Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Van, létezik, léteznek. Csak gazt nem szeret aratni a földjein. Ezért aztán csak a fák teremnek, meg néhány ól. (Tápból, ritka kivételtől eltekintve, legalább 100 van minden állat részére. Szupertáp 1500 felett, azt a malom ha lehet, folyamatosan őrli.) Naponta feljövök reggel, ilyentájt és leszedem a gyümölcsöket. Aztán dél körül ismét feljövök. Akkor viszont nem mindig jutok be, ha meg mégis, akkor gyakori, hogy szüretelésnél , területváltásnál a Gizi nekiáll sztrájkolni, kapcsolódási hibát jelez. Néha minden rendben van, Gizim nem szeszélyes. Estefelé, késő délután ismét feljövök, HA lehet. Akkor megint szüret, állatok ellátása. Ha minden rendben menne, akkor 2-3 nap folyamatos hiba nélküli játék után újra vetnék. Viszont ilyen az elmúlt tán két hétben még nem volt. Minden nap ki lettem dobva. Márpedig:
    1. Nagyon nem szeretek gazt aratni.
    2. Más játékban, internetes, szintén gazdálkodó, fent vagyok naponta sok órát, de ilyen gondom a Gizivel nincs! Pedig ott is kell aratni, vetni, almolni, stb. Területváltás ott is van, de hiba a rendszerrel, illetve a GIZIVEL nincs.
    3. Ide benézek, néha megpróbálok írni is, de ha a Gizi makrancos, akkor amit írok, nem hajlandó felvinni a fórumra. Frissítés esetén sem.
    4. Nem szeretem, ha a moderátorok elmagyarázzák, mennyire rossz a gépem, piszkos, nincs takarítva, meg persze én sem értek a géphez egy hangyányit sem, szóval nem akarok kioktatást hallani, olvasni. Anélkül is tudom a képességeim és a gépem képességének határát. Igaz, minden reggel első a gép felállása után a DNS gyorsítótár törlése, a tisztítás Ccleanerrel, majd a Flash Player sütijeinek törlése. Az ilyen-olyan programok frissítését részben a Gizi saját maga intézi, részben, ha a kell, felajánlják, magam intézem el. Ennek ellenére a Gizi - de csak itt!!! - finnyás tud lenni.
    Szóval ezért nem vagyok. Majd ha a Gizi rendes lesz, nem makacskodik, akkor ismét jövök. Addig meg benézek reggelente. De azt is tudom tapasztalatból, hogy egy idő után, nem minden nap, aztán kiesik több nap, a végén meg a szomszédok elhagynak, mert beteg, lázas leszek.
    Tegnap este, nem tudom miért a kidobás után ismét feljöttem, de mivel aratás közben megint kidobott, már ide át sem jöttem. Ez van. Lajosnak írtam is, de attól se az én lelkivilágom nem áll helyre, sem a Gizimé.

aranymálinkó, Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok!
    Legyen jó napotok, én szaladok! Gizinek "gyógyulást!"
    Pá!

3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Most egy kicsit megvilágosodtam! Nálam is elég sokszor kapcsolódási hibát jelez...... ilyenkor
    azt gondoltam, hogy a net-szolgáltató szorgoskodik! Én eddig kihuztam a kábelt és
    ujra inditottam a netet.....a lapin pedig .... váltok valamelyikre.
    Este is olvasgattam a forumon és elég sok panasz van, hogy lassu a játék...baj van a forummal!
    Miért nem tudják már orvosolni??? Nem mostani a panasz.....elég régóta panaszkodunk!

Hodtenyésztés elnapolva.....ne keressétek délután.
    Kint van az event-kiirás....szerintem nagyon magasra tették a mércét.....az ajik nem nagyok.
    Kiváncsian várom, hogy a felhőig eljutunk-e!???

4. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Viszont szerdán- és csütörtökön lesz baby-boom is! Holnapi nap az enyém, össz-visz. 70 szupitáp van a másik farmon, viszont hód 300 feletti mennyiségben! Itt a fő farmomon pedig jó 150 sz.táp, és hód, így a két napon elleszek.

Tegnap voltam az utolsó ellenőrzésen, hivatalosan is meggyógyultam.Hazajöhettem gyalog,,busszal edzve volt menetközben a láb,huujújj sziszegtem ám itthon,pedig 2x30 percet ha sétáltam rajta, de a zárt cipő hát az hatott.
    Lehet edzeni és szoktatni a jóbőőrt. Prof. szerint még bő félév mire letisztul, és megerősödik.
    Ma már visszaintegráltam (jajj de szép kifejezés) magam a munka világába , délelőtt megfőztem,kivasaltam,elmosogattam. Ennyi szobapapucsban való álldogálás elég is volt. Még ma megyek ki átkenem a kaput belülről,anyus délelőtt már 2x átfestette. Tisztára kiszáradt a hőségben a fa, pedig tavaly is át volt kenve.
    Halljátok muszáj voltam hosszú ujjút felvenni,hideg van bent, még mellény is van rajtam!

