Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Én is száműztem az ólakat a menübe. Erősen untam már az almozást.
    A titok ólak nem egy nagy durranások, mint ahogy a beharangozóba hangzottak. A fákból a Bahára lett 1-1 citrancs és nektarin fa.
    A többi XXL-es egyéb. (Már ezzel meg lehet tölteni egy területet.)(Régen mennyire örültem neki...)
    A szentély, már nem tud új dolgokat adni -minden ki van váltva. (Ezt is elértem, hogy már csak raktárra termelem az AB.-t)
    Valahogy idegesített a kosarazás. Abból is hagytam 70-et..farmonként...

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Látom....jóból is megárt a sok!!!!:p Én is igy voltam!
    Bár én csak itt a nagyon jutottam el a kosárig....igy is volt izomlázam rendesen.
    Jóóó volt....jóóó volt deeee már elég volt!
    A farmot egyelőre még igy hagyom....nálam csak olyan ólak vannak kint...amelyekből
    kevés van a menüben.....nahhh....meg lassan jön a következtő event.
    Most van egy kis sikerélményem!;)
    Képzeljétek...jelenleg csak aktiv csibéim vannak! Igaz....a levélváltás az ő részészükről
    nem minden napos....és pontot is ....csak egytől kapok....de nem vagyok telhetetlen!

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. Koppi

Igazad van tényleg megárt...:)
    Teljesen visszatértem a növénytermesztéshez. Nincs vele macera...:)
    Közben nekem is jött egy Csibe. Na ez sem egy levelező tipus....

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálam csibe egy szál se, csak 1 db tyúk. Két hónap múlva 40 éve már, hogy lett társam hosszú távra. :)
    Az a macerás egérrángatás nekem sem volt szívderítő, de adta a "cuccokat". Nálam a speciális szemüvegemnek köszönhetően főként a TP, BTP és AB volt, amire rámozdult a kacsómban lévő cincogó. Nem volt sok kosár, de azért léptem a Bahamán 6-8 szintet, így csak egy paraszthajszálnyi választ el a 200-s szinttől. Gobionál kicsit több kell még, de ott is tavasz beköszöntésére fent leszek a kétszázon. De ez csak a csillagászati tavaszra vonatkozik, mert most is 13 fok körül van kint a hőmérséklet. Nem is vettem fel a téli kabátot, hanem csak egy vékonyabb dzsekit, amit be sem húztam, mégis melegem volt. Bolond ez az idő. Nejem is leste reggel a kint lévő hagymásokat és megállapította, hogy ha jönnek a fagyok, akkor be kell hoznia az erkélyről az összeset, nehogy kár érje a hagymákat. Némelyik már 10 cm-re is kinyújtózott. Nekem meg bent a két hete elültetett csili magjai keltek ki. Cirka 20 magot ültettem el egy cserépbe, mind kikelt. A legszebb hármat-négyet majd meghagyom és kiteszem majd májusban az erkélyre. Ott fogok termelni istentelen erős paprikákat. Kicsi, de a csípőssége, aaaaz igen! :)
    Pihenjünk egy kicsit a következő nagy menetig!

5. zsozso577

Sziasztok

Kopi.....mennyi aktiv csibéd van?
    Nálam az egyik mindjárt 30 lesz.....és már most parázok, hogy mi lesz, ha
    eléri a 40.szintet....akkor kezdődik minden előről!!!!
    Tihamér...akkor jó teraszod van....én bármi növényt tettem ki eddig...mind
    megégetttt!!!! Most rájöttem, hogy pár virágom, nagyon szereti a kisszobai
    ablakot! Virágooznak.....pedig már kiakartam dobni őket.
    Igy- van....nem sokára kezdődik a következő event....holnap várhatjuk a kiirást.

6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jövet és menet közben vagyok.. csak néhány szó. Tegnap éjfélkor én is szédelegtem már, de sok kicsi sokra megy és csináltam. A ma reggeli aratásból jövő kosarakat kiadtam bérmunkába.
    2 aktív csibém van, küldenek pontokat is és haladnak is, így hamarosan kiröppennek. Jó lenne helyettük szintén aktív, de nem nagyon bízom benne.
    megyek, csak este leszek, most a szülők várnak. Ne irigyeljetek!:);):pxD:cry::oops::mad:8):(- ilyenek!

