Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Én délután háromkor küzdöttem azzal, hogy amit IDE írtam, el tudjam küldeni. Nem lehetett. Hiába frissítettem, hiába léptem ki, tisztogattam és vissza, nem és nem. Lehet, hogy most se megy el. Biztosan a Gizi észrevett valamit, ami nem tetszett neki. Na mindegy, most már hiába, nem fogom újra megírni. Jó hosszú volt. Én meg lusta vagyok.
    Jó éjt!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. Koppi2

Koppi2 Haladó

E farmomon most ért be a titok ól. Felejthető.
    Egérlyuk, sárga tyúkól, kakasülű, narancs méhkaptár rodeo ranch és piros juhakol....
    Így a 88. szinten...
    A 79. szintű kis Koppin meg, teknőclak...és kivimadár kettő... Hogy is van ez?

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

Milyen titok ólak,..mikor voltak és hol,..honnét szereztétek őket?

Koppi a lakást is úgy kellett vonna felszentelni mint a hajót,..nos ezt kihagytad!

Változékony az időjárásunk,hol ilyen hol meg olyan,vagyis esős.

Jó éjt!

Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Lajos, szerintem Kopinak a tenyésztős eventből megszerzett titkosairól van szó.
    Úgy döntöttem, hogy mára elég volt, megyek és lefekszem aludni.
    Jó éjt mindenkinek.

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Madárfüttyös jó reggelt!
    Próbáltam olvasni a hajdúsági beszámolókat az időjárásról pl. mire készüljek,de sehol senki. Munka vár Kedveseim,ébresztő!
    Teljen szépen a napotok. Én izgulni fogok, egy régi ismerősnek sikerüljön a szívbillentyű cseréje mindkettő,s ne legyen komplikáció. Bizakodóan várom a híreket..

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Jó reggelt kívánok!
    Nos, a rádióból azt hallottam ma reggel, hogy maximum 12 fok várható. lehet eső is. A 22 foknak jobban örülnék..
    Munka engem is vár, így emelem kalapom, s csendben távozom!

7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Deeee korán keltetek????......igaz mentek dolgozni! Jó munkát!
    Ildikó időjárást illetően, már meg sem merek szólalni!xD Bár megjegyzem, hogy hideg van és erősen felhős az ég!
    Most elindulok a konyha felé és csinálom a mai menüt.....még nem döntöttem el pontosan, hogy mi lesz.
    Amig a kávét megiszom....addigra hátha felvilágosodok.
    Azt olvastam, hogy következő eventhez....nyul, pulyka , tényésztett tehén, rozmaring, menta és szojabab kell.
    Deee ez még csak..... pletyka!

8. Tündi1001

Jó reggelt!

Zsozso,van amikor Vasárnap reggel nem tudjuk pontosan mi lesz az ebéd,..van hogy menet közben alakul,változik!

Borult időnk van,..délutánra esőt ígérnek,..pontosan most van itt az ideje.

Gyűjtögetünk és gyűrjük a gazdaköriket,..turbózzuk a bahamát nemsokára negyed ezer lesz a szint.

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt remek idő van, nincs hőség. Reggel elgurultam a város szélére és biz fel kellett a kesztyűt húzni, mert az első patáim fáztak a 3 fokos hőségben. Nappali csúcs talán eléri a 10 fokot, de nem vagyok ebben olyan biztos. Nap tegnap látszott néha, de ma már nem, továbbiakban sem várható, mert mint Lajos írta, eső jövel. Ma reggel Baja-Paks térségében MÍNUSZ 1 fok volt.
    Ebéd még a vasárnapi maradék. Ami megmaradt, azt elpusztítjuk ebédre.
    "Mezei" tehén 1000 felett van, nyúl és pulyka kevesebb. Tenyésztetteket nem tudom, de biztos, hogy kevés van. Rozmaring 5000 felett, szója is, menta ... asszem abból is 5000 felett van. Ha az említett "gazok" kevésnek bizonyulnak, akkor másnál is gondok lesznek, nem csak nálam. :p
    Na! Megélénkült a szél. Mozgatja a virágok leveleit, ágait az erkélyen.
    Szebb és melegebb napot minden gazdának! (Műtétről meg kórházról meg jobb nem is hallani. Amennyit járok mostanság orvosokhoz!!!)
    Megnéztem. Tehén 3583, nyúl 469, pulyka 1123, tenyésztettek kevés.
    Szója 5731, rozmaring 5054, menta 5178.

