Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Annyira nem....:)
    Erről van egy történetem. A szomszédom együtt él az apósával, (mert az öreg szélütést kapott és önmagát nem tudja ellátni) szóval 1 fedél alatt élnek A papa nappal "napköziben" van /kocsival hozzák viszik/ Egy délután ismét hazajöttek, az öreg rátámaszkodott a székre, hogy levegye a cipőjét és felborult azzal együtt. Kificamodott a hüvelyk újja.
    Gyorsan el a sebészetre, de a doki mondta, hogy röntgen nélkül nem tudja helyretenni a sérült részt, így be kellett menni Debrecenbe az ügyeletre.
    Szerencsére volt ismerős és hamar végeztek, helyretették az beteg részt és gipszet kapott.
    Kijöttek a rendelőből és az öreg megszólalt : "Jó hogy nem ittál pálinkát fiam, mert különben nem tudtunk volna bejönni ide!" Az előtérben a betegek dőltek a röhögéstől, mert csend volt és a Papa kissé nagyot hallván szinte kiabált....(A srác égett mint Reistag, ugyanis szinte soha nem iszik..)
    Nekem már eddigre szintén le van termelve az összes dinnye. Sőt már az XXL-es fákat is kiraktam, valamint hosszú vetésem van és csak a kék csövecskékre várok...A malomban az eddig mind le van gyártva..

_Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb estét kívánok mindenkinek, szervusztok.

Mozigépész nálam is úgy van, mint a mesében: hol van, hol nincs, de inkább az utóbbi.

Egy kicsit régebbi keletű, de megérdemli a nap képe "kitüntetést", emberségből mindenképpen.
    http://www.beol.hu/lapokkepek/cikkek/273000/273898_anapkepe.jpg

Pihentető jó éjszakát és hétvégét.

A rendőr angolból nyelvvizsgázik. Az elnök egy kérdést tesz fel.
    - Hogy van az, hogy "a víziló kártyázik"?
    A rendőr gondolkozik, majd végül diadalmasan kijelenti:
    - Waterloo Bridge
    .

Csacskamacska, _Ilona49_ és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó az a vízipacis sztori. Teccik! :)
    Én nem megyek cirkuszba, de a feleségem a kicsivel vasárnap igen. Ma este beszélték meg a fiamék a nejem őnagyságával. Ő szívesen feláldozza magát, mert én nem megyek cirkuszba. Életemben egyszer voltam, majd 60 éve. Azóta nem. Szerencsére amikor az én csemetéim voltak cirkuszos korúak, az apósom vitte őket. Ő szerette a cirkuszt. Otthon nem, de a cirkuszban igen.
    Mozigépésszel én kétszer jöttem össze ma a moziban, Gobionak csak egyszer sikerült. Ugye éééén vagyok a szebb és a jobb, azért éééén érdemeltem meg a kétszeri filmnézést.
    Ma már végeztem a farmon, megyek a másikra. Ott is leszedek mindent, amit lehet, aztán elteszem magam holnapra.
    Jó éjt gazdák!

4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Végeztem mára mindennel, jó éjt! :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  5. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

JÓÓÓÓ reggelt!!
    Hmmm, mit csináltok, hogy sehol senki? Reggel már benéztem, láttam, hogy csak magammal beszélgethetek, így nem írtam. Most sem más a helyzet, de teszek egy próbát, hátha jön már valaki! Napsütés és nagy szél van. Kinn még nem voltam, így nem tudom, hogy mennyit mutat a hőmérő, de kánikula biztos nincs.
    Felhősor beüzemelve még az este, most termelgetek a pajtába, délután az XXL-es fákat rakom ki.
    Konyhában táncolnak, csörögnek a mosatlanok, nagy vigasság van, megyek rendet teszek közöttük! Mosógépet is munkára fogom, dolgozzon ő is.

Tündi100 kedveli ezt.
  6. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Amikor majd végzünk semmit nem kell kirakni mert semmit nem szedtünk be, csak 1-2 ólat a bahamáról.
    Most már 2 Hattyunk van a 3 farmon,.. a fák még megközelítőleg sem lett a várt! Felsorolás majd később.

Időjárás még elfogadható,..de jön majd más,.. a szél már itt van!

