Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. tazmánördög

tazmánördög Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Jó hétvégét! Kópéka suliban,a lánykámnak pedig épp egy magyar vizslát kellett rajzolnom.Kezdek belejönni a rajzolásba,lóban már profi vagyok,tegnap a Kópé magyar munkafüzetébe profi szamarat rajzoltam.Mondtam is neki hogy a farmon most a szamaraké a főszerep.A piacon egészen jól, 2000 körül mennek.Tartogatom őket egyelőre.A gazdaköri fealdatoknál az összes olyat bedobtam ami barkácsot adott még az ecsetnél,így most nem tudom honnan lesz fémhulladékom.Megint akadozik a fórum.mentem

Utoljára szerkesztett: 18.10.14
    heliantus kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nagyon okos lettem! - így most aztán teljes gőzzel tudom az itthoni munkát végezni! Itt süt a nap, de a tegnapi eső után vizes a föld, így falevél gereblyézése elmarad, de a fakanalat sokkal jobban tudom ,a délelőtti tudás beszívásával, forgatni!xD Megyek sírok egy kicsit, míg a hagymát megtisztítom, felkarikázom.
    Helike, jó pihenést délutánra!
    Szamaraimhoz ragaszkodom, nem adom el őket!

heliantus és Tündi100 kedveli ezt.
  3. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Csacska, megkedvelted az írás elemzését? Még a végén lesz egy jó hobbid mire nyugállományba vonulsz.:)
    Viszont a sírás elkerülheted,ha hagyma aprítás közben egy kis vizet tartasz a szádban.;)
    Akadt némi fémhulladék a pajtában,igaz a meggazdagodáshoz kevés!:p

Ma egyedül lévén olyat főztem ami 3 lépésben elkészíthető: - megrendeltem, - kiszállítván magamévá tettem, - beburkoltam.

heliantus és Csacskamacska kedveli ezt.
  4. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Szép délutánt Mindenkinek!
    Lajos, szuper jó lesz a jövő heted, nekem is elkelne egy kis áztatás, kényeztetés. Majd lehet, hogy az őszi szünetben elugrunk 1 napra mi is valahova, fürdeni, szaunázni. Fémhulladék nálam sem röpült fel egy sem ezidáig.
    Ildikó, hagyma könnyezés elleni módszert én is ismerem, csak mindig akkor jut eszembe alkalmazni, mikor már potyognak a könnyeimxD.
    Csacska, már szakértő vagy grafológiából? Levelek nálunk is nagyon hullanak, szinte minden nap lehetne gereblyézni.
    Szamarakat tenyésztgetem, de nem nagyon akarnak ugrani (kivéve, amikor a következő kellene ;)).

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Egészségedre az ebédet! Nekem gulyásleves és rántott cukkini volt, ezt főzte, sütötte a feleségem. Holnap meg majd meglátjuk. A tervek szerint valami húsleves és rakott burgonya lesz. De majd meglátjuk, mert ha nejem netán valami mást meglát a főzőcske de okosan-ban, akkor lehet, hogy módosul.
    Az idő itt nagyon szép és nagyon jó. A nap egész nap csak süt. Bepótolja a tegnapi lazsálását. :)
    Fürdés közben Koppi biztosan megszomjazik, mert annyi víz látásától víziszonyt lehet kapni. Arra meg a jó hideg sör gyógyital. :D
    Én arra a nagy felfedezésre emlékszem, miszerint: Ha a feleségem pucolja és vágja össze a hagymafejeket, akkor az ÉN szemem nem könnyezik.
    További jó napot! Most sürgősen mennem kell a másik farmra.

heliantus és Tündi100 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Érdekes tudomány a grafológia, már egész sokat tudok belőle, mert pont az én napközis párom tanulta 2 éven keresztül és sokat mesélt róla. Nem is írok csak nyomtatott betűkkel, mert azt nem lehet elemezni. Igaz több, mint 10 éve a párom, tehát ismerjük már egymást jól, de mindig eszembe jut, hogy Ő ebben profi, így előtte a folyóírást mellőzöm.
    Köszönöm a jó tanácsot Ildikó, ezután használom a vizet, csak azt tudnám, hogy az, hogy is hatástalanítja a könnyeim potyogását??
    Tihamér, fantasztikus felfedezést tettél!!:)
    Csilla, a szamarak már csak ilyenek. Miután ma tudatosult bennem, hogy ez felhősort is ad, így gyorsan letenyésztettem amennyit tudtam. Most kever a malom és szerintem meg tudom szerezni a hiányzó állatokat. - nem sok kell már. Neheztelek a BP-re, hogy a szupitápjaimat állandóan követeli!:mad:

Hölgy-világ, Tündi100 és delfin929 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én este akartam jönni ide meg még dolgozni is a földekre, de nem tudtam. Sehogy sem. Ma reggel olvastam valamiféle belépési gondokról, de az csak másoknál lehet, nálam csak az én gépem rosszalkodik újfent. Hozzászoktam.
    Jó napot mindenkinek!
    Ha valakit édekel: A Zújság szerint a Sparban a citrom 600 Ft alatti árban kapható.

