Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Nos a "sohatöbbé"1gránátalma 1csillaggyümölcs 1XL papaja, hát nem mintha valamelyikre is nagy szükség lett volna.
    Valamire azért majd jók lesznek.
    Mindenkinek jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 4.10.14
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kakukk! Kakukk! ... Izé ... Nem jó! ... Akkor: Kukoríkú! Kukorikúúúú! Na! Így már jobb. :)
    Keltegetem a kokasokat, hátha sikerül nekik a napot is felkelteni. Én hiába mondom a magamét, rám nem hallgat.
    Este kilenctől kialudtam magam. Körbenéztem, de csak a trópusokon tudtam aratni. Meg egy-két ólat almoltam ki. A többi aratása reggel hat felé lesz. Akkorra érik be valami 20 órás növény a vége felől a listának. Tán karfiol, de nem biztos.
    Aszongyahogy, a mai napi program. Leves aaaaz nem kell, maradt gyümölcsleves estéről. Csak a család ifjabb tagjai ettek belőle este. Lesz töltött tök illetve cukkini. Ahhoz köret sem kell. Meg a szokásos kenyérsütés. Hamar végzek. Meg hajmosás. Asszem annak mindjárt nekiállok. Úgysem hosszú a haj, max. 3 cömö. Bezzeg 42 éve! Akkor még a vállam alá ért. Az orcámat körszakáll keretezte. Karomon a legújabb magyar gyártmányú rádió, amelyen már VOLT nyugati URH is. Fogtam az Ö3-at. Mások meg a táskarádiójukat tekergették össze-vissza, de nem jött be sehogy sem. Perszeee! Azokon még nem volt ollan sáv. :) Az én táskarádióm (Sziriusz/Sirius) sorszáma 355, tehát eléggé az elején volt a szériának. Az ára 1300 Ft volt. Az akkori havi keresetem meg 1700-1800 Ft/hó volt. Igaz, adó sem volt, se áfa, se béfa, se céfa. Csak 1% szakszervezeti meg tudj' isten mennyi nyugdíjlevonás. Olyan 5-6 %, már nem emlékszem pontosan. De rég volt, hajaj! A rendőr meg követett 20-30 m távolságból. Ja kérem, egy ilyen hippi formájú egyén az gyanús! :D

Tündi100 kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Kotkotkotkotkodááááááááááááááááááács! Felébredtem, felkeltettek a kakasok, akkora a hangjuk!
    Hajnalban és most nem rég is nagy zuhé volt.Nálunk most van az őszi Mihály napi nagyvásár. Tegnap és ma. No, nem irigylem őket, jó éjszakájuk lehetett, most meg tiszta víz minden. Dél körül akarok kimenni, nézelődni. A kézművesek utcáját szeretem, ott még szép és jó dolgokat is lehet látni, venni.
    Tihamér, buktak rád a csajok gondolom! Nekem az rémlik, hogy volt egy tiszta virágos nadrágom, hozzá felső, olyan voltam benne, mint egy virágos rét..., de menő volt...
    Szép napot mindenkinek!

Tündi100 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ahogy visszagondolok a régmúltra, valahogy mindig megtaláltuk egymást a lányokkal. Ez így van rendjén. S ahogy látom, a helyzet most sem változott. Hála a magasságosnak! A fiatalság ne is változzon meg. Legyenek szabadok, akarjanak többet, jobbat. Lázadjanak! Annak ilyenkor van ITT az ideje. Hülyén nézne ki, ha én vezetnék egy lázadást az utcán. Az már csak ribillió lenne, nem az ifjúság heve vezérelne. :D
    Szép napos, kissé párás az idő. Esőnek se híre, se hamva. Kirakodó vásárt meg ha van, azt a feleségem tartja észben. Nekem effélék nem akaródznak megmaradni a buksimban. :p

Tündi100 kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Az eső olyan reggel 5 óra tájban kezdődött.
    Elszundikáltam...nem úgy mint egyesek...:) :)
    Nálunk itt a keleti végeken a Sokol rádió ment két laposelemmel a hátulján, meg a WEF 112 böhöm nagy rádió, ami a rövid hullámot is fogta. Ott hallgattuk a "Szabad Európát" és a Luxemburgot, de betyárul zavarták...

