Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

szia
    Ohhhhh....még jó, hogy visszaléptem!
    Csinál ilyeneket a rendszer....egyet kattintok....aztán hármat lép!!!:pxDxDxD

Köszönöm szépen!

SZERENCSELOVAG és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Érezd jól magad Zsozsó!:)
    Kis farmok bevetve komfortba, így napi egy belépéssel még az ünnepi készülődés is belefér.

zsozso577, SZERENCSELOVAG és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Janzi már leírta milyen idő volt,van felénk.
    54-59-38 ollóval indítottunk,..a növényig már mindent beadtunk.
    Még csak most ültettük a másodikat mert nem voltunk idehaza.

Majd csak reggel indítunk kisfölddel.

149-re vettűn, rózsalekvár és répáskenyér receptet.

Utoljára szerkesztett: 24.3.16
  4. Csacskamacska

Mára befejeztem, jó éjt mindenkinek!:)

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok !

Gyűlnek a gazok....:)
    Napos az idő, de fagyott az éjjel. Most is -2 fok van.

Utoljára szerkesztett: 25.3.16
  6. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    Az éjjelre spárga volt és kaktusz, 40 körüli ollót hozott. Jó lesz ez! Holnap be szeretném fejezni a gazokat, hogy az ünnep alatt ne keljen a géphez szaladgálni. A gépész szerintem már a locsolkodásra készül, tanulja a verset, azért nem ér rá vetíteni. Ma munka a valósban, süt a nap, hogy mennyi fok van azt még nem néztem.

7. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Nem igaz, hogy nem járt erre senki!! Tessék már 2 percet szánni a fórumra!
    Anyát kivittem a temetőbe, bevásároltunk neki, majd hazavittem, utána magamnak piac, pék, bolt és most itt vagyok, de minek, mikor senki sem kíváncsi rám. Nem is jövök én se, kongjon az ürességtől a topikunk.

zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  8. Koppi

Voltam és én is hasonlót tapasztaltam...:(

9. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Na, ugye, hogy ugye ? Azóta sem gyütt senki...:(

zsozso577 kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jaaa! Ha az ember fiát a felesége bevonja a húsvéti süteménygyártásba, meg átjön a szomszéd fiatalasszony a feleségemhez csevegni (84 éves) és az ÉN székemre telepedik le, mert az kényelmes neki, akkor mikor, s hogyan legyek itt? Meg főzni is kell, bevásárolni is. Takarítás is az enyém, szóval van, volt mit tenni, venni. Ha idepislogtam, senki sem volt, akár csak én. :p Megyek tovább másik birtokra. Ott is zajlik az event!!!

zsozso577 kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Nálunk holnap lesz a nagyobb ünnep,..holnap jön a csipet-csapat,..Vasárnap és Hétfőn keresztgyerekekhez mennek.
    Szóval holnap este lesz a sonkaevészet,..úgy hogy ma volt mit tenni,..még a méteres kalácsra kellene a csokoládé és akkor mára majdnem kész,..vagy csak én hiszem azt!

Minden szomszédnak,játékosnak és topiclakónak KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET![​IMG]
    Holnap lehet hogy nem érek rá.

zsozso577, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  12. Koppi

Nem tudom miért nem működik rendesen a csoportos idézés.
    Ugyanis ha visszalépek egy oldalt, már eltűnik az előző oldalon idézett szöveg....Valami gáz van.

Mire jön jobban a felröppenő a növényre vagy a fára, esetleg állatra???

Lajos !
    Neked, nektek is Boldog ünnepet kívánok.
    Nem teszlek hiánylistára ha holnap nem jössz...:)
    Tihamér !
    Tényleg gáz amikor a megszokott helyedre ülnek, de a nők már csak ilyenek...;);)
    Privátban megírhatnád, hogy mi az a Játék ahol szintén be szoktál látogatni és most ott is akció van...:)

Én még gyűröm a gazokat, mert az Erdeit nem szoktam tarra vágni így csak 4 terület áll a rendelkezésemre...
    Holnap jövök...
    Jó éjt ! [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 25.3.16
    Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Gazzal készen vagyok. 61 felröppenő hiányzik, holnap ez is beröppen.
    Nem tudom, hogy mire jön, most növény van éjszakára, holnap, ha lesz időm, akkor fákat rakok ki.
    Jó éjt!

zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Halvány lila gőzöm sincs, hogy mi ad több lepkehálósat. Kevés fa van kint a földek szélén, meg az erdein 4 ól. A többi szántóföld. Valamiért felébredtem. Pontosabban arra, hogy nagyon fáj a bal csuklóm, ha fordítom. Gépelni se jó vele. Nagyon úgy néz ki, hogy "teniszkönyök" lett a csuklómon. Jókor! Sose jó, de holnap kell sütnöm 3 rúd kalácsot, - mákos, diós, kakaós - meg egy fonottat a kicsinek. Jó lenne egy kis kenyeret is sütni. Bosszantó, mert bal kézzel szoktam dagasztani. No most majd jobbal kell. Tegnap délután (péntek) a cukormázat gyúrtam a tortára, mert a feleségemnek az aztán nem ment, ezért is kellettem a tortához. De attól nem gyulladhatott be a csuklóm. Talán az asszony csapott oda éjjel? De arra sem emlékszem. Mi a manó, illetve ki a manó tehette ezt velem?
    No további jó éjt mindenkinek! Megyek egy birtokkal odébb.
    ----------------
    Jó reggelt!
    Mindjárt felkel a nap. Valami esett az éjjel, mert vizes, nedves minden. Aratással és a vetéssel végezte, majd 4 óra múlva ismét jövök.
    Legyen szép napunk!
    Minden gazdának és családtagjának kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Utoljára szerkesztett: 26.3.16
    zsozso577 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  15. Koppi

Madárdalos szép reggelt !
    Én is kész vagyok a gazokkal, úgy néz ki...Ám nekem betyár sok felröppenő hiányzik...
    No nem baj, egyszer összejön..

