Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Szomszika

Szomszika Rutinos

Szép estét!
    Nem nagyon volt időm mostanában fórumozni, most sikerült egy kicsit visszaolvasni. Nekem nincs olyan sok cucc a pajtában, mert még sok gazdakörim hátra van. Végre sikerült a levesmester feladatsorból az utolsót is megcsinálni. Tenyésztéskor meglett az aranycsacsi, így most meglett a rózsa szamár és a rózsa terményese. Eventtel végeztem, még a kicsiken csinálom. Ha kész lesz jó, ha nem...úgyis jó.

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Úgy kedvesem, hogy rengeteg fa van kirakva a farmon. Jelenleg a területek kétharmadán vannak fák, az Erdein csak és kizárólag fák vannak A Bahán 2/3 arányban van fa.
    Két területen csak XXL-s fa van (Baha Esőerdő és a Szédült), némi földdel.
    Most viszonylag kevés fatermésem van, mert piacoztam velük 1000-es tételben.

Utoljára szerkesztett: 4.3.16
    zsozso577 kedveli ezt.
  3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Nálam most sem voltak beszedve a fák,..ilyen a szédült mindig,..[​IMG]
    És szinte mindenhol ez a helyzet.
    Ha valahova be kell adni valamiket mindig a gyümölcs megy.

zsozso577, Szomszika, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nos, nálam is most szinte mindenütt fák vannak. Terményből is sok van, 10-20 ezer között, de van amiből még több is.Nekem most ez a praktikus, mert sűrű napjaim vannak és így napi 2 belépéssel megoldott az aratás. A horrorosra kell csak figyelnem. Néhány állat, de azok is hosszan érnek. A turbójaimat pedig sohasem szedem le.
    Janzi, köszönöm! :) -ideje volt már.

Jó éjt! :)

Jó reggelt mindenkinek!
    Most hétvége van, vagy munkanap? Sehol senki?
    Nekem munkanap és értekezni fogunk!:mad::( Szombaton akarnak okosítani, hogy ebből mi lesz, nem tudom, de én már elég okosnak gondolom magam és inkább itthon maradnék.
    Legyen jó napotok! :)

Utoljára szerkesztett: 5.3.16
    zsozso577, Szomszika, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Sziasztok !

A tegnapi napon így néztek ki a farmom földjei:
    (Utalván vissza a fákra)

Erős pangás van a topicban...sehol senki...:(

zsozso577 kedveli ezt.
  6. Szomszika

Szomszika Rutinos

http://kepfeltoltes.hu/view/160305/farm1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Most pakoltam vissza az event után. A többin még termelek egy kicsit, amíg tart a csatni.Nálam is legalább másfél terület fa, néhány "drágább" állat, és a maradék a gazoké. Bahán is egy + egy negyed a fa. Állatot nagyon ritkán teszek ki oda. Inkább megveszem ami kell.
    Most raktam ki a titokólakat is, nemsokára kiderül mi is a helyzet...
    Amúgy meg a pangás oka...szombat és munkanap. Én is itt lappangok a munkahelyen. :)
    Fény derült a titkok titkára.Kakas, gólya és narancs tyúkól! Még jó, hogy kitehetősök nem fejlődnek a titkosokból. Tutira totyogó tyúkkal sorozna meg a rendszer.
    Vettem a mostani titkosból is, az majd este lesz publikálható. De előtte elmegyek "matatni" biztos-ami-biztos alapon :D ;)

7. Tündi1001

Szép napot!

Ez igen,..4 hattyú,10 boróka,..és az az 1 csak nem vidra?
    Nekem ebből az első kettőből csak 1-1 jut 3 farmra.De van!