Hölgy-világ és Tündi100 kedveli ezt.
  8. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ reggelt!
    Vasárnap lévén kicsit lustálkodva, szép napsütésre ébredve nem is olyan rossz!
    Citromot vettem: 599- Ft-ért kilóját. Szerintetek miért nem lehet már azt írni, hogy 600 Ft ?
    Kicsit kómázok még, aztán kipattanok az ágyból és irány a konyha.
    Jó munkát, pihenést a mai napra!:)

9. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!
    Bocsánat hogy csak így belekontárkodom, de ezt szakmai nyelven úgy hívják hogy lélektani ár, és szeretnek vele élni a marketingesek, mellesleg pedig a fizetendő végösszeg kerül kerekítésre, és nem minden egyes termék. Ezzel pozitívan is kijöhetünk, hiszen elképzelhető hogy kerekítés -2 Ft.

Kieg.:
    Lélektani ár, azt jelenti, hogy a kedves vásárló a számok elejét veszi csak figyelembe és egy 599 Ft-os termékre azt mondja, milyen olcsó csak 500 Ft, és a kasszánál veszi észre magát hogy az nem 500 hanem 600. Mint tudjuk, legalábbis a vásárlók kasszánál nem szokták ott hagyni a terméket hogy 100 Ft-al drágább mint hidték, hanem megfogadják hogy legközelebb figyelnek rá. Legközelebb természetesen ugyanígy járnak.

Utoljára szerkesztett: 19.10.14
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Így igaz, Tamás jól írta. :) Azért érdekes egy "jószág" a vásárló. Ha kiírnak egy termékre két árat és a termékeket egymástól távolabbra teszik, meg lehet nézni, melyikből mennyit vesznek. A két ár: 999 Ft és 998 Ft. Bármilyen furcsa, de a vásárlók a 9-re végződőt viszik. A másik hiába olcsóbb, akkor is. :D
    Nap süt, jó volt kint az utcán. Elmentünk az egyik nagybóóótba néhány termékért. Én ismerem feleségemet, ezért még tettem be a tárcámba magasabb címletből is kettőt. Mint kiderült, szükség volt rá. Négy teli táska cucc volt, meg egy doboz, amit nem kellett táskába tenni. A Lidl-ben a citrom kilója mostanság 499 HUF. Olcsóbb a Sparnál.
    Crome-t nem szerette ma a gépem, de a Tűzrókával bejutottam.
    További szép napot!

11. Csacskamacska

Nem érek rá írni, mert dolgom van, de jövök nemsokára.[​IMG] Ma nem megyek sehova vásárolni, így nem költök egy fityinget sem.xD

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Rakott burgonya bár most sül, de az a holnapi ebéd lesz. Mára gombapörkölt lesz, mert leértékelt gombát tudtunk venni. Ha innentől nem leszek, nem biztos, hogy a rendszer nem enged be, lehetséges, hogy a gomba volt olyan. Bolond. :p
    Jó étvágyat az ebédhez!

13. Csacskamacska

Egészségetekre az ebédet!
    Tihamér, az is lehetséges, hogy leszel, csak kicsit furcsákat írsz...xD
    A lélektani árakból elegem van, mert szinte nincs is olyan dolog, ami ne 9-re végződjön. Imádom még, a 9990, vagy 5990 Ft-os árakat is! 10FT!!-a visszajáró pénz! A legtöbb helyen már kártyával fizetek. Eleinte szokatlan volt, de már megszoktam. A kerekítéssel, meg hol én, hol meg az eladó jár jól.
    Ebéd utáni sziesztázáshoz napfény és egy jó könyv kell nekem, szerencsére van mindkettő![​IMG]- nem kizárt, hogy ez lesz belőle...