Tündi1001, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  7. Koppi

Jelenleg 3. De amelyik a legmagasabb szintű (29.) erősen belázasodott. Nem akarom kivágni, megteszi majd a rendszer.

Fatther kedveli ezt.
  8. zsozso577

Huhhhh.....használd ki az alkalmat....bagoly megy.
    Csacska....kitartást a szülőkhöz!

9. Csacskamacska

Kitartottam, nagyon határozott, de bűbájos voltam! ;) Tudnátok, hogy milyen "érdekesek" a szülők? Sokkal több gond van velük, mint a gyerekekkel. Az anyukák többsége mindenkinél okosabbnak hiszik magukat, az apukák csendes szemlélők, akik a pokolba kívánják a sok "boszorkányt". Néha nagyon jól szórakozom. Már nem nagyon tudnak felidegesíteni, meglepni, mert a 40 év alatt megedződtem. Tudok mosolyogva válaszolni a hatodjára elhangzó kérdésre is, amiről már előzőleg 5x volt szó. Egy több éve nyugdíjba ment kolléganőm mondta, hogy annak örült igazán, hogy igazi mosollyal tudott elmenni nyugdíjba és nem vicsorítva, arcára fagyott mosollyal. No, én is így fogok! Juszt is!!:p:music:;)xD

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó estét, szervusztok.

Koppi, tudomásom szerint a rendszer nem törli automatikusan a "lázas" csibét. Nekem - az ötből, általában - 2.3 mindíg lázasan érkezik, majd egy-két hét után vagy megszokik, vagy menesztem, de addig valamennyi csibepontot - pl: a napi ajándékokból - összeszedek.
    Bővebben itt is olvashatsz róluk: - https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/fejlődési-taktika.11014/page-83#post-427635.

Az a tapasztalatom, hogy nem szívesen kommunikálnak, legfeljebb hébe-hóba eszükbe jut valami, s legfeljebb akkor kérdeznek, hacsak nincs valami ötletetek, amivel fel lehetne kelteni az érdeklődésüket?

Kinek-hogy sikerült az utóbbi idők, legjobb eventje ???;):)

Hátha még nem hallottátok:

Kozmetikusnál

A szupermarketben a biztonsági őr csodálkozva látja, hogy egy szőke nő a zöldséges részlegnél telerakja a kosarát uborkával, majd amikor megtelt, visszarakja őket a polcra. Miután a nő ezt vagy háromszor megismétli, odamegy hozzá és megkérdezi, miért csinálja ezt.
    - Most voltam kozmetikusnál - mondja a szőke - és azt mondta, hogy jót tesz az arcbőrömnek az uborkapakolás...

Debreceni busz

Két szőke nő áll a buszmegállóban, várják a debreceni buszt. Hamarosan jön is egy. Odamegy egyikőjük, s megkérdezi a sofőrtől:
    - Ez a busz elvisz Debrecenbe?
    - Nem!
    Odamegy a másik is és megkérdezi:
    - És engem?

Jó éjszakát !

zsozso577, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Cuki! :) Holnap megyek boltba, pakolok egy kis uborkát......xD
    Jól sikerült az event számomra, bár fogalmam sincs, hogy miből mennyit kosaraztam össze, de a kosarakba általában jól potyogtak a cuccok.

- Hogy tanítja a varázsló úszni a pókot?- Hókusz, pók ússz!

A tehén bonyolult állat.De én megfejtem.

- Miért nem gyűjt a darázs vasat?- Mert azt a MÉH teszi.

Jó éjt! :)

zsozso577, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Már mondhatom hogy helyrerázódtam,...habár az állatok még bent vannak mind.
    Tegnap vagyis az már ma volt kosaraztunk úgy fél kettőig,..de még mára is maradt farmonként 50-70 darab és ami még hozzájött.
    Olyan össz:750-800 között volt.

