Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Esedékes műveletek elvégezve. További jó éjszakát! Aki meg dolgozik, annak meg hamar legyen vége és mehessen pihenni!
    ----------------
    Még mindig csak a horkolást hallom. Pedig már túl vagyok a reggeli kávén.

Utoljára szerkesztett: 29.11.15
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép jó reggelt kívánok!
    Nem is horkolok! - olyat a férfiak szoktak.
    Sötét van, de a földeken elvégeztem a reggeli teendőket. A traktor még dolgozik, de a felhősor beüzemelve. Nem túl sokat ad, de naponta 2x lehet leszedni és úgy már egész jó.
    Megyek még lustálkodom kicsikét- :)

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én meg lustálkodni nem szoktam. Esetenként elmélázom a világ dolgain, pihentetem a szemeimet, ne bántsa nagyon az a téli verőfény hajnali háromkor. Horkolni - saját tapasztalatom szerint is - tudok. Volt, mikor a horkolásomra ébredtem fel. De ma éjfél előtt nem arra, hanem a forgóm jelezte, hogy változik az idő. Nem örültem neki, de tudomásul vettem. Koppi gondolom ma piheni ki a tegnapi lakásátalakítás fáradalmait. Igaz, nem ő csinálta, csak hallgatta azokat a neszeket, amivel a szomszédban folyó munkálatok jártak. :) Had pihizzen még egy kicsit! Elvégre vasárnap van. Ho-ho-ho-hóóó! Advent első vasárnapja. Hm. Akkor lehet, hogy sokan ma korán keltek, kelnek és elrobognak ajándékot venni. Mi biztosan nem, ezt a feleségemmel tegnap megbeszéltük. Nálunk már minden ajándék be lett szerezve. Feleségem most végzett a reggelijével. Bevette a bogyóit. Akkor megérdeklődöm tőle, nem kíván-e egy kis hideg sert a reggelire inni. A válasza: Igyunk. Na akkor most kitessékelem magam a Gizi mellől a konyhai hűtőhöz és fájdalomtól megtört szívvel, de lenyomunk egy doboz sopronit. Feláldozom magam a söripar oltárán. :p
    Szép napot mindenkinek!

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Jelentem, meg vagyok.....de ez az idegen virus....valahogy nagyon megártott!
    Nahhhh.....meg ez a traktor-verseny......hozzá! Deeeee.....győztem! Kész lettem!
    Az egyik kisebben hiányzik 40 turbolina de este meg lesz.....igy akkor 3 farmon végig
    traktoroztam.....a pályát!
    Olvasom, hogy a verseny mellett volt egy kis nedü fogyasztás is.....nekem kalapkurát
    javasoltak....de most nem mertem bevállalni.....a lábam egész biztosan elhagyott volna!

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szerintem tök mindegy, hogy idegen vagy sem az a vírus, egyik sem jó. Én még jó vírusról nem hallottam. Számítógépesről se! Ami a kalapkúrát illeti, hát, ha módjával fogyasztja az ember a védőitalt, akkor nem árt, de nem is használ. A vírus ellen. Viszont az ember kedélyét pozitívan befolyásolja. Emlékeim szerint. :D Lehet, hogy másoknak más tapasztalatai vannak, talán bejelentkezés után el is mondják.
    Gratulálok a vörsönyben elért gyors befejezésért. Nekem még hátrébb van.

6. Csacskamacska

Szegény ember, reggeli után hideg sert iszik! Borzasztó, nagyon tudom ám sajnálni azokat, akik önként dalolva áldozzák fel magukat!!
    Zsozsó gratulálok! Estére én is kész leszek, bár a felhősorokat már reggel be tudtam üzemelni.
    Kopi már megint merre jár? Anyóslátogatás, hát jó is az, amikor ennyire szereti valaki az anyósát!
    Közlöm, hogy itt hét ágra süt a nap, így vasárnap ide, vagy oda, de bekapcsoltam a mosógépet és már a második adag ruha is ki van teregetve. Megszáradni nem fog, de milyen jó illata lesz!?

Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Szomszika

Szomszika Rutinos

A munka véget ért, arattam-vetettem- ganéztam. Ebéd is elkészült. Kalapkúrán vagyunk mi is, csak egy kicsit másképp :D Tegnapelőtt a nagyobbik fiam megkívánta a gombát. Vett is az üzletben csiperkét (itt sampion néven ismert) és este rántott gombát ettünk. A maradék gombát és darálthúst fűszerekkel megpároltam és levelestésztába csomagolva megsütöttem. Ez volt a tegnapi ebéd. Tegnap ebéd után a fiam kiment az udvarra pakolászni és egy gombával tért vissza. Persze a nyálelválasztásom azonnal beindult a laskagomba láttán. Azt mondja a gyermekem, akkor menj hátra és a fatuskón ott a többi. Vödröt vigyél! Óvatosan lefejtettem a fáról, hadd nőjön még az apraja. De el kellett indulnom munkába, így ma délelőttre maradt az elrakása. Rántottam is ki belőle pár darabot, meg pörköltet készítettem belőle. Majd beteszem a fagyasztóba, mert egy héten keresztül azért nem kellene gombát ennünk.
    Az én szeszes-ital fogyasztásom erősen korlátozott. Sokat autózok, így aztán mellőzöm az italozást. Pedig a jégbort szeretem!

Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Tündi1001 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska! Tudod milyen rossz meleg vagy langyos sört inni?! Rettenetes! Hidegen remek védőital szomjúság ellen. A jégbor se rossz, de biz igencsak sokba kerül. Megkérik az árát, de nem csoda.
    Anyóslátogatást nagyon rég óta nem csinálok. Szegény meghalt 1988 november 7-én. 27 éve már. Én jóban voltam vele. A házasságunk legelején tisztáztunk egy-két akkor aktuális gondot és utána semmi nem állt közénk. Apósom még előtte halt meg 4 évvel. Feleségem azóta árva. Édesapja kezét fogta látogatáson a kórházban, amikor meghalt. 69 éves volt. Karácsonyt követő napon, 27-én.
    A felhősorokkal bajban leszek, ha ki akarom majd rakni, egyik farmon sem lehet. Ezt már most tudom. Hiába szeretném, nem tudom. Akármit tennék is meg, nem lehet. Saaajnos kétszer nem tudom kirakni, pedig nem lenne rossz! Duplán adhatná a jutalmakat, de ez csak téves téveszme részemről. :D
    Délután kettőig olyan gyönyörű idő volt, sok napsütéssel. Ennek már vége, minden csupa szürkeség, a Rézit meg eltüntette valaki az égről.

Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Mi kell a hattyú ólhoz?
    Miként lehet előállítani?

11. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Titokzatos ólból fejlődhet ki.

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk hattyú nincs. Liba se. Márton napján voltak ugyan liba részek az ebédnél, de egyben se élő, se sült liba nem volt. Hattyú meg a Báger-tavon (Bagger) szokott fészkelni, de csak nyáron. Ilyenkor már ők is tovább állnak. Libátlanok és hattyútlanok vagyunk. Deee ... a mostanság kapott titokzatosakat még nem raktam ki, szóval, ... esetleg ... véletlenül talán lesz hattyúlak nálam is. De majd kiderül. Aztán abban sem vagyok biztos, hogy van a pajtában kibontatlan titkos, mert ugyan írták, hogy része a jutalmaknak, de isten bizony nem néztem meg. Ha vannak titkos fák meg talányos fészkek, ólak, istállók, akkor van esély meglepetésre. Ha nem, hát akkor marad a vágyakozás.

13. Koppi

Köszönöm. Akkor ezt bebuktam. Nem vettem titokzatos ólat...:(

14. Csacskamacska

Tudom, hogy a sör csak hidegen jó, de én csak a nagy melegben iszom, ha iszom, ilyenkor télen csak olyan innivaló jöhet számításba, ami nem hideg. /forralt bor/ - de leginkább gyümölcstea, citrommal, mézzel ízesítve még.
    Gratulálok a felhősorhoz!
    Titkosakból még semmit nem raktam ki, majd holnap reggel és mire hazaérek lesz meglepetés, vagy nem..Még azt sem tudom, hogy a mostani titkosból lehet-e hattyú. Jó lenne, örülnék neki!
    Szerintetek fog még gőzös jönni hozzánk? - olyan amire fákat lehet rakni.

Tündi1001 kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos felé talán. ... Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára. ... Felénk most a Keleti helyett a Kelenföldről indulnak a majdnem gőzösök. Ezek delejezve vannak. Az előbb néztem, szegény külországbeli turista nem értette meg azt, amit a MÁV kiírt a Keleti-Pályaudvaron. Magyarul. :) Valami biztonsági berendezés romlott el. Pedig ott nem is a BP a rendszergazda. :p Öööö ... visszavonom az utóbbi kijelentést. Ezen az eventen valami hiba folytán Gizim nem tett annyit keresztbe, hogy ne tudtam volna megszerezni a felhősort. A maradékról meg holnap délig elválik, lesz vagy sem.
    Ha valakit esetleg érdekelne, - csak itt, csak most, csak nekünk, - esik az eső. Nem hó. ESŐ. Csak reggelre ne fagyjon le. Mert akkor ....

16. Csacskamacska

Mára elköszönök, jó éjt!
    Ébredjetek vidáman! :)

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megtörtént az alvás és az ébredés. Ma már megint azok a dolgos hétköznapok jönnek. Másoknak. Nekem marad a dologtalan napok megszakíthatatlan sorozata. Csak ne lenne akkor is annyi minden, amit meg kell tennem. Még hogy a nyugdíjasnak nincs semmi dolga. Ugyan kérem! Van. Kinek mennyi, több vagy kevesebb, de van. Én is kapálok, kaszálok, almolok, éjjel-nappal. Ugye? Aztán azok a szemrevaló nőszemélyek látogatása naponta. Még a feleségem sem féltékeny rájuk. Még biztat is, menjek rendszeresen hozzájuk, tegyem csak azt, amit mondanak. :p
    Este sokáig esett, most úgy hallom, hogy abbahagyta. Megyek, megnézem. Nem esik, szárazak az utak. Remélem nem dob le magáról a drótszamár délelőtt.
    Szép napot mindenkinek!

18. Koppi

Jó reggelt kívánok, sziasztok !

Isten éltessen minden minden András nevű farmgazdát !

Még berregnek a traktoraim...

A hőmérő higanyszála nincs minuszban (+6 fokkal), de kellemetlen szél fúj.
    Szép Napot Mindenkinek !

19. Csacskamacska

Szép jó reggelt kívánok!
    Sötét van, eső nem esik, de az éjjel esett.
    Igen, újra egy dolgos hét első napja. egy újabb rohanó hét, holnap már bonthatjuk az első adventi ajándékot. Észre sem vesszük és már díszíthetjük is a fenyőfát.
    Legyen jó napotok:)!

Tündi1001 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Még aratás előtt vagyok, de az eventtel végeztem. Az utolsó aratás után már nem csinálok motalkót. Nem kell. Megmarad a szotyinak való. :D
    Holnaptól nem elfelejteni a bontogatást! (Ez nekem szól elsősorban.)
    Eső, hó és szélmentes napot mindenkinek!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.