SZERENCSELOVAG és Csacskamacska kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hm! Szóval sehol senki? Iiiiigen. ... Hajnalban kettő órakor felébredtem és jöttem ide. Akkorra érett be a vetemény - vizezve! - és időben tudtam leszedni mind a két farmon, majd újra vetettem, ismét levizelve, illetve nem is, hanem vizezve a locsolókannából. Nem egészen azonos a tartalma a két szónak, bár hasonlóan "néz" ki. :p De akkor én sem láttam senkit a fórumon se, de az összes szomszédom gépe ki volt kapcsolva, megnéztem. Én sem tudtam senkivel sem szóba állni. Fél háromkor már újra az ágyamban voltam. Hatkor ébredtem meg, akkor slisszoltam ki a konyhába feltenni a nemes fekete levest. Megittam, kezdtem ébredezni. A feleségem is kinyitotta a szemeit. Hét órakor aratás és vetés, majd indulás a bevásárló körútra. Hazajöttem és nekiálltam a főzőcskének. Közben feleségem őméltósága is nekiállt megcsinálni első süteményét a kartörés óta. Sikerült neki. Egyszerű volt, de akkor is. :) Holnap jön a világ legjobb nője "cirkuszolni" a mamával. Ezért kell a süti.
    Most megyek a földekre, mert épp most fog az érés befejeződni.
    További szép napot!

8. Csacskamacska

Tihamér, már ne is haragudj, de, hogy hajnali kettőkor nincs senki akivel cseveghetnél, az normális dolog, de reggel 7-kor?? Nos, mikor ott tartottam az olvasásban, hogy levizelted a gazokat, azonnal az jutott eszembe, hogy csak nem elromlott WC? - aztán továbbolvasva megértettem, hogy miről is van szó.:)
    Lajos, nálam semmi termőföld nem volt, így muszáj volt leszednem a fákat.
    Sütemény kész és a holnapi ebéd is félig. Tovább, majd holnap.

9. Koppi

Gyüvök már !

Voltam én is reggel, de csak Csacska morfondírozását olvastam, hogy önmagával nem beszélget. Pedig jó néha....:)
    Megtárgyalod magaddal, hogy mit is kell(ene) csinálni...
    Néha én is így teszek.
    A ma délelőttöm (mint mindig szombaton) a heti bevásárlással kezdődik. Először várom, hogy az egyszem leánykám megérkezzen, megkávézzon és utána nagy kegyesen el is indulunk. Mindig listából vásárolunk. Régebben elég volt egy, de eddigre kettő lista lett, mert a gyerekeink külön élnek tőlünk a régi lakásunkban. (Nem hátrány!!)(Ők már túl gyorsak hozzánk, a szülőkhöz)...
    A feleségem sertéscsont levest főzött, a fiam (maguknál) paprikáscsirkét.
    Közösen ebédeltünk itt a mi lakásunkban...
    Közben arattam vetettem - de még nem tudtam a végére érni
    Nem sok híja van, de van még hátra ...
    Nem cirkuszoltam. Valahogy most nem köt le. A lánykám már régen bojkottálja a dolgot, mert eleddig Ő csinálta. :(
    Nincs túl meleg, sőt hidegnek mondanám, mert ugyan a hőmérő 7 fokot mutat, de veszedelmes hideg szél fúj.
    Jobb a meleg lakásban.
    Az előbb fejeztem be a festést (fent a kazánházban), amit még ősszel ígértem meg, hogy megcsinálok. Gyalult kerítés lécekről van szó.
    Ideje volt elkezdenem, hiszen a nyakunkon a Tavasz és föl fog kerülni a helyére a kertben.
    Szép lett. Most szárad. Holnap kap még egy réteget és kész.

10. Csacskamacska

Végigjártam a farmokat, kicsiken beadogattam a poharakat, már vannak ott is titkok fákból is, meg ólból is. Lakásban rend és kinn is tevékenykedtem, bár nem túl sokáig. Összesepertem a feketerigók által szétkapirgált leveleket, stb.
    Kopi, bizony hiányoltalak, meg a lányokat is! Nagyon szorgos ma mindenki, hogy nem nagyon ér ide a gazdák egy része.

