Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Boldog Anyák Napját minden anyukának, nagymamának!

hagymácska44, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  2. Koppi2

Koppi2 Haladó

3. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szia Koppi:) Szerintem 1iknek semmi köze a másikhoz.:music: Tegnap rendesen kimoziztam magam,sőt ma délelőtt is.8) Délután meg elment sörözni a gépészem,de estére megígérte,hogy hozz új filmeket.:music:8)

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Most moziztam. Eventet nem csinálom. Akkor annak "jár" mozi, aki jó ember. Én nagyon jó vagyok. (Feleségemet nem érdemes megkérdezni, ebben az ügyben félrebeszél, nem mond igazat. :p)
    Kicsit hazavitték, feleségem kipiheni a kicsi "fáradalmait". Kint a majálison sok minden érdekelte, sok mindent csinált és utána ebédkor még étvágya is volt. Bár esőt jósoltak, most eltévesztették a levelibékák. Szerencsére.

hagymácska44 kedveli ezt.
  5. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Köszönöm,..köszönjük mindenkinek a részvétet!
    Ma voltunk lent Tófejen,...kiderült hogy nem is otthon halt meg,..elvolt ismerősökhöz,barátokhoz és ott.
    ___________________________________________________________________________________________________
    ANYUKÁK, NAGYMAMÁK, BOLDOG ANYÁK NAPJÁT![​IMG]

Legtöbb érménk 54,..aki űzi hánynál tart?

Fatther, Csacskamacska és hagymácska44 kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Az elmúlt napokhoz képest most meleg van. 12 fok. Éjjel esett az eső. Kell is a földekre.
    Szép napot mindenkinek!

7. Koppi

Sziasztok, jó reggelt kívánok,Tihamér !

Itt is kellemetes az idő. 12 fokkal. Hamar elszaladt a hétvége, mint mindig.
    Ide éjszakára jósoltak esőt és nem lett. Pedig itt is kellene ...
    Érdekes módon Debrecen mindig nagyobb esőt kap, mint Böszörmény. Biztos úgy gondolja az Anyatermészet, hogy a nagyvárosra több kell, mint a csóró vidékre...

8. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt mindenkinek!
    Mozi van nálam is, tegnap is volt, csak időm nem volt nézni.
    Felhősor beüzemelve még tegnap délután.
    Kopi, itt az elmúlt napok alatt annyi eső volt, hogy locsolni kellett, mert a fák, bokrok alatt porzott.
    Legyen jó napotok!

Tündi1001, Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  9. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Rendesek vagytok fiúk, köszönjük az anyák és nagymamák nevében.
    Tündi, Nem volt egyedül az utolsó perceiben, ez egy kis vigasz.
    Szomszika, 2 éves kor a legszebb időszak, jól használd ki.
    zsozso, lehet még egy kitehető összejön ha nagyon akarom.
    Tihamér, akkor te is feltöltődtél a kis unokáddal, ez nagyon kell a nagyszülőknek.
    Tegnap jó nap volt, az unokák velem együtt nagyon élvezték a sok játékot.
    Nálunk csendes eső esik, kell is a fűnek, fának.
    Kellemes napot!

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  10. Koppi

Biztos nem jó helyen laksz, mert az egyik ismerősöm mondta, hogy "akkora" eső volt nálatok, hogy na !

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Debrecen határa nagy. Lehet, hogy egyik helyen alig esik, míg máshol - 20 km távolban - meg szakad. Mosonmagyaróvár nem nagy, de légvonalban itt is van 8 km a város két széle között. Mindjárt esik. Sietek le a postára, ne ázzak meg. Szerencsére, légvonalban csak száz méterre van. Kacskaringózva sem több 110 méternél. :)

12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Hétvégén el voltam havazódva!!!!

Lajos....őszinte részvétem a Bátyád miatt!!!!!

Csacska gratula a felhőhöz....nekem ma reggel sikerült összehozni, mert
    a 10. szinten valamit elrontottam....igy csak 4 pontot kaptam!
    Sajnálom, hogy nem tudom megnézni, hogy mit baltáztam el!