Utoljára szerkesztett: 13.10.15
    Hölgy-világ és aranymálinkó kedveli ezt.
  10. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

szia
    Kész az ebéd....igaz egy kicsit még korán.....de mennék letudni a napi rutint....
    Lebbencs-levest csináltam.....mellé rizs készült pulykamell-falatkával és nekem még ott van a
    tegnapi gomba pörim!...
    Itt is lóg az eső lába....de megelőzöm!xD
    szia
    Azt hiszem, hogy nekem is van mindenből.....kivéve a tehét tenyészete! Második szintről beszéltek....
    Nekem mindegyikből kevés van.....nahhh....majd a kiirás után gondolkodunk!

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hát a fene enné meg a jóslatomat! A maximum eddig 8 fok a mai napon. Kötve hiszem, hogy feljebb kúszik a hőmérő szála a mai napon. :( Esőre lóg itt is.
    Lebbencs leves jó lenne itt is, de nem lehet, illetve nem érdemes főzni, mert feleségen nem szereti. Ami nagyobb "baj", hogy szerinte az öhöm egyszerűen gusztustalan. Pedig azt is mennyire szeretem! Semmi rendesebb étket nem akar szeretni. Amit meg ő szeret, azt én meg csak megeszem. Nem egyforma az ízlésünk. Bááár ha jól belegondolok, ... nem is baj néha. Én őt szeretem, ő meg - talán, na mondjuk, régebben - engemet. (Egy kicsit.) Ebben jó, hogy más az ízlésünk. :)
    Gobio55-t rábeszéltem a rozmaring termelésre, mert csak 2500 van neki. A másik két gazból is kevesebbje van (menta & szója), de ennél kicsivel nagyobb a készlete. Hátha kell a következőkben az "alapanyag". Mit lehet tudni? Ha mégsem, az se katasztrófa, mert a pajtában korlátlan ideig eláll.
    Ramaty egy idő van. Nejem elment a temetőbe körülnézni a sírokon, kell-e valamit venni és ültetni, - néha más rokon is tesz oda virágot - s ha igen, pótolja. Hogy milyen gazt vesz és ültet, azt a jó isten és ő tudja csak, én nem. Vízálló dzsekit vett fel, kapucnisat, mert nem szeret ázni-fázni. én se. Jobb az ilyesmit megelőzni. A végén még megbetegszik. Azt meg jobb tényleg elkerülni. Most a legnagyobb a forgalom a városban, mennek a dolgozók hazafelé.
    Áááá! Jut eszembe. Tegnap beszéltem édesapámmal, három hete volt egy hétig kórházban, - erről sem tudtam, nem értesített senkit sem - mert egy zebrán, leánykori neve gyalogátkelőhely, sikerült egy ifjú leányzónak segédmotoros kerékpárral fellöknie. Nem fogott a mopeden a fék. :mad: Rosszul fogott talajt, mellkasával ráesett a járda szegélyére. Elájult, a mentők ébresztették fel. Elrepedt három bordája, agyrázkódása lett, meg itt-ott zúzódása. Azt "pihente ki" az ispitában. Még rágondolni is rossz, ha a feje csapódik a szegélynek.... Jól bírta, bírja, nagyjából helyrejött. Igaz, idősnek még ifjonc, augusztusban töltötte be a 86-t. A húgomat estefelé azért felhívom, elvégre mindketten Nagyfaluban laknak. De amennyire apámat ismerem, neki sem szólt erről. Hát este majd kiderül.
    További szép napot!

12. Csacskamacska

Szívósak az "öregek". Ha belegondolok, régen nem igen lehetett hallani, hogy itt fáj, meg ott fáj, végezték a munkájukat, leginkább fizikai munkát és egy jaj szavuk sem volt. Ma, már a fiatalabb korosztálynak is sok betegsége van. Stressz és rohanás az életük.
    Zsozsó, köszi a pletykát! Nálam az állatokból 2-300 db körül van, gazokból viszont 10 ezer felett. Tenyészállatom az kevés van.
    Az ország ezen részén reggel hűvösen indult a nap, majd előbújt kicsit a nap és nagy meleg ugyan nincs, de legalább nem esik és a szél sem fúj.
    Konyhát elkerülöm, még maradékon vagyok és holnap is azt eszem. Fokhagymás husi, paprikás csirke,almakompót. Egy kis köretet meg hamar összerittyentek majd holnap
    Jó ötletnek tartom, hogy a kutyakaja gyártásához nem kell horroros vacak!!

13. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Nálunk is két féle vacsora van. A feleségem és a fiam paprikás csirkéje...:)
    Tegnap cseréltünk kaját..
    Ő elvitte a sült tarját meg a tört krumplit és lehozta a csirkéjüket...

14. Tündi1001

Hogy ez a koponyafa megváltozik az nagyon jó nem kell mindig tartalékolni a kutyatáp miatt.

Növények 3000 körül vannak állatok van melyikből 500,..de viszont van amelyikből kevesebb azok most ki lettek terelve.

