Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép Vasárnapot ami még hátra van!

Délelőtt nem ültem a géphez csak délután,..hát mostanra le is arattam.Gyors vagyok?Én lehet de az nem tesz semmit.
    Az előbb kipróbáltam mennyire bírom a hideg zuhanyt,..nem mintha a csapból nagyon hideg víz folyna.:cry:

Kinéztem úgy látom Tihamér küld egy kis felleget felénk.

Tündit megnéztem a konyhába miért van ennyire csendben,..válogat a kendermagban,...két fajta barack,málna,fekete áfonya,cseresznye,szeder,..ezért volt a nagy csend!

Utoljára szerkesztett: 19.7.15
    Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nagyon sokszor főzök almakompótot, mert szeretem. Ilyenkor hidegen is jól hűsít és a szomjat is oltja. Citrom mellett szegfűszeget szoktam még beletenni. Kellemes ízt ad neki.
    Ha jól értem Lajos, akkor csak Te vagy gyors, az aratás, vetés nem ment gyorsan.
    Szundítottam délután egy kicsit, győztek az álommanók. Majd éjjel is meglátogatnak remélem.
    22 óra körül vetek valami hosszút és reggel nem aratok. Majd küszködöm, de szerintem holnap délelőtt rendbe rakják a szakik ezt a csigaságot, lefagyást.

Fatther, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nálunk....most kezd borulni....a tegnap reggeli zuhé után, akár most is eshet az eső!
    Kiváncsian várom a holnapi eventet....egyrészt a lassuság miatt....másrészt a
    rövidsége miatt, meddig fogok jutni. Akár honnan nézem....csak a keddi nap
    amivel tudok számolni.....nem is tudom, hogy szerdán miért nem tart
    legalább éjfélig.
    Emlékeztek még arra amikor igy ért véget egy event? Nekem rémlik valami.
    Rózsákat kellett ültetni....Hmmm???

Fatther, Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Meg fahéjat is teszek bele a szegfűszegen kívül. Ja! És némi cukor is kerül bele, de nem sok, mert nem szeretem a nagyon édeset. Kivéve a lányokat!
    Én nem küldök sehová sem felhőket, mert itt sem esik és itt is nagyon jó lenne. Nem csak a földnek, de a lelkivilágomnak is. Melegem van!!! Nyár van, de mindennek kéne határának lenni. Még a kánikulának is.

zsozso577 kedveli ezt.
  5. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!
    Megjöttünk, hazaút kissé döcögősre sikeredett Debrecentől, hátam meg bekrepálni készül tőle, lesz holnap jujj, meg masszőr úgy érzem. Ez már nem meleg, kínszenvedés. Nem sokat ér az eső, ha napközben közel 40 fok van.
    Semmibe se teszek szegfűszeget, nálam az már émelyítően édes, ánizsnak is csak az illatát szeretem, ha meg teszek mondjuk befőttbe, vagy télen forralt borba, abból akkor nem eszem, nem iszom.
    Almakompótot szeressük, de még jobban az alma lekvárt. :)
    Magyaros event sajna kimarad, masina szervízben lesz délután. Reggel hajnalban vasalás, délelőtt orvos,főzni nem kell, délután szervíz, házidoki, remélem újra szervíz lesz a menet, de még bármi,és bárki közbejöhet..:D

zsozso577, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Rendezgetem a farmot, állatok helyett teszek ki XXL-es fákat.
    Zsozsó semmi pánik, csináljuk és kész. Ildikó, ha szervit, akkor szerviz, lesz másik event is hamarosan.
    Holnap az ajándékokat csak délután küldöm, amikor már lesz az eventhez felröpi.
    Mára elköszönök, jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 19.7.15
  7. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Jó reggelt!
    Micsoda dolog ez, hogy senki rá sem néz korán reggel a farmjára! Az egy dolog, hogy nem aratunk, de, hogy szét sem nézünk? Mi van, ha kirontott a karámból valamelyik állat, vagy ellopta a róka a tyúkot? Hmm. hmm.

