Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Jó reggelt kívánok!
    Gépészem mint a mesében, hol van, hol nincs. A babakocsis videót szeretem, hamar kész lehet vele lenni. A műholdasnál sokkal jobb.
    Hamar eltelt az éjszaka. Rézi csak sejteti magát, a szél fújdogál.

hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt! Most nem esik. Egy felhőtömb kóválygott környékünkön az elmúlt órákban. Abból nem kaptunk, mert csak súrolt minket. De elnökasszonyék azt hiszem kaptak.
    Gépész most is volt. Itt. A másik farmon sokkal ritkábban bújik elő. Nem tudom miért, de ott hébe-hóba vetít.

hagymácska44 kedveli ezt.
  3. Szomszika

Szomszika Rutinos

Éjszakámat ismét Győrben töltöttem. Amikor jöttem haza munkából, akkor éppen szemerkélt az eső. Nagyon sokszor úgy látszik Óvár felől, hogy mi kapunk egy zuhét, de általában a Duna lehúzza.
    Fatther...hol szolgáltál? Netán április16-17-én részt vettél Mosonmagyaróváron a nemzetközi makett kiállításon is?

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Itt nálunk....ma is felhős az ég és elég erős szél fuj....tegnap sok eső esett!

A farmon nem sok mindent pakoltam vissza....pajta-növényt ültetek és
    tettem ki pár fát.....amiből nagyon kevés van....Pl. Karácsonyfát!
    Nagyon sok gömböt használtam el....mostanság.....mivel a Herbárium gazdakörit
    lehet többször is csinálni.....ééééés jóóó tp-t ad!

A mostani eventet....nagyon hamar szeretném elfelejteni....valahogy nagyon
    deee nagyon nem tetszett!......sokat kellett ültetni! és ajikról ne is beszéljünk.
    A Felhőért kezdtem el csinálni!.....nahhhh mindegy....az kész van!!!!!...ez a lényeg!!!

5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Zsozsó, nem csak számodra felejtős az event! Nekem is a felhősor volt kitűzve, még húztam rá egy keveset, így a kupont és egy kütyüt még kiváltottam. Többre nem strapálom magam, nem éri meg.
    A teraszomon van egy létra, amit inkább virágtartónak használok, jó széles fokai vannak. Egy kis feketerigópár kinézte a legfelső fokát magának fészekrakás céljára. Olyan szorgalmasan építik, de mindig le is potyog a sok odahordott ez meg az, mert azért nem annyira széles az a fok és nem is ér a faloz, tehát nincs ami megtámasztaná. Még én is hátráltatom őket, mert leszedem amit odahordanak, ugyanis tudom, hogy a szomszéd macskája lecsapna rá és már a tojásokat is elpusztítaná. Sajnálom szegénykéket, mert szeretem őket, de az ő érdekükben cselekszem. Próbáltam nekik megmagyarázni, de nagy ricsaj volt a válasz.
    Ide kellene egy jó eső, mert nagyon száraz a föld. Küldjétek erre a felhőket!

6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hess felhő! Hess! Én mindent megtettem, amit csak tudok. A többi nem rajtam múlik. Egész nap olyan felemás az idő. Riogattak, riogatnak jelenleg is esővel, de eddig nem jött meg. Pedig itt is kéne még.
    Feketerigók magasban fészkelnek? Eddig úgy tudtam, hogy a talajon építenek, de ezek szerint vagy én tudom rosszul vagy ők újítanak. Bármelyik lehetséges.
    Akinek sok pénze van, az most költhet rendesen. Hiányzó virágokra meg titkos ólakra. Ha jól olvastam, de ebben sem vagyok már biztos.
    Ahogy figyelem, amióta Koppi már nyugállományú, nagyon elfoglalt, mert ritkán jön erre. Mindig mondtam, hogy a nyugdíjasnak kevés az ideje, sok a dolga. :D

7. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

8. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek, sziasztok!

Nem akartam én "olyan fiatalon" nyugdíjas lenni, számomra és részemről az akkor egy korrekt és tisztességes lehetőség volt. Nem egy és nem is kettő - volt - munkatársam ment ugyanakkor "egészségügyi alkalmatlanság miatt" nyugdíjba. Ők már akkor 100% nyugdíjat kaptak, én csak 50%-ot. Telt-múlt az idő, "új szelek fújtak", s az eü. alkalmatlanság miatti nyugdíjat eltörölték, ők járulékot kapnak, én (bár nem sokat, de) rendes nyugdíjat, s ami a lényeg a szabadidőmet nem a rendelőintézetekben töltöm, hanem lehetőség szerint munkával.
    Egyébként már akkor szó volt róla, hogy a korkedvezményes nyugdíjkorhatárt is megemelik, csak a mikortól nem volt ismert, de nem sokkal később az is megtörtént.
    Tihamér ehhez kapcsolódó hozzászólásával teljesen egyetértek, mivel dolgoztam bányában, kohóban és hőerőműben, nem tanítottam, de osztályfőnöki órákat tartottam az ifjú fiataloknak (amíg nem fizettek érte, utána ugyanezt az "ejtőernyős" végezte)
    Csak érdekességként jegyzem meg, hogy x évet és 365 napot állapítottak meg munkaviszonyként, s az indoklás szerint azért, mert 2000. szökőév volt xD és nem számít, hogy köztudottan és nyilvánvalóan; egy év az egy év, de lehet rosszul tudom.