Ha feljegyeztem volna pontosan hogy miből mennyi volt akkor ez most nem KB volna.
    CSP:2 000 000
    TP:5 000 000
    SZTÁP:360-400
    SZTRÁGYA:1000-1200
    KK:350-600
    KKT:600-1000
    AB:160-180
    B.SZINTLÉPÉS:3-4
    Nos ezek nem annyira pontosak.

27ól: Kacsacsőrű, Teknős, Kivi

B:fák: Nektarin,...és még olyan fejlesztés ami még nem volt,...mint például Cédrát XXL.

Jó éjt!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt minden szorgos gazdának! Meg az éjjel alvóknak is. :)
    Szép időnk van, órák óta esik az eső. Hideg még nincs, kilenc fok árnyékban. Mindenhol, mert a Rézi még nem nézett fel az ágyából. Gyanítom, ma nem fogom látni, mert amennyi esőt jósolnak a pesti levelibékák, ahhoz sok felleg kell és sokáig lesznek felettünk. Ma megyek hallásvizsgálatra. (Hogy ezek az orvosok mi mindent nem tudnak kitalálni, amivel "értelmesen" el tudom tölteni az időmet....)
    Akkor délutántól megint sokat kell dolgozni? Nem is tudom, Koppi rendbe jött vagy még mindig külön talicskázza a nóziját? Papírzsebkendős vonatokat láttam arrafelé robogni. Lehet, hogy hozzá. :p Remélem, mire az event elkezdődik, fitt, fiatalos és érdeklődő lesz az event iránt!
    Esőmentes szép napot mindenkinek!

zsozso577 és grilleprof kedveli ezt.
  14. barimar1969

barimar1969 Járnitanuló

Szép jó reggelt kívánok minden kedves gazdának.
    Koppi köszi a tanácsokat, akkor neki látok a munkának ott is.
    Én nagyon imádtam a kosarazást. Rengeteg banánt és persze más egyebeket is - sikerült begyűjteni.
    Esik az eső. Nem szeretem.
    A virágok nálam nagyon szeretik a helyüket, mert folyamatosan megörvendeztetnek egy-egy színpompás virággal. Jelenleg a nárciszom és az orchideáim ajándékaiban gyönyörködöm na és persze az udvaron a csodaszép hóvirágaimban.

zsozso577, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Szép jó reggelt kívánok mindenkinek!
    Lajos, én még kb.-ra sem vállalkozom. Lényeg, hogy szépen gyarapodott minden! :) Lehetne hasonló a következő event is! :)
    Tihamér, így legalább nem unatkozol és megnyugodsz majd, hogy jó a hallásod. ( -esetleg szelektív? :)) Vonatzakatolást hallottam, lehet az húzott Kopi felé a papír zsebkendőkkel...
    Marika, Nálam is szépek a virágok, egyedül az orchideáim nem akarnak pompázni, elkaptak valami betegséget és attól szenvednek, Fújom ugyan szerrel, de szegények kínlódnak. A kertben a hóvirágok mellett a hunyor bontja szirmait. Van fehér és mélybordó, szinte fekete, ami nagyon szép.

Legyen jó napotok eben az esős, de nem hideg időben! :)

