Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt mindenkinek!
    Vigyázni kell a vezetéssel, most hallottam a rádióban, több helyen nem működnek a lámpák, áramkimaradás miatt. Emlékeztek még arra, amikor nem szerettük a jelzőlámpákat? - kerestük az "egérutakat". Ma már természetes, bár csúcsidőben a mai napig "egérúton" közlekedem. Szerencsére csak ritkán futok bele a nagy forgalomba. Reggel is még előtte megyek és hazafele sincs még nagy forgalom.
    Legyen jó napotok!

Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Halika !

Úgy látszik Tihamérnek gondjai vannak az Ő, Gizijével...
    Reggel még baromi nagy ködben indultam útnak. A látó távolság olyan 80-100 méter volt, de Józsa után mintha elvágták volna.
    Kitisztult a lég. Ráadásul kisütött a napocska is és a Szél úrfi is feltámadt, így el is fújta a Ködöt...
    Ragyogó napsütésben érkeztem haza. De a Nap újra a felhők mögé bújt...
    Nincs hideg: 13 fok van.

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ma nem volt gondom - eddig - A kicsi Gizikémmel. Csak nem kellett feljönni aratni. Most igen. Ma 17-e van és ennek örömére a hőmérséklet is 17 fok kint. Nekem meleg ingpulóverben melegem volt. Pláne a klimatizált boltban. Hét végén már nem fogok kint izzadni, az biztos! :) Napot ma még itt nem lehetett látni. Vagy alszik vagy ellopták. Harmadik lehetőség kizárva. Reggel tiszta idő volt, köd semmi, de mostanra eléggé bepárásodott a táj. Időjárás-jelentés befejezve.
    Csipogott valamelyikünk mobilja. Üzenet jött. Feleségemnek van kapása. Kicsi fia üzent, hogy elindult Németországba autóval, majd pár nap múlva jön. Háááát .. három napja még Itália volt a kitűzött célpont. De ember tervez, a főnökség meg dönt. Semmi tengerpart, semmi napfényes Itália, helyette Allemania lesz. Csak ne legyen semmi baja az úton.
    Megyek a másik farmra, ott is kell dolgozni. Ha már a feleségem nem hajlandó rá, akkor nekem marad. Igaz, neki soha nem volt egy farmja se. Leszámítva azt a 300 négyszögölet, amit 25 évig műveltünk. De az is inkább az enyém volt. Ott tanultam meg kapálni, kaszálni, veteményezni. Megismerni a gazt, a terményt nem kikapálni, azt békén hagyni. Megtanultam. :p

4. Csacskamacska

Szerintem van harmadik lehetőség, ez pedig az, hogy a felhők eltakarják. Itt ez van. Volt napsütés, a hőmérséklet kellemes, de a napocskának nyoma sincs. ..
    ...a barométer, esőre áll..
    ... ne búsulj rózsám, mert az egy garast sem ér....

Nem búsulok, megyek kerti munkát végezni, majd a farmon kapálni. Terményt learatom és vetek helyette másikat.

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Most már biztos, hogy ellopták a napot. Olyan, de olyan sötét van, mint a pokolban. Hm. Pokol. ... Ahááá! Szóóóóval ... Lehet, hogy a mennyországban kellemesebb a klíma, de a pokolban több az ismerős. Ez akár a szlogenem is lehetne. :D
    Még egyszer majd fel kell jönnöm a mai "napon", mert estére beérik a vetemény. Akkor én is elkapálgatok. A végén meg bekapálom magam a fekhelyemre.

6. Koppi

Immáron csepergett is az eső nálunk...
    Nálunk az egész városban kicserélték az utcai világító lámpákat modern LED világításra. Némi pikantériája is lett a dolognak, ugyanis itt a házunk mögött van egy park. Nappal a kis gyerekek játszanak ott, éjjel meg a nagy gyerekek.
    A rendőrség éjjelente rendszeresen látogatta az elmúlt időszakban a parkot, mert a nagy csemeték erősen balhéztak éjjelente.
    Most az új világításna köszönhetően immár teljes sötétségben tehetik mindezt, ugyanis ostor lámpára cserélték a régi, körbevilágítós gömblámpákat.
    Íme: [​IMG]
    A sötét rész a park......:(

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Igen, hallom már, hogy csepereg az eső az ablakpárkányon. De jó!- délután lemostam a kocsit...:mad:
    Ha fiatal lennél Kopi, akkor most örülnél, de ugye ebben a korban már inkább a világosságot szeretjük, mert még hasra esnénk a sötétben. Lényeg a takarékosságon van, az sikeres, hogy látni meg nem lehet, azzal ugyan ki foglakozik??
    Lehet, hogy a pokolban nekem is több ismerősöm lenne, de én azért nem vágyom oda, inkább mennék a mennyországba, majd kötök ott új barátságot, egyenlőre nem megyek csak a konyhába vacsorázni.
    Délután megfájdult a fejem, pedig nem vagyok fejfájós, valószínű a korom és az időjárás között lehet valamiféle összefüggés.....biztos fiatalodom! xD

A moziban is sötét van napok óta nálam. Nálatok mi a helyzet?

