Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mínusz kilencfokos jó reggelt mindenkinek!
    Utána pislogtam, a zöld kánya a szalakóta, a szürke kánya a dolmányos varjú, a kánya meg a vetési varjú. Na ... akkor ... a kánya ezek szerint a kánya is, meg a vetési varnyú is. A fene essen bele ezekbe a népies nevekbe! Ha már itt tartunk, gyerek koromban a cserebogarat mi bizony csak csimbóknak neveztük. Lehet, annak is más a neve máshol. Ki tuggya!
    Setét vagyon még mindig. El kellene mennem a boltba, de annyira azért nem sürgős. Dolgozni meg már ... Arra aztán végképp nem sietek! :)

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt mindenkinek!
    No, akkor kánya bánja, de nekem sietnem kell. Megyek a dolgozóba, bár inkább az ágyba bújnék vissza. Majd jövök, pá!

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Zizegni fogsz a suliba menet biztos, olyan cidri van..:D

Fatther kedveli ezt.
  4. Szomszika

Szomszika Rutinos

Jó reggelt!
    Nagyon "termédkeny" napotok volt itt tegnap, alig bírtam visszaolvasni. Persze ez nagyon jó, hogy mindenféle dologról szó esik. Aztán ha az embert érdekli a téma, akkor egy kicsit utánaolvas és máris tágul a "láthatár" :)
    A láthatárról jutott eszembe..nem látom az óvári szélkerekeket, ebből következik, hogy némi köd van. Na meg zegernye. Majdnem befagyott a sejhajom, amíg kiszaladtam a kukáért. Nálunk hétfőn viszik a szemetet, a műanyagot 31-én kellett volna vinni, de nem értek ide. Nem gond, mert nem sok műanyagot termelünk, a papír pedig elég a kazánban.
    Főzni kellene valamit, de fogalmam sincs mi legyen. A hústól mindegyikünknek undora van már. Talán bableves lesz pogácsával vagy sóslepénnyel.
    Eventet megcsináltam, semmi említésre méltó a titkosakból. Sok narancs meg XL.
    Várom az éjszakázós eventet, mert a hollótenyésztést ki szeretném váltani. A horgászós is érdekel, már csak azért is, mert a vélemények nagyon megoszlanak róla. Saját tapasztalatot szeretnék :) A 81. szinthez még kell 950 ezer TP. Bahán elértem a 146-os szintet. Úgy emlékszem ma van a hónapfordulóm. 3 hónapja kezdtem :)

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

950 ezer TP. A sok is, meg nem is. Nekem majdnem 25 millió kell a következő szintig. Az sok!!! A végén még sokkot kapok a soktól.
    Én sem látom a szélkerekeket a mosoni-síkon, pedig az itt van a település szélén. Aki meg Felső-Szigetközben lakik, sűrű erdőktől körülvéve, annak gyaníthatóan nehezebb észrevennie, mint nekem. Persze, ha valaki az ország északnyugati kapujában állva nem látja a szélkerekeket, akkor tényleg köd van. Talán meg kellene a forgalomirányítókkal beszélni a köd forgalmát is. Hátha sikerül elirányítani tőlünk. Hogy hová? Nekem mindegy, de itt ne lássam!
    Három hónap alatt felmenni ide, szép teljesítmény. Nekem kellett egy év hozzá. Vagy több. Nem is tudom, régen volt. :)

6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szomszika, Csacskamacska és zsozso577 kedveli ezt.
  7. Koppi

Most, hogy a zöld csíkom túl van a szint egyharmadán, a hátralévő csekély 29millió tp, szinte semmiségnek hangzik..:) a 96. hoz..
    Igaz az indulásnál 47 millió kellett...
    Aki meg 98, v 99. szintű, annak már a csillagos ég a határ azaz már nem is e világon járnak:) :D

Utánanéztem és megállapítottam, hogy a 81. szintet én 2012 április 13.án értem el. Könnyű kiszámolni, hogy másfél évembe telt e szint elérése...Miután 2010 novemberében kezdtem...
    Íme az akkori fotó a szintlépésről.:[​IMG]
    Szóval itt az ékes bizonyíték arra, hogy mennyire felgyorsult a játékunk...

