Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Csak így lazán a strandon....

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nos, kimosva, kivasalva, ebéd után rend rakva.
    Még mindig nem olvastalak vissza Benneteket, de pótolni fogom! Libázom nagyban, itt össze kell, hogy jöjjön, mert van mindenből elég. Kotkodán kevés liba van, ott necces a dolog. Nem gondoltam, hogy felhősor is lesz benne, ezért ki akartam hagyni a libázást. Tegnap este szembesültem vele, így most hajrázom.

Egyszerre nem tudok leírni mindent, de egy kis ízelítő az elmúlt napokról.
    A repülőút sima volt és élvezetes. Számomra lenyűgöző látvány fentről nézni az alattad elterülő tájat, legyen az falu, hegy, folyó. Megérkezés után szálláshelyünk előtt tett ki a busz. Csodás kis apartmanház, ahol a 2. emeleten egy cuki apartmanban tölthettem azt a kevés időt, amit benn az épületben töltöttem. Nagy terasz, amelyet a bugenvillea csodás virágos ágai borították. Szinte fává nőtt már és rengeteg, hatalmas virág volt rajta. Reggel az ágyból is ezt láttam. Este séta a közeli tengerparthoz. Persze cipő le és irány a víz. Kissé haragos volt a tenger, jöttek a hullámok, de én mit sem törődtem vele. Igaz szóltak, hogy ne legyek már csacska, de én? ....szóval jött a hullám és combközépig csapott...első élményen túl is voltam. Vizes szoknyában sétáltam tovább, a többiek meg jól szórakoztak rajtam. (igaz én is magamon) Szoknyacsere után egy nagyon kis hangulatos vendéglőbe tértünk be, ahol egy vendégszerető tulaj érdeklődött, hogy honnan jöttünk.Mikor megmondtuk, rám nézett, kezet fogott és mély meghajlás közepette mondta: Szia Cica! - na erre lett derülés. Utána csak így szólított. Megmaradtunk ennél az étteremnél, mert roppant finoman főztek, hangulatos halk zene volt és az árak sem jártak a fellegekben, no és az apartmanhoz is közel volt. Vacsora után mindig járt egy kis gyümölcs, falatnyi sütemény és házi pálinkához hasonlító kortynyi pia. Nem tudom leírni, nem lehet visszaadni a varázsát a vendéglőnek így írásban, de nekünk annyira bejött, hogy széjjelnéztünk ugyan több helyen, de minden este visszatértünk ide. Következett 2 nap pancsolás, napozás. A tenger még mindig haragos volt, jó nagy hullámok voltak. Ez megint egy különleges élmény volt, hogy ott állsz a vízben és jön a hullám, ami 1-2 méterrel arrébb rak. A víz kellemesen meleg volt és a hullámok lovaglásával ledolgozhatta az ember az esti vacsorát.
    Kedden hajókázás volt Szpinalonga szigetére. Egy kis történelem felidézése. Nagyon érdekes volt, jó volt az idegenvezető, sokat mesélt az itt élő emberekről. A törökök "művét" is láthattuk, magamban adtam is egy jó nagy fekete pontot Szulejmánnak. Hazafele egy csendes öbölben fürdés, majd a hajón, a parton grillezett husi, saláta elfogyasztása. A kikötővárosban még séta, a Feneketlen tó , Zeusz szobrának megtekintése.
    A következő napokban már a csendes, sima, meleg tengerben való lubickolás, napozás, apró ajándékok megvételével telt.
    Most ennyi, de írok még érdekességeket, ha lesz időm és igénylitek.

3. Koppi

Szinte magam előtt látom a tájat...folytasd légy szives...:)

4. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Élvezet olvasni a tájleíró költeményt. A vendéglős végül is ennyit tudott magyarul,vagy más egyéb kötődése volna,esetleg kint élő hazánkfia? Bár görögbe aligha lehetséges vendégmunkásnak menni most, hacsak Krétán nem fogadják őket. ;)
    Tényleg, éreztetek a parázs hangulatból valamit? Tudjátok,hogy mik történtek menet közben?