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az ebéd utáni sziesztán túl vagyok, nem hallottam a horkolásomat sem, tehát jót pihiztem. Aztán kiballagtam a konyhába és megpucoltam vagy fél kiló fokhagymát. Alapos mosás és indult a zúzás. A kezem ragadt, pedig nem is gondolná az ember, hogy a fokhagymát a technokollal keresztezték volna. Igaz, az illata nem technokolé, de ragadni azt tud! Azt meg alapos kézmosással megszüntettem, de a kezeim "illata"! ... Feleségemet sem merem megsimogatni, hátha elverné a praclimat. :)
    Feleségem kitett egy-két maréknyi szotyit az etetőre, mérges is vagyok emiatt. Annyiszor mondtam már neki, hogy csak akkor kell elkezdeni az etetést, ha leesik a hó és belepi az ágakat. Akkor tudnak nehezebben élelemhez jutni a cinkék. Ha viszont valaki elkezdi, akkor már tavaszig etetni kell, mert az odaszokott madarak ha nem kapják meg a megszokott adagjukat, elpusztulnak. Egy kis madár ha estefelé eszik, de másnap délig nem tud, az bizony nagy bajban van. Nem biztos, hogy megéri az estét. Igen gyors az anyagcseréjük. Ezért is kérek mindenkit, aki etet télen, etessen végig! Legyenek olyan barátaink, akik azt a sok pondrót, kukacot és hernyót elpusztítják. Azzal is nekünk hoznak hasznot. De nem csak az anyagi haszon számít. Oly szívesen hallom a kopogásukat, ahogy a magot feltörik és kieszik. Meg persze vircsaftolnak is, veszekszenek. Pedig van mag elég. Akár az emberek. :D

Hölgy-világ, Tündi100 és heliantus kedveli ezt.
  15. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Jó éjszakát! Úgy olvasom pocak mindenhol tele, a hétvége eltelve, holnap meg a mókuskerékbe :) Kopy már megint halmozza az élvezeteket. Erika ahogy olvasom művészlélek lettél, lehet befizetek egy galériára való képre nálad ;) A grafológia nagyon okos tudomány, még jó, hogy itt egyforma betűk vannak :) Ildikó sikerült elengedni magad, máskor is fel lehet emelni a telefont és jön a menü:) Tihamér mi próbálkoztunk a madarak etetésével, de szerintem a cicák miatt nem merték megközelíteni az etetőt ;)

16. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!
    Madáretetéssel mi is csak később mikor már leesett a hó akkor foglalkozunk.
    Sok a dió amit nekik kell kitísztittani.
    A három farmon van már 1 fémhulladék.Szamaraknak egy része úgy néz ki visszakerül a pajtába,ott legalább nem fáznak.

heliantus kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Helike, az rebegjen a szemed előtt, hogy csak 3 nap!!!:):):):)
    A hónap elején a vásárban kiabálták, hogy a fokhagyma kilója 500 Ft. Tegnap itt a sarki zöldségesnél kellett vennem, mert a piacon elfelejtettem. Szikrázott a szemem mikor megláttam, hogy 1000 Ft kilója. Vettem egy fejet.
    Madarak etetése, majd még később, most még találnak maguknak ennivalót, van bogár, légy, stb, majd jönnek a bogyók és akkor már besegítek én is. Diót szoktam ide a teraszra kitenni, nagyon szeretik és bentről jó nézni őket, ahogy csipegetik. Déután volt [​IMG], ennek ellenére nehezednek a pilláim, így jó éjszakát mindenkinek![​IMG]

Tündi100149 kedveli ezt.
  18. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok, jó reggelt kívánok, Nektek !

Ha az ember jól érzi magát, milyen gyorsan elrepül a hétvége?!
    Kiváló időt fogtunk ki. Kártyáztunk, amikor esett az eső, túráztunk, amikor sütött az áldott Nap.
    Jól éreztük magunkat. A beszámolót későbbre tenném, mert még alig látom a billentyűket !
    Kellemes szamaragolást...:)

heliantus és Tündi100149 kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Jó reggelt és szép napot mindenkinek!
    Így van ez Kopi, ha jó a társaság, jó az idő és jó a hangulat, akkor rohan az idő!
    Hétfő, kezdődik a hét, de rövid hét!:):)

heliantus és Tündi100149 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Egy kis vitamin élesebbé teszi a látást a korai órákban. Tudom javasolni! :)
    Ma még jó időre van kilátás, de holnap, holnapután lehet, hogy több lesz az eső, mint szeretném. Viszont a gazdálkodók szerint meg kell az eső, mert nem lehet/érdemes szántani. Nem egyformák az igényeink. Nekem itt a farmon nem kell, de a földön kint szántani akarónak meg kell. Akkor essen úgy, hogy amerre ÉN mászkálok, ott akkor épp szüneteljen. Máshol eshet kedvére. :p
    Jó reggelt mindenkinek!

Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.