Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

Látom hogy az időjárás szinte mindenhol egyforma.

Úgy álltunk neki az eventnek hogy lesz amennyi lesz,..de most úgy néz ki hogy mindhárom farmon meglesz,..vagy az éjszaka vagy reggel.
    Pedig csak a főfarmon és a szédült szántón termeltünk.

Zsozso,..kertek alatt megírhatnád hova küldjük a kesztyűt!;)

Kütyükből és a virágokból komplett egy sincs de van amelyikből 4 is van egyhelyen.

Mivelhogy,..0:03 van mindenkinek!

Szép jó reggelt!

SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok!
    Nem vagyok egy nyafogós valaki, de most ezt a napok óta tartó iszonyatos fejfájást nagyon nehezen viselem.

SZERENCSELOVAG és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Csacska.....jobbulást kivánok!

Lajos....köszönöm szépen a felajánlást....de mooooost lettem kész a 3. farmon is.
    Ahogy ti!....én is ugy indultam neki, hogy csak szemezgetek.....a kettőn....de végére értem.
    Nahhhh.....olivkán mindig meg kell küzdeni a felröpikkel.....mint most is! Egy hajnali felkelésem bánja!

Most egy darabig nem lesz ültetős event.....termelhetünk a pajtába. A két szántot egyelőre meghagytam.....a hosszu érésü növényeim nagyon megfogyatkoztak....most azokat termelem egy területen a másikon pedig a rövidebbeket potolom.

Az idő továbbra is olyan, mint eddig......szürke!

Most elindulok.....több elintézni valom is akad.

SZERENCSELOVAG és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    A szürke 50 árnyalata van nálunk is, vagy inkább 100..:)
    Nekem sehol sem lett meg a komplett event. Nem is hajtottam, hogy összejöjjön...:)
    Viszont piacolok és sikerült 20 milla fölé vinnem a Csp készletemet.
    Lehet, hogy ez másoknak kevés, de én meg vagyok vele elégedve, már csak azért is, mert nemrég másfél millára zsugorodott a vagyonkám.:)

Utoljára szerkesztett: 9.12.15
    Fatther kedveli ezt.
  5. zsozso577

szia
    Gratulálok.....a vagyonkádhoz! Szép eredmény!
    Mit viszel a piacra? Nálatok mi a kelendő?
    Kicsi farmjaimon kellene piacozni intenziven....de valahogy mindig elmarad!

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok!

Igen tudom lemaradtam. Mindennke van oka. Nagyvonalakban betegség (anyum, öcsi meg egy kicsit én is) meg kissé szerelmetes vagyok :)
    Mindenkinek kívánok kellemes ünnepi készülédést :)

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Koppi

Például a Bahamáról a gyömbért, citromfüvet (1000-es tételekben)..
    Terményekből a tojást, tehéntejet kecske tejet. (itt 100 darabos tételekkel.)
    A fa terméseknél szintén 1000-es és 100-as darabszámban a kurrensebbeket...:)

zsozso577 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Helike, végre Rólad is lehet hallani! Betegség nem jó, szerelem jóóóóóóóó!!! :)

Ma már jobban vagyok, bár a reggelem nagyon nem volt jó. Voltam boltban, vettem gyömbérteát és gyömbért is, potom 1400 Ft kilója leértékelve. A piacon 1800 Ft. Borzalom!! Hazaérve átfutottam bedobott reklámújságokat és megláttam, hogy az ALDI-ban 599 Ft lesz kilója ....na erre most mit mondjak?! Erre a kis nyavalyás betegségemre már sok ezer Ft-t elköltöttem. Először a gyógyszertárban vény nélküli gyógyhatású készítményekre, fájdalomcsillapítóra, majd hatásosabb gyógyszerekre. Citromra, mézre.., nem is sorolom.
    Ma jött az egyik kis tanítványom, hozott gránátalmát,( pohárban, kanál is mellékelve, csak meg kellett enni) az anyukája küldte, hogy hamarabb gyógyuljak. :):):)

A kis farmokon szoktam piacolni, igaz ritkán, de gyakrabban fogok. Megfigyeltétek, hogy lényegesen kevesebb tételek vannak kínálatra, mint régebben volt?
    Újabb próbákat tettem a Kotkodán a rom kipörgetésére, de nem sikerült.:(

Tündi1001, zsozso577 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  9. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Kellemes délutánt és estét mindenkinek:):)
    Hoztam 1 pár fontos hírt,1ikről itt másikról itt lehet olvasni.:)

10. Csacskamacska

Szia Janzi!
    Köszi az új híreket, nekem még nem elég világos a tenyésztés, de majd menet közben megvilágosodik remélem. Dolgoznak ezek az újító emberek, lehet ez az újítás jó lesz.
    Kis piacokon árultam. Jól! Volt olyan piac, ahol a póréhagymából csak 7 tétel volt a kínálat. Gyorsan megnöveltem 10 tétellel. Kell a mani, mert kevés van!
    Kibontotta mindenki a mai ajándékát? Ellenőrizzétek!

Tündi1001, zsozso577 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  11. Koppi

A szerelem az jó..... Bár , miután kellemes ünnepeket kívántál, mintha nem akarnál többet jönni. Pedig két puszi között ide is libeghetnél..:)

Janzi!
    Köszi a tájékoztatást. Ahogy nézem összement a szerelem ól...:)

12. zsozso577

Sziasztok!