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Most lesznek bajban a hellének! Ma mondotta az egyik fő támogatójuk, - A. Merkel - hogy nem törekszenek minden áron megegyezésre. Ciprasz meg közölte, hogy bármi áron, de egyezséget kell kötni. De az nehéz lesz, ha a görögök nem akarják. Illetve csak azt, hogy írják le az adósságuk egy részét. Nem tudom mit szólnának hozzá, ha elmennék hozzájuk, ennék, innák, szórakoznák, de a számlának csak a felét, kétharmadát fizetném ki. A többit nem.
    Libákat termelgetek ugyan, de annyival, ami most van, nem lehet semmit sem kezdeni. Sztáp van 1500-nál több, de lúd az nincs. Se tojó, se gácsér, se nyári, se vad, se semmilyen. Csak az én hibám, nem foghatom másra. (Miért nem termeltem eddig?!)
    Csacska! Ha van időd és kedved, folytasd a beszámolót! Nem kell egyszerre, elég lesz apránként. Sok kicsi sokra megy.
    Újra előbújt a nap. Két órán át csak felhőt láttam, de nagyjából kitisztult. Már azt hittem, eső kerekedik, de melléfogtam.

6. Koppi

Szia !

Nálunk egész nap felhő mentes volt az ég. Ám nem volt túl meleg.
    Visszatérve a nyaralásunkra, remekül sikerült.
    Néha ilyennel is barátkoztunk:[​IMG]
    Ám ennek ellenére nem szedtem föl egyetlen plusz kilót sem..:)

7. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Holnapra ide felhőt jósolnak. Az osztrák radarokon semmi felhőt nem látni jelenleg. Nekem az megbízhatóbb, mint a magyar előrejelzés. Eső is lesz valamennyi, ezt is majd meglátjuk. Kelleni kellene.
    Szóval fogyókúrás kirándulás, üdülés volt az elmúlt két hét. A kép alapján úgy néz ki. :) Legjobban a soproni tetszett. A többi sem rossz, de az ilyen melegben legalább hideg lehetett.
    Mára befejezem. A holnapi viszontlátásra!

8. Csacskamacska

Folytatom, de most itt vannak a gyerekek.

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Eddig tartott a nagy alvás. Fél kilenc után feküdtem el olvasni, de kilenckor már biztosan nem voltam fent. Ez az eredménye. Most gondozhattam a birtokokat.
    További jó alvást! Korán van még.

10. Koppi

Szia szép reggelt kívánok !

Én sem aludtam túl jól. Óránként megnéztem a vekkert.Aztán negyed 5 kor fel is keltem.
    Most (bár nem hittem volna de), csöndesen esik az eső...(a sógoroknál is felhős..., tehát stimmelt az előrejelzés tegnap) 18 fok van.
    Szép Napot Mindenkinek !

Utoljára szerkesztett: 13.7.15
  11. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt!
    Nálatok Koppi, felettetek csendesen esik, nálunk egyenlőre nagyobb az égi háború mint az eső. Kommunális hulladéktárolók kigurultak, míg nem áztat az ég,de jó lenne,ha nem kéne locsolni. Tegnap sikerült tele engedni a medencét friss vízzel - jó nagy, családi-,miután az első adag már eléggé elhasználódott,hát felmelegedni így aligha fog.

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt még nem esik. Igaz, a nap sem kelt még fel. Csak abban bízok, hogy a vámpírok látogatásakor nem fogok megázni. De az sem biztos. Ahogy az idő kinéz. ... Bármi lehet.
    Legyen mindenkinek szép napja!

13. Koppi

Szia Ildikó !

Valóban, egyelőre nem esik, mert már elállt, de néha meg, megmordul az ég. Sötét van. Jó vastag paplan lehet felettünk.
    Igen "szaladós" napom lesz ma..., annyi minden gyűlt föl az elmúlt hetekben.
    Ráadásul péntektől vasárnapig megint nem leszek farm közelben, mert ismételten menőkénk lesz a párommal...

-----------------------------------------------------------------------------------------
    Az apartmanok első sorának egyikében volt a szállásunk.Mindegyikhez tartozik egy kis terasz is hátul. [​IMG]

14. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Korán ébredtetek. Dörgésre és esőre ébredtem 5 óra után. Jó kis eső volt, lehűtötte a levegőt, most kellemes. Miután az ablakokat becsuktam, visszabújtam az ágyba, majd az eső elcsendesedésével újra ki az ágyból az ablakokat kinyitni.
    Összeszedem magam és megyek meggyet szedni, lehet már a földről fogom,mert leverte az eső. Előtte temető, utána unokák. Csak délután leszek.Pá!

