Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Egészségügy? Bolondok cirkusza.. Emberi méltóságot kellene figyelembe venniük,mint Európában dívik,nem pedig európai bérekért sírni. Mesélni tudnék,miként bánnak a beteggel,minek nézik a hozzátartozókat,de nem teszem,mert csak felkavar,így is közeleg az első évforduló.. De tiszteletem a kivételeknek,sajnos belőlük van nagyon kevés, igaz őket meg is becsülik a családok!
    Én még taknyolok, gondolom kitart tavaszig, csak súlyosabb ne legyen,már ennyivel is megbékélnék.

Koppi eredményért voltatok,minden rendben?

Csacska remélem édesanyád jobban van már, s csak az ott látottak-hallottak miatt gyengélkedett. Bízom benne az eredményei is jók lesznek. Minthogy tisztában vagyok azzal,hogy szíved szerint elkísérted volna inkább..

Pityu neked jobbulást! Holnap még ágynyugalmat, mivel annyira gyenge voltál,hogy anyudnak kellett kisegítenie, de gondolom a doktor mondta..

2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nekem már a reggeli felkelés is felér egy testnevelési foglalkozással. Pár éve mondotta a nászom, hogy egyszer a 70 évet betöltött édesanyjától kérdezte.
    - Magának nem fáj semmi? Sohasem hallom, hogy panaszkodna.
    Csak rám nézett, - folytatta - majd hosszan elgondolkodott és így szólt.
    - Tudod fiam, mikor reggel fel akarok kelni, oldalt fordulok, a lábaimat leteszem a földre. Aztán percekig azon gondolkodom, melyik lábam fáj kevésbé, melyikre próbáljak meg felállni.
    Szóval, én még nem tartok itt, de ha egy férfi ötven felett reggel arra ébred, hogy NEM FÁJ semmije, az nagy valószínűséggel halott. :)
    Pezsgőbontás nem lesz. Majd ha ténylegesen is elmék nyögdíjba. Addig meg szorgalmasan bejárok, idegesíteni a dolgozókat meg a főnökséget. Ja kérem! Egy jó meós szigorú és igazságtalan! Nem véletlenül tettem ki pár éve egy kitűzőt a kabátomra - Gonosz -. Amikor meglátták vigyorogtak, de azt mondotta az egyik műszakvezető, hogy: Nem gonosz, hanem nagy gonosz vagy!. Egy másik dolgozó, tőle függetlenül, közölte, hogy én minimum főgonosz vagyok. Öt perc múlva a kicserélt kitűzővel mentem ki ellenőrizni. FŐGONOSZ Azóta, ha kimegyek és nincs kitűzve a kitűző, már reklamálnak. Tessék kitenni! Na, EEEEZ vagyok én. Maga a megtestesült jóság! :D

Fatther, Tündi100 és Tündi100149 kedveli ezt.
  3. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Egészségügy. 11 éve túléltem egy olyan balesetet, amiben én vétlen voltam. Az orvosok szerint akkor születtem másodszor és AZ volt az igazi. Tört bennem ez meg az. A bal kezemben az idegköteg elszakadt, mert az ütközés pillanatában nem engedtem el a motor kormányát. Kérdem én, ki az, aki ha lát maga mögött egy nagy sebességgel közelítő autót, elengedi a motor kormányát, hiszen úgy is el fog ütni? Elütött, otthagyott. Meg sem állt. De nem volt szerencséje, mert leesett a rendszámtáblája. Visszatérve rám.
    Négy nappal később hazavittek mentővel, mert törött bordákkal nem tudnak mit kezdeni az orvosok, azt csak túl kell élni. Ilyen egyszerű. A bal lábam dagadt volt, sokkal dagadtabb, mint a másik. Amikor 4 hete tartott ez a dagadtság, megkérdeztem a kezelő orvosomat, nem lehetne megröntgenezni a lábamat? Hátha el van törve. Csodálkozva kérdezte: Miért, nem röntgenezték meg? Mondtam, nem. De miért nem? - tudakolta. Mondtam neki: Maga volt akkor az ügyeletes orvos. Miért nem csináltatta? Lényeg, leküldött a rögönyre. Ott meg is csinálták a többirányú remekbe szabott felvételeket. Míg a feleségemmel vártunk a kiértékelésre, közöltem a nejemmel, ha kiderül, hogy el van törve a lábam, hát én olyant mondok, de olyant...! Mondtam. Az ott várakozók csak lestek, ki az, aki ilyen folyékonyan tud nem kórházba (sehová sem) illő szavakat sorolni hosszasan és igen mérgesen. Papíron volt, fractura, nem diszlokális. (Magyarra fordítva: törés, nincs elmozdulva. Tanultam fémtant, ott vannak ilyen latin szavak.) Felvánszorogtam a balesetire a doktorhoz. Pár perc múlva behívtak. Az orvos rám nézett és mondta:
    - Talált, süllyedt.
    Azóta nem tudok a magyar egészségügyre jó szemmel nézni. A háziorvosom előírta a kórházi zárójelentés alapján a napi fél-egyórás sétát. TÖRÖTT LÁBBAL sétáltattak. De idén februárban is jól leszerepelt előttem az egészségügyünk. A sürgősségin, ahová bementem, csak két és fél órával később látott orvos. Hogy addig miért volt a sürgősségi orvos nélkül? Jó kérdés. Magyarországon vagyunk, nem Európában.