Átolvastam az uj tenyésztelep leirását.....igy elsőre nehéz....nagyon nehéz!:p:oops:
    De.....majd a gyakorlat megoldja a helyzetet!:)xD
    Az tetszik, hogy nem kell pakolgatni.....nem foglal farmos-területet.
    Csacska....hogy készitetted el a gyömbért és izletttt????
    Más.....te szoktál a csibéidnek a pajtádból ajit küldeni?
    Huhhh....Koppi olyanokkal kereskedtél....amiből azokon a farmokon vagy kevés van...
    vagy még nincs is kiváltva! Meglátom, mit tudok majd piacra vinni.

13. Koppi

Konkrétan meddig van kiváltva az ültetni való növényed?

Utoljára szerkesztett: 9.12.15
  14. Csacskamacska

Nos, a gyömbért sült hús mellé nyersen, lereszelve, fogyasztottam. Kicsit volt csípős, nem volt vészes. A teát kevés mézzel és citrommal ízesítettem.
    A csibéimnek nem nagyon küldök a pajtából ajándékot. Vannak állandó csereajándékozóim, így elfogy a 7 ajándék, másrészt csak egy olyan csibém van, aki rendszeresen játszik, a többieknek eléggé lenn van a hőmérőjük, így szerintem nem is várják, hogy küldjek nekik. Mindegyiknek írtam levelet, de még válaszolni sem válaszolt csak egy. Ilyen csibéim vannak..

Jó éjt, aludjatok jól!

zsozso577, Tündi1001 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  15. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Most 1 farmon kivitáppal üzletelünk,ott a 100db 500-700 ezer,...és eventkor is találtunk vagy 4-5 terméket ami milliókat hozott.
    Kacsacsőrüt is nézegetem hogy egy 100-200 db-ot el kellene indítani,..úgy 500-600 ezerért,..vagy 1-1,2 M-ért.
    Had turbózzuk felfele azt a 25,8M-t,...tudom van akinek sokkal több van,..de nagyon hosszú ideig szinte semmi nem volt.

16. Szomszika

Szomszika Rutinos

Mi történt itt? Nem győzök visszaolvasni!
    Munka van (a papírmunka nagy részét befejeztem , kicsi pihenő :) )
    Jó lesz ez az új fajta lámpásház, kisebb helyet fogal, marad hely másnak. Event sikeresen befejezve, most ólakat raktam ki. Kezdtem kiütéseket kapni a gazoktól.
    A műszaki zár néha kell a farmra, ha az újítás megkívánja, az ólak pedig úgysem gazosodnak el.
    Csacska, megfázásra nagyon jó a gyömbér. Finom sütit is lehet sütni... Olyan, mint az almáspite, csak gyömbéres sütőtök kerül az alma helyére. Torokfájásra pedig propoliszos méz nagyon hatásos. Ha kevésbé fáj, akkor elég sós langyosvízzel gargalizálni. Nagyon jól fertőtlenít.
    Piacolok én is, de én el is költöm rögtön. Csillagvadászatot tartok az öreg tölgynél. Majd ha fogy a gazdakörim, akkor állok neki pockolni mindent. (Pockolni = pocok módra gyűjtögetni )

Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  17. Koppi

Szia és jó reggelt kívánok a Többieknek is !

Mennyi csillagot sikerült már összeszedned?
    Amúgy jó buli ez a csillagszedegetés...;)
    Kellemes "pockolást".................:)

zsozso577 kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Éva, fogok sütni gyömbéres sütit is, most, hogy olvastam, hogy olcsóbban is be tudom szerezni, így veszek
    A tegnapi piacolásom jó volt, ma újra folytatom majd délután. Most viszont megyek, vár a munka, szép napot!:)

SZERENCSELOVAG, Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  19. zsozso577

Sziasztok

Juditoknak Boldog névnapot kivánok!

Ma kiszinesedett az ég! A tegnapi esti szél elvitte a ködöt!...Látszanak a napsugarai.
    Most is menőkém van délelőtt....ha utamba akad zöldséges....és lesz gyömbér akkor veszek.
    A tormát is mostanság kostoltam meg....reszelve mézzel és citromma......mit mondjak!
    Nem lesz a kedvenc kajám!
    Gyorsan rendet teszek a farmokon és csak este fogok jönni.....hosszut ültettem.
    Kiváncsi vagyok az uj telepre.....ki is fogom probálni.....hogy hétvégén már simán tudjak tenyészteni.

20. Szomszika

Szomszika Rutinos

Jó reggelt mindenkinek! Bár nekem most az éjszaka következik :D
    Amíg kialszom magam és ebédet készítek, addigra a karbantartással is végeznek biztosan. Most elrendezem a dolgokat, etetek -itatok.
    A tölgy csillagai 1415, a gazda csillagai 291. Eddig pontosan 30 gazdakörit fejeztem be. Sok nyitott is van, de olyanok is, amiket még a szintem végett el sem tudok kezdeni. Lekvárfőzőm 3. , a virágkötő és a természetgyógyász a 2. szinten van.

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.