Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Lajos, legyen ma nagyon szép napod!
    [​IMG]Boldog névnapot! :):):)

Tündi1001, Hölgy-világ és zsozso577 kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok.

Azt hiszem (szerintem) ez az - Homokművészet - egyik, a másik pedig a "Herbárium" c., amelyiket nem éri meg "megcsinálni".
    Az utóbbinál a titokfa termését javaslom inkább eladni, s máshova visszaforgatni, szintúgy az előzőnél is. Csak gondolj bele, mennyi szupertápot kell felhasználnod, mire lesz pl:8 táncos pandád vagy 7 db múmia tevéd?
    Az értük kapott jutalom sem egy nagy durranás, legfeljebb a 2-2 db aranybanán, de (szerintem) még az sem. Ez nem jelenti azt, hogy dúskálok az "AB"-ban, de nagyon sokan vannak hasonló véleményen.
    Olvasom, hogy többször nem tudjátok használni a fórumot, mert valami oknál fogva nem engedi a rendszer.
    Ezzel kapcsolatban Google Chrome-ot javasolják (sajnos nem találtam ez ehhez fűződő cikket), semmi esetre sem a Mozzilla-t.
    Szeptemberrel kapcsolatos pletyi:https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/pletykagang-ahol-jónásné-is-szabadon-szárnyra-kelhet.12592/page-441#post-322523

További mosolygós szép napot kívánok a névnaposoknak pedig boldog névnapot!!

Tündi1001, Hölgy-világ és zsozso577 kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Itt a nyugati csücsökben mai is fuj a szél és mindjárt leszakad az ég!

A farmon továbbra is állatok és terményesek vannak kint....már várok egy eventet, hogy
    legyen okom leszedni őket!

Ildikó.....remélem, hogy délután otthonról jelentkezel.
    Csacska....neked jó munkát.....látom már a reggeli müveleteket megcsináltad.

Lajos....közben rájöttem, hogy hová vagyis mire készülsz!
    Boldog névnapot kivánok!
    Kopi....akkor most gazdag vagy! Én is árultam a piacon....de sajnos költöttem is.
    Faterméseket muszáj volt egy kicsit meglökni.....nagyon megcsappant.....pedig vannak kint fák is!

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos vigyázz magadra, csak úgy, mint ahogy Ildikónak is kell! Azért kell, mert ÉN úgy akarom. Ne csak a felségeknek/nőknek legyen mindig meg az akaratuk, néha nekünk, a Zelnyomott férjeknek is. :)
    A Chrome böngészője sem jobb a Deákné vásznánál. Én azzal jöttem fel tegnap este, dolgozni és írni. Írni tudtam, de elküldeni azt nem. Próbáltam F5 billentyűvel frissíteni, de csak annyit értem el, hogy visszaadta mindig a piszkozatot, ami csak a leírt szöveg harmadrésze volt. Háromszor próbáltam meg elküldeni, az eredmény ugyan az volt, semmi eredmény. Feladtam, mert annyi próbálkozás után elment a kedvem a kínlódástól.
    Káposztának a felét begyömöszöltem a kovászos üvegbe. Szokásos minden, kivéve, hogy alulra raktam a kaprot, a fokhagymát, a szemes fekete borsot, a babérlevelet, majd egy darabka káposztalevéllel lefedtem. Erre rá ment a gyalult káposzta, só és újra egy levéldarab. A tetejére került a kenyérszelet. Így le lett szorítva a gyalult alapanyag, de nem keveredik össze - reményeim szerint - a fűszerekkel, csak az ízüket veszi át. Aztán langyos vízzel felöntöttem és odaraktam a konyhaasztalra. Napra kéne, de azt ellopták. Ma még nem láttam egy pillanatra sem. Eső esik, nem tom mikor vigyorog majd ránk a Rézi.
    A káposzta másik felét lereszeltem, kinyomkodtam belőle a fölösleges vizet. Feleségem Őnagysága meg a lábosban megpárolta a holnapi tésztához. Kis olaj, cukor, kevés só és őrölt bors és kavargatta, kevergette. Ebéd is lassan elkészül. Zöldséges krumplileves és töltött cukkini. A cukkinik gyenge belét, amiben nincs vagy alig látható a zsenge mag, azt is összevágtam és hozzátettem a darált húshoz, hagymához, meg a többi fűszerhez. Oszt a cukkiniket belül vékonyan kiolajoztam, megsóztam és megtöltöttem a töltelékkel, majd tejföllel lezártam. Végül betolta a feleségem az így elkészített "tököt" a sütőbe. Most az sül. Ha kész, kész az ebéd.
    Hogy ne unatkozzam, a feleségem - talán Ildikóval beszélte meg!!! - kitalálta, hogy a maradék 3 tököt gyaluljam le, sózzam ki, oszt azt is tegyük el télire a fagyasztóba. Megtörtént. Úgy érzem magam, mint a katonaságnál, a kiképzésen. Ott is mindig irányított volt a szabadidő eltöltése. Nem azt csináltuk, amit szerettünk volna, hanem azt, amit a tisztek kitaláltak és a tisztesek végrehajtattak velünk. Nehogy már a katona gondolkozni kezdjen! Az nem vezet jóra. Szerintem e feleségek is így vannak velünk. Nem kell semmire sem gondolni, elég ha a felség/feleség kívánságát teljesítjük. Néha meg a gyerekekét is. Kivéve ha az unoka kérését kell teljesíteni, mert azt kell! Azt én is szívesen megteszem. :D
    Isten éltessen minden Lajost és Patríciát!
    Lajost ismerek, Patríciát nem.