Fiuk.....nagyon jól döntöttetek, hogy nem vágtatok bele az eventbe!

13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot.

Lajos, őszinte együttérzésem.

Friss hír, a "dolgozók" számára ;) https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.13919/

Event befejezve, sikerült a 8 pontosokat "bezsebelnem" (hiba nélkül), a növények nagyon jól adták (adják) a TP/BTP-t, még szintet is sikerül lépnem a "bahán", így túl a 300. szinten, s a 99. szintnek is a végén járok már.
    Még sok idő van hátra az eventből, fel a fejjel, további szép napot mindenkinek.

14. Koppi

Látod, erre gondoltam én is. A múltkoriban kissé összekeveredtem a lámpásokkal, gondoltam, most kihagyom...:)
    Viszont "megszedtem" magam a trágya árával. :)

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  15. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Igen,(megérdemelt) szolgálati nyugdíj, 48 évesen lettem nyugdíjas.
    A gyerekkori vonatozásból felnőtt fejjel vasútmodellezővé váltam, ami nem volt "nehéz" hiszen fiatalon a helyi modellező szakkörben repülőt, hajót és autókat építettünk.
    A modellezés szeretet a mai napig tart, a 150x200 cm-es TT-méretű terepasztalom három költözést bírt ki ezidáig.
    Ma már nem biztos, hogy ezt választanám hobbinak, nagyon-nagyon drága, a legegyszerűbb analóg modellért is több tízezer forintot kérnek.
    Itt a Farmeramaban van egy másik vasútmodellező (is), ő viszont már profi szinten "űzi", Kazimír (H0 méretben).
    (nem a saját terepasztalom) http://tt.gportal.hu/portal/tt/image/gallery/1163337100.jpg

16. Csacskamacska

Nos, az eventtől nem vagyok oda, a felhősorok készen vannak mind a két farmomon, most szemezgetek. A gaz az valóban jó Tp-t ad. Néhány dolgot még szeretnék megszerezni, majd este búvárkodom, hogy hogyan is. Most még el kell mennem, így nem tudom tanulmányozni, hogy hogyan lenne a leggazdaságosabb.

Fatther, ez a 48 évesen nyugdíjasnak lenni..Hmm, én még a 48-ra 15 évet húzok rá. Igazságos ez?

17. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Igen, a szolgálati nyugdíjak jelentős része megérdemelt. Nem mindegy, hogy valaki milyen munkakörülmények között dolgozik. A keszonban (túlnyomás alatt), föld mélyén a bányában, a meleg üzemben és más hasonló helyen, illetve más veszélyes körülmények közötti munkavégzés (radioaktív-, röntgensugárzás, stb.) kizsigereli, lerövidíti a dolgozó életét. De a fokozott pszichikai, idegi terhelés sem tesz jót a szervezetnek. Tudom, normál körülmények között is sokszor keményen kell dolgozni a munkabérért, de a különleges körülményeket valamivel kompenzálni kell. Fiatal voltam, még technikumba jártam, mikor nyaranta is dolgoztam a vagongyárban. Ott voltak olyan technikusi, érettségi végzettségű szakemberek, akik csak napi hat órát dolgoztak. Ők röntgennel vizsgálták a vasúti alvázak, forgózsámolyok hegesztéseinek minőségét. Fokozott sugárterhelésnek voltak kitéve. Soha senki nem irigyelte tőlük a rövidebb munkaidőt a gyárban. Voltam többször lent bányában (csak látogatóként!) és bizony éreztem azt, hogy mindenhol csöpögött, folyt a víz fentről, állandó huzatban kell lenni. Komoly fizikai munkát is kellett végezni. Szóval őket sem irigyelte egyikünk sem, akik ott voltunk körülnézni. Az érem másik oldala meg az volt, amikor ŐK megtudták, hogy mi timföldgyárban dolgozunk. Kijelentették, ők bizony olyan rendkívül veszélyes helyen, ahol minden forró, ahol maró lúg csepeg, folyik, nagynyomású gőz van, semmi pénzért nem dolgoznának. Pedig nálunk ezeken a helyeken nem volt korkedvezmény sem. Még a folyamatos műszak sem számított annak. Nekünk a szenteste, a szilveszter vagy a húsvét hétfő ugyan olyan nap volt, mint a többi. Négy vasárnapból három esetben dolgoztunk. Valamennyi műszakpótlék volt, de a munkaidő hossza azonos volt a többi munkahellyel. A folyamatos műszakot megszokni nem lehet, csak elviselni. De elég volt a munkából, én már "letettem a lantot".
    20 perce ragyogó napsütés volt, de 10 perce már szakad az eső. Ilyen bolondos idő van, pedig ez nem a bolondos április, hanem már a május. A májusi eső aranyat ér. Még. Meg ha esik!

