fatther, Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.