Elég csúnya dolog, hogy a bahán nem lehet majd az eventgazt ültetni. Rövid z idő és még egy földterület ki is marad. Hmm, hmm.

zsozso577, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Tündi1001

Szép napot!
    Dehogynem,..szorgalmasan leszedem a kincsest és a kergét.
    Nem hogy ültetni nem lehet a bahamán még tápot sem keverhetsz,..kivéve az állatoknak.
    Még arattam is egyet hogy több gyömbér legyen kell az aratógép az indításhoz.
    Látta valaki a Polska fiút?

Tihamér csak nem megsertésedett,..vagy mi lehet az oka hogy még nem jelentkezett?Gizi?

Már napok óta a lumbális gerincem is oda van,..úgy megyek mintha hímes tojáson lépkednék,..lehajolás felállás olyan robot szerű.

9. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!
    Tegnap későn is feküdtem,mert nem tudtam aludni, éjfél felé ájultam be az ágyba,így törvényszerű volt a fejfájásos ébredés. Nap se koronázta az égboltot, be van borulva, nyomott a levegő, doki néni se volt kimondottan elégedett, nem mellesleg az EKG eredményeitől én se, egekben volt minden érték, és hiába mondtam,hogy megvisel az időjárás+fejfájás,ezért van,nincs apelláta csüt. 24 órás vérnyomásmérés megint.Ő nem megy el úgy pihenni pénteki rendelés után,hogy.. megint kezdődik az idegbaj.. de legalább a vesém müxik,s nem kell mennem infúzióra.erről jut eszembe Lajos,neked már túl kell lenni rajt.. no, mi újság?
    Az oldal továbbra is kimered-lefagy..stb. Legyetek jók, masina nyaral..majd jövök.

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

A legfontosabb: NEM sértődtem meg, mert nincs mire,kire. De van! Ez a ... meleg. Arra! Túléltem az éjjelt, ez fontos volt. Este dög meleg. Kint és bent. Lefeküdtem 10 óra után a rekamiéra. Nem tudom mikor, de felébredtem, hogy csurom víz vagyok. Átültem a fotelba. Erkélyajtó kitárva, az ellentétes oldalon az ablakok bukóra, mert cúg az volt. De még mindig meleg. Aztán egy óra után a függönyt le akarta venni, vinni a szellőcske. Na azt már nem! Kimentem a konyhába, hogy a bukót becsukjam, de nem lehetett, mert már előtte bevágta a szél függönnyel együtt. Függöny kiszabadítva, ablak bezárva. Aztán a kisszobában ugyanez a művelet ismét. Vissza a nagyobbik szobába, de akkor meg állt a levegő. Bekapcsoltam a gépet, megnéztem, mennyi a neten a hőmérséklet. Jól mutatja, szinkronban van az én hőmérőmmel. Az eltérés 1 foknál nincs több. Aszongyahogy 24 fok. Kint. Bent is megnéztem a folyadékos hőmérőt, 28 fok. Leültem a fotelba és azon gondolkodtam, sírjak vagy... Elaludtam. Fél óra elteltével megint felébredtem, lefeküdtem a rekamiéra. Egy darabig forgolódtam, aztán szundi. Fél négyig. (Kétszer megébredtem a melegre.) Felébredtem, kimentem kávét főzni, (vasaló NEM VOLT kint), aztán vissza a szobába, Gizibe életet lehelni. Gizi is felébredt, körbenéztem, addigra a szél elállt, ablakok ismét kinyitva. A levegő meg sem mozdult a szobában, huzat semmi. Megittam a kávét, megnéztem a híreket. Néztem nagyon értelmesen a semmibe, aztán háromnegyed ötkor megint eldőltem a rekamién. Aludtam fél hatig. Kimentem, ittam vizet, mert a szám ki volt száradva. Kinéztem a konyhaablakon és bementem a kisebbik szobába. Fekvés a heverőn háromnegyed hétig. Akkor felébredtem arra, hogy feleségem matat a lakásban. Készülődött mosni.
    Kivánszorogtam a konyhába, reggeliztem és nekiálltam cukkinit pucolni. Meg krumplit, mert berét csináltam. Kisebb cukkiniket megpucoltam, felvágtam és beolajoztam, befűszereztem. Alu tálcára feltettem. A nejem közben megtisztított 4 céklát. Egyiket összekockáztam kicsire, abból lesz leves. Alaplében megfőztük. A másik 3 cékla alufóliába téve, fűszerezve és megsütve a sütőben. Holnapi leves és köret, ha a mesterek jönnek, ne kelljen semmit se csinálni. Mire végeztem, irány a fürdőszoba. Tusolás, előtte majdnem szárazon villanyborotvával szakállkezdemény eltüntetése. Szárazon kellene, de nem voltam száraz. Tudj isten miért, de hiába vártam, nem sikerült elővarázsolni a száraz arcbőrt. Aztán felöltöztem és elkerekeztem a dokihoz. Megmutattam a múlt heti vérvétel eredményét. Voltak csillagok, de csak egy-egy, kettő vagy több egy szál se. Az értékek határérték alattiak, illetve alig haladják meg. Hiába a csillag, az is más érték. Ők tudják, ebben nem fogok vitába szállni velük. Kértem egy doboz fájdalomcsillapítót, mert nejem kért, hogy írassak fel. Aztán patika, majd haza a messze nem hűvös lakásba. Délben ebéd. Utána nekiálltam a beré kisütésének. Most nemrég kukkantottam körbe a birtokokon.
    Ami felettébb bosszant, hogy írás közben fel kellett kelnem és becsukni a másik oldalon a bukókat, mert megint megjött szél úrfi és nekiállt vagdalózni az ablakokkal. Ha kiszakítja a függönyt, akkor feleségem nagyon csúnyán fog rám nézni. De most megint semmi cúg a lakásban, csak a meleg. Csak 27 fok. Csak d...ne már végre meg ez a meleg!!!
    Elég ennyi vagy kissé részletesebben kéri a Tisztelt Társulat?
    Legyen szebb napotok!
    Utóirat: Fiam este mondta, hogy 4 óra után visszaindultak a Fertőtől, mert nagyon elborult. Mondtam neki, láttam, "valami" készül arrafelé. Engem nem ért váratlanul, hogy hazafelé vették az irányt. A kicsi élvezte a vizet, sokáig ki sem akart menni onnan. Neki szép napja volt.

zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Ildikó, odafigyelő az orvosod, vigyáz rád, ezt tartsd szem előtt.
    Tihamér, elszédültem a beszámolódban megtett "utadtól".
    Lajos, jobbulást!
    Csak röviden: gaz a földbe, én meg megyek ebédelni, mert még nem volt rá időm. Épp 14 óra előtt értem ide.
    Dokiból én sem maradok ki, csak nekem a fogdokival van, lesz találkám. Nem lesz olcsó mulatság.

Utoljára szerkesztett: 20.7.15
    Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Tündi1001

Egyedül az Internet Expoleren ment simán az aratás a másik kettőn vagy fél óráig gondolkodott az aratógép hogy leszedje vagy ne szedje.

Tihamér lehet részletesebben de tömören!
    Ildikó,..Aug. 03 helyett holnap megyek meg holnapután is,hát nem volt sok értelme mert szívdokihoz akkor is csak Aug. 07 megyek.

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó. Tömören: Még mindig nagyon melegnek találom az "időt". Ablakok újra nyitva. (Az időjárás-felelősnek üzenem: Allah növessze hosszúra szakállát!)
    Lajos! Mi az a lumbális akármi? Nekem olyanom még - hála a magasságosnak - nem volt. De ahogy írtad a libbenős, libegős járást, akkor inkább ne is legyen!

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Csak suttogva mondom, most nem volt (még) gondolkodóban a gépem, géppel arattam és ment szépen, mint régen.
    Libbenős, libegősnek éreztem már a járásom, de akkor tudtam, hogy mi az oka. ( alkohol, mert nagy ivós vagyok..xD, így egy kis pohárka tömény után már libbenek, meg billegek. Csak én éreztem, más nem látta.

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  15. Tündi1001

Ahol találkozik a gerinc a keresztcsonttal,..nem írom azt hogy lö.. csonttal!

