Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Működik egy "vetésforgó", most más topicokat figyelek, "őrzök".
    Akik értjük, jól olvassuk. :)

Hölgy-világ, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Igaz-igaz.....nem mindegy lud avagy kacsa!!!!xDxDxD
    Bocsika!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az egyik is háziszárnyas, meg a másik is. Mindkettőnek tolla van és csőre. Mindegyik szeret vízben lenni. Sok különbség nincs. Kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít! :p
    Hála istennek, nincs meleg. Van viszont szél. Abból a kiadósabb fajtából, amelyik elmehetne böjti szélnek is. A feleségem felhozta a kicsit a homokozóból, mert szembefújta a homokot, akkora erővel "libegett" a szellőcske. Ma háromszor voltam a piacnál. Először a piacon hatkor, aztán kilencre a piac mellett lévő rendelőbe időpontért, s harmadszorra meg egyre mentem rendelésre. Kerekeztem eleget. Volt szembeszél, hátszél, oldalszél. A teljes repertoár. A doktor meg megsértett. Halálosan! Mikor mondtam neki, hogy azért jöttem, mert ez fáj, meg az is fáj, de ez sem jó, akkor azt kérdezte:
    - Hány éves is?
    - Betöltöttem a hatvanhármat, válaszoltam.
    - Hát igen, benne van a korban.
    Hogy mi? Hogy én lennék öreg? De ... de csak alig van bajom! De tényleg ... ne mááá! Még hogy ééén lestrapált? Ilyent mondani nekem!!! Most menjek és keressek egy igazi, rendes orvost a mostani helyett? ...
    Azt mondotta, hogy bizony ebben a korban már (Kikérem magamnak ezt a jelzőt! Fiatal vagyok még betegnek!) rendszeresen kellene járni szűrésekre.
    -Tüdőszűrésre.
    - Oda járok minden évben.
    - Remek! jött a válasz. Urológiára is kellene. (Oda meg minek? Nincs ollan bajom!)
    - Voltam decemberben hasi ulrtahangon, a lelet szerint ott is minden rendben van.
    - Nem ártana vastagbéltükrözés sem. Volt már? Nem? Kellene. (Jesszusom! Hát perverz ez a doki? Én oda? Áááá! Az kizárt.)
    Megegyeztünk. Hétfőn viszem a beutalómat vérvételre meg a hétfő reggeli produktumot is vizsgálatra. Még kávét sem ihatok, csak utána. Aztán bejelentkezek urológiára. (Édes istenem, hát mit vétettem én?) Ott majd elküldenek megint vérvételre, aztán mehetek vissza a házigyógyászhoz. A továbbiakat majd a leletek leadása után közli. Hát kellett nekem elmennem orvoshoz? Most majd megpróbálnak mindenféle nyavalyát kitalálni számomra?

Hattyú3, zsozso577 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  4. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Szia Tihamér !

Roppantul tetszett az írásod...felolvastam a páromnak is...Ő is kacagott...
    Nekem mindössze annyit tippem lenne, hogy menj el egy "nagy rutinra" ami a tumor markerre is kiterjed s ezzel meg van oldva sok kérdés...

Lassan véget ér a szabadságom. Kifogtuk a marha meleget szerencsére, de eddigre lehűlt a lég is, kellemesre. A "nagyon meleg " elől bementünk a fedettbe, így nem zavart. Napozni nem napoztam (nem is birom) elég volt a leveleken átszűrődő fény is...
    Hétfőtől visszazökkenek a "rendes" kerékvágásba...

(Köszönetet mondok a Gazdatársamnak egyúttal, hogy a farmjaimat remekül felügyelte.....:) :))

zsozso577, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Itt is jönnék sziasztok !

Léptem egyet és csupán 41924058 Tp.-t kell gyűjtenem, hogy kacsacsőrű tápot állíthassak elő... (Március 2.-án értem el a 93. szintet. Nem is olyan rossz az arány...)
    Hétfőn jövök...:)

Utoljára szerkesztett: 9.7.15
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ugyan már famrtárs! Mi az a néhány pontocska? Hiszen még negyvenkettőmillió sincs! Hipp-hopp és etetheted a kacsacsőrűt. Nekem még két hónap és elérem a 90-s szintet. De onnan a 95 olyan, de olyan messze van! Még csak azt se látni, hogy egyáltalán milyen irányba kellene elindulnom. Az alagút vége is még teljesen sötét, nem hogy derengene valami trópusi fény. Vagy sarki fény. Bármilyen fény.
    Na! Túltettem magam a dokin. Hiszen jót akar végső soron. Eléggé váratlan volt és megrázkodtató, hogy (de csak Ő szerinte) kezdek idősödni. (Őszintén? Én is érzem.) Nem jó beismerni, mert minek siettetni azt, ami így is, úgy is utolér. De amíg a szembejövő nőneműeket megnézem alaposan, addig igen is, nem vagyok öreg! Lehet, fiatal sem, de öreg aaaaz aztán nem. Majd egyszer. Majd, ha megérem. :p
    Bolond ez a szél. Semmit nem lehet szárítani az erkélyen. A feleségem a magasabban lévő cserepeket letette a "földre", mert sorba borogatta fel a szellőcske úrfi. Aztán ha valamelyik eltörik, az csak felesleges kár. Holnap megint kell öntöznöm kint, mert minden nedvességet kifúj a virágföldből. Néha olyan sötét fellegeket sodor erre, mintha vihart hozna. Szerencsére semmi nem jön le belőle, főleg nem jég. Az nagyon nem hiányzik. Ámbár eső azért lehetne, mert oly sok azért tegnap nem esett. Beitta délre mindenhol a reggel még meglévő pocsolyákat.
    -----------------
    Jó reggelt!

