Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Körbejártam, de sehol senki. Vagy én vagyok korai vagy mások későiek. Mezei munkálatoknak vége, mehetek vissza aludni.
    Jó éjt!

2. Szomszika

Szomszika Rutinos

Bocs a késésért! Éppen moziból jövök. Kaptam inni meg foglalkoztató füzetet.Lehet, hogy bűnügyi helyszínelőnek akarnak kiképezni. Szürke pacákat kell körbekeríteni. Végül is mindegy, csak a Farm Aranka jöjjön utána. :D

Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Nekem tegnap tesztet kellett volna csinálnom. Keresni kellett volna hibát a képen. Nem értettem, néhány kockát bejelöltem. Azt kaptam válaszul, hogy rossz a megoldás. Hát akkor rossz. Éééés? ... Aztán adott 15 pontot. :D
    Jó reggelt. Jön a negyedik menet. De még mindig lassúnak találom ezt a zötyögő, pöfögő masinát.

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Azért ennyire nem kell lökdösni egymást a fórum bejáratánál! Csak szépen, sorban, mindenki odafér. Túl nagy a tolongás ma reggel. :p

5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép jó reggelt kívánok!
    Korai, meg késői kelő is vagyok, mert 5.40-kor arattam, vetettem, majd visszafeküdtem. Nem is volt kedvem felkelni, még 8 órakor sem, ebben az esős időben. Az utolsó kört nyomatom, még 2 aratás és véleményem szerint készen leszek.
    Most ugrott be egy reklamáló Gazda levele, hogy nincs tolongás, hát kedves Gazda, nem fekete péntek van és nem a TESCO-ban vagyunk....
    Konyhában töltöm ma a délelőttöt, sütök, főzök. Nem kell izgulni, bekukkantok gyakran! :)

November 28. az év 332. (szökőévben 333.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 33 nap van hátra.
    Névnapok: Stefánia, Dezdemóna, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Stefi, Szókratész, Terensz, Terestyén, Trisztán
    Események

Utoljára szerkesztett: 28.11.15
    Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska nevet és foglalkozást váltott. Lehet, így készül a nyugdíjas időkre. A régi nevet és tevékenységet az új váltja fel. (Wiki és főtájékoztató szakreferens. :) )
    Én eddig voltam a konyhában, most beugrottam. Kicsit körülnézek. A leendő ennivalók:
    1. Sült röfi. Lapocka válli, laposabb része, amit érdemes lenne felszúrni és megtöltve megsütni. De most töltés nélkül megtrágyázva jóféle fűszerekkel (só, őrölt bors, izsóp, fokhagyma.) A másik, hasonló húsról levágtam a zsíros részt és azt is odatettem, bevágva, de nem átvágva, sózva, borsozva. Szalonnának majd kisül ez is.
    2. Röfi szeletek óvatosan kiveregetve, borsozva, sózva, megtöltve összemetélt savanyú káposztával. Felgöngyölve, megtűzve. A tepsibe megágyaztam vékonyra vágott füstölt kolozsvári szalonnával, ráhelyezve a felgöngyölt szeleteket. Csináltam tócsnit/berét/lapcsánkát,cicegét - kinek melyik a megszokott, válogassa ki! - durvára reszelt kolompérból, tojatból, lisztből. Ez utóbbiból nem sok kell. Zúzott fokhagyma, só, kevés őrölt bors ment hozzá. Összedolgoztam a dolgos kezemmel és a tepsiben lévő húsokra rásimítottam. 200 fokos sütőbe lesz majdan megsütve.
    3. Hogy ne unatkozzam, a másik darab, nagyjából zsírtalanított húst felkockázva pörköltalapba tettem. Félig puhítottam. A maradék savanyított káposztával együtt ez fő most a lapon. Finom székelykáposzta lesz belőle.
    Hozzáteszem, csak ketten leszünk a hétvégén. De feleségem előre főzetett, mert a jövő hét kicsit sűrűbb lesz. Neki. Én még mindig el leszek foglalva magammal, a generáloztatással. Egész héten. Feleségem meg a városban tekergett, mert bevitte a 4 óráját órás szakemberhez, nézze meg, hány olyan van, ami használható. Fele jó, a másik fele meg csak a kukába való. De onnan azért a "szíjat", ami igazából fém, leszedeti. A csemetémmel. Én nem vállaltam. Ha a kis pöcök, - hivatalosan rugós csap - kivágódik valamerre, míg kiakasztom, akkor nem akarom a méltatlankodását hallgatni. A szőnyegpadlón megtalálni ugyanis, jóformán lehetetlen.