Utoljára szerkesztett: 4.1.16
    Szomszika kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Nahhhh....megnéztem én is a holloimat.....ol 5 db van....aranymosó pedig 15 db....
    Ugy gondolom, hogy nekem az 5 db ol...elég nem is hajtok többre....de szines sokkal
    több van....valszeg valahol nyertünk is.
    81. szint 3 honap alatt....gratula....szép teljesitmeny.
    Fogalmam sincs....mennyi idő alatt értem el ....anno...ezt a szintet.....szerintem,
    több, mint egy év volt.....azt tudom, hogy szépen és kényelmesen ténylegesen
    játszottam.....nagyon sok buktatóval és hozzá nem értéssel.
    Most egy kicsit okosabb vagyok, de sokszor elcsodálkozom, hogy egyesek
    milyen komolyan veszik.......mondhatni...véresen komolyan!!!!
    Most taposom a 99. szinten....valamikor február végére érem el a 100-t....
    mondhatni....akkor már 100-s leszekxDxDA bahán 5 szint kell a 300-ig.....
    Kiváncsi vagyok, melyiken lesz meg hamarabb a kitüzött cél!
    Félek a neonos-tenyésztéstől....valami horribilis szpt-ről beszélnek....nekem olyan
    500 körül van.....de ebből még szerettem volna mást is tenyészteni.
    A halas-eventről meg is nem akarok hallani....nagyon elevenen él még az előző
    bennen.....és még event nem készitett ki annyira, mint az!!!!

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Sziasztok! Nos, cidri az épületben is volt, mert szerintem a téli szünet alatt fűtés nem volt. Számítottam rá, így felöltöztem alaposan, de holnap még egy réteggel többet veszek fel. Itthon a 19,5 fok nagyon melegnek hatott, ahogy hazaértem. Már 21 fok van, ez már egész jó! :)
    Szintlépés!? Amikor mi kezdtük a játékot, még azt sem tudtuk, hogy mi az, hogy event, nem is nagyon haladtunk. Ma, íme a példa, 3 hónap alatt hova lehet jutni! A cél nekem is a 100-as szint elérése, de még az odébb van. Sok kapálás kell még ahhoz!
    Szupertápom elég szépen van, de majd akkor döntök, ha meglátom és elolvasom a kiírást. Most megyek aratni, majd jövök. Ja, küldjetek egy kis havat erre is, itt is legyen már fehér takaró!

Fatther, Tündi1001 és Szomszika kedveli ezt.
  10. Szomszika

Szomszika Rutinos

Küldöm a havat! Most kezdett el szakadni nálunk... és négykor indulnom kell autóval. Lehet, hogy egy kicsit előbb indulok, mert ebben az időszakban a városban katasztrófa közlekedni, most még egy kis hó is hozzá... Nem az ilyen extrém sportokat kedvelem!

11. Koppi

Óvatosan és megint óvatosan !
    Vigyázz, mert belőled csak 1 van. Mások többen vannak és könnyebben pótolhatók !
    Gyühet a Hó..:) Szinte meleg van: csak -4,5 fok van..
    Most kinéztem az ablakon és megállapítottam, hogy ideért...Fehéredik a táj..:)

Szomszika és _Ilona49_ kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Köszi, ideért, itt is hull a hóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!! :)Az itteni közlekedést ismerve, nálunk is lesz galiba. Ma már nem megyek sehova, reggel meg majd evickélek valahogy. Hólapátot beteszem a kocsiba és kiásom magam, ha úgy alakul.Ó, erről jut eszembe, hogy akkor ma már lehet seperni, vagy lapátolni a havat! - de ebben a hidegben??:(

Tündi1001 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

A hólapátolást most lehet, hogy megússzátok. Győr-Baja vonalában, 150 km széles fronton fog a szél végigsöpörni. Mi benne vagyunk nyakig, de Ti ott ebből most kimaradtok. Vagy nem. Majd kiderül, nem úgy, mint nálunk az ég. Teli van felhővel és hóval.
    Szupertáp? Sok nekem sincs. Itt és most 2018 van a pajta sarkában egy kisebb kupacban. Nem hókupacban, az majd reggelre leszen kint az utakon. Ha itt esik egy kis hó, akkor össze is rakja gyorsan. Ami vigasztal, az az, hogy 2 nap múlva már pluszban lesz a nappali csúcs, HA a levelibékák jól brekegtek. A hét végén már 0 fok vagy az feletti lesz a legalacsonyabb hőmérséklet. NÁLUNK. Nappalra meg 3-4 fokot jósolnak pluszban. Nesze nektek csemeték! Nehéz lesz így szánkózniuk.

Szomszika kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Fúj és kotor, nem megyek ki! - majd, ha eláll akkor igen, vagy megvárom míg elolvad...1-2 nap. A járdát le kell sepernem mindenképp, mert a letaposott hónál nincs rosszabb. Alattomosan csúszós tud lenni. Hogyan tipegjek rajta a kis magassarkú csizmácskámban reggel? - ha csendesedik, megyek seperni!