Tündi100 kedveli ezt.
  6. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

A feleségem, most konyhatündérkedik. Készül a pipi leves. Tegnap is ott tüsténkedett és alkotott finom sült rizskókot, ahogy erre mondják. Fahéjasan tejszínhabbal...Fini. Milyen kár hogy kissé cukros vagyok..:(
    Nálunk még hidegek a radiátorok. :( Nem jöttek a Mesterek...:(
    Lassan kapát és villát veszünk a kezünkbe és fölkeressük őket....Némi számadás fejében..:)

Itt, miután van FA fám gyűlt némi aranyka és abból vettem a Bahára is 1 fát, ami xl-es papayát hozott...
    Lehet veszek még 1-et a nagy farmra...
    De ennyi ...

Tündi100 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Gazdához illő eszközök. Ezekkel a kézben kell megérdeklődni: merre, merre? - És miért nem felénk?! Csak meggondolják magukat és tiszteletüket teszik Nálatok. :) Mert ha nem ..... Áááá! Az nekik nem jelen hosszú távon jót. :p
    Töltött cukkini már betéve a sütőbe. Most lett kész a kenyerem. A kelt tésztájából vettem ki egy keveset és a kenyér előtt péklángost csináltam. Magyarul: kenyértésztából pizzát. Én a magam részét betoltam, ez volt a reggelim. Hagyma, zőőődpaprika, paradejsz, jóféle füstölt szalonna, (a koleszterinszint szintentartása végett) őrölt bors, só. No meg a kenyértészta tetejét előbb némi házizsírral megkentem. Ne legyen annyira száraz. A feleségemén zöldpaprika, paradicsom, stifolder-szeletek, (gyk.: vastagkolbász) és természetesen mindegyik némi füstölt, reszelt sajttal megszórva. Kimondottan könnyű, már-már légies reggeli. Tipikusan fogyókúrás étek. :D
    Nap erőlködik, de a köd alant még tartja magát.

Garabonciás kedveli ezt.
  8. Koppi

Most folytattam egy telefonbeszélgetést a Mesterrel...
    A hangján hallottam, hogy ramaty állapotban van, erősen rekedt hangon válaszolt a kérdéseimre.
    Megegyeztünk, hogy kedden tiszteletüket teszik nálunk és utána, ha és amennyiben még mindig kell indulhat a Fűtés...

Ne izélj már azzal a koleszterin bombával..
    Itt már nem esik...és nap átlátszik a felhőkön, némi derengéssel.. (unom a felhőket..)
    A múlt vasárnap ragyogó napsütés volt. A méhecskék is kirajzottak némi nektár ügyletben. Nálam volt fényképezőgép...
    Íme az eredmény:[​IMG]
    Azóta ez a háttérkép a laptopon.....:)

Utoljára szerkesztett: 5.10.14
    Tündi100 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na jó! Nem olyan jó kaja, de reggelire, ha már más nincs kéznél, megteszi. :D
    Nap erőlködik itt is, de egyenlőre a ködnek áll a zászló. Nagyon remélem, azért a nap fog győzni. Itt es elkélne méni ősziragyogás.
    A képen a virágot láttam, meg a méhecskét is. Nektárt nem. Azt valaki már eltulajdonította? Amilyen idők járnak mostanság. Ha az a nektár nincs jól bebetonozva, még elviszi valamilyen kóbor dongó, elzavarva a méhecskét. Ja kérem, az erősebb dongóé a nektár! Hacsak nem csapatostul jönnek a darazsak. Mert azok meg egyrészt szeretik a nektárt, másrészt meg a húst is. Ilyen szempontból a méh is hús, meg a dongó is hús. Ámbár mindegyik egy fullánkos veszedelem. :p

Tündi100 kedveli ezt.
  10. Koppi

Jó valóban nem látszik a nektár a képen, mert felülről van fényképezve, de örültem, hogy sikerült lekapnom a méhecskét, mert folyton tovaszállt. Aztán következő dongók, meg tőlem nem jutottak oda és erős nem tetszésüket fejezték ki...
    Nekem csupán a fotomasina volt a védőfelszerelésem.