Fatther, zsozso577, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt nem esett, s ahogy látom a neten, nem is fog. Kár, mert kellene.
    Vámpírokat túléltem. Eredményekért majd megyek, nem hinném, hogy baj lenne. Remélem! :p
    Álmos, bamba vagyok. A feleségem őnagysága is álmos. Pedig ő aludt az éjjel rendesen. Igaz, én is aludtam plusz egy órát délelőtt. Nem bírtam a csipásomat nyitva tartani. A hírek olvasása közben két dolgot vettem észre.
    1. Nem emlékeztem arra, mit is olvastam.
    2. Néha fekete lett minden, mert tartósan lecsukódtak a pilláim.
    (A feleségem meg rám szólt: Helló! Alszol a gépnél. Menj aludni!) Szóval így történt. Elmentem szunyálni. :D

16. Koppi

Szoktam volt én is hasonlóképpen járni.
    A múltkoriban sztentori hangra riadtam föl: feküdj le, ne itt a gép mellett aludj !!!
    Gyors kikapcs és szundi utána, meg a világomat sem tudtam. ;)

17. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Látom, megérkezett a két nyaraló is....biztosan jól éreztétek magatokat és
    nagyon hamar elszaladt az idő. Még nem olvastam vissza....majd később arra
    is sort keritek.

Itt az ország nyugati határánál nem esik az eső....de felhők jönnek-mennek.
    Még minden lehet belőle.

Most pajtát-töltök ezerrel....de kitettem pár terményest....mert mintha
    azt olvastam volna valamikor, hogy lesz egy event amibe termények kellenek.
    Nahhhh.....én meg kifogytam sokból.....csak azt nem tudom,
    hogy hová tüntek!

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megették az állatok. Amennyire éhesek tudnak lenni. :p Fura ízlésük van, de azért esznek.
    Szél van, eső nincs. Napsütés szűrt, de nehéz lenne fázni.
    Csacska vajon mennyire jut a ludakkal?
    Mérges vagyok magamra. Tegnap nem figyeltem oda rendesen amikor dolgozgattam és elvágtam az középső ujjamat. Nem késsel, hanem a le nem sorjázott éles műanyagléc szélével. Most a seb környéke begyulladt, jobban fáj, mint tegnap. Bekötni nem akarom, had érje a levegő, gyógyuljon gyorsabban. Viszont csak holnap kell lecsót készítenem. Addig ha nem lesz "megfelelő" a seb, laragasztom. Lecsó cukkinivel, tojattal. Aztán utána csinálok pityóka és cukkini reszelékéből sajttal, sóval, borssal és majorannával ízesített berét/cicegét/lapcsánkát/tócsit. Kinek mi tetszik, azt válassza ki. Nálunk beré. Csak úgy, mert a lecsó után nem nehéz hamarosan kimenni a konyhába és a hűtőben keresni valami étel után.
    Megyek egy farmmal tovább.

19. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

szia
    Gratula a tenyésztés sikeréhez.....de figyelted, hogy milyen sok lud kell a bolthoz?
    Más:
    A céklát együtt tetted oda párolni a répával és a cukkinivel?
    Én még céklát nem csináltam....de emlékemben ugy él, hogy azt tovább kell párolni.
    Nem jól tudom?
    Ez a párositás érdekesnek tünik...kiprobálnám.
    szia
    Teljesen egyetértek azzal amit irtál!
    Sikerült a tenyésztést megcsinálni?

Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!
    Üzemel az újszülött,..no de innét már öregszik,..[​IMG]
    Libák az utolsó feladat nélkül befejezve,..kitehetők a kincsesen nem is rossz milyen bahama tp-t adnak,..ennyire futotta 60-70 táppal.
    A piacon tegnap még láttam 300 e.kanadait nem vettem meg,..most már 1200 000-ért van,ez az ár már nagyon nem dob fel.

Danival csevegtünk 44,33 percet,..már megint hosszút lép,..Ő a(menő manó)!

Tihamér,..kisebbre faragod magad?

Holnap már lehet püfölni a vakondot!

Hölgy-világ, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.