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Mai napra az dolgozó letudva. kezd rend lenni már ott is a festés után. Dobozok ürülnek, szekrény polcai telnek.
    Itthon nagyon kellemes feladat vár, lehet vasalni. A tegnap kimosott ruhát megszárította a napocska. Kicsit várok, hogy elforduljon a nap és kitelepszem a teraszra vasalni. Kakukkoznom kell, mert mind elfogyott. Reggel nyulakat raktam ki, azok most besétáltak a pajtába, kakukkok ki és meg óránként kiszedem a fiókákat a fészekből.
    Zsozsó, itt esőt még nem szeretnék, menjen oda a felhő, aki esőre vágyik.
    Tihamér, az én fagyasztómba még nincs sok minden, inkább befőttes vagyok, a savanyúságot ritkábban fogyasztom.
    Fatther, köszi a "pletyit"!
    :):)

zsozso577, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk a mélyhűtő teli. Ahogy feleségem szokta mondani, meg van taposva. Semmi nem fér bele, csak akkor lehet újat betenni, ha előtte veszel ki valamit. Ebben az a szép, hogy kilenc évvel ezelőtt közölte velem, hogy ha elmegy nyugdíjba, átveszi a mélyhűtő feletti uralmat, mert nem állja, hogy mindig csak teli van. Majd ő úgy fog főzni, úgy állítja össze az étrendet, hogy az a ... mélyhűtő igen is ÜRÜLJÖN LE! Nos a helyzet azóta semmit nem változott. Amikor - szemtelenül - merészeltem megjegyzést tenni, miszerint a frigó még mindig csak teli van, dühösen förmedt rám:
    - Mert TE mindig, mindent hazahozol a boltból! Azért!!!
    - Én csak azt hozom évek óta, amit TE mondasz- válaszoltam, mire sarkon fordult és otthagyott. Szó nélkül. Nála ez ritkaság. :)
    Kicsi holnap jön hozzánk. Feleségem megy érte reggel, én meg majd a doktor bácsihoz, mert holnap lesz a vizsgálat napja. Fiunk, a kicsi apja meg szerdán repül megint ki Stuttgartba a cég központjába. Pénteken meg vissza. Röpköd, pedig se szúnyog, se madár, még csak szárnya sincs. Megnéztem a nagy tükörben, nekem sem nőtt szárny a hátamra. Akkor én sem vagyok madár, pedig nem egyszer palimadárnak akarnak nézni. Főként, amikor a telefon megcsörren, felveszem, oszt fél perc múlva megköszönöm, hogy nyertem ajándékot és arra kérem a kedves telefonálót, hogy bár nem óhajtok elmenni az előadásukra, de ha már megnyertem azt az izét, hát küldjék el a címemre. Mikor meg akarom adni a pontos címet, már le is tette a telefont. Ki érti ezt? Hát most kisorsolták és megnyertem vagy sem? Ha igen akkor az már nem az enyém? Akkor miért nem akarják elküldeni?
    Csacska, ha segít, itt a Gizi előtt nekiállok kakukkolni. Hátha gyorsabban kelnek ki a fiókák. :p
    Gizi. Jó, hogy szóba került. Nem vagyok vele elégedett. Most is, belépés után aratás közben megszakította a kapcsolatot. Újra kellett belépnem ide és mindent újra kellett aratnom. Kétszer dolgozok keményen, de a fizetés csak egyszeres. Ammeg nem jó bót! Nem szeretem az ilyent.
    Nem esik de napot még mindig nem láttam a mai napon. Szerintem se Zsozso, se Lajos nem tudta megpillantani a mai napon a Napot.
    El ne felejtsem. Most olvastam, hogy már a műhelyekben is lehet neon ólakat barkácsolni.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Kissé megint elvagyok havazva..:(
    Lajos boldog névnapot kívánok én is..:)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  8. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Nyáron vagy elhavazva? És télen? gutát kapsz a esésben? :p (Már megint milyen csúúúnya kötekedő alak vagyok. Pfúúúj!)