Tündi100 kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép Vasánapot!
    Reggel nem is jöttem a géphez,mert akkor nekiállok aratni és mire a3 farmot lekaparom ebédelni kellene.
    Most már egy kicsit ráérek,ebéd gulyás csirkecombból,túrós rétes,cseresznyés rétes.
    Tegnap sütöttünk egy kis linzert,délután jön a csipet csapat,húúúú még van dolgom akkor megyek.
    Majd este benézek.:eek:

12. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Neked is. Hiányoztál. Egészségedre az ebédet...
    Nálunk tyúkhúsleves volt, utána tepsiben sűlt csirke cukkinivel lilahagymával és patisszonnal.
    Desszertként a tegnap készült sűlt rizskoch, tejszínhabbal, vaniliásan és fahéjasan...utána kávé...

Tündi100 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk a csipetek csapata csak egy főből áll. Apámnak ennyi éves korában 5 unokája volt. Változnak az idők. Amikor mi házasodtunk össze, a mai házasulandók átlagkorában lévő "egyedek" már agglegénynek és vénkisasszonynak számítottak. Ritka volt, ha egy 25 éves nőnek nem volt csemetéje. Mostanság meg még nem is gondolnak rá. Túl korán van.
    Farmozgatok, a nejem éppen behunyt szemmel nézi a mittudoménmilyen sorozat akárhányadik részét. Ha túl sok benne, ami idegesít, hát felteszem a fülhallgatót és valami csendesebb mjúzikot hallgatok. Black Sabbath, Led Zeppelin mondjuk. De lehet régebbi magyar csapat is. Voltak jó zenekarjaink.

Tündi100 kedveli ezt.
  14. Koppi

Valóban voltak jobbak is, anno...
    Itt is csendesen telik a délután. Az életem párja egy könyvet olvas, a lánykám a gépemnél a face-el "beszélget" én lavírozok a farmjaim között és időnként benézek arra a közösségi oldalra is...
    Szundikálni nem szeretnék, mert ha most elalszok, éjjelre fent kukorékolok...mert már megint nyakunkon a hétfő...
    Na, megyek mosogatni....

Tündi100 kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Ó, jaj, későn olvastam Kopi a hsz-edet, most mosogattam el, ha előbb olvasom, nem mosogatok el, hanem fénypostával küldöm neked!;)
    Én elmentem a vásárba fél pénzel...mit mondjak, nem nagy durranás, minden évben "megy össze fele". Egyre kevesebb az árus, és sajnos a kézművesek utcájában is alig vannak. Évekkel ezelőtt sok szép dolgot lehetett látni, venni. Van több olyan ruhám, kendőm, sálam, táskám, amit iparművész készített, egyedi és az ára is megfizethető volt. No, most semmi. Ruhanemű, ami silány minőségű, édesség és bóvli és bóvli. Sajtok, kolbászok, rétesek,lekvárok, no abba az utcácskába érdemes volt besétálni finomabbnál finomabb illatok és a látvány sem volt utolsó. Egy hibája volt, piszok drága volt minden. Vásárfiának vettem egy doboz Lóbalzsamot, kell az öreg csontjaim, fájós lában ápolására..xD, tréfát félretéve, a bokám szokott fájni, amit kificamítottam és arra nagyon jó.
    Birkózom az álom manóval, de nem engedek neki, mert van még iskolai munkám, azt kell csinálni.
    Ebéd nagyon könnyű kis zöldséges husi, almából leves és grízes meggy vanília pudinggal. Jól vagyok lakva, de amikor Tihamér reggelijéről olvastam, azért elindult a nyálam...Valahogy a koleszterinszintem értéke nem nagyon tud érdekelni, pedig tudom, hogy magas, de gyenge nőci vagyok és elcsábulok a finomságoknak. ;) A háziorvos ezért látott két éve utoljára, mert mindig a koleszterinemmel foglalkozik...
    Megyek dolgozni, mert sohasem leszek kész.