5. zsozso577

Szia
    Az jó hir, ha már gyógyultnak nyilvánitottak. Mostmár neked kell egy kicsit óvni, hogy
    az uj bőr meg tudjon erősödni....amig lehet napoztasd! A fény jót tesz neki.

6. Csacskamacska

Örülök, hogy gyógyultnak nyilvánítottak, de azért a végleges gyógyulás még odébb van, tehát csak módjával! Ildikó, én már tegnap is hosszút vettem magamra, meg zoknit is. Az ablak is egyre kevesebbet van nyitva, ill. egyre kisebbre van kitárva. Már csak bukóra, de az sem mindig.
    Zsozsó, gondolkodom, hogy érdemes-e hódozni. Mennyi hód és mennyi szupertáp kell hozzá? Sok. Jó, lesz boom is, de akkor is sok!

7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot !

Hogyha jól számoltam,..547 hód kell a feladathoz és nem kell tenyészteni mert a pajta értéke 420 és 230 000 érték kell.
    Hajrá,.. akinek sok hód van kint annak most jó,..nekem is csak 300 fölött van nem sokkal pedig már régóta mondogatták!

Meghoztam néktek az elveszettnek hitt bárányt(Ő szerinte vadszamár)!

Ildikó vigyázz magadra,... Te még jól állsz szupertáppal nálunk 48-31-30 nos ez nem sok mindenre elég.
    Megpróbáljuk sima hódból megoldani,..ebből a kevésből meg lesz egy narancsól.

Utoljára szerkesztett: 8.9.15
  8. zsozso577

szia
    Deee jó nem kell számolnom.....még nem érte oda!
    Szerintem még tegyünk hozzá 1 db-t....igy haladja meg a 230 ezret.
    Régtől olvasgattam, hogy jön a hod tenyésztése....igy most szerintem szép számmal vannak
    a pajtában. Tenyészteni biztosan fogok......narancs esetleg piros ól jól jönne.
    Aztán, hogy hogy fogom beadogatni....az még a jövő titka.

Irjátok, hogy hüvös van felétek. Itt a felhők közül kisüt a nap és nagyon szép idő
    kerekedett ma is. Olyan....igazi kirándulni való idő. Itt bent a lakásban polóban vagyok....
    igaz pakolgatok ....takaritok a lakásban.....igy még melegem is van.

aranymálinkó, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Egy rohanás az életem. Ma délelőtt bútorért be, Debrecenbe - hazahoztuk- utána
    Legóként összeraktuk, mert nem volt hozzá leírás. De sikerült, hála a gyerekkori jó barátomnak aki asztalos és kárpitos egyszerre..
    Íme:[​IMG]

Hódok ?
    Adjatok szupitápot...:)

Ildikó vigyázni továbbra is. Semmi heje huja...:)

Lali !
    Köszönöm, hogy összeszámoltad....Te egy matematikus vagy...:)

Zsozsó !
    Vigyázz a derekadra a pakolgatás közben..:)

10. Csacskamacska

Tenyészteni gondolom, hogy fogok, mert a boom alatt azért érdemes, hogy mit adok majd be, az meg a jövő titka.
    Most viszont megyek egy kung fuu bemutatóra, talán jó lesz egy kis önvédelmi fogásokat ellesni.

11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Kung fuu? Akkor jó lesz veled nem összefutni,... nem szeretnék elterülni,.. mint furulyaszó a Hortobágyon!

Az a piros alkalmatosság már majdnem olyan mintha külön szobába aludnátok!

12. Koppi

Szia !

Még a nyár elején rendeltük a Bella bútorházból. /Pillanatok alatt ággyá változtatható. (Természetesen két személyes vendégággyá.)/
    Az ott a nappali. Az üres könyvespolccal. A kerevettel szemben lesz a tv és egyéb cuccok és egy könnyed ruhás szekrény, továbbá néhány ezután felkerülő képek a falon.
    Közben beszereztük a feleségem új laptopját. A tipusa DELL. Már Wi-fi is van. A beépített szekrény rejti. "Belövi" az egész lakást. (Ami azért is jó, mert nyomtatót is használunk és ezzel nem kell vezetékelni.) Természetesen jelszóval védett.

13. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szép estét!
    Remélem nem lesz baj Koppi,hogy itt különleges márkaneveket használsz,tudod a reklám.
    Valami ilyesmi kanapét néztem ki magamnak,szintén a bútorház weblapján,csak a bordó csíkosra vetettem szemet,de az ha jól emlékszem, L alakú. Lesz ha szobafestésen túl leszek, amire viszont 2 éve hergelem magam,de egyre nehezebben fogok hozzá. Tudjátok pakolás,bútortologatás, heverők szétszedése,kivitel..stb. Nincs tarsolyomban két strapabíró emberem, mint Koppi meg a fia.;) Ne aggódjatok,tudom ez a két láb van,vigyázok rá, ezért holnap a főzésen kívül,csak a füvet sarabolom le.
    Jelentem kiváltva,és bevetve szigeten a dzsungel,de hogy a másik tanyán mikor lesz?? Szép álmokat!

