Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Cinege néha itt is megjelent a fórumon, ha jól emlékszem. Ajándékot is küldött egy darabig szorgalmasan, utána elmaradt. Most meg végleg eltűnt. Ő tudja.
    Nos, mivel hótaposóm nincs, sőt lapos sarkú sincs, így marad a tipegés a magas sarkúban. Egy 1000 éves bundabéléses száras cipőm van, abban seprem a havat, de az arra nem alkalmas, hogy utcára menjek benne, a kaputól távolabb. (legfeljebb sötétben, de akkor meg nem megyek sehova)

Szomszika és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szerencsére jobban el vagyok látva téli bakanccsal, van vagy 4 féle, de ezt a gördülő talpú hasított bőr cipőmet szeretem a legjobban.
    Havat seperni is ideális..:)
    Reggel kissé korábban kelek, hogy elseperjem, mielőtt a "tömeg" megindul..:)

Szomszika kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Hóesés elállt, hó elseperve újra. Amennyiben az éjszaka nem esik, akkor reggel nem kell lapátolnom.
    Nagy hóesés esetén Kopi kérek Tőled egy bakancsot, ha már neked olyan sok van.

Tündi1001 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ahogy nézem, mindenki elment pihenni a söprögetés után. Ki gyalog, ki seprűnyélen. :p
    Jó éjszakát!
    -----------------
    Akkor pálinkás jó reggelt mindenkinek!
    -7 fok leledzik kint a hőmérőn. Pont téli idő. Ahogy látom, este óta csak magammal tudok karattyolni. Mindenki horkol még.
    További szép álmokat az alvóknak, aki meg felkel hamarosan, annak szép, csúszásmentes utakat a téli napsütésben!

Utoljára szerkesztett: 5.1.16
    Szomszika kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Kijelentem, nem horkoltam! - nagyon csöndesen alszom. Az éjjel nem esett, így remélhetőleg gond nélkül indulhatok Addig lesz nehézkes, míg a kis utcácskákról kijutok a nagyobb útra, ott már bízom benne, hogy eltakarították, ill. lejárták az autók.
    Szép napot, majd jövök!

Szomszika kedveli ezt.
  6. Koppi

Szia és sziasztok !

Majd délután ha jössz, beszámolsz arról, hogy bizony nem is annyira takarították....;)
    (Ismerem az AKSD munkatempóját).
    Ma reggel felkeltem 4- kor és megállapítottam, hogy nem esett semmi az égből. Visszadurmoltam gyorsan.
    Most felhős ég mellett -4,4 fok van.

7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Napsugarak????......hová tüntek? Ma délelőttre igérték!!!
    Hideg és szürkeség van! Kiváncsi vagyok, délután fog-e havazni...kinti dolgom lenne.
    Megnéztem a naptárt....mivel két hétig nincs ültetős event.....gyorsan kitettem
    jóóóó sok kütyüt.....mert igy alig tudok haladni a 100 felé!

Szomszika és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép, de nem napos idő van errefelé. Melegnek nem mondanám, mert még most is -8 fok van kint. Az égen vékony felhőzet van.
    Event nem hiányzik. Kicsit ki kell pihenni a karácsonyi pihenést. Meg a szilveszteri pihenést is.
    Gobio-nál kikeltettem a titkos csemetéket. Olajfa XXL, cukorjuhar XXL 2db, bükkfa XXL, fenyő XXL, bükkfa XL, naspolya XL, és kowhai. Ez utóbbiból semmilyen sem volt eddig. Deeee naspolyám se. Többi már volt, ha nem is XXL-s méretben. Itt még mindig nem dugványoztam a titkosakat, most itt a papír, amire felírtam, mi lett a felhozatal. Nem dobom el, míg itt is elvégzem a dugdosást.
    További jó napot!

9. Koppi

Szia !
    Itt eddig esett kicsi hó, kicsi ónos eső és általános szürkeség van mindenütt. Csak -2 fok van...
    Megcsináltam a titokólakig az eventet, de egy narancs strucc ól a legerősebb ami lett belőlük.
    A többit bevágtam a Pajtába porosodni..

Délután jövök mesélni az magyar eü. mibenlétéről egy lábtörés kontrollja kapcsán...

Szomszika kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Aúúú! Még rágondolni is rossz! Törés semmilyen nem jó, de ha még ráadásul nyílt is...
    Írtam fent, hogy előttem a papír, ne felejtsem el eldugni a titokzatos csemetéket. Elfelejtettem!!! Ennyit az eszemről. :p Most várhatom, hogy beérjen a vetemény, aztán talán sikerülni fog az ültetés.