Visszajöttem mert közbe Tündi mondta hogy ő vacsorára csak sima rizst kérne,...micsoda óhaj,..hát legyen.
    Holnapra megfőztünk mert házi Dokihoz megyek és ha onnét visszaérek,már majdnem késő az ebéd.

Utoljára szerkesztett: 13.10.15
  15. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nálam 5000 a limit minden rövid érésűből, de búzából, répából 68000, salátából 135000 fölött van
    A hosszabbakból 7 és 30000 darab van.
    Állatokból kevés -ezeket most kiraktam. Pótlandó némileg....:)
    A koponyafa leváltásának én is örülök...Nem győztem termelni..:)

16. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Nem is szabad blökiknek babot adni,semmilyet se...

Tihamér kedves asszonykádnak mi baja az öhömmel? Még mindig inkább mint a grenadin mars.Slambucot meg szándékosan nem említem, azt, pl. nem szeretem.
    nekem fáj a fogam lassan egy kis csülkös pacalpörköltre,csakhogy ma voltam bevásárolni,és az árát látva még egy ideig fog.. inkább a józan észre hallgatva tonhalfilét vettem. Kelkáposzta főzelék mellé kicsit lepárolva egészséges lesz. Meg laska gombapörkölt spárgával a héten..
    Szép álmokat!

Fatther, Hölgy-világ, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

No, hozott a BP egy olyan döntést aminek mindenki örül. Ritkán van ilyen. Kakukkolok még egy kört, utána valami gaz megy a földbe, ami reggelre beérik.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Virtuális kutyunak virtuális paszuly jár!
    Gránátos kockát a feleségem is megeszi, az öhömöt, meg ha csinálok magamnak krumplikását A la ÉN, azt viszont az istennek se. Még látni sem szereti. Miért? Csak. Egy kis zsiradékon megpárolok kis fej hagymát, rá kevés fűszerpaprika, őrölt bors, csipetnyi majoranna, só, apróra vágott krumpli és víz. Megfőzöm, összetöröm villával, - nem érdemes elővenni más kéziszerszámot ahhoz a kis kajához - hozzáadok némi lisztet és játszadozok a lábasban lévő étekkel. Vulkánost. Ha nagyot pukkan, rá a kacsómra, akkor csúnyát is mondok. Kis rotyogás után lefedve deszkára teszem, majd némi állás - hűl közbe az ennivalóm - után villával elfogyasztom. Ha az epém rendetlenkedik, akkor minden ugyan az, kivéve a hagymát, a zsiradékot és a fűszereket. (A maradék nem bántja azt a májfüggeléket. Burgonya, liszt, só és víz.)
    A csülkös pacal alapanyaga drága, de a TONHAL filéje nem? Hát nem is tudom. Szoktam nézni a tonhalcsatákat a tévében néha. A kifogott halakat az árusnál megvizsgálják, szín, zsírtartalom egyebek, majd ajánlattétel után adják-veszik. Kilója 25-40 dollár. Ha 270 Ft egy USD, akkor kis számítással kijön, hogy 1 kg igazi tonhal ára (nem filé) 7000 Ft-nál kezdődik. Ha valaki megkukkolja az élelmiszerboltokban lévő konzerveket, amikben tényleg valódi tonhal van vagy esetleg jeges állapotban lát olyant, az biz 10 ezer forint kilónként. A csülkös pacal szerintem olcsóbb. Persze, ha nem valódi tonhal, hanem valamiféle tengeri halfilé, az már olcsóbb. A lazac sem olcsó, de a tonhal drágább. Lazac. Úgy fél éve hozott a csemetém Hollandiából kis füstölt lazacszeleteket. Fél kg-t vett. Mondtam neki, na nem került kis összegbe ez sem. Nézett, majd megkérdezte, hogy mennyire gondolok a drága lazacnál. Mondtam, ha nálunk épp akcióban van, akkor kilója 7-8 ezer píz. Kint meg, ismerve az életszínvonalukat, csak több lehet ennél. Mosolyogva közölte, hogy ott bármelyik nagyobb boltban 4000 forintért meg lehet venni egy kilogrammot. Na ennyit a bér-ár viszonylatokról.
    Ültettem, előtte arattam, mindent megtettem, amit kellet ma. Remélem. Ha nem, hát akkor marad holnapra, mert elteszem magam az ágyikómba.
    Szép éjszakát és fagymentes reggelt!

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Pihentető jó éjszakát mindenkinek!

Jóóóó reggelt! Ébresztő Gazdatársak!
    Nem járt erre senki, mindenki alszik még?
    Szép napot Nektek!

Utoljára szerkesztett: 14.10.15
    Tündi100149 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Végre esik az eső. Remélem nem sokáig. Éjjel kettőkor erre jártam, de senkit nem láttam dolgoznia a farmokon. Gobionál se. Ééérdekes. :p

Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.