Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szia! Debrecenben élek, de nem a Tócóskertben, hanem északabbra, az egyetemhez közel.
    Ez itt egy "szorosabb" csapat annak ellenére, hogy nem mindenki Debreceni. Gyere máskor is, szívesen látunk, oszd meg gondoltaidat velünk!

Sült császárszalonnát ettem, vegyes savanyúsággal, de már olyan régen volt, hogy szinte éhes lettem újra.
    Malom elindítva, minden bevetve.
    Mára elköszönök, jó éjt!

Feca29, Szomszika és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Reggeli még nem volt, de majd lesz. Meg megyek a szakorvosi rendelésre is, de az csak dél felé leszen.
    Plusz 4 fok most kora hajnalban a helyi hőmérséklet. Nem éppen februári, de nem baj.
    Kicsi tündérkénket kedden estefelé hozta az apja, itt aludt nálunk és tegnap jöttek érte a fiamék. Mikor beléptek a lakásba és a tündérkénk meglátta őket, elkezdett sírni. A szülei meglepődtek. Mi a baj? A kicsi meg mondogatta, hogy nem akarok hazamenni, ma itt akarok megint aludni. A mamával. Iiiigen. Nehéz itt hagyni a játékokat, amikkel egész nap játszott. Van ez így. Mivel délután nem volt hajlandó aludni - már nagy, majdnem iskolás (!!!) - de fiaméknál sem alszik mostanság. Fáradt volt. Aztán csak-csak rávették, hogy menjen ma haza és megbeszéljük majd, hogy mikor jöjjön el több napra. Nehezen, de beleegyezett. Nyolckor felhívta a feleségem a fiúnkat, hogy a kicsi sokat sírt-e az úton hazafelé, de mondta, hogy nem, mert még el sem hagyták Óvárt és a kicsi már aludt. Hát igen! Az a délutáni alvás, ugye ... :)
    Megyek aratni az este elvetett veteményt. Ez nem gaz, csak eventgaz, ami nem mindegy. (Lásd Koppi tegnap esti aratása!) Ma várható tőle élménybeszámoló, miben majd kifejti, hogyan tudott sima, mezei gazt termelni. Event indulásakor!!!
    Kezdem ritkítani a kitett ólakat. Jobban gyűlnek a kosarak, mint gondoltam, viszont eventes gazokból meg nem árt termelni többet.
    Kapára, kaszára gazdák!

Szomszika kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt, kívánok Neked, Tihamér és sziasztok Többiek!!

Nem esik az eső ! Legalábbis itt és 3 fok van.
    Mert megígértem:
    Tegnap reggel, korábban keltem, mert le akartam szedni a Bahamát. Terv volt.
    Kissé lustálkodtam reggel és kicsit később keltem a tervezettnél. Nem gond gondoltam. Lefőztem a kávét és vidáman rápipáltam. Szívom a cigit, közben hallom, hogy valakinél rezeg a vízcső. (Egy társasházban sok mindent hall az emberfia korán reggel..)
    Tűnődtem, hogy szólok az illetőnek, hogy javítassa meg a kérdéses csapot. Amikor is csörög a mobilom és a fiam hívott rajta, hogy furcsa zajokat hall a kazánházból (a nevezett helyiség az épület tetőterében van elhelyezve és 2 db. kondenzációs Hoval kazán biztosítja a fűtést és a háztartási melegvizet / röviden HMV/ a társasház lakásaihoz).(Szép, nagy ház, 73 lakás van benne.)
    Rohanok föl a kazánházba és látom, hogy 0 Bahr a víznyomás a kazánban. Régen, még az éjszaka állhatott le, mert a cirkulációs rendszerből is elfogyott a meleg víz.(22 fokos volt) (A töltő szivattyú kenés nélkül "üresen" ment és ez okozta a rezgést)
    Újra nyomás alá helyeztem a rendszert és sikeresen elindítottam a kazánokat. Nagyjából fél 9 re helyreállt minden. Úgy látszott, a kazán tartja a nyomást. Látszott. ..
    Közben randevúm volt a villanyszerelő Mesterrel a másik társasházunkban, ott ugyanis vasárnap 4 lakásban szállt el a villany a régi tipusú olvadó biztosítékok miatt. ( Moderneket kell fölrakni.) (Az épületet 1970 ben adták át, tehát kissé öreg benne minden..., azaz a vezetékek is)
    A részleteket megbeszélendően kellett mennem a Mesterhez.
    Úgy 11 órakor csörgött a mobilom ismét. A fiam hívott, hogy nincs víz. Kiakadtam – részemről rendben volt minden. Miért nincs víz ???
    Tűz haza és közben láttam, hogy a Város által felújítás alatt lévő épületnél, (ami a házunk melletti utcában van), ott vannak a vízmű dolgozói és veszettül ásnak. Csőtörés volt. Ők zárták el a vizet. Megnyugodtam. Nem én vagyok a hunyó.
    Azt mondták, hogy kb. 14 órára végeznek és visszaadják a nedűt… (Mint kiderült dupla csőtörés történt).
    Gondoltam, ez „csak” víz dolgában érint bennünket, a fűtés már megy. Tévedtem.
    Felballagtam K.házba és …..csend volt… A nyomás leesett 0,6 légkörre és a kazán ismét állt. Nem volt fűtés sem …. Körbejártam az épületet és észrevettem, hogy az egyik garázsból szép csöndesen folyik a víz.
    Telefon elő és szóltam a tulajnak, hogy kocogjon haza, mert nála van a hiba, illetőleg a kazánvíz ott folyik a garázsában. Jött is iziben.
    Kinyitottuk az ajtót és rengeteg polccal és egyéb dolgokkal szembesültem. Mondom neki, hogy a gerincleeresztő csapot keresem, mert ott lehet a bibi.
    Az egyik sarokban, mindenféle tárggyal körberakva meg is találtam. Mint kiderült, ott évek óta nem is járt, sőt egy csomó cuccot csak úgy odadobált.
    No ezt nem kellett volna, mert az egyik dolog a leeresztő csapnak feszült és pont tegnap éjjel adta meg magát, kinyílt és csendesen elfolyt a fűtés vize . . (Ezért nem tartotta meg a nyomást reggel sem)
    Ezt nem lehetett észrevenni, csak akkor, ha a garázs előtt álló kocsi, ház felőli oldalán ment valaki, ugyanis a másik oldalon a vízművesek által elzárt csapból kifolyó víz volt…..
    Amint lett víznyomás, sikeresen feltöltöttem a rendszert megint és végeztem is a dologgal.
    Teljesen, csak késő délután állt helyre a rendszer.
    Ezért is gazosodott el a farmon a földem...