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt van mozi. Szélesvásznú filmet lehet nézni. A gondot csak az okozza nálam, hogy kötelező feltenni a teljesen sötét, fekete üveges szemüveget. Anélkül nem engedi a gépész nézni a filmet. De úgy meg minek?
    Fejfájás nem korfüggő. A feleségem fiatal kora óta nagy szél esetén nagyon fejfájós. Én meg a frontváltozásra vagyok bejelentkezve. Ha az idő melegszik, azt a buksim érzi. De, ismétlem, nem korfüggő. Az ízület inkább. Az is jól tudja "jósolni" az idő változását. Ezt is tapasztalatból tudom. :(
    Jó éjt!

9. Csacskamacska

Az ízületeim egyelőre (még) nem jeleznek, de gondolom idővel fognak. Vagy ki tudja, hogy hol van, lesz a "gyenge pontom". Még hallgatok, mert több, tőlem fiatalabb ismerősöm, régóta panaszkodik hol erre, hol arra. Nagyon bízom benne, hogy nálam majd még sokára fogja jelét adni bármilyen kór, de a legjobb az lenne, ha nem jelentkezne soha. Ez ugyan csak álom, de álmodozni lehet!

Jó éjt, szép álmokat! :)

Utoljára szerkesztett: 17.11.15
    Fatther kedveli ezt.
  10. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Ez a lámpa csere nem csak nálatok van Koppi,...szinte az egész országban!
    Azt az oszlopot megvilágítja amelyikre fel van szerelve.
    És kinek az érdeme,..a legfőbb fő,rokonságához tartozik,...nem baj hogy milyen sz.. az a lényeg hogy mennyit kaszáltak rajta.
    Csodálkoznék ha nem hallottál volna róla!?!?

Jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 17.11.15
    Fatther és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  11. Koppi

Jó reggelt kívánok, sziasztok !

Egyszóval ? Dehogynem ! :( De naiv vagyok...és csak a pozitív oldalát nézem, ami a Park esetében nem sikerült...
    Már voltam bent a Városházán ez ügyben, ám még nem változott semmi..

Most 11 fok van itt és kissé párás alevegő.
    Ma is a Cívis városba megyek reggel...de már csak a zárójelentésért..

12. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Reggeli teendők elvégezve a farmon. Ma nem leszek csak este, sajnos hosszú és fárasztó nap lesz.
    Nektek legyen vidám napotok! :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  13. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Sziasztok !
    A kedves Macskán kipüföltem az XXL-es Moringát.
    Ám még messze vagyok tőle, miután csak a csavarpálmáig jutottam és a szőlősóskafának is híjával vagyok...
    Addig teperek a Szigeten...:)

matekope kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Meleg van. 10 órakor 13 fok volt. Elkísértem feleségemet a boltba. Szokás szerint csak bekukkantottunk és alig vettünk valamit. Egy valamiért mentünk, de 5 lett belőle. Hja kérem! Ha az asszonypajtás is jön ... :p Jövet-menet elnéztem a városgarázdálkodás (városgazdálkodásnak nevezik magukat, de ...) embereit, akik a Zadventi ünnepekre készülnek fel és ennek folyamányaként elhelyezték a - még régi típusú - ostorlámpákra a világító díszeket. Nem biztos, hogy este illetve késő délután, ha a fényvetőket bekapcsolja az automata szabályzó, akkor a díszek is látszanak, de mit lehet tudni. A városon átvezető, régi országút - Budapest-Bécs - mintegy 3 km-s szakasza lesz "fényárban". Közelg a karácsony, a téli napforduló ünnepe. Ezt vették át réges-régen a keresztény vallás vezetői, s tették oda a kisded születésnapját. Mi már azt ünnepeljük. Meg a béke, a szeretet ünnepét. Csak legyen is az, ne mindenféle nemszeretem esemény!
    Az adventi kalendárium remélem ez évben is lesz ITT. Fiam a kicsinek megvette az adventi kalendáriumot, amit a tündérkém ki is nyitogatott. Minden egyes napját felbontotta. Érthető, hiszen minden napnál csoki volt a papír mögött. Most az üres naptár van meg, azt lehet csak nézegetni. A hétvégén voltak nálunk, büszkén mutatta a magas szárú új piros csizmáját. Meg is dicsértük, milyen szép. A nejem megjegyezte, hogy azért is jobb az új, mert több csoki, édesség fér bele, nem úgy, mint a régibe. A kicsi odafordult az apjához és mondta:
    - Látod apa! Ezért kellett kicserélni, nem azért, mert kinőttem!
    Jót derültünk rajta mindannyian.
    Megyek csapkodni Valdemárhoz.