Tündi100 kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ildikó, a nyár egy részét azzal töltöttem sajnos, hogy anyát vittem, hoztam a különböző kivizsgálásokra. Van egy kemény szájpad rosszindulatú daganata. Ez véletlenül derült ki, ki tudja mióta van. Ebben a korban, 81 éves, már lassan terjed. A kivizsgálások során kiderült, hogy az orr öregben is van és a fül fele terjed. Magas a vérnyomása, szívelégtelenségben is szenved és még nem sorolom, hogy egy 81 éves idős embernek mi minden baja van. Mivel nyáron az orvosok is szabin vannak, így jutottunk amire jutottunk, de sajnos most már nem tudom vinni, mert az iskolából nem tudok eljönni, rendelés pedig csak délelőtt van. Nem ragozom, felesleges bárhova is fordulni, nincs értelme. Egyelőre nem akar tovább menni elege van az orvosokból. Megértem.

Lajos, újításnak beadhatsz egy olyan szabadalmat, mikor olyan az ágy, hogy időben kidob belőle..... a mintadarabra igényt tartok!
    Kopi, tudom Te is sokat jársz a klinikára, jobb "élményeket" kívánok!
    Tihamér, nem vagy Te FŐGONOSZ, csak igazságos jó ember!
    Most olvasom második hsz-t, amit írtál. Nagyon sokan, nagyon sokat tudnának mesélni a negatív élményekről. Nagyon sajnálatos, hogy ilyen körülmények között kell a betegeknek lenni és vajon mitől várhatják a gyógyulást, ha ilyen az orvosok hozzáállása. Ildikó is írt már nem egyszer a keserű tapasztalatairól.

Utoljára szerkesztett: 29.9.14
    Tündi100 kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Kialudtam újfent magam, túl vagyok az első kávécskán. Közben meg körbefutottam a farmokon, ami volt munka, azzal gyorsan végeztem. Remélem ma szép napunk lesz, olyan, mint tegnap volt. Napsütés és napsütés. Jó volt, ahogy símogatta az orcámat a Rézi meleg keze. :)
    A jóravaló embereknek további szép álmot kívánok! A kokasoknak meg azt üzenem, hogy tessék felébredni és ébreszteni a Napot!

Tündi100149 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Én is körbeszaladom a farmot és irány a valós munka!
    Vidám, mosolygós napot mindenkinek!

Tündi100149 kedveli ezt.
  7. Hölgy-világ

Jó reggelt!

Tihamér úgy legyen,s még hozzá teszem,probléma,és bosszúság mentes szép nap legyen.
    Kokasokkal meg az a baj,hogy mindenkit ugrasztanak,nemcsak a Rézit.

Tündi100149 kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Engem ugyan nem! Én szoktam őket kizavarni a tikok mellől.:)
    Itt a köd beborította a tájat. Nap nincs, hacsak nem a köd felett valahol.
    Szép napot mindenkinek!

Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  9. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Ellentétben veled - itt nincs köd, csak bágyadt napsütés...:) (Kép nincs - ezt is ismered már...:))

10. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Jó reggelt mindenkinek! :)
    Hát nem vagyok sokkal jobban... holnapra rendbejövősnek kell lennem, nem akarok megint másfél órát a dokinál várakozni.
    90. szintre lépésem alkalmából Rackó ünnepi nagy piros csomagot adott aranyszalaggal, hát nagyon tyűdeszép volt :) Benne 50% TP-bónusszal holnap reggeli aratásig :) Szóval most +145% bónusszal tudok mindent aratni, növényeket +165-tel :D
    Irány a hotdogkészítés, szép napot mindenkinek! :)

11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Jó reggelt![​IMG] Szép napot mindenkinek,reméljük hamarosan a nap is sütni fog.
    Akkor most fogok kaszálni,kapálni,nem kell mindig a lányok után járni!:oops:
    Helló Geri!Már akartam kérdezni a többiektől hogy merre vagy.:(
    Gratula a szintlépéshez,nemsokára én is ezt teszem csak még ott az a 8 milla,ez a kisebbik farm.:)
    További gyógyulást!