Utoljára szerkesztett: 4.2.16
  4. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Kopi, mára eseménytelenebb napot kívánok Neked!
    Tihamér, a gyerekek ilyenek, hamar elpityerednek, de hamar meg is vigasztalódnak. A nagyobbacskák gyakran szabotálják a délutáni alvást, tapasztalatból tudom én is, utána meg rogynak össze a fáradságtól. Érdekes, nekem nem nagyon kell mondani, hogy feküdjek le délutáni sziesztára, ha van időm és "jön a hullám", bizony ledőlök kicsikét.
    Gaz gyűlik, masé készül a malomban, ha hazajövök, hozzáfogok a díszítéshez, örüljön a majomkirálynő! - meg én is...
    Legyen jó napotok! :)

Fatther, Feca29, Szomszika és még 1 ember kedveli ezt.
  5. Koppi

Szia Csacska !

A délutáni sziesztát, ami a szundit jelenti a lánykám elnevezte (szerintem találóan) Kaja-kómának...:)
    Még a fentiek miatt nem masézok..:)

Szomszika kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó ez a kaja kóma elnevezés. Már csak ezért is, mert igaz. Evés után a vér odaáramlik a belek környékére, mert ott lesz munkája. Emiatt valamivel kevesebb megy fel az agyba, ezért is álmosító az evés.
    Küzdök a disznóparéjjal. Muszáj. Lassan elindulunk feleségemmel kiváltani az elkészült szemüvegjét. A kis drága! De ha kell, hát kell.
    Rézi kisütött, jó lesz sétálni az óvári részeken.

Szomszika kedveli ezt.
  7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Tegnap én is elkezdtem az eventet....de éjszakára rozsát ültettem, mert nagyok kevés
    a papircsikom! Malomban is öröltem már.....azt nem tudom, hogy mikor fogok disziteni.

Itt a csücsökben....ragyogóan süt a nap....de erős szél is van!
    Lassan összeszedem magam....learatok és megyek friss levegőt szivni....
    a következő aratásra vissza is érek.....bőven!

Szomszika, Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Nálunk az van,..vagyis olyan össze-vissza időjárás.

Van amelyik farmon már van 55 kosár,..azt írták hogy 40-ből meg lehet oldani,..de azért csak gyűljön.

Koppi,..nehéz a bányászok élete,..hát még a közös képviselőké!