Utoljára szerkesztett: 10.7.15
    zsozso577, Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  7. zsozso577

Sziasztok!
    Ne felejtsétek el....ma Boom lesz és a ludakat kell tenyészteni....a gazdakörbe.
    Remélem, hogy mindenkinek lesz hozzá elegendő szárnyas!
    Tihamér....az orvosok már csak ilyenek....nem szabad hozzájuk menni!
    Rögtön kitalálnak dolgokat....reméljük nem kell az a fránya tükrözés!

8. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Azt egyenlőre passzolom. A kórház kartonozójában is azt ajánlották, hogy azt csak akkor vegyem igénybe, ha kell. Mert nem annyira felemelő érzés. Nem tudom, még nem részesültem ilyen jótéteményben.
    Liba elenyésző mennyiségben van, majd máskor. Az előző event is lemerített. Az a sok, hiábavaló csalilógatás! :)

zsozso577 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  9. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!
    A fiam ha nem ott dolgozna akkor még várhattam volna egy-két hónapot.>:(
    Megkerültem a kardiológiáról,..bogyót azt már kaptam,..csak agy felet kell bevenni de ha úgy érzem egyem meg a másik felét is mondta a háziorvos.
    Aug.3-án feltesznek egy 24 órás EKG-t,közben megyek egy terheléses vizsgálatra is,..7-én meg vissza a szívdokihoz.
    Nehéz a bányászok élete!

Kevés tápból libáztunk,..csak annyira futotta hogy lett narancs-liba és 2 bőröndbolt,...felhő nincs.Táp 0! XXL-es barkácsokat kifacsartuk lett pár bőröndmatrica és mindjárt lett bolt is.

10. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!
    A helyi Adóhivatal merít le totál,annyira még ennyi értetlen-bamba...>:( miért nekem kell elmagyarázni helyettük mi-miért-mennyi-meddig kiküldeni az adózónak?? Meg amennyi időbe telik egy árva csekkért kuncsorogni..ÁÁÁáá.. t...m tele van velük.:mad:
    Csoda,hogy szívritmus zavarom van?

Lajos így könnyű!! Kis protekciós.. ;) 24 órástól a plafonra fogsz mászni,előre jelzem, szokd a gondolatot. :)

Nefrológiára lesz 20-án jelenésem addig még egy ellenőrző laborlátogatást is tennem kell. Remélem hatott a bogyó, és működik a vesém,nincs szükség infúzióra,továbbiakban pedig teljesen elhagyhatom.

Tihamér a tükrözést igen indokolt esetben végzik, s már baráti módszerekkel,lásd altatás,legalább is a jobb helyeken, de ami a p...tát illeti , azt a szűrés tényleg nem árt megcsináltatni,bár az sem kellemes vizsgálatok közé tartozik..:music:

Csacskamacska, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

És még én nyavalyogtam? No hiszen! Ahogy nézem, - tudomásom szerint - nekem csak kicsike bajom lehet, míg másoknak. 24 órás EKG-ról hallottam már, de még nem volt szerencsém találkozni vele. A nefrológiáról még csak nem is hallottam. De kivételesen nem bánom, hogy tudatlan vagyok ez ügyben. Voltam bejelentkezni, a szakorvos, ha minden rendben lesz, aug. végén fogad is. Szerencsére tényleg nincs bajom, legalább is nem érzek semmi rosszat.
    Kis tündérkénket bevittük Győrbe, véget ért a két napi unokázás. Most már otthon várja Apát, aki este 10 után haza is ér. Fél nyolckor küldött sms-t, hogy leszálltak Schwechaton. Onnan már taxival jönnek. Kicsinek volt egy ismerkedése egy méhecskével a homokozóban, ami sírással végződött. Megtörtént élete első méhcsípése. Túlélte. Negyed órával később már tudott nevetni. Vizes borogatás, kalciumos pezsgőtabletta. Meg dicséret, mert még a tetthelyen ő vette ki a fullánkját a méhnek. Fél órával később már futott, bekötözött kézzel. Bármilyen furcsa, de engem mindenféle darázs, méh, pókcsípés eddig elkerült. Nem tudom milyen. Ellenben az élet, a sors már több esetben csipkelődött az elmúlt 6 évtizedben.
    Mára elég volt. Jó éjt!
    -------------------
    Jó reggelt gazdák és nyaralók!