hagymácska44, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Nem vitatom, valóban igazságos az, hogy hamarabb nyugdíjba mehetnek azok a dolgozók, akik valamilyen veszélyes, vagy egészségre káros munkát végeznek. Csupán azt jelezném, hogy amikor Fatthet nyugdíjba ment, akkor a nyugdíjkorhatár nem annyi volt, mint most. Anno 55 éves korukban mehettek, én most 63 éves koromban. Csupán egy megállapítás, egy csodálkozás, hogy 15 évvel dolgozom többet, mint Fatther. Nem irigylem tőle, hogy annyi ideje nyugdíjas! Amennyiben lehetne, még 2 évet dolgoznék, pedig az én munkám sem könnyű, nem mindenki bírná naponta 32 7-8-9 éves gyerek csacsogását, nyüzsijét, gondját-baját hallgatni, csitítani, 10x-20x ugyanazt elmondani, terelgetni, nevelni, tanítani. Nem ezt írná fel az orvos nyugtatónak...

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Teljes mértékben igazad van! Én semmi pénzért nem mentem volna tanítónak, tanárnak. Annyi türelmem soha nem volt. Bár nem ütöttem a csemetéimet sem soha, meg a nőket sem, de nem vagyok abban biztos, hogy nem osztottam volna ki, mint türelmetlen tanár, egy-két pofont, ami viszont az én elveimmel ellenkezik. (Jól emlékezek tizenéves koromra, mily pimasz is tudtam lenni. Áááá! Nem is igaz. Csupa jóság voltam akkor is.) A húgom tanítóként végzett és mind a két menyem taníthatna, de egyik sem tanít. Nem véletlenül. Arra is születni kell. :)
    Abban is igazad van, hogy a nyugdíjkorhatár emelkedett, emelkedik. A feleségem "már" csak 57 éves korában lehetett nyugdíjas, de nekem még 62 és fél éves koromig kellett a munka frontján tevékenykednem, mire elmehettem utána. Ez van. Aki később született, mint Koppi is, az még tovább húzza az igát. Egy szem öcsikém 1953 decemberében látott napvilágot, de ő is csak az év végén lehet majd nyugdíjas. Munka után nem olyan könnyű az elhelyezkedés, mint sokan gondolják. Állami helyre rendkívüli esetben lehet csak bejutni, a törvények nem engedik. A magángazdaság meg sokszor azért nem szereti az idősebbeket, mert bár nagy tapasztalatuk van, de sok szabadság jár nekik, ráadásul több fizetést is kérnek, mint egy fiatal.
    Most megint szépen süt a nap, de isten a tudója, hogy mikor fog eleredni az eső. Csak hó meg jég nem essen!

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Nagyobb gyerekeket nem is szeretnék tanítani, ez a korosztály pont nekem való. Ők még elvarázsolhatók, szófogadók az esetek többségében. Hálásak és " isszák a tanító néni szavát". Mire második osztály végére érünk feszegetik a határokat elég bátran, de szerencsére csak feszegetik és a szép szó még mindig használ. :) Persze én is fel szoktam emelni a hangom, ha a helyzet úgy hozza, de szerencsére tudom utána halkan és mosolyogva folytatni az órám. Hiányozni fog, hogy szeptemberben már nem vezet naponta az utam az iskolába.

Jó éjt, aludjatok jól! :)

Utoljára szerkesztett: 2.5.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.