Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Tegnapi nap igen " részegesre" sikeredett, de remélhetőleg hatásos volt mindenki számára! Ma a jó napsütéses levegő gyógyító hatását akarom kipróbálni, egy kis kirándulásra gondolok, az idő ígéretesnek mutatkozik hozzá.
    Kopi, legtöbbször melléd áll a szerencse, jól forgatod a lapokat!
    Tihamér, milyen volt a világ legszebb nőjével töltött idő?
    Most még egy kis lustizás, aztán induljon a nap.
    Mindenkinek kellemes vasárnapot kívánok!:)

Tündi100149 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én jól elvoltam a családdal. A tündérke még alszik, de nem sokáig. Mama már a fügegolyó hozzávalóit gyúrja össze. Mindjárt "begolyózzuk" a nagy részét, a kicsi meg a maradékkal fog dolgozni. Szeret süteményeket csinálni. Összemarkolászni, sodorni, golyót görgetni tenyérben, de főként a tésztákat kiszúrni ilyen-olyan formákra. Azzal jól szórakozik. Aztán, ha a sülemény kész, büszkén mutogatja a "csinálmányát". Igaza van, hiszen Ő IS dolgozott vele. Nagyobbik fiam a konyhában duruzsol a feleségemmel. Nem régen voltak kint Hollandiában barátoknál, most az ottani élményekről csicseregnek. Délelőtt meg lesz még fényképnézegetés is, de csak a főzés után. Egyszerű ebéd lesz. Palócleves, de nem birka, hanem marhahúsból. Röfikaraj fűszeres bundában, párolt rizs, erdőháti csirke, meg ami a tegnapi vacsorából megmaradt. Rántott csirkemáj, rántott csirkeszárny, rántott UFO-tök (patisszon, csillagtök), pirított máj. Csemetém hozott kintről füstölt lazacot. Nyers, illetve csak füstölt. Finom az íze, az illata is jó, nincs agyonfüstölve. Mondtam is a gyereknek, na ezért rendesen fizethettél! Mosolygott és közölte, hogy nem. Meglepően olcsó ez az étek kint Hollandiában. Kilója 13 euro. Csak pislogtam, mert nálunk 20 dkg nyers lazac, ha nem drága helyen veszem, 1000 HUF. Ez meg csak 800 lenne füstölve. Ha azt számolom, nézem, hogy egy holland átlagbérből mennyit lehet venni, meg nálunk a mi átlagunkból mennyit lehetne, hát ... olyan egyformán, ugye? :D
    Na jó! Elég a szövegből, megyek gurítani, de nem hantagolyót. Fügét!
    Szép napot!
    Ui.: Itt és most süt a nap. Végre! Rég láttam.

Tündi100149 és PityuGeri kedveli ezt.
  3. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

http://cam.idokep.hu/oldpics/gyberci/1411889810.jpg
    Csak úgy előjátékként..:) (Tegnap is ilyen volt) ;)

Nálunk ma sima kacsa leves lesz ... után (mily érdekes?)sűlt kacsa rizzsel..
    Csak ilyen pórian adjuk elő...:)

Tündi100149 és PityuGeri kedveli ezt.
  4. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Jó reggelt vagy mit! :)
    Hát a levegő nekem nem segített tegnap sajnos, szerencsére viszont nem súlyosbodott az állapotom. Így suliba nehezen fogok holnap menni, de lehetséges, hogy ez nem is influenza, hanem csak szimpla allergia. Bár úgy tudom a gombáknak már kampó idénre, de hát ha nem, hát nem... még kicsit szenvedek miatta. Holnap valószínűleg (ahogy az angolok mondják) meglátogatom a dokit...
    Az almalém elfogyott, anya meg nem úgy tűnik mintha kedve lenne a lidlbe elugrani 4 literért... úgyis megyek este misére, majd utána valahogy elintézem hogy hétfőre már legyen mit innom.
    292 ezer TP és 90-es vagyok!! :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kérsz a sekrestyéstől misebort holnapra? Az jó! Ahogy olvastam, hallottam, a misebor nem valami rabvallató csiger, hanem finom borocska. A zúzapörköltre meg kiváló szomjoltó! :p
    Allergiához nem tudok mit szólni, nekem olyanom nincs. Nem adtak, amikor a betegségeket osztogatták. Mást bezzeg számolatlanul szórták rám! De csak olyanokat, amik idősebb korban jönnek elő. Kivéve a Zepét. Az már fiatalon is megvolt.
    Ebéd kész. Kenyér is.