zsozso577 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Kakukkolás hatott, első fészekalj kikelve.:)
    Kopi, még hó sincs..?? ki érti ezt??

zsozso577, Tündi100 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  10. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Új hír, aki nem olvasta volna, csütörtöktől mehetünk az esőerdőbe is! Csak óvatos adagolás, gondolom, majd találkozunk néhány meglepetéssel is. Ez csak a bahama duplája, de, hogy milyen új fákat, növényeket, stb. szerezhetünk meg rá, az a jövő zenéje. Egyelőre csak a terület növekszik és minden mehet bele, ami a bahamára eddig is mehetett. No, majd meglátjuk, ez eddig jó hír, csak 250 csillagunk fogja bánni, az meg semmi már nekünk...:)

zsozso577, Tündi100 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!
    17 órára értem haza, kalandos utazás után - egyszer,csak egyszer az éltben történne minden simán rendhagyó módon velem,hát oly nagy kérés ez -, reggel 9-re jöttek értem,és fél 12-re értünk be a rendelésre,mindez 25 km távolságból!
    Hócipedlim,de még de még hótapsi bakancsa is tele az a minimum, de balra el - ha már Koppi folyton jobbra kanyarodik-, fáradt vagyok, meg kb. 1000000 telefonhíváson túl,de itthon..

Lajos, boldogan jó egészségben sokáig!

zsozso577, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ildikó !
    Nyáron nincs hócipedli...meg bakancs sem...:)
    Ugye milyen kötekedő vagyok?

Elovastam a kiírást és meg vagyok elégedve (egyelőre)
    Kellett már nagyon. Gürizhetek a kis Koppin rendesen, mert ott még hol vagyok a 250 csillagtól? Még a terület növelési kamrát sem értem el....:)
    A többivel nincs gondom...:)

Mi ez a kakkukkolás ?

Utoljára szerkesztett: 25.8.15
  13. Csacskamacska

Unatkozunk Kopi és kakukkolunk...Elfogytak a kakukkjaim és kakukkokat tenyésztek, erre írtam , hogy kakukkolok.
    Ildikó, örülök, hogy otthon vagy! :)
    Kivasaltam, minden a helyén.:)

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ildikó próbáld meg kipihenni a rendelés fáradalmait! Nem lehet könnyű, az biztos.
    Esőerdőt várom is, meg nem is. Lesz új terület, ez jó, de ezzel együtt nő a gazdálkodás egyszeri "menete". Többet kell aratni, többet kell vetni. Csillagom nincs sok, csak 1077 van a Bölcs Tölgynél. Abból azért telik a Esőerdőre. Remélem se jaguár, se kajmán nem fog garázdálkodni ott, nem beszélve az anakondáról, ami nálunk is van, de ITT szigorúan csak ketrecbe zártan. A papagájokra a hárpia nem lesz veszélyes, de a majmokra igen, hisz a hárpia fő tápláléka a majom. (Nem a háztartásban található hárpiáról van szó. Az most nem esedékes.) Lenne egy kérdésem:
    Az Esőerdőben is kell majd öntözni??? Mert ha igen, az tényleg furcsa lenne. Mintha a Dunába hordanánk vizet. :D

zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  15. zsozso577

Sziasztok!