Koppi még az állatleltár hiányzik!
    Tudom!Van akinek több van.

zsozso577, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Munkanap bizony! Most értem haza, ki lettem okosítva, igaz semmi olyat nem tudtam meg, amit eddig ne tudtam, ill. tapasztaltam volna. Tudjátok így 40 év tapasztalata után már nem sok újat tudnak mondani az embernek. Olvasni lehet, meghallgatni lehet a szakvéleményeket, csak az a baj, hogy a legtöbb publikáló közelről még nem látott gyereket. Odaállítanám én a 32 gyerek elé és roppant kíváncsi lennék, hogy mit is kezdene az adott helyzetben, amiről ő írt és tanácsot is adott. Élesben kicsit más a helyzet, mint az íróasztal mellett. Imádom a kis fiatal pszichológusokat, mikor ellátnak jó tanácsokkal.:mad::mad: Mivel bunkó nem vagyok, meghallgatom, de azt nem mondom el neki, hogy az Ő tanácsival semmire sem mennék, már van annyi tapasztalatom, hogy tudom, hogy mikor mi a hatásos saját módszerem. TISZTELET a kivételnek, mert azért akad aki valóban tud még úgy beszélni, hogy nem néz hülyének!
    Görényem nem lett, anyagiak híján nem veszek ólakat. - anélkül meg érdekes lenne, ha megjelenne a farmomon egy-két görény..xD
    Most viszont irány a konyha és a takarítás, mert félnapos lemaradásban vagyok.Pá!:);):p

zsozso577, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  9. florii-.-

florii-.- Törekvő

Az erdei fákból honnan van mindből neked olyan sok?

Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok, szervusztok.

A dolgozóknak bizony, még ma is munkanap volt, csak azt nem értem, hogy a tavaszi szünetet miért kell ledolgozni ??xDxD
    A munkanap mellett az már külön rossz, hogy még ilyenkor is "osztják az észt" a ráérők.
    Aktív koromban - sajnos - nekem is volt hozzájuk "szerencsém", szerencsétlenségükre.

Gratulálok a sok hattyúhoz, nekem még az előző titok ólból sem jött össze a "titok állat", nálam továbbra is titok fog maradni.
    Pár év múlva majd neked is ennyi fatermésed lesz vagy még több, csak kitartás kell hozzá - vagy pénz? -.

A bolha kijön a kocsmából, körülnéz és bosszankodik:
    - A fenébe!
    Ellopták a kutyámat!

- Miért zümmögnek a méhecskék?
    - ???
    - Mert nem tudják a szöveget!

- Miért "nyáladzik" a tehén?
    - ???
    - Mert nem tud köpni. xDxDxD

További szép napot, pihentető hétvégét kívánok mindenkinek.

11. Csacskamacska

Már megint lefáradtam a vicceken, de nagyon jóóók! :):)
    Flóri, ha van fánk és kirakjuk, meg leszedjük a termést, akkor gyűlik.

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Koppi

Szia !
    Hoztad a formádat, mint szoktad.:)
    Neked is nyugodt hétvégét kívánok !
    Szerintem megkaptad rá a választ, éncsak annyit tennék hozzá, hogy ez 5 év termése....
    Bár túl sok titokfát nem vettem.
    A mamutok, meg a vonatozásból lettek. Te akkor még nem játszottál.

Inkább a táp mennyiségeket hoznám.
    Állatom viszonylag kevés van.

Ezek a legalacsonyabb mennyiségek. Ezektől a táblán csak több van.

Ma pontosan 3 gazdakörit fejeztem be teljesen. Ráértem és fa termésem volt bőven...

Semmiről nem maradtál le kedves Éva !

Gratulálok a kész Gazdakörihez !
    (Figyelsz Flóri?? Neked is gratulálnánk, ha hoznád a hírt...:):))

Ma 13 órakor temetésen voltunk a párommal.....Az egyik barátom édesanyját búcsúztattuk. 82 éves volt...

Most, meg itt űlök a gép mellett és készülődök, készülődünk a ma esti alapítványi bálra....
    Ide szívesebben megyek...:)

zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Sziasztok.