Tündi100149 kedveli ezt.
  6. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Vidám vasárnapot!
    Kel a tészta.. fiúk én az éjszakai tv nézéstől ( 1 film erejéig) is kóválygok egész nap, nemhogy hp-tól, szagát se bírom..
    Bor inkább, de nem rég azt olvastam,hogy kísérleteztek, és arra jutottak jóféle tudósok,hogy a fehér bor fogyasztása lefekvés előtt 2 dl-vel jobb hatással van a szervezetre,mint a veres..;) Egyszer igazából az almabort kóstolnám meg,hogy milyen..

Kacsazúza pörkölt,hmm.. az finom! Nálunk hagyományos vasárnapi menü lesz terítéken: -gyümölcs leves, -paprikás csirke nokedlivel,házi uborkával, -almás-és kakaós tekercs.

Tihamér epéje mindnekinek van :),csak kétféle ember létezik, aki érzi már,hogy van,s aki meg fogja érezni,hogy van..idővel.;)

Utoljára szerkesztett: 28.9.14
  7. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Koppi:neked akkor marad a grog,égjen minek égnie kell!:music:
    Tihamér:ha innék belőle akkor tényleg nem maradna tele.
    Geri:mi befejeztük a kakukkot.....csak azért mert elfogyott a táp!
    Egyik hármas pörgetésből, aranymosó,sittes,ninja...van egy darab méhecske- kakukk.Majd vigyáz a tojásokra meg a többiekre.
    Azét van egykét piros és rózsaszin is!
    Avirág pedig :inlove: nem írom le!:D

delfin929 kedveli ezt.
  8. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Sziasztok!
    Na, úgy néz ki, hp, forralt bor, és egyéb A,B,CS,SZ vitamint tartalmazó itókák nélkül is meggygyógyulok, legfeljebb egy kicsit lassabban. Ma már jobb, csak el ne kiabáljam!
    Tihamér, fiatalkorút nem biztatni a miseborra, ráér később is megkóstolni;).
    Allergiáról tudnék mit mesélni, az egyész család szenved valamilyen formában tőle:(.

Tündi100149 kedveli ezt.
  9. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Az allergiáról...
    Fiatalabb koromban nagyon tudtam szenvedni az akác és a nyárfa virágzásakor, azaz ominózus pihe szálldosásra gondolok.
    Aztán teltek, múltak az évek és egyszerűen elmúlt.
    Ma már csak az emberi butaságra vagyok allergiás, de arra nagyon...:)

_Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Kopi, igazán látványos az előjátékod!xD
    Tihamér, a gyerekek imádnak "tésztát sütni", tüneményesek, amint "alkotnak". Beleélik magukat és nagyon kreatívak tudnak lenni.
    Ildikó, egy kis tokaji aszú mindig jöhet, egy jó vacsi után, csak egy pohárkányi. Hmm, nagyon finom tud lenni.
    Lajos, köszönjük a szép virágokat! Pörgetéseknél nálam a drót veri ki a biztosítékot. Biztos, hogy ott áll meg a mutató az esetek többségénél.
    Csilla, örülök, hogy jobban vagy, csak holnap is így érezd!
    Pityuri, nem megadni ilyen fiatalon a baciknak magad!
    Igazán jó napom volt, elcsábítottak a Hortobágyra pecázni. Igaz én nem fogtam a bot végét, csak süttettem magam a nappal. Pihenés, semmittevés, de olyan jól esett!!:) 17 órakor volt ebéd, és vacsora összevonva, karfiolleves, flekkenes husi rizzsel és vegyes savanyúság. Megyek, a kis farmjaimon ma még nem is voltam. Tegnap kakukkoltam, míg tartott a táp, értem amire értem.

Tündi100 kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Amikor az apja eljött este a kicsiért, büszkén vitte oda apjához és a győri papához azt a fügegolyót, amit Ő csinált a mama segítségével. Örömmel kínálta őket. A maradékot meg mind elvitték magukkal. Én nem szeretem az ilyeneket, a feleségem meg nem mer enni belőle egy-két szemnél többet. Hja az a cukor! Ők meg szeretik. Xilites, de az is csak édesség. :)
    Én nem biztatom a fiatalkorút az ivásra! Ő említette meg, hogy este megy misére és akkor majd elrendezi az innivalót hétfőre. Ha jól emlékszem, valamilyen összejövetel volt pár napja, ahol a sekrestyés zúzapörköltet főzött. Azért céloztam arra, hogy a zúzapörköltre jó a (mise)bor. Ez pedig igaz! :D
    Jó éjszakát, szép álmokat! Holnapra pedig kötelező mindenkinek meggyógyulni, továbbá mindenféle megbetegedést elhalasztani.