Szomszika kedveli ezt.
  11. Szomszika

Szomszika Rutinos

Szerettem volna itt karattyolni, de... esett a hó. Azt ugye tudjuk a médiákból, hogy felkészültek mindenhol a télre. Csak ez a kis havazás most váratlanul jött. Olyannyira, hogy a káosz közepette még valaki öngyilokra is képes volt :( Most jó lett volna, ha a nyolc karú Shíva leszármazottja lennék. Állandóan csörögtek a telefonok. Reggel csúszkáltam haza, egy rövid alvás után főzés és most ismét készülődés a munkahelyre. Most sűrű a programunk, mert közben okosítanak is minket és oda is el kell járni.
    Ui.: remélem este lesz egy kis időm idelesni :)

12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

A titkosok még nekem is a raktárban vannak....valahogy mindig el is felejtem.....meg nem
    is vagyok kiváncsi.....ugyis csak selejtet kapok....ezt már elboritékoltam.
    Ugy látszik az egész országban hasonló az időjárás....mindenki vigyázzon!.....
    aki kocsival utazik.....jön az onos eső!
    Azt tudjátok, hogy jön egy uj titkos állat....a vidra és lesz egy hozzátartozó
    gazdaköri is....ahová kell még kakas, mormota, jávorszarvas, sas és denevér.
    Ez persz még csak pletyka!

13. Csacskamacska

Sziasztok!
    A titkosakkal én is mindig úgy járok, hogy megfeledkezem róla. Hmm, hát ez van, de csak eszünkbe jut valamikor és a titok nem marad többé titok! :) Szóljon aki lepipált, mert ugye a főnyeremény az enyém a piros tyúkóllal! Már bosszankodni sem bosszankodom rajta, mert ugyan mire megyek vele?
    Hosszú napom volt, a főbb utak járhatók, de a mellékutakon semmi takarítás, csak dágvány.
    Pletyka, tudjátok nem zörög a haraszt...jó lesz széjjelnézni a pajtában.

_Ilona49_, zsozso577, Szomszika és 3 más kedveli ezt.
  14. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét Judit:)
    Mi mellékutcába lakunk,ezt pontosan érezzük sajnos.:sleepy:

15. Csacskamacska

Janzi kedves, én is egy mellőzött utcában lakom, itt az a szokás, hogy fogjuk a lapátot és járdáról, garázsfeljáróról és az utcáról, az úttestről is eltoljuk a havat. Mindezt a magunk érdekében, mert ha ott marad és odafagy, akkor nem tudunk ráfordulni a garázsbejáróra. Sorházban lakom, itt közel vannak a házak egymáshoz és meg lehet csinálni azt az kb. 5 méter széles sávot. Néhány évvel ezelőtt nagy hó esett. Délután, mikor jöttem haza, szakadt a hó. Lépésben jöttem, mikor kis utcámba bekanyarodtam, azt láttam, hogy a szomszédaim nagyban lapátolnak. Be akartam fordulni a garázshoz, de nem ment, erre jöttek a szomszéd "fiúk" és szó szerint betoltak a garázsba. Persze utána én is lapátoltam rendesen, de legalább tudtunk közlekedni. Van 1-2 szomszédom, akik néha meglepnek és mire én mennék, már elseprik, lapátolják a havat az én házam előtt is. Hálás szoktam érte lenni. :) Jó emberek!

_Ilona49_, zsozso577, Szomszika és 3 más kedveli ezt.
  16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó estét mindenkinek.

Koppi, az egészségügy átalakulóban van (szerintem) vagy lemenőben, mint a nap xD.
    Én is egy - eddig - csende mellék utcában lakom, tavaly egyszer tévedt be egy tolólapos traktor, pedig akkor volt hó itt felénk, tisztességesen. Annyira "rendes" volt, hogy az utcából a kapunk elé tolta a havat.
    ".... Van 1-2 szomszédom, akik néha meglepnek és mire én mennék, már elseprik, lapátolják a havat az én házam előtt is. Hálás szoktam érte lenni. :) Jó emberek!...."
    Ez a mi utcánkban is "dívik".
    Mindíg felkészülünk a télre, csak hó ne essen ;).
    Igen, a pletyiseknél az a hír járja, jön egy új titokállat és a Zsozso által írt állatok az állandó gazdaköri feladatba kellenek majd.
    A napokban kezdődő neon-ólakhoz pedig a már korábban írt alapállatok, ill. tenyésztései kellenek majd.

Pihentető szép estét.

17. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Jönnek itt a dolgok szépen sorjába.Vidra!
    Majd úgy leszünk vele mint a Jégmadárral,..mire lett jégmadarunk a gazdaköri befejezve.

Havat csak az erkélyről lapátolok,.. jó nézni hogyan száll 4-ikről lefele.