9. Koppi

Ráadásul ez csak egy szeletke volt a dolgokból azon a napon, mert nem fűszereztem , csak a leglényegesebbet írtam meg.
    De nem panaszkodom - ez - ezzel jár...:)

Szomszika kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi! Nem hiszem, hogy egy fűtést, meleg vizet szolgáltató kazán felügyelete a közös képviselő feladata. Neki hiba esetén azt a személyt kell értesítenie, aki ért is a kazánhoz. Az, hogy TE ezt meg tudtad, tudod oldani, ez egy speciális eset. De képzeld el, ha egy semmiféle műszaki érzékkel nem bíró nő vagy férfi a közös képviselő! Az biztosan nem tudta volna elhárítani a gondot. Az ellipszis speciális esete a kör, amelynek a két fókuszpontja egybe esik. Vagy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. De azt is mondhatom, hogy a görbe vonal speciális esete az egyenes. :)
    Aratgatok és termelgetek. Meg szentségelek is, ha pl. mosogatás közben megütöm a bal hüvelykujjam körmét. Délelőtt a kézitáskám villámzárának a húzója belement a köröm alá. Hamarosan megyek kézi mosást végezni, mert a feleségem nem vállalja törött karral, amin nem is csodálkozok. Fáj, nem fáj, muszáj mosni, mert a lakásban más Mosó Masa nincs. Túl fogom élni. :p
    Ritkítottam a kitett ólakat, akár csak Lajos, de azért egy rész dugig van velük. Az erdei tisztás. Ott a víz, amivel megitatom az állatkáimat, nem kerül egy árva fityingbe sem. Tudom, kevesebb az ott víz felhasznált mennyisége, mint a másik két szántón, de abban bízok, hogy az a többlet, amit ott kapok TP-ben, talán több felröppenőt ad. Nem tudom, csak reménykedek benne. Ha igazam van akkor jó, ha nincs, akkor is. Nem ezen fog az event sikere múlni. (A szeszélyes Gizin inkább!)

Szomszika kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Olvasom, mindenkinél zajlik az élet, így van jól! Fiúk, nem szólok a beszélgetésetekbe bele, mert mit tudom én, hogy kinek kell szólni egy csőtörésnél és mi a dolga egy házfelügyelőnek. Én nő vagyok, ilyenekhez nem értek. (amíg vannak a közelemben férfiak, addig nem is töröm magam)
    Remek napsütés, nincs kedve az embernek bejönni, már kisepregettem magam, hogy jó levegőn legyek, ott is sepregettem, ahol nem is volt feltétlenül szükséges.
    A bal oldali kocsi feldíszítve, igen mutatós, a jobb oldali félig, most állok felröppenő hiányában. Egyelőre nincsenek állatok kint, letermelem a gazt, utána jönnek az állatok. Kosárkám így is gyűlik az ajándékokból.

Tündi1001 és Szomszika kedveli ezt.
  12. Koppi

Tévedsz.Működtethetem a kazánt, mert meg van a végzettségem hozzá. Előfeltétel volt a kazánkezelői vizsga. Egy tanfolyamon szereztem meg.
    Ez az eset nem egyedi, már többször fordult elő a 15 év során.
    Ha bármilyen hiba ami a működésben előállhat (érzékelő, adatbusz, vagy egyéb), akkor aki anno a kazánokat beüzemelte, annak meg van a telefonszáma és bármikor hívhatom. Abban az esetben ha szivattyú adja meg magát az ki szoktuk cseréltetni szintén egy szakemberrel. A leállásokat és újra üzembe helyezést én oldom meg. Minden esetben.
    A víz elfolyásra nem kell szakértő. Az előbb utóbb meglátszik valahol. Most is ez történt. De fordult már elő elfagyás is, amikor a tulaj nem zárta be az ablakot télire és megfagyott a csőben a víz. (Akkoriban voltak azok -15, -20 fokok.) Bezzeg amikor kiengedett a fagy csak úgy ömlött a víz, be egy nem használt pincerészbe. Azt is ketten vettük észre, hogy ugyan miért is párásodott be egy ablak ott...
    Az élet sója az, hogy egy szilveszter éjszakáján állt le minden.....
    Aztán volt olyan szivárgás is amikor 2 hét alatt sem jöttünk rá, hogy hol csepeg el a fűtővíz. Utóbb aztán kiderült, hogy a gipszkarton fal mögötti részen ereszt a lágyforrasztású cső és a beton alá folyt a víz. Történetesen ez egy bankfiókban fordult elő. Nem is vették észre addig, míg vízzel nem telítődött a beton és vizes lett alulról padlószőnyeg....(Történetesen ez egy 30 lakásos társasház volt alul üzletekkel és bankfiókkal.)

13. Csacskamacska

No, Kopi, én is kaptam levelet a csibémtől, hogy ne írjam naponta, hogy mit küldök. Úgy döntöttem, hogy nem írom, írom helyette, hogy jó reggelt, vagy szép napot, vagy jó munkát. Erre vajon mit lép!

Egy kis segítség, amit nem én számoltam ki...
    Baloldali kocsi díszítéséhez : 3595 db
    Középső kocsi: 4070 db
    Jobb oldali kocsi: 2215 db gazra van szükség.