Szia!

Én inkább ínhüvelygyulladásra szavaznék, nem teniszkönyökre...
    Vigyázz magadra , semmi gyurmázás...:)

Nálunk most felhős az ég és kellemetlen szél lengedez. 4 fok van...

zsozso577 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jelentem itt és most 6 fok vagyon. Reggel, mikor jöttem vissza a boltból, a Rézi rajtam röhögött, mert áztam. Az eső szemetelt, ő meg a felhők alól nézte, hogyan lesz a kabátom egyre nedvesebb. Mérges lettem, megfenyegettem, hogy ha közelebb jön, megcibálom a kócos haját. Erre megsértődött és magára rántotta a felhőket. Azóta nem látni.
    A lepkehálósok fele még hiányzik. Csacska jobban tud szaladgálni a vadászhálóval, fürgébb, fiatalosabb, ezért van neki sokkal több! :)
    A csuklótól a könyökig fáj az alsó karom. Ha a csuklóm külső "dudorát" megnyomom, úgy fáj, mint ahogyan a könyököm szokott, ha előjön a teniszkönyök. Mindegy, hogy húzódás vagy gyulladás, fáj. :(
    Szebb napot, mint amilyen felénk van!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Igen én fürgébb vagyok, hisz fiatalabb vagyok néhány hónappal tőletek fiúk! ;) 20-28 olló hiányzik, ezt összevadászom háló nélkül is.
    Sonka kész, húsleves fő, töltött tojásnak a tojás megfőzve, "kibelezve", borsos-mustáros husi szinte kész, a 3, 6 kg tyúk melléből és egyéb részeiről husi leszedve amiből tejfeles paprikás lesz, mert ugye nokedlinek lenni kell és ahhoz valami ilyesmi passzol, bár az én unokáim a sült húshoz is simán nokedlit esznek. Brassói félig kész, már borsó következik bele. Saláták következnek és a tészták. Tésztából egy diós- kávés szelet, valamint kívánságra vargabéles.
    Haladok, ha csinálom, így pá!

18. Koppi

Az időjósok vasárnapra ezelőtt 1 héttel 20 fokot álmodtak. Kicsi a valószínűsége, hogy meglesz. Most szombaton 7 fok van itt ami pont 13 - al marad el a vizionált 20 foktól....
    Csacska !
    Nyitom az ablakot, holmi süti ügyében, ha marad...:)

Ma, kirepült az első Csibém....Mióta mentorkodom ez az első....:)
    (Ráadásul fiatalember volt!)

Utoljára szerkesztett: 26.3.16
    _Ilona49_ kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ennyi mindent nem főztem. Csak palóc leves, vagdalt hús, (leánykori nevén, magyarul, fasírozott) és hozzá ecetes pityókasaláta. Mivel a nagy nap hétfő nálunk, akkor leszen majd több étek. Tyúkhúsleves, mustáros csirkemell, kolbásszal töltött tarja sütve, majoránnás tokány. Köretnek főtt kolompér, majonézes burgonya, párolt rizs és a kihagyhatatlan kopaszhonya a kicsinek meg az édes apucijának. Ők is szeretik a nokedlivel vagy a kopaszhonyával a rántott szeletet. :D Meg még batátát is sütök köretnek. Süteményekből a szokottnál kevesebb lesz, mert eccem feleségem nem vállalta be a sokat. Még nem az igazi a törött karja. De kész az emeletes torta, amiben belül, középen tojáscukor van rejtve. Van sajtos, amit tegnapelőtt csináltunk. Holnap készítem a mákos, a diós, a kakaós-csokoládés és a fonott kalácsokat. Az egyik menyem is hoz valami süteményt, meg a másik is. A feleségem egyeztette velük, ki mit hozzon. Nem mi kértük, ők ajánlották fel segítségképpen. Nekem a sajtos is elég lenne, de az ünnep nem csak rólam szól, hanem elsősorban a többiek húsvétja. Egy napra ennyi édesség még sok is lesz, főként úgy, hogy van a frigóban 2x900 ml fagylalt is jegelve. Meg parfé és magyarul: krém brülé. Tudom francúz nyelven is, de úgy hosszabb egy kicsivel. (créme brulée) :p
    A Rézi még mindig sértődötten fekszik a felhők mögött.

_Ilona49_ kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Nálam holnap jönnek a gyerekek, hétfő pihenésről fog szólni. Elhervadni nem fogok, mert lesz locsolóm hétfőn, de csak nagyon kevés.
    Kopi ablakot majd szólok mikor nyisd, de nem biztos, hogy marad is.
    Tihamér, akkor nálatok is lesz mit az asztalra tenni. :)

zsozso577, Tündi1001 és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.