Utoljára szerkesztett: 30.9.14
    Csacskamacska és PityuGeri kedveli ezt.
  12. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Sziasztok !

Geri!

Gratulálok... Hány hónap alatt jött össze?
    Remek időnk van...

Csacskamacska kedveli ezt.
  13. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Nem is számoltam, idejét nem tudom mikor lettem 89-es... még tavasszal, azt hiszem. Most kezdem el számolni napra, hogy mennyi kell 1-1 szintlépéshez - tudom, jókor jut eszembe 90. szintnél :D
    Majd 100 után lesz ez jó, ahogy egyre gyorsabban peregnek a 25 milliók... de egyelőre még annyi se kell a szintlépéshez és csak reménykedek hogy 90 napon belül lesz a köridőm... a profik ennek a fele alatt végeznek, van aki meg azt mondja milyen jó vagyok... mondom persze, mindent tudok a farmról, csak épp haladni nem tudok benne xD

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  14. Koppi

Mely szinteket taposod a Mesterségek Völgyében?

15. Csacskamacska

Kellemes délutánt mindenkinek!
    Hazaértem végre.Igaz nem panaszkodom, mert egy órát a napon sütkéreztem a napköziben. A gyerekek jól eljátszottak én meg sétálgattam közöttük és süttettem magam a nappal. Milyen jó,a napközis helyettesítésnek is van előnye...persze nem ezt fogom mondani ha esik, meg havazik, fúj...de arra még nem gondolok.
    Pityuri , gratulálok, és gyors gyógyulást! Várom én is azt a bizonyos 100-as szintet, mert akkor majd lehet haladni. El is érem vagy 3 év múlva...:(
    Tihamér, szegény tikok, képes vagy a kakasokat elzavarni mellőlük, ejnye-bejnye....
    A paradicsomom annyira fut, hogy újra fel kellett kötöznöm. nagyon sok zöld van még rajta, jó lenne, ha beérnének, vagy legalábbis jó sok beérne. Koktél és sárga paradicsom, mindkettő nagyon finom. A sárgának különösen finom édes íze van. valamelyik nap láttam a piacon egy kistermelőnél, 400 Ft-ért adta kilóját...
    Kopi, nem tudod mikor lesz "ócsó" munkás, rám férne egy kis pihenés és munkásokkal dolgoztatni.:)
    Lajos, nekem sincs olyan sok a szintlépésig itt a Csacskán, már számolom a napokat.
    Lányok, nálatok mi újság?

Tündi100149 kedveli ezt.
  16. Hölgy-világ

Szép délutánt!

Eljött a nagy nap, összerakják végre ma a zuhanykabint..

Koppi bocsi,hogy közbe csiripelek,de ott van Pityu aláírásában: Farm : 90 | Bahama : 166 | L5/P4/V3/T3/A3

Csacska,ha még kóstoltál volna fekete paradicsomot,még édesebb mint a sárga :), bár nekem annyira nem jött be.. A zöld parit lehet savanyítani, én nagyon szeretem úgy is..

Tündi100149 kedveli ezt.
  17. Koppi

Köszi. Nem figyeltem, mint már oly sokszor. [​IMG] Itt se láttam a répát..:(

Tündi100149 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Ildikó, ettem már feketét is, nekem sem az ízlik a legjobban, de különleges. van egy ismerősöm, neki van vagy 50 fajta - nem túlzok!- paradicsoma. Tőle kaptam. magokat is adott, de az én kicsike kertemben már az 5 tő is sok...Nem annyira szeretem a savanyúságot, én inkább befőtt, kompót párti vagyok. Arra gondoltam, ha hűvösebb lesz, beborítom fóliával és egy kicsit még becsapom, hogy érlelődjön. Van nagy fóliám és mivel a szőlő lugasára van felkötve a paradicsom, így könnyen be tudom fóliázni.
    Drukkolok, hogy a zuhanykabin beállítása sikeres legyen, de a jó kis zuhanyfüggönyödet tedd el emlékbe!;)

Tündi100149 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Elég volt mára a gazdálkodásból. Jó éjt mindenkinek! Korán megyek ágyba, de korán ki is fog dobni. Meg mernék rá esküdni! :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  20. Hölgy-világ

Szép estét!
    Holnapi nap kissé kaotikus lészen, 9-re vendégek érkeznek, megyünk is tovább Poroszlóra. Délután 5 körül jönnek szilozni a kabint sikeresen betették, és jön kistesóék is pakolni.Addig ami törékeny el kell tüntetni, és valami vendégváró friss falatkákat gyártani.
    Szóval estére a nyelvem is lógni fog..

Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.