Tündi1001, SZERENCSELOVAG és Szomszika kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Drága Koppi!
    Én nem azt írtam és vitattam, hogy TE nem értesz hozzá, hanem csak azt, hogy a kazán felügyelete nem a közös képviselő tevékenységének része. Nálunk például nincs személy szerint közös képviselő, hanem egy szervezet (kft) lett megbízva a közös képviselői tevékenységgel. Ha gond van a fűtéssel, mert nálunk távfűtés van, akkor a kft egyik dolgozója felveszi a kapcsolatot a házak, üzletek, stb. fűtésével foglalkozó szervezet illetékesével. De nem megy ki a tetthelyre intézkedni, mert nem is ért hozzá. Jó ha értesz az ilyen dolgokhoz. Nekem nincs kazánkezelői vizsgám, de - többek között - nyomástartó edény gépész kezelői vizsgám igen. Az is sok helyre jó. Volt. Azon a munkahelyen, ahol 31 évet dolgoztam, sok olyan beosztás volt, aminek az ellátásához annak megléte előírás volt. Ha nem rendelkezett vele a delikvens, abból nem lehetett az adott területen kezelő, csoportvezető vagy művezető, főművezető. Komoly vizsgát kellett letenni hozzá, több hónapos tanfolyamot követően. A gyáregységben a méregkezelői engedély nélkül csak irodában lehetett dolgozni, kint az üzemekben nem. (Vegyi üzem volt, különösen veszélyes maró anyagokkal dolgoztunk.) Soknak kellett emellett talajszintről vezérelhető emelőgép kezelői vizsga is. Néhányunknak a gyárban még sugárvédelmi (nekem ebből emelt szintű) végzettség is kellett. A méregkezelőit és a sugárvédelmit 5 évente meg kellett újítani. (Le kellett újfent vizsgázni.) Aztán, mivel oktattam munkavédelmet is a dolgozóknak, ezért ebből is kellett megfelelő végzettséget szereznem réges-régen, Esztergom-Kertvárosban, a NIM-TK-ban. (Nehézipari Minisztérium Továbbképző Központja) Jártam én mindenféle tanfolyamra, oktatásra. :D
    Most aratok és vetek, de a következő reggel vagy, ha felébredek éjjel, akkor lesz. Majd kiderül.
    -----------------
    Mivel most 5-ször kellett visszajönnöm, hogy elvégezzem az esti munkákat, azt hiszem, holnap már nem csinálom tovább ezt az eventet sem.

15. Koppi

Itt nálunk több, kisebb társasház van és mindegyiket az illető kképviselő kezeli, mármint a kazánokat. (Melyik, milyen ? közösségi kazán az az építettőtől függő dolog)
    Ezek alacsony nyomású kazánok, ergo 1 sima kezelői vizsgával el lehet látni őket.
    Ha gond lenne ott a beüzemelő szakember. Az segít telefonon, hiszen ezek is kódokkal üzemelnek...:)
    Ha nincs vizsgája belőle akkor másnak fizetnek...
    Ezek alacsony nyomású kazánok, ergo 1 sima kezelői vizsgával el lehet látni őket.

16. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Kazánügy mai napra, holnapira lezárva? - vagy tanulok még kicsit Tőletek a kazánokról?
    Kedves Csacska köszi, hogy ideírtad, hogy miből mennyi kell, nekem nagy segítség! xD:music::p;)

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Koppi

:D :D
    Főleg én köszönöm...., mert csekélységem lett tegnap elhavazva...:) :D

18. Csacskamacska

Esti tolongás elmaradt. Gondolom mindenki elfáradt a kapálásban, felröpik utáni rohangálásban. Gazzal készen vagyok, jön a hosszúzás és az állatoktól felröppenő kosárka gyűjtése.
    Mára befejeztem a munkát, jó éjt! :)

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Mindjárt kazán vadász leszek!De jó hogy nálunk ilyen nincs! Nagyon megfelel a konvektor,..annyit fűtök mennyit akarok.És még az is hogy a házban csak 20-an lakunk.Nem 20 fő 20 lakás.

Van már,..70,..70,..60,..cukros kosár,..még több is lesz tudom én ezeknek hasznát venni?

Csacska az a növény gondolom,...azért jó megbeszélted magaddal,..vagyis Kotkodácskával!

Egyszerre díszítem mind de legutoljára a közepét hagyom.

Csacskamacska és zsozso577 kedveli ezt.
  20. Koppi

Sziasztok !
    Azért nem "tolongtam" mert a Discoveryn kezdődött a két kedvenc sorozatom. 21 és 22 órakor....
    Előtte arattam vetettem...(Nekem, még csak a bal oldali szekerem a díszes...):(
    Most pedig térek szunyálni...
    Jó éjt Nektek !

--------------------------------------------------------------------------------------------
    Jó reggelt kívánok Mindenkinek !

Felhőtlen éggel és -1 fokkal indul a PÉNTEK !

Utoljára szerkesztett: 5.2.16
    zsozso577 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.