Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Szerintem érdemes fölszedni a szőnyegpadlót és azt a filcet alárakni amit vesz majdan vele, ugyanis nem lehet rendesen kitakarítani az eredeti sok éves szőnyegpadlót (külön egészségügyi kockázattal is jár)(Továbbá ahol szekrény volt ott kevésbé van lenyomódva.)
    Nem mellesleg nem kell annyit levágni az ajtók aljából....mert ez is belejátszik.
    Manapság már kiegyenlítő anyaggal kezdik a lerakást, mert alapból a beton aljzat nem pontosan vízszintben van, vagy volt.
    Aztán arra szigetelő, zajszűrő réteget és úgy a lamináltat... :)

Utoljára szerkesztett: 14.3.16
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nálam a zajszűrő kimaradt, mert leginkább ha fenn voltam, akkor alul nem volt senki..
    A maradék ágacskákból csináltam tortát, meg pelust. Többet kapok értük vissza beváltáskor.

Tündi1001, Tündi100149 és Szomszika kedveli ezt.
  3. Szomszika

Szomszika Rutinos

Sziasztok!
    Az elmúlt 3 napon szabadságon voltam. Ha a gépész úrnak lehet, akkor nekem is. Viszont lemaradtam a boldog ólról, így most az állatkáim boldogtalanok. Főleg szegény Rackó...nagyon sírt, amikor az előbb meglátogattam.
    Baráti társasággal töltöttünk el 2 éjszakát egy bakonyi turistaházban. 3 és fél km-es körzetben emberlakta hely nincs. Telefonálni sem lehet, mert nincs térerő. Internet meg főképp nincs. Volt a társaságunkban egy 14 és egy 16 éves tini. Az első néhány órában nem igazán tudtak mit kezdeni magukkal és a helyzettel, hogy nincs net. De nagyon hamar "akklimatizálódtak". Másnap már élvezték, hogy lementünk a térképről. :D Nagyokat sétáltunk, forrásvizet ittunk, együtt főztünk bográcsban paprikás krumplit . Bementünk Zircre is, ott megkóstoltuk a ciszterci barátok sörét. Nem akarom Danit és Tihamért felcukkolni, de mindhárom fajta sörük kiváló! Nekem az ale ízlett a legjobban, de a belga típusú félbarna és a búzasör is finom.

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Engem nem lehet holmi alkohollal felcukkolni! (Alkohol? ... HOL???) :) Amióta olyan bogyókat kell szednem minden nap, amelyekre tilos az alkohol fogyasztása, nem izgat se a ser, se a bor. Pálinkáról nem is beszélve! De ma kivételt tettem, mert most este vacsora után bevedeltem fél deci pannonhalmi apátsági tricolis-t. Fííínom bor. De többet egy cseppet se és ma este "elfelejtettem" bevenni a bogyókat. Néha feledékeny vagyok. :p
    Bakony. Túra a Cuha völgyében. Hej-hej! Régen, nagyon régen, lassan 50 esztendeje lesz, mikoron 1966 májusában nyolcadikosok voltunk és az érettségi szünetet ott töltöttük kint a természet lágy ölén. Mi akkor Gézaházán tanyáztunk, onnan mentünk erre is, meg arra is. A Cuha völgye magától értetődően "kötelező" program volt. Egyik este, mikor jöttünk hazafelé, az osztályfőnökünk Gyöngyi néni, ki akkor volt harmincas éveiben, kiadta az ukázt, hogy párosan menjünk. Egy fiú és egy lány. Csak szépen sorban, páronként követve egymást. Minden ellenkezés nélkül szót is fogadtunk. Én emlékezem arra, hogy ki volt a párom, de arra nem tennék nagy összeget, hogy akivel együtt mentem akkor, még emlékszik erre. 50 év nagy idő egy ember életében. Azt azért ajánlom, ha valaki szereti a szép tájat és nem röstell pár kilométert gyalogolni, az menjen be a magas Bakonyban lévő Cuha-völgybe! Sétáljon ott az úton, mely nem egyszer keresztezi a patakot, de híd, az NINCS. Tessék átlábolni vagy átugrani! Az utóbbi körülményesebb. :D
    Jó éjt mindenkinek!
    Utóirat. A szőnyegpadló cseréje pár éve volt esedékes. Ma már bánom, hogy nem tettünk, tetettünk le lamináltat a régi szőnyegre. De utólag könnyű okosnak lenni!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  5. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Tündi!Amennyiben te is 1949-ben születtél akkor a 49 ugyan azt "takarja",még az egyesek is azonosak,csak egy kicsit más sorrendben. Judit! 2014 augusztusától a legnagyobb változás ,hogy az 50 évnyi erős dohányzást sikerült abbahagynom . Ennek április 5-én lesz egy éve.Sajnos ezt sem úsztam meg kellemetlen mellékhatás nélkül ,ami 20 kg súlytöbbletként jelentkezett.Így mostanság még könnyebb átugorni,mint megkerülni. Azóta a fogyókúrával gyötröm magam .

