Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Iiiiigen, akad egy kevéske. :p Ha már lúd, legyen kövér. Én szeretek főzni, a feleségem meg ki is használja a lehetőséget, hogy amíg én játszadozok a főznivalókkal, addig ő meg csinálhatja a sütiket. Kivéve a kelt tészták, mert azokat én csinálom. Ő is tudna, de az ő édesapja is mindig készített kalácsokat, ezért nálunk is megmaradt ez hagyománynak. Apósom annak idején jó szabó volt, de nem azzal kereste a kenyeret a családjának, a szabóság csak keresetkiegészítés volt. A feleségem tőle tanult meg varrni, csak szabást felejtette el az apósom megtanítani neki. Ezt azóta is fájlalja az oldalbordám. Sajnos az ő édesapja 32 éve itt hagyott minket, egy nappal karácsony után. Délután fél ötkor távozott, a feleségem épp a kezét fogta a kórházban. Egy nagyot sóhajtott és vége lett mindennek. Agyembóliát nem győzhette le.
    Rézi nagyon megsértődött, nem láttam azóta, hogy ráripakodtam. Lehet, nem kellett volna!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Itt volt már ma minden, eső, napsütés, de leginkább szürkeség. Nálam nincs munkamegosztás, a konyha csak az enyém. Míg közöttünk volt a férjem, akkor sem volt, akkor is csak az enyém volt a konyha, viszont a kinti munka meg az övé. ( kivéve a virágokat). Anno a gyerekeim is legtöbbször csak addig tartózkodtak a konyhában, míg bevitték a mosatlant. Ma már a saját háztartásukban meg azt csinálnak amit akarnak..amit meg kell csinálni, azt meg kell, ha tini korukban nem is csinálták.

Kívánok minden kedves farmozó, fórumozó játékostársamnak nagyon kellemes húsvéti ünnepeket![​IMG]

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk a két fiút fiatal korukban nem hívtuk ki a konyhába. Azt gondoltuk, ha akarnak, majd jönnek, és megtanulnak ezt-azt. Aztán amikor Budán voltak az műegyetemen, akkor hívtak fel közben, hogy is kell csinálni "azt" a kaját. Később, midőn egyedülállóak voltak, szintén hívogatták a feleségemet recept ügyekben. Mára mind a kettő jól főz. :) Itthon nem, de ha mi megyünk hozzájuk, gyakran ők főznek. Megnőttek a csemeték.
    Azt hiszem, ma befejezem a gazok termelését és holnaptól már csak a leadás lesz a fő tevékenység, HA összejön a szükséges hozzávaló. De miért ne jönne össze? Ha nagyon akarom!!!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nem tudom, ti miként vagytok a dologgal, de nekem marha nehezen jön ez a felröppenő...
    Például az erdei tisztást teleraktam állattal, beérés után adott kettő db metszőollót... :( (Jó, tudom ott, nem annyira aktuális egy ilyen szerszám...)
    Fák is vannak de azok sem úgy hozzák mint régen...Alig akar gyűlni. Nem tudom Csacska mit csinált, hogy olyan hamar végzett ?!!

Szomszika kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mit nem értesz? Én tudom a tutit, csak félve mondom ki. Szóval ... Csacska ... szerintem egy boszorka. Kimegy a teraszra a söprűvel, - álcázásképp néhány kósza levelet összekotor - oszt suttyomban nekiáll varázsolni. Ennek következtében TŐLÜNK odavágtatnak a felreppenők HOZZÁ. Más értelmes elképzelésem nincs. Ezért van nekem most csak 185, míg neki azt gondolom az összes már ott kuksol a pajta sarkában.

6. Koppi

Látod, ez eszembe sem jutott !! Pedig anno "feszt" jártak a Boszorkány Iskolába, még a réges-régi deszkával erősített eddigre teljesen elfelejtett Fórum idején, még anno 2010 ben!
    Akkoriban ismerkedtem meg a fórum rejtelmeivel és küszködtem az esetleges kép beillesztéssel...
    Akkor még pezsgett az Élet ! De kár, hogy nincs egy akkori fotóm róla...