Tündi100 kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Igenis, értettem! - már csak a torkom kapar kicsit, így most szaladok gyorsan egy kis fertőtlenítésre hp-val. ;)
    Jó éjt! Vidám, mosolygós ébredést és odafigyelni, hogy senki ne bal lábbal keljen fel!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hajaj! Nagy a baj! Ha jobbra akarok felkelni, akkor át kell másznom az asszonyomon. Nem hinném, hogy annyira örülne neki. Csak baloldalt tudok felkelni anélkül, hogy felébreszteném. Akkor most mi legyen? Fél órája is balra keltem, bal lábamat tettem le először. Az esti fertőtlenítés megvolt. Itt volt nálunk a nászom is, vitték a kicsit. Igaz, a fiam hozta, így utas volt, de a kiöntött hp védőitalt sajnálkozva visszautasította, mondván, nem akar a rendőrökkel összetűzésbe keveredni, ha megállítják, mikor a fiamtól a kocsijával megy majd haza aludni. Ne legyen annyira bánatos gondoltam, kis üvegbe öntöttem két deci multi-vitaminitalt, azt elvitte. Nem tiltakozott! :)
    A kicsi meg nem akart tőlünk elmenni. Nem akarok holnap óvodába menni, inkább itt játszok! - közölte a tündérem pityeregve. Az ingatta meg a véleményében, ha itt marad nálunk, akkor hogyan tudja megmutatni azt a varázstoll-készletet anyának, amit most kapott? Rögtön ki kellett venni a tollakat a dobozból és meg KELLETT mutatni apának, győri papának, ha kifesti a nyuszis pirossal ÉÉÉÉS átfesti a kaméleonos pirossal, akkor más színe lesz. Ez annyira érdekes, ezt muszáj lesz anyának is megmutatni. Csak így lehetett békével elvinni. Most megint kihalt a lakás. Ketten maradtunk megint.
    Szép napot mindenkinek!
    Sajnos én már negyed tíztől kialudtam magam kettőig. Nem megy az alvás. :(

Utoljára szerkesztett: 29.9.14
    _Ilona49_ és Tündi100 kedveli ezt.
  14. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok Neked és Mindenkinek !

Nálunk, most hozzátok hasonlóan 10 fok van. (képet nem hozok, minek? Ismerős már.)
    Kakukkolás nélkül is gyorsan elszaladt ez a hétvége. (Ha, jó valami mindig gyorsan telik valahogy....:()
    Mán' hogy tiltakozott volna egy kis jóféle HP. öntés miatt? ;)
    Ezen a héten eljön számodra immár a Nagy Nap, ugye jól emlékszem?? :)

Itt a kávé..akinek kell, egy kevés..:)

A legkisebb Farmomon elértem az "édesvízi pancsoló" címet . Ami szintre átszámítva nem sok, mert a 130-as, viszont sikeresen bejutottam a 9. kamrába.(a /la 40 banán) Most már csak szinteket kell lépegetni...:) ami röpke számítás után, mindössze 432 AB, ami 86 szintlépés....
    Azt már nem számoltam ki, hogy mennyi tp...:(
    Ugye milyen gyorsan lehet haladni itt...

_Ilona49_ kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Nem csörgött az óra, így elaludtam, szaladok...
    Szép napot, madárdallal, napsütéssel!:)

Tündi100 kedveli ezt.
  16. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Üdvözlet, itt a beteg gyerek! :D
    A misebor alkoholmentes, tudniillik :p És nem voltam tegnap misén mert még ahhoz is anya kellett hogy ki tudjak menni vécére xD Konkrétan felállni nem tudtam... most már kicsit jobb a helyzet, 3/4 11-re elvánszorgok a dokihoz, dél körül megkapom a betegszabim aztán gyógyulgatok, szerdára jól leszek és hétfőig Hawaii van :D Tök jól hangzik! :)

Jól indult a hétfő reggel : Bahamán 166-os, farmon 90-es lettem! :)
    Szép napot mindenkinek! :)

Update : Na hát kérdi tőlem a doki hogy meddig akarok szabira menni, mondom minél kevesebbre, erre kérdi tőlem hogy nagyon szeretnék holnap már menni?
    Hát csak néztem :eek: Mondom... minden áron azért nem ;)
    Úgyhogy holnapra még ki vagyok írva, a héten meg nem kell tesiznem, így már egy hónapnyi úszást megúsztam szárazon a 4,5-ből, ez tiszta jó! :D
    Már csak 14 alkalomra kell valami és mentes vagyok ismét az 5 tesi átkától :p