Fatther, Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Ó, azok a régi gimis évek!! :):) Osztálykirándulások emlékei.. de szép volt, de jó volt! Szép emlék maradt! :):)
    Szeretem a hegyeket, mint síkvidéken élő család, mindig a hegyekbe mentünk nyaralni, mikor még kicsik voltak a gyerekek. Ismerd meg hazádat jelszóval bejártuk az ország északi, nyugati részét, délre nem igazán mentünk, arra nem voltak hegyek.. Általában átruccantunk a közeli határon is. Ahogy nőttek a gyerekek, úgy mentünk egyre messzebb, Szlovákia, Lengyelország. Örök emlék a Morskie Oko, Kasprowy csúcs, ahova felvonóval mentünk fel, de gyalog jöttünk le. ( én a végén mezítláb, mert feltörte a cipő a lábam) Majd elérkezett az az idő, mikor a gyerekek már nem szívesen tartottak a szülőkkel, inkább a barátokkal mentek. Jól volt ez így, ez az élet rendje. Mentünk a barátokkal továbbra is, de már gyerekek nélkül. Svájc, Olaszország, Horvátország...Plitvicei tavakat kiemelném, valami csodás, ill. Svájcban a hófödte csúcsok, a Jungfrau, a Via Mala..és még sorolhatnám. Ma már egy-egy sziget, Korfu, Thassos, kréta. Jelenleg nincsenek terveim, a mai viszonyok nem biztonságosak, hogy messzebb utazzon az ember.
    Ilona, örülök, hogy abbahagytad a dohányzást, a fogyókúra igaz nem kellemes, de erős vagy és kitartó, így menni fog! :)
    Ma nem ittam semmi szeszes italt, kibírtam nagy nehezen, majd holnap pótolom..:)
    Jó éjt, aludjatok jól! :)

_Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  7. Koppi

Gratulálok a leszokásodhoz...Kitartást hozzá és jó fogyókúrát.
    Hogyan sikerült leszoknod? (Én még szívom...:() De jól esik...

------ ------ ------ ------ ----- ----- ----- ----- -----
    A Bakonyban katonaként voltam utoljára. Hir rendszer gyaksin voltunk és miután 50 napunk volt akkor hátra a seregből, robbantottunk.
    Előtte volt gyakorlat robbantásból és sikerül némi plasztikot, és gyujtózsinórt csennünk. (Nem volt nehéz..
    Körbevettünk a plasztikkal egy kisebb fenyőt és durr ! Akkorát szól, hogy na ! Csináltunk ugyan egy kőkupacot vagy 50 méterre, de ránk borította a légnyomás...:)
    Éles lőszerünk is volt, azzal meg nyulat lőttünk és bevittük a közeli faluba kaptunk érte bort....
    Jó volt, fiatalok voltunk....

Utoljára szerkesztett: 14.3.16
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Éles lőszer. Hm! Mi ha kimentünk a laktanyából gyakorlóban, mindig vittünk magunkkal fegyvert, az pedig töltve volt. Naponta mentünk ki. Ennek következtében az éles lőszer nálunk mindennapos volt. Viszont szigorú elszámolás volt minden bejövetelkor előírva. Sorállományúak voltunk, de nem honvédek, hanem határőrök. Ellenben robbanóanyag meg nálunk volt "hiánycikk". Olyannal meg mi nem foglalkoztunk. Nem is hiányzott! :)
    Nincs ismét napsütés, helyette csak az a ronda szürkeség honol mindenütt.
    Szebb napot gazdák!

9. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Leszokás a cigiről? Nekem könnyen ment az első 3 hét. A negyedik nehéz volt, majd egyre kevésbé kívántam a dohányárut. Egy év elteltével már kifejezetten zavart a cigarettafüst. Amikor megvettem az első dobozt, - ezüst Kossut 5 forint 20 fillér - az 1966 szeptembere volt. Amikor letettem meg 1984 február 6. Előző év november-december fordulóján elkezdtem a köhögést. Megfáztam, ezért köhögök, állapítottam meg. De eltelt 2 hét és elkezdtem gyanakodni. Ha CSAK reggel köhögök, de más napszakban nem, az NEM lehet megfázás! Le kell szoknom, muszáj! Mivel a száraz cigarettát szerettem szívni, ezért mind otthon, mind a munkahelyemen volt 15-20 doboz cigaretta tartalékban. Amikor azok elfogytak, akkor volt február 6 reggel. Akkor szívtam utoljára cigarettát. Nem volt annyira nehéz leszokni, mint gondoltam akkor, előtte. (De az evésről nem tudok ily könnyen megszabadulni. Ez látszik is a girhes alakomon.) Ami viszont a leszokással "együtt járt", az a 20 kg többletsúly két év alatt. Előtte sem voltam kákabélű, de utána....
    Most is szürkeség van, de már fél órája esik az a ..... havas eső. A kipontozott rész helyén csúnya szavakat gondoltam. Leírni nem merem, mindenki gondolja hozzá!

Szomszika kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Szebb napot mindenkinek!
    A cigiről való leszokás egy fél perc volt, mivel rá sem szoktam. Persze kipróbáltam, mert én sem voltam különb a többi tininél. Fegyverem nem volt, csak a seprűnyél, vagy a sodrófa, de azokat meg rendeltetésszerűen használtam és használom.
    Itt is esik, nincs jó idő a szabadban ünneplőkre.

Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!

Igen,.. az az azonos!:oops:

Nálunk is esik egyenlőre csak az eső.
    Amióta nyugdíjas vagyok azóta szedtem föl 15 kilót,.. ha még a cigiről is leszoknák előbb lennék 100-as kilóba, mint a farmon!

Még csak most szedtem le a múltkori event felszaporított fáit.Tegnapig is hozták legalább az ágakat.

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Éltető-frissítő-a-víz-világnapja-event.13768/#post-465000

Utoljára szerkesztett: 15.3.16
    _Ilona49_ és Csacskamacska kedveli ezt.
  12. Koppi

Hali !

Itt esik az eső. Hol jobban hol kevésbé... Ganyé egy időjárás...
    Én is úgy vagyok mint Lajos, kell nekem az a plusz 20 kiló ? Akkor lennék 115 ? A lépcsőre nem tudnék felmászni...

_Ilona49_ kedveli ezt.
  13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek.

Ezt láttátok már, a jövő ezred szelfibotja: [​IMG], ill. a nap képe.

14. Csacskamacska

Fatther, kicsordult a könnyem!xD
    A holnapi eventnél jó sok gaz kell, de nem különösen nehéz. A bibit megint a felröpi mennyisége fogja okozni. Reggel nem aratunk el ne feledjétek!

Fatther, SZERENCSELOVAG és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Koppi

Ez király ! (Mindig hozol valami érdekeset..:))

Fatther kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Még nem szelfiztem, de ha fogok, csak így kapával! Az az igazi. :D De be kell szereznem egyet vagy a fiamtól kérek kölcsön. Neki van. Én már felszámoltam a kapagyűjteményemet. Valamikor 5 volt, mind különböző méret és "fazon". Mióta nincs tényleges farm/kert, kapa se. Nincs rá szükség.
    Még mindig ronda idő van, de legalább nem esik.

Fatther kedveli ezt.
  17. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Utoljára szerkesztett: 15.3.16
  19. Koppi

Nálam is megjelent. Csak néztem mint mozis a lyukon....

20. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Csak nagyon kevés tennivaló volt a farmon, várom a délután 14 órát. Ajándék küldése is csak event kezdése után. Jó volt ez a 4 nap itthon és jó, hogy csak 3 nap maradt a hétből, mikor menni kell a dolgozóba. Végre nem esik, igaz még napot sem látni.

Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.