Utoljára szerkesztett: 11.7.15
  12. Hölgy-világ

Napsütéses,lágy szellős, nyárias hétvégét kívánok,kisfröccsel,hosszúlépéssel kinek mi ízlik jobban!
    Lightosan megy a lúd tenyésztés,míg a szupitáp bírja. Cél a bőröndcímkék begyűjtése..

Csacskamacska, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Valaki sokat utazhat, ha gyűjti a bőröndcímkéket. :p
    Én már megint sokallom a meleget. Ismét 30 fokra rohan fel a higanyszál a hőmérőben. Vége lett a hűsebb időnek. Holnap jön a világ legjobb nője ismét, mert a fiam segít a bútorok áthelyezésében. Jövő héten várható a hőátadó elemek (lánykori nevén radiátor) cseréje. Cserénél nem árt, ha a szakemberek hozzá is tudnak férni. Márpedig a bútorok egy része útban van. Ráadásul nálunk nem parketta van, hanem szőnyegpadló. Azon a szekrényeket csúsztatni lehet ugyan, de egyrészt elakad és tépheti a szövetet, másrészt jóval több erő, energia kell a mozgatáshoz. Feleségemet inkább kihagyom a tologatásból, helyette a csemeténk jön majd culágerkedni. Nem sok, de az a kevés is kétemberes. Én meg bár térfogatban jóval több vagyok egynél, de erőben sajnos nem.
    Szép napot mindenkinek!

14. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

S.O.S. segítsen valaki!
    Magyarázza nekem v.ki meg lehetőleg női nyelven mi a...ez? Tegnap már rendszert is áttakarítottam:-hardver-szoftver, rendszerjavítások is megtörténtek, hiányos programok telepítve-frissítve lettek,mégis folyton bejön,megáll,kimerevedik az egész hobelefrincfranc..

Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  15. Laboviti

Szia!
    Kérlek, az alábbi linket megnyitva tájékozódj: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/böngésző-és-a-flashplayer.6732/#post-224241

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  16. Hölgy-világ

17. Laboviti

Elvégezted, az ismertetőben olvasható lépéseket pontról, pontra?

18. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Hát mindet nem, pl. nem chromeról játszom.
    Letöltések,frissítéseket se,mert azokat tegnap este megcsináltam - alvás helyett jó móka volt- önszorgalomból.
    De találtam közte olyat amit ellenőriztem, és a kiegészítők között a flash védett módban bekapcsolva volt.
    Elolvastam,ez okozhat olyan problémát amivel küszködtem,ezért kikapcsoltam.
    Elnézést a hosszabb taglalásért, de magam is ellenőrzöm közben..
    Más jellemzően egy okos férfi sincs ilyenkor a közelben aki eligazítana.. :p;) szekrénytologató Tihaméron(Onagger gazda) kívül.
    De! jó jel,hogy míg írtam eme szösszenete,valamint mikor beléptem, egyszer se omlott össze a bővítmény, merevedett ki az animáció, jelent meg az információs tábla..
    Ja! Bocsi,nem megkavarni akarlak,csak másik farmomról jelentkeztem vissza, hmm..krkhmm..így ebéd után.

Csacskamacska, Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Gond egy szál se. A Tűzróka nem hajlandó dolgozni a Farmokon, mondván, ki van kapcsolva a Flash Pluginja, vagy nincs telepítve a Flash Player. Peeerszeeee! Akkor ugyan mivel vagyok fent a másik két böngészővel? Mert azoknál semmi gond. Újratelepítettem a Tűzrókát, akkor is csak kötekedett. Majd lesz felesleges ráérő időm, átbogarászom a Mozillát. Végső soron tán meg kellene próbálnom letisztítani a Flash Playert, majd a Tűzróka alól feltelepíteni ismét, de lusta vagyok. Ilyen melegben? Kizárt.
    Ebéden én is túl vagyok már. Ifjú pipike darabjaiból leves, kivételesen májgombóccal, másodikként meg töltött cukkini. Volt. Most következik az emésztés, a bevitt energia másféle formában való tárolása. Innom kéne egy kávét, mert valami fura ok miatt álmos vagyok. Kiballagok és teszek fel, mert füttyszóra nem hajlandó a kávéfőző felmászni a villanytűzhelyre. Ő is lusta, nem csak én. :D

20. zsozso577

sziasztok!
    Igazat adok az előttem szólónak....már megint nagyon meleg van.
    A farmon pajtát töltök....nem nagy kedvvel, mert tanácstalan vagyok!
    Növény vagy állat.....állat vagy növény legyen!
    Szia
    Már nem járok ama bizonyos topikba....bizonyos háttér szösszenetek miatt!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.