7. Csacskamacska

Nos, csak arra gondoltam, hogy az a Gazda, aki hajnalok hajnalán felébred, vagy napközben unatkozik, annak legyen egy kis olvasnivalója, már, ha érdekli.
    Gombaleveshez a zöldségek párolódnak, pipihusi szintén, amely borssal, ételízesítővel, zöldpaprikával lesz (van) fűszerezve.Piskóta kisütve, vaníliapuding elkészítve. A puding túróval lesz összekeverve, gyümölcsdarabok is kerülnek bele és megy a piskóta tetejére, majd megcsurgatom egy kis folyékony csokival. Ez főleg a holnapi ebéd része, ma estére rakott krumpli kerül az asztalra almakompóttal.
    Beszámoló kész, megyek folytatom a konyhában a munkát. Pá!

Tündi1001 kedveli ezt.
  8. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Téli álmot alusztok? Merre jártok? Tudom Kopi "disznólkodik", nagy munkában van.
    Gondolom a többiek az ebéd utáni sziesztát tartja.
    Csak egyedül én, én vagyok talpon?;)

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ne mááá! Hát én? Az örökös nemalvó? Hát én nem számítok? Akárcsak a feleségemet hallanám. Az is mindig velem zsörtölődik. :(
    Az a savanyított káposztával töltött röfiszelet, tetején a rösztivel jó lett. :) Legközelebb csak annyival módosítom, hogy egy kis szalonnát felkockázok, az apróra vágott hagymával és a sav. káp.-val együtt megpárolom, majd azzal töltöm meg a szeleteket. A többi marad.
    Koppi lehet, hogy mégis megkóstolta a HP-t. Ilyenkor, tekintettel az időre és a végzett tevékenységre, nem egy rossz dolog. Csak a rendőrök ne nézzék meg hazafelé a szondával. :p

10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Úgy látszik megint kukackodik veled a fórum, mert kétszer jelent meg a hozzászólásod...:)
    Amúy a Nagy Nap, szerdán lesz. Addig "csak" előkészületek folynak...:)
    Nem úgy, mint a szomszédban, ahol lakásfelújítás van a fúrásaival és csempevágásaival egyetemben. Így szombat délután..:( :(
    Q-...va jó hallgatni...:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot !

Inkább 2-szer mint egyszer sem!Így a biztos.

Koppi,..akkor most van nálatok"Falu végén faragnak az ácsok"?

Van melyik farmon már megy az ötödik,..vagyis döcög.
    Kimennék az erkélyre napozni,de az idén a mi erkélyünket már el kerüli a nap,..mire ideérne már lenyugszik.

12. Csacskamacska

Akkor nem jól tudtam, hogy Kopi ma malackodik, de akkor hol volt eddig?? A hp-t meg lehet más itta meg, mert van itt valaki, akinek dupla hozzászólása van....biztos észre sem vette..
    Lajos, döcögök én is, de tudom, hogy készen leszünk!! Este, reggel aratás, akkor majd jönnek a röpik a hosszú érésűekből, fákból! Hajrááááááááááááááá!! - nem feladni!!

Tündi100149 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem értem, miféle dupla hsz? Én csak egyet látok! Nem ittam semmiféle hp-t. Jó lett volna, de annyira nem kívántam. Igazság az, hogy:
    1. Kéccer köllöt aszt a .... leírtat eekűdenem, mee a Gizi, a nem akart rendesen dógozni. Előszörre beintett, akkor kijelöltem (CTRL+C) frissítettem, de nem csinált semmit. Megint frissítettem, de nem az F5-tel, hanem fent a bal sarokban a "visszakörrel" és ismét beillesztettem (CTRL+V). Esküszöm, csak egyszer láttam fent akkokr. Másodszorra akkor, amikor bekukkantottam. Rögvest töröltem a felesleget, mielőtt valamelyik modi megintett volna a duplázásért. Ráadásul, igaza lett volna. Márpedig én baromira utálom, ha nem nekem van igazam!
    2. Én is azt hittem, hogy Koppi egész nap malackodik. Néztem asszonypajtással a főzőcskét a tívíben. Akkor eszembe jutott szegény Koppi, aki kénytelen egész nap disznólkodni. Előre elgondoltam, milyen poénkodást fogok megejteni ez ügyben, ha idejövök. Méltatlankodok majd, hogy hát milyen gazdák vannak itt, akik a nagy munka helyett, egész nap csak isznak, esznek, disznólkodnak. De sajnos megint mellényúltam rendesen. Koppi szegény nem malacríkatással, hanem a szomszédok anyai felmenőjének emlegetésével töltötte a napját. Így már nem is irigylem. Pedig, ha arra a jóféle hp-re gondolok, meg azokra a frissen sült, abált erre meg arra, akkor biz csak az irigykedés volt bennem. De majd a jövő héten fogok irigykedni! :D
    Végkövetkeztetés: Meg kell tanulnom hsz-t írni. Keveset gyakoroltam eddig. (Valahol 3500-4000 között lenne az összesített száma, a régi meg az új fórumban.) A másik, nem kell előre inni a medve bőrére, azaz ... nem kell előre köszörülnöm a nyelvemet másokon. Majd csak akkor, ha a "bűnt" el is követték már.