11. Koppi

Szia !
    Köszönöm, jól esett..:) Ilyenkor nincs időm itt lenni.
    Immár visszaraktam a fáimat 1-1 területre csak XXL-est tettem ki. Nos, az igazat megvallva alig maradt hely a földnek. (mondjuk a fa hoz a legtöbbet a "konyhára" a föld ez esetben másodlagos.Az Erdein, csak fák vannak. Az állatokról meg ne is beszéljünk. Itt e farmomon nincs is kirakva egy darab sem. (Nem éri meg a vele való kínlódás). Nem hoz annyit, mint amennyit munkában visz.
    A többi farmjaimon, pláne a kicsin tele van állattal....Kellett a trágya ! (Mégis lehet sz.ból várat építeni ;))
    Beesteledett. 4 fok van és betyár vörös az ég alja....Reggelre fagyni fog...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Bahamás titokfák a következők lettek: XL, XXL tamarindusz, XL szentjánoskenyér, XXL datolya és XXL papaya fa

Utoljára szerkesztett: 19.3.16
  12. Csacskamacska

Az én titkaim még a menüben vannak, persze , hogy elfelejtettem kirakni őket, de majd reggel!!
    Jó éjt mindenkinek!

Tündi1001 kedveli ezt.
  13. Koppi

Jó reggelt kívánok Mindenkinek !

Jöttem, de még nem végeztem az eventtel. Van még néhány percem a délelőtti beérésig, így gondoltam írok pár sort.
    Felhőtlen az ég itt a Tiszántúlon. 4 fok van -de- nincs szél !
    Titok ólakat még nem kaptam, de a fákról már beszámoltam az este, ami csöndesen olvasással telt.
    Most egy nagyon jó könyvet böngészek. Az írója, bizonyos WEB Griffin....a könyv címe: A túsz.
    Letehetetlen.....
    No, megyek folytatom az olvasást.....

14. Csacskamacska

Kellemes vasárnapot mindenkinek!
    Az én titkaim most érnek, később jön a beszámoló. Olvasásra ma nem fog idő jutni, hoztam haza javítanivalót, így azt fogom csinálni.
    Az ebédnek csak kicsi híja van, rakott brokkoli lesz, sütit tegnap megsütöttem s leves most fő. Nap ébren, szél alszik.
    Event befejezve, nem vadászom tovább s szívószálakat!

Titkok: hattyú, béka 2db, szamár narancs, strucc narancs, disznó narancs, kakas.hegyiboróka, homoktövis, fenyő, tölgy, datolya, ezekből többsége XXL-es és van amiből több db.

Utoljára szerkesztett: 20.3.16
    Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  15. Koppi

Közben én is megtaláltam az ólakat ki is raktam őket estére megmondom mi lett belőlük, de a szerencsémet ismerve narancs tyúk ól, vagy birka növekszik majd..:(
    Ugyanis a sima titokfákból ami kettő volt két XL -es ujjasjuhar lett

_Ilona49_ kedveli ezt.
  16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot mindenkinek, szervusztok.

Event befejezve.
    Akár csak nálam, sem az ólakból, sem a fákból nem lett semmi titokzatos, még hogy hattyú ?????
    Csodálatos idő van, kb:12-14 C fok odakint és szélcsend.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...Ek82wJpeXJ-L9PHlic25IX9lhPmWAOsde7QIfJZ7C5qig

Tündi1001, Csacskamacska és _Ilona49_ kedveli ezt.
  17. Koppi

Ezek szerint 7 titok ól volt? (Nekem 4 van kirakva...:()
    1 hattyú rám is férne, de nem 6 tyúk.....:D:D

18. Csacskamacska

A titkok azok nem egy farmon, hanem a két farmon voltak, csak nem részleteztem. Amúgy meg nem tudom mennyi ól volt, amit találtam kiraktam. Néha feledékeny vagyok és találok véletlenül bennhagyottat is.
    Itt is remek volt az idő, süttettem magam kicsit a nappal.
    Még javítok, de már a végén járok.

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Koppi

Így már érthetőbb. Először azt hittem , hogy kitüntetett vagy...

Fatther kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Persze! :) -az vagyok! Még vannak fák kinn, amik 1 óra múlva érnek a bahamán
    Lett mangosztán achai pálma XXL, nektarin, cédrát XXL, tűzvirágXXL

Jó éjt!
    .

_Ilona49_ és Szomszika kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.