Kopi, jó szórakozást kívánok, kedves pároddal együtt.
    Végre, az összes horroros gazdakörit sikerült befejeznem, most a pajtatöltögetés megy, horror szinten.
    Tegnap kaptam egy 25%-os 36 órás bónuszt a "húsvétinek" nem nevezhető Tapsi Hapsitól, kihasználom a lehetőséget.

Addig is egy kis talpalávaló (remélem te is így fogsz mozogni, s nem olyan "hajlékony" leszel, mint a ropi) ;)xD hacsak nem te vagy a parkett ördöge ?????

Nyucsi és zsozso577 kedveli ezt.
  14. Szomszika

Szomszika Rutinos

A 4 hattyú mostantól 5. Vidra az az 1 van, de lett mellé "vadászgörény". Meglett a 14. kivifészkem is meg a nem tudom hányadik ilyen-olyan szinű pipiól.

zsozso577 kedveli ezt.
  15. Tündi1001

Látom itt már majdnem mindenki matatott valamiben!
    Majd rakd ki a piacra olcsón őket majd megveszem,...igaz mostanában ismerőssel csak a Sütimamival találkoztam a piacon!

zsozso577 kedveli ezt.
  16. florii-.-

florii-.- Törekvő

Én arra a sok kacsakata meg szupitápos fára gondoltam meg tej,stb

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Flóri,..ott szuprtrágya van nem pedig szupitáp,...persze az is jól jönne.
    Ezek legtöbbjét a csemetegőzössel lehetett megszerezni de állítólag többet nem jön!Ahova fákat kellett berakni és lett belőle ami lett!
    Innét vannak az óriás istállók is.

És ezeknek is vannak fejlesztései.
    Amit a Lajos mindig elfelejt kirakni!

Jó éjt!

zsozso577 és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt! Lassan az lesz. :)
    Előkerültem. Több, mint 1 hete, még február volt, amikor munkálatok közben a Gizi feldugta az orrát és sértődötten kivonult a farmról. Ezen meg én sértődtem meg és csak 6 nap múlva mentem vissza dolgozni. Nem volt szerencsém, mert az első területen sem tudtam leszedni a fákat, ismét kidobtak. Másnap szintén. Az a furcsa, hogy mindegyik esetben teljes tisztogatás után tette velem ezeket az a sértődős nőszemély. De csak itt, más játékokban nem. Azok is online-ben működnek, de azokkal a Gizi jóban van. Úgy látszik nagyon válogatós lett.
    Voltam mindenféle vizsgálatokon a hallásommal. Volt orr-fül-gége szakorvos, kétoldali röntgen, nyaki URH, (mert nyakas vagyok, ezt a feleségem is tanúsítja) hallásvizsgálat és a háziorvos végül. A fülzúgás okának kiderítése nem nevezhető túl nagy sikernek. Az orvosok kezüket széttárták és csak annyit mondtak:
    - Sajnos nem tudni, mi okozza.
    Azért írtak fel értágításra gyógyszert, amit szedegetek rendszeresen. Mondotta a doktor bácsi, hogy több napig kell szedni, mire a hatása megjelenik. Amit észrevettem, hogy a vérnyomásom lejjebb került úgy 15-20 Hgmm-rel. Eddig 130-140 és 85-95 között volt. Most meg 115-130/70-80 között mocorog. Ehhez az is hozzátartozik, hogy tavaly őszig csak naponta 1 darab vérnyomáscsökkentőt szedtem be, más gyógyszerre nem volt szükségem. Ez megváltozott. Mostanság reggel 4, délben 2 és este ismét 2-3 bogyót kell bevennem. Ezekből reggel egy vérnyomáscsökkentő, reggel és délben 1-1 értágító és este egy másik vérnyomáscsökkentő. Lassan fel kell írnom, mikor és mit kell bevennem. :( A fülzúgás? Az megmaradt. Mindegy, hogy magasabb vagy alacsonyabb a vérnyomás. Úgy súg, ahogy akar. De akkor sem tudok hozzászokni. Ilyenkor a legrosszabb, mikor a lakásban csend van. Ilyenkor jobban hallom, nem nyomja el semmi háttérzaj. Feleségem sem horkol, se tévé, se rádió nem szól (Nincs ébren a nejem, mert ha igen, akkor a lakásban valaminek kell ricsajozni. Őt zavarja a csend. Engem meg nem.) Apropó! Feleségem a héten visszament az utolsó kontrollra és gyógyultnak nyilvánították a karját. Örül neki, de messze még, mire rendesen tudja majd használni. Próbálkozik, gyakorol, de nem az igazi. Majd jövő héten elkezdi a gyógytornát és reméljük jobb lesz. Sütni akar húsvétra süteményeket, mert én csak kelt tésztát vagyok hajlandó készíteni. Akinek más kell, az süsse maga vagy vegye meg a cukrászdában! Amíg nem voltam, addig a testvérkém eltűnt a szomszédaim közül. Most vettem észre a hiányát. Két hete még épp zöld volt valamennyire, de az már régen volt. Majd reggel rákérdezek, szándékos vagy elfelejtett dolgozgatni és a rendszer kitette a szomszédjaim közül. :)
    Szép napot mindenkinek!