Felröppenő 170-147-148 már felénél több megvan.2 farmon még mindig gondolkodik az aratógép,...legalább az én már nem!

27 db tüzes puncs mindjárt kész.Beadni nem adunk be mert az már aratógép majd holnap.
    Van 700-700 növény a rövidebb érésidejű most földbe éjfél körül a hosszabb,majd csak alakul.

16. Csacskamacska

Éjjelre felszaporítom a 6 órás gazt, hogy mindenhova azt tudjak vetni, holnap meg felváltva nyomom. Lehet az elején csak az ezüstöket csinálom, hogy a vége összejöjjön.

A kis farmokat jártam végig. Egy farm leszedése fél óra. Katasztrofális. :mad::mad:

17. zsozso577

Sziasztok!

Olvasom, hogy nálatok is sokat gondolkodik a gép.....arasson.....ne arasson!
    Ugy látszik a rendszernek is melege van.....nekem lassan elegem!:p

Az eventet elkezdtem.....a puncs kész van.....ugy 50 cseri-paprika hiányzik......
    növények felszaporitva.....holnap már tisztábban fogok látni....hogy hogyan tovább!

Az időjárás borzasztó de még melegebbet mondanak.....mi lesz velünk
    péntekig????? BBBBrrrrrr!!!!!!

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Zsozsó, még géppel el is megy az aratás, vetés, de kézzel az borzalmas. A kis farmjaimon nem is kezdtem el, mert akkor fel sem tudnék állni a gép mellől. A két nagyon csinálom. Bevetve minden csipkebogyóval, aminek tetszik a grafikája. Malomban előállítva a puncs. Holnap folyt. köv. Most meg jön az alvás.
    Jó éjt, vidám ébredést!:)

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Én csak a meleg miatt mérgelődtem az elmúlt órákban. Az a lassúság itt nem tapasztalható. Nincs gondom az aratással, vetéssel. Persze azt is tudni kell, hogy már második napja az összes föld parlagon van. Még a gaz sem nő magától! Nem terhelem túl a gazdálkodással a szervert, a hálózatot, no meg az idegemet. S az utóbbi a főőő! Érdekes, de nem csak itt, hanem a fórumon sem tetszik sok emberkének, hogy lassú a játék. Azért azt nem értem (szűk a felfogóképességem), hogy más játékban miért nem rosszalkodik a Flash player? Kiválassza magának a Farmeramát? Keresztbe tesz neki, csak úgy? Indok nélkül? Azt, hogy a Gizim szeszélyes, rendben, elfogadom, azt el tudom képzelni. Melege van neki is, de azt már kötve hiszem, hogy más gépeket is megfertőzött volna a duzzogásával. (Csacska, Zsozsó) Akkora hatalma azért nincs! :D
    Hatalma csak a melegnek van rajtam. A mai éjszaka annyival volt csak jobb, hogy nem mászkáltam a lakásban, csak a szobában vándoroltam a rekamié és a fotel között. Hol itt, hol ott gondoltam, hogy elviselhetőbb lesz. MOST a jó, amikor csak 19 fok van kívül, jön be némi hűvösebb levegő. Huzat nincs, szél nincs. Bent is csak 25 fok van. Mára 35 fokot ígérnek, de holnapra 39-t. Már előre nyűgösnek érzem magam. Csak abban bízok, hogy a jövő hét normális nyár lesz. Ha igaz!

20. zsozso577

Sziasztok!

Tihamér....nem kezdted el az eventet???? Lehet jól tetted!
    Tudod....mi nők összetartunk és a Gizid után megy a gépünk....virtuálisan!!!!xD
    Csacska.....én meg most kezdtem el két kisebben is még plusszban....Lehet megártott a meleg????xDxD

Mindent átnézve....haladok az eventtel.....ma csuszásokkal fogok tudni aratni....de estére talán kész leszek.
    Felrőpi meg van....puncs kész.....megtermelem a növényeket és most csak a végén adogatok!!!!
    A két kissebben a munkások miatt már teljesitek feladatot!
    Nahhhhh.....azt azért tudni kell, hogy nálam az este már sokszor éjszaka!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.