Megyek megnézem a denevért hátha úgy járok vele mint a kányával,... és akkor Teliholdkor azt is beszerezzük! 5-6 piros ól az van belőle de ha nincs alap akkor mit is ér?
    Megnéztem ezen a farmon van alap is.

18. Csacskamacska

Munka mára befejezve, aludjatok jól!
    Jó éjt!

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Mi minden kell az új feladatokhoz! Megnéztem, kakasülő van (2), bőregérből 5 alap meg 2 narancs odú, mormotát nem láttam vagy nem vettem észre. Deeee! Találtam 3 db titokzatos tenyészetet is a pajtában eldugva. Már azt sem tudom, mikor jutottam hozzájuk. Akkor reggel aratás után kirakom azokat is. Mondom én, hogy feledékeny vagyok!
    Új hó nem esett. Kissé ködös lett a táj, de majd meglátjuk mi is lesz. Lehet, hogy lassú olvadás ma nálunk beindul.
    Szép napom lesz. Egy hónap után végre láthatom a tündérkémet. Amióta kiengedték karácsony után, még nem láthattuk, mert először én lettem göthös, aztán meg a feleségem is elkapta valakitől. Amilyen randa emberek vannak a környéken, képesek őt is megfertőzni. Csak tudnám, hogy ki volt az, ellátnám a baját! :p
    Megnéztem, van mormota is a fészkek között. Az állatok között találtam:
    jávorszarvas 138, kakas 13 (kevés, ki kell raknom 2 ólat), sas 143, bőregér 1402 (na ebből jut piacra is). De nagyobb mennyiségek még: disznó 3530, ló 1083, méh 1407, kacsa 1424, kecske 1220, tehén 3850, kakukk 3940. A többi 1000 alatt van egyedszámban.
    Titkos fák: ujjas juhar XXL, őszibarack XXL (2), mandulafenyő XXL (2), mandulafenyő XL, kowhai (2), homoktövis. Szegény ember vízzel főz. De örülök nekik!

Utoljára szerkesztett: 6.1.16
  20. Koppi

Szia és jó egészséget a Kicsinek !

Szóval, tegnap előtt hívott föl az egyik barátom, hogy elvinném-e a sebészetre? Kontrollra, mert miután tavaly (december 27. én) eltört a lábfejében a középső csont, azóta gipszben van…
    Elmondása szerint úgy történt a baleset, hogy a feleségének segítendően némi pókhálót akart a konyha felső sarkából eltávolítani egy eldugott helyről.
    Ehhez a művelethez fel kellett állnia az ott lévő székre, de óvatosan, mert annak már volt némi hibája. Sikeresen felállt, amikor is a szék kibillent alóla és a teljes súlyával rázuhant a jobb lábára, ami begyűrődött a teste alá. Alig 115 kilós, közel két méteres emberről beszélek…
    Itt lakik a társasházunkban – bár jelenleg az anyósánál, kertes házban – ugyanis nem tud lépcsőn járni a járókerettel és 1 lábbal.. Mert ugye a 3. emeletig bizony sok lépcső van.
    Ennyit az előzményekről.
    Tegnap azután megjelentem nála és a járókerettel ügyesen megközelítette az autót... Pontosan ½ 11 re odaértünk az SzTK - ba. Kiváltottam a bilétát neki majd félrehúzódva felhívtam mobilon a sebészt (aki közeli ismerősöm), /az vesse rám az első követ aki nem csinált még ilyet), hogy rövidesen hívja be a barátomat./
    Mondtam a srácnak, hogy sínen van a dolog, mindjárt behívják. Addig én kimegyek rágyújtani és mire visszajövök nem lesz a váróban. Így történt. Bent volt.
    DE a doki átküldte a röntgenbe (korszerű, digitális van, /de jó megy itt minden, mint a karikacsapás/).
    Gondoltam rövidesen megyünk vissza…
    Hát nem. A felvételt viszonylag rövid várakozás után megejtették ..(Mondom viszonylag 1 óra múlva)….
    ……….. Kimentem rágyújtani……visszajöttem, ültünk…aztán tettem 1 kört a péknél is, visszajöttem, ültünk….elmentem a postára is közben….Vissza és vártunk… A srác szkeptikusan tűrte a dolgot… Nyugodt ember…..
    Aztán kereken ¼ 2 kor kaptuk ki a leletet, miszerint a törésvonal jól követhető.
    (Szerintem a doki néni közben vidáman megebédelt, halat is ehetett, a beteg meg ráér, úgysem szalad el ….)
    Innen aztán vissza a sebészhez, aki elolvasta a leletet és szépen a régi gipszet amit levágott a srác lábáról visszarakta újfent, megerősítette rugalmas pólyával és már mehettünk is haza…
    Mi lett ”volna” ha nincs protekciónk?? Talán még mindig ott ülnénk …. :(

Utoljára szerkesztett: 6.1.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.