14. Csacskamacska

Mindenki vét néha, nincs azzal semmi baj! Én is szeretem a másikat macerálni, mint észrevettétek, de szerencsére senki nem sértődik meg, ennyi kis ugratás meg kell. Aki írja sem bántó céllal írja, aki meg megsértődik, az majd békül.
    Kopi, mit csináltál egész nap, hogy alig néztél be? A lányok sincsenek sehol. Hmm. Zsozsó is merre kószál?
    Este én is eltűnök, megyek egy hangversenyre, olyan karácsonyi félére.

Tündi100149 kedveli ezt.
  15. Koppi

Délelőtt bevásároltam a lánykámmal, közben a párom főzött, majd miután felcihelődtünk a 1 emeletre mindennel eltelt az idő. Naná, hogy a fiam megint nem volt sehol....(segítség gyanánt)
    A déli hami elkészülte után anyóshoz mentem, mert a párom nekik is főz "egy füst alatt".... (Idősek már és bár nem igénylik, de valahogy mindig elfogy amit viszünk).
    Délután pihentem volna kicsit, de a lakás intermezzo volt soron a szomszédban. (Jó dolog ez a társasház)
    Épp elpilledtem volna, amikor csörgött a mobilom, az öcsém hívott....
    No nem sokat beszélgettünk, de az álommanó elszökkent másfelé.
    Most egyetemleges filmnézés van, egy 90-es években készült Glenn Glose filmet nézünk kettecskén...(A net ajánlotta.....mint megnézendőt....)

Ilyen volt eddig a napom...:)

A farmomon a 4. meccset traktorozom, a többin még el sem kezdtem....:)

Az előbb megkívántam egy kis szalonnát. Olyan két ujjnyi vastag és fehér...
    Finom, omlós...a régi disznónk hagyatéka...jóféle kenyérkével.....
    Felbontottam 1 doboz sört ("Jutalom a nap végén" felirattal..)
    Kitöltöttem az öblös, kissé hosszúkás pohárba...ami kissé gyöngyözött a párától...:)
    Remek kaja volt...
    Szép estét Nektek! :)

Szomszika kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Egy Soproni sört én is kibontottam. Gyöngyözni nem volt ideje a pohár külső falán a párának, mert mire elkezdte volna a kicsapódást, addigra eltűnt a pohárból a hűvös ital. Hogy hová lett, azt nem tudom. Rejtély. Talán éjjel megálmodom, ki is vitte el. :p Mindig voltak titkos események nálunk. Néhány tárgy váratlan törése régebben. Senki nem nyúlt hozzá, mégis eltörött. Van ez így. :D

Szomszika kedveli ezt.
  17. Koppi

Nálam volt érkezése gyöngyöződni, mert amikor végére értem a szalonnának, akkor ürítettem ki a poharat....
    Mert igen jólesett..:)

Szomszika kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Ma topplistás az ívás. Nekem az aszú gyöngyözik a pohárban....

Jó éjt! :)

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

"Én iszom te iszol ő meg szomorkodik most iszik a János bácsi"

Tapossuk az ötödiket,..traktorok már kint a kincsesen,még egy jön hozzájuk,még jó hogy bahamást adnak.
    Hosszút ültettünk holnap csak dél körül aratunk.

Jó éjszakát!

20. Szomszika

Szomszika Rutinos

Felhősor beüzemelve nálam is, italom a kávé. Most szeszt nem lehet... Idekukkantottam, de már megyek is, mert munka van. Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.