Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Teljesen egyetértek veled. Borzalmas írásban a tájszólást olvasni, nem beszélve arról, hogy erősen lassítja azt..:(

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Tiszteletben tartom az különböző tájszólásokat és elfogadom, csak az én fülem ki van a helyes magyar beszédre hegyezve. Elvégre ez (is) tanítom. Országjárás közben szívesen hallgatom ízes beszédüket, vagy országhatáron túl(?), pl. a székelyek beszédét . "Rosszul"akkor vagyok, mikor egy tanítványom nem beszél helyesen és ez már rögzült, a szülő nem javította és iszonyatos energiát fektetek abba, hogy a már rosszul rögzült szóhasználatot, beszédet javítsam.

Tenyésztés elkezdtem, kaptak egy kis gyorsítót is.
    Köd itt is van, mintha tejfölben úsznánk. Csúnya látvány, ki se megyek.

SZERENCSELOVAG, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  3. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szoktam időnként képernyő előtt véletlenül leragadni. Minap az Aranypáva egyik részét láttam.Kislány énekelt szatmári népviseletbe öltözve, kérdező- felelő szerintem délvidéki ősi rigmusú valami balladát. Élvezettel hallgattam, szinte beleborzongtam.
    Azért az 'ízes' beszédért szeretem még Sebestyén Mártát.
    Csacska,unokanővérem Pest megyei, világ életében kerekre, nyitott formázta a szavakat, a-san beszélt. Immáron több mint 30 éve Fejér megyében él, nem felejtette el, nem állt át az ott használt 'tájnyelvre', s mai napig így tanítja ő is a nebulóknak.Soha semmi baja nem volt belőle, tanulói se vették át tőle.
    Megjegyzem, a két nagyobb gyerek akik ugyanazt a nyelvjárást beszélik zárt, gyűszűre formázott ajkaik közt szűrve a szót,borzalmas hallgatni,nehéz megérteni, arról nem szólva,hogy időnként hadarnak is. Pedig egyetemi hallgató mindkettő
    Jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 6.11.15
    SZERENCSELOVAG, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

A felhősor beüzemelve. Az eventet kivégeztem.[​IMG]

5. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Gratulálok Koppi.:) Persze már nálam is működik.;)

Tündi1001 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

...és nálam is! Gratulálok, ügyesek voltatok!:)
    Vendégeim jöttek, az ÁlomManók látogattak meg, így szokásomtól eltérően, már bújok is az ágyba.
    Jó éjt!

Tündi1001 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  7. SZERENCSELOVAG

Szintén gratulálok,és szép álmokat kívánok.:)

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Gratulálok az event-befejezőknek!
    Én is pontot tettem a végére....felhősor beüzemelve.
    Szük óra alatt megcsináltam ....nem adott semmi különlegest.....!
    Jóóóó éjszakát kivánok!

Csacskamacska, yellowfire és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Jó reggelt kívánok!
    Ködös szürkeség minden. Brrr, nem szeretem.
    Mesterembert várok, vízszerelőt. Jó napom lesz!? - nap végére elválik, de bízom benne, hogy jó lesz.
    Néha bekukkantok azért, csendes termelgetés, tenyésztés folyik a farmjaimon.
    Jó munkát, vagy pihenést! :)

Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Én is fent vagyok már 3 órája.
    E farmon is belefogtam az eventbe. Lassan a vége felé járok....Közben összekopácsoltam 2 tűzcsapgyárat is, az egyik már narancsos..:) Jó lesz valamire...
    Itt is betyár köd van. :(

Utoljára szerkesztett: 7.11.15
  11. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jóóóóóóó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok.

Ha már időjárás, akkor nálunk reggel 06.47 órakor 8,5 C "meleg" volt, folytatjuk a tegnapi munkát, faház építés. Már csak a tető hiányzik róla, de estére az is kész lesz, a többi "apró munká"-val együtt.

Pihentető hétvégét, sikeres tenyésztéseket.

A házaspár egyik tagja kifelé nézeget az ablakon, majd megszólal:
    - Milyen nagy fene köd van !
    Mire a másik:
    - Neköm ? (ennyit a tájszólásról. Alföldi születésű vagyok, több, mint 50 éve lakom a Dunántúlon, de a tájszólásom - habár nem annyira, mint évekkel ezelőtt -, még most is "érződik a beszédemen)

Csacskamacska kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó napot gazdák!
    Köd itt is vagyon, de csak mértékkel. Süt a nap is.
    Este nyolckor rendes takarítás után beléptem a főfarmra. Nekiálltam aratni. Gizi beintett. Újra beléptem megint. A belépés után aratáskor kihessegetett. Aztán újra takarítás, újra belépés, az eredmény változatlan volt. Röpültem kifelé harmadszor is. feladtam. Az éjjeli belépés zökkenőmentes volt mind a két farmon. Mindent learattam, de vetés szóba sem került. Majd ha rendesen viselkedik a Gizim.
    Ma a tündérkém jön, névnapját tartjuk meg. Az ebéd semmi extra, "hétköznapi". Kacsaaprólékból leves. Sült libacombok főtt kolompérral, párolt káposztával. Feleségem sütött emeletes tortát. 4 szint. Az első közepében baracklekvár. A többibe csokoládés maszatot, krémet tett. Tetején paci lesz, mert a lovak a mindene. Minden szint lekenve/bevonva csokoládéval. Nejem most rakja össze. Na, megint melléfogtam. A 4. emeletre még egy került. Mi az istent csinál? Toronyházat? Vagy babilóniai zikkuratot? Nem tudom követni. Magas nekem, mint tiknak az ABC. :D

Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Koppi

Sejdítettem, hogy makrancoskodik a Gizid.
    Itt is változatlanul van köd, azzal a különbséggel, hogy a nap át sem sejlik fölötte. Tegnap is mindössze 8 fok volt....ma sem lesz több..:(

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Jól! Tündérkének sok boldog névnapot kívánok a tortához pedig jó étvágyat!
    Jaj, Kopi, én meg elfelejtettem tűzcsapgyárat, vagy mi a szöszt csinálni, no megyek gyorsan összehozok 1-2 darabot!

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  16. Koppi

Ügyes vagy. Sikerült.:)
    A maradékhoz nyitom az ablakot..ha lesz..:) ;)
    Miután dél elmúlt, mondhatom, hogy meleg az ...nem lett. E pillanatban sűrű tejfelszerű köddel mindössze 4, azaz négy fok Celsius van.
    Lehidaltam a Zircen lévő 21 foktól !

Fatther kedveli ezt.
  17. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Mekkorát lehet "boltolni" a piacon ! Úgy viszik maximum áron a dj pörgét, hogy csak na !

18. SZERENCSELOVAG

Szia Koppi:) Minden max áron megy 1enlőe.2 Siba Inut kaptam alapból kisebb farmokon,2 másodperc alatt elvitték.:music:

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Eleddig, laza 4 millát kerestem az üzleten....:)
    Érdemes volt kicsit rádolgoznom..:)

20. SZERENCSELOVAG

Gratulálok hozzá,és bizony érdemes volt rádolgoznod.:)Ezt a pénzt meg visszaforgatod,és hiányzó dolgokat tudsz venni rajta.:)

Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.