Tündi100, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Ildikó, elszalad Kopi meg a fia és szétkapják Neked a bútorokat, még a festésben is segítenek, utána helyre minden és már kész is!;)

Jó éjt, aludjatok jól! :)

Jó reggelt! Hétalvók, hej, keljetek már fel!
    Indul a nap hűvösen, de legyen derűs napotok! :)

Utoljára szerkesztett: 9.9.15
  15. Koppi

Szia !
    Nekem mind a 4-en ki van váltva az esőerdő. Az első hárman, nem volt gond. A necces a 4. volt. Itt akkor mindössze 60 valahány csillagom volt, sok Gazdaköri feladatom volt elkezdve s azokból - ugyan némi Csp. ráfordítással is - , sikeresen összehoztam a hiányzó csillagokat.
    Javaslom e módszert Neked is. Gyanítom, hogy Te is hagytál félbe feladatokat..:)
    Nem hinném, hogy büntit kapnék érte, mert linket nem tettem be. Beszélgetni meg valamiről kell...
    Ráadásul piszok jó a gép ! :)

Ugye milyen simán megy az aratás csatni nélkül??!! :cry::cry:>:(

aranymálinkó és zsozso577 kedveli ezt.
  16. zsozso577

Sziasztok!

A reggeli körutam letudva....ma is nagyon szép idő van....nagyon jó volt kint sétálni.
    Kopi.....vigyáztam a derekamra.....arra még szükségem van!
    Létrát kell vennem.....bosszantó! Ami van....valahogy összement!xD
    Most ahogy ablak-eventet tartottam....már nagyon nehezen tettem fel a függönyt.
    A létra a régi.....lehet az volt a baj, hogy nem volt papucs rajtam....de nagyon kellett
    csimpaszkodnom, hogy fel tudjam csiptetni. Ilyen feltételek mellett a nagyszobában
    meg sem kisérlem a sötétitő-cserét!
    Valamelyik nap meg kell kisérelnem lemenni a város végébe lévő üzletbe.....csak az nyügöm,
    hogy nagyon nagy a forgalom....nahhhh nem kocsival járok....de igy is idegesitő!
    Kocsival meg pláne!!!!

Az event kezdésekor nem leszek itthon....szerintem nem is baj, hisz annyi mindent
    inditanak 2 órakor, lehet be sem lehet lépni!
    Az biztos, hogy csinálom az eventet....de azt még nem tudom, hogy sima vagy
    tenyésztett hodot adok be.!...Hmmmm...????

17. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!
    Osztottam,szoroztam,jobb lesz tenyésztett hódot beadni.. vagy piacra vinni.

Zsozso, nem nyüszög nagyon az a létra, mert lehet állásában száradt ki a fa, és ment össze a létra?!o_O;)
    Esetleg - félve merem leírni-, te? Papucsban létrázni veszélyes, életveszélyes!

zsozso577, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Egy kör tenyésztés 16 óllal és kész, többet most nem tenyésztek. A hódokat szaporítom és sima hódokat adok be, így marad a szupitáp. A Kotkodán több, mint 600 hódom van, így ott nem gond, itt a 30akárhány óllal hamar szaporodnak és lesz elegendő sima hód a beadással.
    Nekem régen volt létrám, de tönkrement, utána nagy székre kis szék, arra meg én... Most nyáron pörögtem be, mikor gebeszkedtem és úgy is alig értem el, no akkor fogtam magam és vettem egy 6 lépcsős alumíniumlétrát. Azóta biztonságban érzem magam a magaslati levegőn is.Papucsban.
    Nap süt, jön a vénasszonyok nyara amit nagyon szeretek.Reggel ugyan még fel kell öltözködni, de napközben nagyon kellemes.
    Mit szóltok az új "Hírek"-hez? megszokjuk ezt is, mint minden más újítást.

19. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Aha,biztonságos,3 éve a szomszédasszonyunk mászott fel a biztonságos alumínium szobalétrájára festéskor,hogy míg a festő ebédel,az elkészült étkezőben letörli a csillárt-függesztéket. Azóta bottal jár, nehezen,s nem csak a csípőcsont tört,hanem a bokája,és az alkarcsont is. Tehát Hölgyeim csak óvatosan a függöny csipeszeléssel papucsban, s inkább akkor, ha van aki tartja a létrát.

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  20. barimar1969

barimar1969 Járnitanuló

,Sajnos május 13-a óta táppénzen vagyok. A héten már várható 1-2 eredmény (MR, szívultrahang).
    Elkezdtem a hódos eventet. Nagy örömömre Sopronból hétfőn hazalátogat - igaz rövid időre - a lányom. 16-án lesz 34 éves. Hihetetlen mennyire repül az idő. De szerdán már indul is vissza.

Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.