15. Koppi

Itt s szerelik lassan a fényvetőket és díszeket. Mondjuk a PG hivataon rajta vannak, csak be kell kapcsolni és máris fénylő füzérek elevenednek meg., de a fákra, még ezután kerül ki a LED sor..
    Az M35 ös főúton Józsa és Debrecen között ostorlámpákat raknak ki, most szerelik illetőleg állítják az oszlopokat.
    Aki arra jár vigyázzon, mert sebesség korlátozás van és lassan beüzemelik a fix radart is.

Fatther kedveli ezt.
  16. Szomszika

Szomszika Rutinos

Sziasztok!
    Ma többször idenéztem, de csak magammal néztem szembe. Mindenkinek dolgos napja van ma, kivéve engem. Nekem ma van a vasárnapom. Reggel megint munka, de korábban végzek, mert temetésre megyek. Meg majd hétfőn is :(
    Valdemárnál a cuccos kikalapálását a fiamra bíztam, ő jobb az ilyen dolgokban. Tihamér, a karácsonyi kivilágítás nekem tetszik a városban. Egy baj van, hogy éjszakai vezetéskor "elhúzza" a szemet az úttestről. Bár lehet, hogy csak az enyémet, nem tudom...
    nézem időnként a TOP-ot is, változik a mezőny rendesen. Főleg az alja...
    Sok ismerős név van a magyar fórumról, sok sikert kívánok nekik!

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Koppi

Szia, kedves Szomszéd !
    Látod én is így jártam szintén többször voltam itt - de visszafordultam a küszöbről...:)
    Anno én is a csemetéimre bíztam ezeket, de most már mereven elzárkóznak tőle..:(

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megnőttek a gyerekek és megjött az eszük. Ők felnőtt dolgokkal foglalkoznak és NEM ezzel, nem játszanak, mint mi. :D
    Aki ráér és érdekli a fórum, az jön. Akit nem érdekel, nem ér rá vagy nincs lehetősége jönni, az nem jön. Amikor a Gizi dacoskodik, akkor nekem is nehéz. Most is kezdtem felhúzni magam, mert egymás után háromszor írta ki, hogy megszakadt a kapcsolat, jelentkezzek be újra. De honnan tudja a Gizim a BP feliratait betenni? Az én gépemen - tudtom szerint - nincs ilyen telepítve, ezt csak a BP rendszere tudja üzenni. De ha megszakad a kapcsolat, akkor hogy??? Ezen el kell gondolkodnom, mert felettébb érdekes. Nekem. Készségesen elhiszem, hogy ez csak nekem jelent gondot, minden átlagember tudja, hogyan jön létre a megszakadás után a megszakadásról szóló üzenet. Hiába, világ életemben nehéz felfogású voltam. Fél órája morgott a feleségem, mert az egyik, majd a másik, harmadik TV csatorna is vibrált, szakadozott lett a kép meg a hang. Átment a másik szobába, bekapcsolta a nem intelligens, régi, tévét, de ott minden jó volt. Mondta is, hogy holnap ki kell hívni a szerelőt, mert tűrhetetlen, amit a Zokos tévé csinál. Szó nélkül odaballagtam, körbenéztem a tévé bemeneti csatlakozóját, lazának találtam, meghúztam egy hatod-negyed fordulattal szorosabbra a gyűrűt. Aztán visszadugtam. Azóta jó. Kérdeztem 10 perc múlva a feleségemet, jó e most a tévé, vibrál azóta? (Szemben van velem, látom és hallom, hogy nem, de jobb ha Ő mondja ki ugyan ezt.) A válasza az volt, hogy jó, minden rendben.
    - Akkor holnap szóljak a szerelőnek? - kérdeztem ártatlanul.
    - Minek? Hiszen jó! - válaszolt mérgesen, majd rövid szünet után hozzátette.
    - Te vagy a férfi, neked kell ehhez értened.
    - Nekem? Én nem vagyok tévészerelő.
    - Akkor is! Te vagy a műszaki végzettségű, neked KELL érteni hozzá.
    A kell szót nyomatékosan ejtette ki. Tudomásul vettem. Nincs mit mondanom rá. Minek? Lehet, hogy a Gizi is így gondolkodik? Hiszen ő is nő!!!

Leho69 és matekope kedveli ezt.
  19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

Holnap több mint valószínű hogy kiváltunk egy,.. sárkánytojást,..lemondtunk már a 48 órás kuponról és az XXL-es moringáról.
    Már csak azért is mert ott van 3 db XXL-es Moringa.
    És nem a Táltost váltjuk ki mert 750-nel több és ugyanazt tudja.
    Hétvégére esőzünk és havazunk is.

SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  20. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét Lajos:)
    Nagyon jó dolog a házi sárkány,főleg ha megspékeled 1táltostoronnyal.:);)Melyik játékkal gyűjtöd a zsetonokat?

Szomszika és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.