Tündi100 kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Sziasztok!
    Pityuri, gyógyulást kívánok! Jó hamar túlestél rajta, én meg itt gethelek már mióta! - bár már mondhatni meggyógyultam, csak a hangomon hallatszik, hogy még nem a régi, de ehhez hozzájárul a sok beszéd is.
    Nem igazán sikeredett jóra a mai napom. Reggel az órám döntött úgy, hogy alvásra van még szükségem, így csendben maradt. No, mikor eszméltem, volt gyorsított menet...Fantasztikus az ember, mikor rá van kényszerítve, fele annyi idő alatt is megtudja csinálni mindazt, amit máskor egy fél óra alatt.
    Délben egy megbeszélés, ahol elhangzott egy csomó értelmetlen dolog. Túlélésre hajtok már, még másfél év..
    Hazaérkezvén csörög a telefon, anya hívott, reggel kiment a klinikára, beadta a papírjait és várt...délig hozzá se szóltak, akkor szinte már üres volt a rendelő és megkérdezték tőle, hogy mire vár. Anya mondta, hogy arra, hogy beszólítsák. Kiderült, hogy a papírjait, az összes leletét amit beadott, valahova elrakták és nem találták. Arra akarták kérni, hogy menjen és kezdje elölről a vizsgálatokat, ill. kérjen másolatot a leletekről. Anya erre nem volt hajlandó, már rosszul is volt, reggel óta nem evett. Végül a gépből összeszedték a leleteit, de a kardiológiait nem találták. Mire ezt megcsinálták, akkorra m ár egy orvos sem volt a rendelőben, mert ugye rendelés csak délig van. Olyan rosszul volt anya, hogy beteghordóval el akarták küldeni a belgyógyászatra, de anya nem ment, mert tudta, hogy akkor a sürgősségire viszik, ami még több óra várakozás. Ekkor telefonált, hazavittem. Fel vagyok háborodva, hogy milyen felelőtlen emberek vannak, hogy lehet egy beteg összes leletét eltökíteni és még nekik áll fentebb!! Szegény azt mondta, hogy feléjük sem megy többet, de a betegsége miatt pedig muszáj.
    Nem szeretném ha így folytatódna a mai napom, rosszból már volt elég, többet nem kérek!

Tündi100 kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép illetve szebb napot mindenkinek!
    Aki beteg, az gyógyuljon meg. Ami az egészségügyet illeti. Ha én ilyent csinálnák, páros lábbal rúgnának ki a cégtől. Semmi perc alatt. Persze én nem megyek reklamálni a nyugat-európai bérek hiánya miatt. Lehet, ha én is azzal foglalkoznék, én is jól megbecsült szakemberek közé tartoznák. De én dolgozok, a munkámat végzem. Ezért fizetnek.
    Koppi jól tudod. Pénteken betöltöm a nyugdíjkorhatárhoz szükséges időt. Sajnos. Öröm is, bánat is. Öröm, hogy megértem ezt a kort, de bánat is, mert az ifjúság már oly távol van. De ez az élet rendje. (Persze követelhetném azt, hogy nyugat-Európában magasabb az átlagéletkor, mint itthon és én ragaszkodok ahhoz, hogy nekem is legyen annyi! Ha az egészségügyben dolgozók követelhetik, én miért ne?) Mérges vagyok, ha emberi felelőtlenségről hallok. Szerintem van betegjogi képviselő, azzal kellene felvenni a kapcsolatot. Csacska! Szerintem ilyennek nem szabad megtörténnie sehol, még ebben az országban sem!

Tündi100 kedveli ezt.
  19. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

[​IMG] 24 [​IMG]
    Szép napot!
    Van kinek olyan ágy kellene hol az ágy ébreszt nem az óra!:DBeállítani kissebb földrengésre.Van egy telefonom,ébresztő beállítva,SIM kártya nincs bent,ha kell ha nem,minden reggel ébreszt.Kéthetente kell feltölteni,vagy ritkábban.Az ébresztő kikapcsolt állapotban is működik.
    Öregszem..... ezt olvastam valahol,ez olyan mint az indián törzsfőnök?Én meg leszek,sasszem vagy vószem!
    Van aki elfelejtette a múlt hetet.Hát aki anyóst látogat az vagy az örömtől vagy a rémülettől járhat így!;)
    Akinek a lába fáj az vigyázzon még ebbe a pár napba,utánna már nincs táppénz sem.

Csacskamacska kedveli ezt.
  20. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Betegjogi képviselő ? Van de nem érdemes vele foglalkozni..
    Sajnos ilyen a jelenlegi Magyar Egészségügy. Én is cifrázhatnám a múltkor történt esettel, ami hasonló Csacska édesanyjáéhoz, de nem teszem.
    Aki tehetnének a jobbításról az VIP-ként valahogy máshogy látják..:( És ebben semmi politika nincs.

Tihamér pezsgőt bontasz pénteken, bár nagy betűvel kellene írni...
    Nekem mivel egy évvel fiatalabb vagyok nálad, még 2 évet kell várnom erre a napra.
    Pityuri !

Nem is örülsz a tesinek? Akkor gondold el, mennyire örül az én 24 éves egyetemista lányom a testnevelés órának !

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.