zsozso577 kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Jó reggelt kedves Gazdák!
    Tihamér örülök, hogy a Gizi meggondolta magát és lengeti a fehér zászlót! Az orvosok csak ilyenek, ha elmegyünk hozzájuk, nem bírják ki, hogy valami bogyót fel ne írjanak. Nincs ezzel semmi gond, a lényeg, hogy jótékonyan befolyásolja az egészségünket!
    Korán van még így vasárnap reggel, még visszabújok a meleg ágyikómba.
    Legyen szép napotok! :)

Tündi100149 és zsozso577 kedveli ezt.
  20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok, sziasztok.

http://s8.images.www.tvn.hu/2009/07/31/10/02/www.tvn.hu_2f6cda933239686f30b3e98ee43ae23c.gif

Mosolygós szebb napot, jó játékot.

A skót vendégségben van. A háziasszony kedvesen megkérdezi:
    - Hány cukorral issza a teát?
    - Otthon hárommal, vendégségben öttel. - hangzik a válasz.
    - Akkor érezze magát otthon nálunk! ...

Update, szórakoztatom magam:

Óvodában

A kisgyerek nagyon kínlódott, hogy felhúzza a csizmáját, erre hát odament neki segíteni az óvó néni. Bizony nagyon megizzadt, amire a kisfiú lábára felráncigálta a csizmát, ám alig hogy letörölte a homlokáról a verejtéket, a kisfiú azt mondta:
    - Óvó néni, fordítva van a lábamon a csizma.
    Az óvónő látta ám, hogy a gyereknek igaza van, hát gyorsan lehúzta róla, és ismét nagy kínlódások közepette - most már oldalhelyesen -, felcibálta a kisfiú lábára, de így is nagyon nehezen sikerült.
    Ekkor a kisfiú megint csak megszólalt:
    - Ez nem is az én csizmám!...
    Az óvónő egyre idegesebb lett, őrült tempóban lerántotta a gyerek lábáról mindkét csizmát, közben a fiúcska folytatta a mondatot:
    - ... hanem a bátyámé, csak már ő kinőtte, és ma reggel rám adta az anyukám.
    Az óvónő már kéket-lilát látott, de uralkodott magán.
    Ismét ráadta a kisfiú lábára a lábbelit, pedig még mindig nagyon sok tuszkolást igényelt a művelet.
    Na végre! - gondolta az óvó néni, majd megkérdezte:
    - Pistike, hol a sapkád?
    - A csizmámban!

Utoljára szerkesztett: 6.3.16
    Szomszika, Tündi100149, *mókuci* és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.