Szomszika és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Koppi

Egyetlen egy baja ennek a hónak, hogy a járdára is esik. Oda nem kellene.
    Már kétszer sepertem végig az utcafrontot de meg sem látszik..

Megpörgettem a partyt és lett egy 24 órás kuponom, ez jó. De úgy pörgött, hogy nem is láttam a lapátokat. Kiléptem és vissza, amikor is nyugtáztam a dolgot..:)

Szomszika, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

Csacska,.. majdnem hoztam neked havas tájat de közben megtudtam hogy már ott is van hó.;)

Helyette hoztam ezt,..
    Teheneket kitereltem,abból van a kevesebb.És találtam nem mint kányát!

Tihamér,.. halmozod a szupertápot?Küld át nálunk elfogy,..mindig 2-3 száz van csak.Tudsz valamit amit mi nem táppal kapcsolatban?

2012 Augusztusában indított farm egy rövid ideig 1 szinten lesz a 2010-ben indított 2-vel,..behoztuk a 2,5 évet.Igen,..a mostani tapasztalat meg a régi ég és föld.>:(

Szomszika és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Igen, már itt is fehér minden. Sepertem már, de még ma fogok, mert reggelre nem akarom, hogy sok legyen, mert akkor nagyon korán kell kelni, hogy ellapátoljam. Persze attól függ, hogy mennyi esik.
    Kopi, építs tetőt a járda felé....
    Megkérem a BP-t, hogy nekem a következő titokfa alkalmával egy szupertápot és egy strucctojást adó fát varázsoljon. Igaz elmúlt már karácsony, de jó lenne az az ajándék nekem mindenféle ünnepi alkalom nélkül is.

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem sok az a táp. Ha nem kell valamelyik állatnak tápot gyártanom vagy az eventhez nem kell a malom, akkor mindig szupertápot darál. 4 szt 36 óra alatt. Keveset használok fel. Alig tenyésztek. A mostani módit még ki sem próbáltam. Pedig, ahogy az ánglusok mondják, a pudli próbája az evés. Netán a pudingé, de az már elcsépelt forma. Postás vs kutya. Ki kit harap. Ha ez, akkor hír, ha nem, akkor nem hír.
    Csacska kedves! Talán - ha lehetséges - csúszós, havas, jeges úton ne magassarkú csizmácskában tipegj, hanem inkább hótaposóban. Tény, nem oly csinos, de sokkal biztonságosabb!
    Valami lóg a levegőben. Az elmúlt hetekben 2 gazda lett lázas, eltanácsoltam őket a szomszédaim közül. Kettő hiányt nem veszek észre, mert sok szomszédom lehet. Viszont ma ketten is kértek, hogy vegyem fel őket és mind a kettő illemtudóan írt is levélkét. A felvétel előtt! Ma már ritkaság az illen! Az egyik önként távozott comcéd (na jóóóó, egy picinyke lábmunka azért részemről is volt), asszem cinegeXX vagy cinegeXXXX volt. Ezek szerint többünktől távozott mostanság. :)

19. Koppi

Ma, az egyik mentoráltam közölte velem, hogy nem kér levelet tőlem, pláne olyat ami a napi aktualitást tartalmazza. (Mondjuk én már az erősen finomított változatot írtam le most).
    Pechje van, mert mindennap kapni fog ezután is...:)
    Pedig mindhárom "csibém" totál zöldben van. (18 - 25 -26. szintnél járnak, érdekesség az, hogy 1 fiú van az élen..:))

Nekem nem volt semmilyen cinegém...:)
    Legföljebb itt a ház előtt, mert kiraktam az etetőt az egyik fára..

20. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Csacska....veled tartok....nekem is jó lenne.....ez a két fa!!!!
    Bár én most a fazékra és a hasáb-fára mentem rá......ezeket gyártanám
    teljes gőzzel....gazdakörit jó lenne kivégezni.....
    Nálunk is esett a hó és farkas-orditó hideg volt napközben is.....
    deeee azt mondták az időjósok, hogy hét közepén már el is olvad!!!!!
    Lajos...nagyon szépek azok az ólak....kiváncsi vagyok a felépitésére!
    Valami olyasmit olvastam....tenyésztésnél lesz valami felröpi....mint anno
    az ovisoknál és azt a részt akkor tudjuk elkezdeni, ha mind a 3 ólas feladatot teljesitettük.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.