Tündi100149 és zsozso577 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az a baj, hogy nem a hallásommal van a baj. A bal fülem zúg/súg újévtől. Hol jobban, hol halkabban, de súg. Idegesítő. Voltam a saját körzeti orvosomnál, aki azzal nyugtatott, hogy neki 15 éve a füle mellett sütöttek el egy fegyvert, azóta cseng a füle. Lehet, de az nem az ÉN fülem. Az enyémben semmiféle csengés-bongás ne legyen! Csak sajnos ez nem kívánságlista. A fülész szakorvos arra gyanakszik, hogy a nyaki gerinc meszesedése okozhatja. De előbb kíváncsi a "hallásomra". Még jó, hogy nem az énekemre, mert ha én elkezdem a kornyikálást, a környékről mindenki elmenekül. Mára kaptam időpontot. Ha ez a vizsgálat megtörtént, mehetek újfent időpontot kérni az orr-fül-gégész szakorvoshoz. Az majd megnézi a vizsgálat eredményét és??? A saját házi/körzeti orvosomnak javasolta ugyan a nyaki gerinc röntgeneztetését, de annál a dokinál még nem voltam, mert ő meg azt mondta, hogy ha végeztem a fülészeten, akkor menjek vissza, mert érdekli, mit állapít meg a kollégája. Tehát ismét a fülészet, majd háziorvos. Az el fog küldeni nyaki rögönyre vagy ha ő nem adhat ilyen kérelmet, akkor a mozgásszervi szakorvoshoz, majd az fog elküldeni oda. De a mozgásszervi szakorvoshoz is időpontot kell kérni, annál a várakozási idő minimum egy hónap. Szóval ma megyek vizsgálatra, a fülészetre úgy huszadika körül tudok ismét bejutni. Aztán háziorvos, beutalóval a kezemben talán március végén elérek a röntgenre, megint szakorvos-1 (mozgásszervi), aztán szakorvos-2, de az már április 10-15, és csak utána tudom meg, hogy :
    - Sajnos a meszesedésen nem tudunk változtatni.
    Ezt meg most is tudom. Utána néztem az interneten ennek a fülzúgásnak, kiderült, még valami szervezete is van az ilyen jó dologgal megáldott egyéneknek. Azok honlapját kezdtem tanulmányozni, de a mikor az ottani "tízparancsolatot" kezdtem olvasni, elment a kedvem a további olvasástól. Azt javasolják, ne gondoljak rá a fülzúgásra, inkább másra. Peeeersze! Az úgy megy. Nem akarom, tehát nem fogok rágondolni. Ahogy azt Móricka elképzeli! Nem is nappal a rossz, hanem este elalvás előtt, meg amikor felébredek, a nagy csöndben zavar az állandó súgás. És mindig hallom és nem lehet nem hallani.
    Megyek felzavarom a feleségemet. Ne aludjon olyan sokat! Még ki is fogok kapni, hogy későn ébresztem. Utasításom van tőle, hogy reggel hétig feltétlen ébresszem fel. Most nem fog menni, mindjárt negyed nyolc. Na meg fog morogni a szentem. :)

17. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Sziasztok !

Kiraktam a kapott titok ólakat és a következővel szembesültem: 9 ólból 5 galamb, 2 narancs kacsa, 1 béka és 1 sárga festőtelep lett.
    (Legyen a titoknak bármilyen neve a galambok csak úgy repkedtek belőle)
    Immáron galamb nagyhatalom lett belőlem a 11 dúccal.....

zsozso577 kedveli ezt.
  18. zsozso577

sziasztok!

Nálam a titkosok még a polcon a vannak.....valamelyik előző eventből származóval
    egyetemben.....majd valamikor kiteszem őket.

Kiváncsian várom a következtő event kiirását.....lehet nem is fogom elkezdeni....
    annyira kifárasztott a kosarazás!

Itt a csücsökben éjszaka olyan....de olyan viharos szél fujt..... már féltem,
    hogy kiszakitja az ablakot és bejön a szobába. Mostanra már megszelidült...
    de esik az eső.....igy megint csak nem mehetek ki....sétálni.

Jók voltak a viccek! Megmosolyogtam Őket!xDxD

Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  19. Koppi

Szia !
    Nem irigyellek ezzel a fülzúgással. Nekem már 15 éve zúg egyfolytában. Nem lehet megszüntetni. Én is utánaolvastam és bele kellett, hogy törődjek: így marad.
    Valamilyen összefüggésben van a nyaki aortával illetőleg bizonyos elmeszesedésekkel.
    Szedek rá gyógyszert is aztán szoktam járni infúziós kezelésekre úgy 6 havonta.
    Próbálok róla nem tudomást venni - de kizárni az életemből nem tudom.
    Remélem Neked el fog múlni....

grilleprof kedveli ezt.
  20. florii-.-

florii-.- Törekvő

Sziasztok én is Tiszántúli vagyok a magyarok számára Kárpátalján lakom.Nygon szeretnék ismerkedni, vagy csetelni jó fejekkel. írjatok...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.