_Ilona49_ és Szomszika kedveli ezt.
  7. Szomszika

Szomszika Rutinos

Lassan befejezem én is az eventet, 21 olló hiányzik. Remélem reggelre előkerülnek. Sok készülődés részemről nem volt húsvétra. Ma reggel végeztem a munkahelyen. Egész héten csak aludni jártam haza. Holnap itthon leszek, de hétfőn már ismét munka lesz.
    Ma csokiszalámit készítettem és kókuszgolyót. Este még készítek madártejet. Holnap raguleves lesz, rántott és párizsi szelet karajból és pulykamellből. A pulykába csempészek aszalt szilvát is. Köretnek rizibizi és sült krumpli. Hétfőre meg készítek valamilyen szaftos vagy szószos husit. Tojást csak holnap festek pár darabot. Főzéshez kell a hagyma, annak a héjában főzöm a tojást. Unoka csak jövő hét végén jön.
    http://kepkezelo.com/images/wys94qik30aozzpmpp3d.jpg

8. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Nagyobb baj, hogy nekem sincs azokról az időkről mentett "képernyőfényképem". Jó lenne nosztalgiázni.
    No valaki megelőzött, most jött, hogy 1 új értesítése van, azaz valaki írt a fórumba. Ha nem, hát megint tévedtem. :) Tán Csacska mérgelődik a pofátlanságomon. Pedig én olyan, de olyan ártatlan vagyok, mint a ma született bárány!!!

9. Csacskamacska

Boszorkányos jó estét! A régi idők varázsigéjére még emlékszem, így azt mondogattam, az vonzotta az ollókat. No meg az sem az utolsó dolog, hogy tudták, hogy ügyes vagyok, tehát potyogtak az ollók, mert nem kellett félni, hogy megvágom magam vele.
    Tudjátok, kés, villa, metszőolló, csak ügyesek kezébe való..;)
    A felesleget kinek postázzam?
    Kopi a vargabéles nagyon finom lett!:) A másikat még nem kóstoltam.

Jó éjt, álmodjatok nyuszikkal, vagy piros tojással.:) Pá, kedveseim! :)

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

222 metszőolló jött össze eddig. A gazok letermelve, csak azok a munkaeszközök kevesek, amiket hálóval kell összeszedni. Lehet, a hálómon túl nagyok a likak, ezért nincs annyi belőle, mint amire szükségem lenne. De idő mint a tenger, össze fog jönni mind, mire az eventnek vége lesz. Ma inkább kaláccsal foglalkozok, nem az éles és szúró vágóeszközökkel.
    Szép napot mindenkinek!

zsozso577 kedveli ezt.
  11. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

Meghitt, örömteli szép húsvétot kívánok!

zsozso577, _Ilona49_, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönjük és viszont kívánjuk a mi "felügyelőinknek"! :)

Szomszika kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Napsütéses szép napot mindenkinek!

Kellemes ünnepet! [​IMG]

zsozso577, _Ilona49_, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  14. Koppi

Szia !
    Ekként vagyok én is, majd kész lesz időnk van...még mind a 4 farmon...
    Itt sütöget a "Rézi", ahogy Te hívod és 10 fok van

_Ilona49_, miklos4949 és Szomszika kedveli ezt.
  15. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Az egyes számú farmonon kész az event. A többin, még gyűröm.

16. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Kellemes délutánt mindenkinek:)

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok ezzel.:)

zsozso577, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ááááá! ITT még mindig 3 darab vágóeszköz hiányzik. Gobionak meg csak 2. De ma ha törik, ha szakad, be fogom fejezni az eventet! Aratok még addig. Aztán csak be kell vinni a városba, leadni és remélem nem lesz több munkám vele.
    Meleg, napos idő van. Szokatlan, de reggel óta a Rézi fent mosolyog. Jó érezni.

zsozso577 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  18. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Eddigre remélem megérkezett az eszköz, mert elhajítottam arra vagy hármat !

zsozso577 kedveli ezt.
  19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép Húsvétot!

Napos időnk van,némi 16 fokkal.
    Mindhárom farmon az event befejezve úgy dél körül,mert akkor arattunk először.

Fák:Sárga trombita 1,Homoktövis 1, mindenféle XL és XXL.Bahamán a megfelelője 1 sem,..még csak meg sem közelítette.

Ólak:Vidra 1, Hattyú 2, Tatu 1, Jégmadár 1, Kacsacsőrű 1,és mindenféle narancs és nem narancs mint Gólya, stb.

Tihamér fejezd be mert már sok az ollód, innét is látom!

zsozso577, miklos4949 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönet a szerszámokért! Megjöttek, beváltottam mindent és kitettem a felhőkbe a jutalmakat. Már ami oda való. :)

zsozso577 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.