Ildikó...örülök, hogy nem tartottak bent és szépen gyógyulsz!
    A M-s körutat meg ki fogod heverni....gondolom bejártátok toronyát-boronyát!

Olvastam az esőerdőről a kiirást....kiváncsi vagyok rá! Élesben kiderül minden......
    valahogy nagyon olcson adják.....hol lesz benne csavar!????

A mai kirakat-eventem elmaradt.....az eső és a kedvem miatt......igy holnap
    azzal kezdem a napot....utána már eshet az eső....bár már talán nem fog!

16. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Szia !

Végre ezzel a nickemmel bejutottam..Nehéz volt.Legalább 10-szer próbálkoztam két böngészőn is, de eddig nem jött össze.
    Megcsinálhatnák már, mert erősen akut a baj.
    Nálunk ma 30 fok körül volt a meleg és remek napsütés volt.
    Tudom ez Téged kevésbé vigasztal...:)

Hölgy-világ, Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  17. zsozso577

Neeeeem csináltam nagy gondot belőle.....holnap kész leszek vele.....mert majd
    itt is jó idő lesz!xD:cry:...talán!
    Nálam ma nem volt gond a belépéssel inkább az aratással vacakoltam pár kis farmon!
    Reménykedjünk, hogy az uj terület bevezetése után ezen hibákat is orvosolják!

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

Mindenkinek köszönöm a jó kívánságokat!Nemrég ment el a csipet-csapat,megértem végigolvasni amit írtatok,..ide is csak délután léptem be vagyis a farmra.
    Itt jártam tegnap egyszer de mire rászántam magam hogy írjak addigra nem jutottam be a három böngészőből egyikről sem.
    1242 csillagból talán jut valahova,..ha kell.

Egészségünkre,....[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 25.8.15
  19. Csacskamacska

Valóban sokáig kell nézni a tyúkokat, mire bejutok ide a fórumba. Kitartó vagyok, kivárom, a vérnyomásom úgyis alacsony, legalább emel rajta kicsit.
    Nem tudom, hogy kell-e locsolni az esőerdőben, de kimondottan tetszik a kérdés! :) - bennem meg az merült fel, hogy erdő, ha erdő, akkor tele van fával és hova vetünk? Igaza van Zsozsónak, majd élesben mindent megtapasztalunk.
    Lajos, pihend ki a nap fáradalmait és tartalékold az unokák adta örömöt!

Jó éjt! :)

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelfélét mindenkinek!
    Már délután óta nem esik, de ki tudja meddig. Olyan setét fellegek volta este is, ezért feleségem behozta az erkélyről a száradó ruhákat. Ne ázzanak meg, míg mi a lóbőrt húzzuk. :) Mára már 27 fokot ígérnek a tegnapi 20 után, holnap meg 30 lesz, később újra felette pár napig. Nem egészen egyenletes a hőmérséklet, de a pici szívem is jelzi ezt. Sajnos.
    Akkor nem csak nekem volt nehéz a bejutás. Pedig én csak a Gizit okoltam érte. Este is többedszerre sikeredett csak a hsz elküldése. Megint gyakoroltam vele, míg sikerült. Rutinos voltam. Mikor láttam, hogy nem tetszik valami a rendszernek, - dehogy is, a Gizinek! - akkor amit írtam, azt ctrl+c kombinációval elmentettem a vágólapra. Oszt, mikor a F5 billentyű lenyomása után csak a félkész piszkozatot adta vissza többszöri próbálkozás után is, akkor kiléptem a fórumról. Ismét be, akkor a piszkozatot töröltem és ctrl+v kombinációval beillesztettem a kijelölt szöveget és elküldtem. Nem kellett újra írni. De jobb lenne nem bűvészkedni, csak simán beírni, elküldeni és kész. Lehet, túl sokat kívánok a Gizitől. Telhetetlen alak vagyok. :p
    Legyen szép napotok!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.