Tündi100 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Vasárnap eredete, ha jól tudom kapcsolatos a vásárral. Azt lehetett tartani, - nem mindig, mert volt, mikor a vasárnapi vásárt tiltották - de dolgozni szent István király korától tilos volt. Mert a vasárnapon templomba kellett menni, kivéve az öregeket, a gyerekeket és azokat, akik a tüzet őrizték. No nem a tűzistenhit miá, hanem azon prózai okoknál fogva, hogy egyrészt ne aludjon ki, mert tűzgyújtó eszköze csak a folnagynak volt általában (falunagy mostanság a megfelelője). Másrészt az sem volt túl jó dolog, ha a tűz átterjedt a házra egy kipattant szikrától és ne adj Isten leégett a falu egy része vagy az egész. De azt sehol sem olvastam a régi könyvekben, hogy a "tanerő" vasárnap pihizés (regenerálódás magyarul) helyett készült az oskolai tanításra. Ez valami újabb szokás lehet. Én inkább farmozgatok. Meg közben lélekben készülök arra, hogy nem megyek majd hétfőn munkába, mert nem kell. Hát azt is meg kell majd szokni! Egész nap itthon, kettesben az asszonnyal, mikor most még csak hét végeken boldogítjuk egymást napi 24 órában. Több már nyugdíjas ösmerősöm mondotta, meg kellett bizony ezt is szokni. Újra össze kell csiszolódni. Hm!. Végigsimítottam az arcomat, s rájöttem, nem is borotválkoztam ma még. Smirglis vagyok. Mondta tegnap este a kis tündérkém: Papa! Olyan bökős az arcod! Pedig tegnap reggel volt szőrtelenítés, csak estére azért kinő, aminek kint kell lennie. Majd holnap reggel ismét előveszem azt a villanyozós kézikaszát és megborotválkozok.
    Szóval azért mindenhol készült a hétvégén valami nyalánkság, nem csak nálunk. Ahogy olvastam, hajlamosak vagyunk mindannyian vétkezni az egészséges étkezéssel szemben. Nem is tudom ki mondotta pontosan, csak annyira emlékszem, hogy amerikai színésznő volt a lelkem:
    Nem fogok azért éhen halni, hogy néhány évvel többet éljek!
    Igaza van! :D

Tündi100 kedveli ezt.
  17. Koppi

Nekem is mondta párom, hogy ritka szép az arc szőrzetem...(3 napos borosta volt)[​IMG]
    Szót fogadtam és elő a habot (mert hagyományosan szeretem) és megszabadultam egyelőre tőle..
    Ezen felbuzdulva el is mentem egy kicsit biciklizni - álmos csend honol az egész városban.Tegnap vége lett a "Főtéri forgatag"-nak ..
    Olyan erősen kampány mellékíze volt .
    A bódékat most szerelik szét és teszik el más alkalomra..Érdekes módon szemét sincs sehol...azt is összetakarította valaki, valakik...
    Lassan esteledik...a nap már lement. (Nem szeretem ezt az óra előre és visszaállítást..:() Hat, akarom mondani eredeti idő szerint öt óra vagyon...

Tündi100 kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szóval Tihamér az úgy van, hogy van munkám itthonra, mert csütörtökön sietősen otthagytam az iskolát, mit sem törődve azzal, hogy még lett volna munka. Lapok be a táskába és irány az iskolából el. Pénteken cowboyos kislányt játszottam, szombaton takarítottam, főztem és a többi, így marad mára a javítás, mert a szülők meg szeretik látni, hogy a kis csemetéjük mit is alkotott az isiben.
    Kicsit irigyellek, hogy holnap nem indulsz munkába és 24 órában, kedves eccem feleséged társaságában leszel.Ó, biztos vagyok benne, hogy semmi súrlódás nem lesz, mert Te egy áldott jó lélek vagy! Kopi szintén, hisz azonnal előkapta a szőrzeteltávolító masináját, hogy tessen kis feleségének, az már más lapra tartozik, hogy ott is hagyta és elment másnak mutogatni magát, biciklizéssel álcázva a dolgot...
    Kopi, "csak" 42 milla kell, hogy újra másszak egy fokot a létrán...:(:oops::);):pxD

Tündi100 kedveli ezt.
  19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

20. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Jó reggelt kedves Gazdák!
    Mindjárt-mindjárt visszakábulok,mert még Tihamér is aluszik nemhogy a kokasok!
    Muszáj volt fellépni,mert "sohatöbbetnem"vásárolok fák beértek: 1 japán naspolya,1ujjasfa,2xxl citromfa,1xxl birsalma.Utóbbi 3 minek a minek,pajtába feleslegnek fa,hogy teleljenek benne át az egerek..
    No megyek benyalom a reggeli kávét - meg az aktuális dózis lélegeztetőt,mert mióta kifestettek, és hajnalanta esik a víz,olyan pára van körülöttem,hogy fulladok-, és visszakábulok a jótékony lila homályba..
    Hölgy voltam..

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.