"....Fatther, ez a 48 évesen nyugdíjasnak lenni..Hmm, én még a 48-ra 15 évet húzok rá. Igazságos ez?"

Judit, nem tudom mennyire jogos vagy jogszerűtlen, hogy én már nyugdíjas vagyok, s Te nem, azt nem én döntöttem el.

"....Fatther...hol szolgáltál? Netán április16-17-én részt vettél Mosonmagyaróváron a nemzetközi makett kiállításon is?"

Nem voltam ott, saját és - unoka hiányában - fiaim szórakoztatására művelem csak.

Update: a leendő új bahás állatok "megjelentek" a piacon,

Az oroszlán békésen sétál az erdőben. Egyszer csak szembe jön vele a nyuszika. Az oroszlán elé urgik és így szól:
    - Ki a legerősebb az erdőben?
    - Hát te! - válaszolja megszeppenve a nyuszika.
    Az oroszlán kihúzza magát és elégedetten megy tovább. Pár perc múlva szembe jön vele az őzike.
    - Ki a legerősebb állat az erdőben?
    - Természetesen te! - válaszolja az őzike halálsápadtan.
    Az oroszlán örül, hogy mindenki fél tőle. Félóra múlva találkozik az elefánttal.
    - Ki a legerősebb állat az erdőben?
    Az elefánt szó nélkül megragadja az oroszlánt, és egy fához csapja. Az oroszlán nyögve tápászkodik fel, miközben így szól:
    - Micsoda világ, már nem is kérdezhet az ember.

Utoljára szerkesztett: 3.5.16
    hagymácska44 és Tündi100149 kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Tihamér, ideért, szép csendesem esik. :) A rigók próbálták újraépíteni fészküket, de nagy része a gaznak, ágacskáknak, fűnek, lepotyogott. A maradékot is leszedtem, újra összesepertem és tettem a létra tetejére egy zsákot, hogy ne tudjanak odarepülni. Nem akarom, hogy a macskák prédájává váljanak.
    Fatthet, mint írtam, nem irigylem, hogy már nyugdíjas vagy! Még szívesen dolgoznék 2 évet, mert úgy érzem, hogy bírnám még energiával, de nem lehet, mennem kell. Nem önszántamból megyek, küldenek, mert elérem a nyugdíjkorhatárt.

hagymácska44, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  10. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Elég volt mára. Megyek, keresek magamnak egy könyvet. Azzal lefoglalom magamat, míg nem jön értem az álommanó.
    Jó éjszakát gazdák!

11. Csacskamacska

Titok, akár maradhatott volna titok is., narancs kacsa, egér és ilyenek...
    Jó éjt, aludjatok jól! :)

Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  12. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok! Jó reggelt!

Most néztem a naptárat, hát üresjárat az nincs.
    Titkosból lettek, Somvirág és Huang pi fa, azt hittem nem jól látok , az ólat még nem tettem ki.
    Kiszedtem még az eventből 2 kitehetőt.
    Most nézem, az írásom itt maradt, nem küldtem el tegnap,ügyes vagyok.
    Nálunk borús idő van.
    Próbaképpen ültettem egy sor petrezselymet és kijött, jó ez az eső.
    Ma a gyerekeknél leszek egész nap, dolguk van.
    Mindenkinek nagy gratuláció aki kész lett az event-tel vagy szemezgetett belőle.
    Szép napot mindenkinek!

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Valami gond van! Most a net játszik olyat, hogy hol van, hol nincs. Szerintem a szolgáltatónál van valami, mert a telefon is hasonlóan működik. 3x, 4x próbálkoztam ma reggel mire sikerült learatnom, a bagolytojások hatása is lejárt mire learattam mindent.
    Hagymácska, én meg a fákat nem raktam még ki, mert elfelejtettem. A petrezselyem nálam is kikelt, igaz én csak egy rövidke sort vetettem a leveléért.
    Itt nem esik, a nap sem süt, felhős, ki tudja mi lesz belőle?
    Legyen jó napotok!:)

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Nem biztos, hogy nem lett elküldve az írás tegnap. Pontosabban, megkísérelted, csak nem fogadta a rendszer. Én is csak úgy tudtam elküldeni, hogy leírtam a hsz-t, aztán elküldtem volna, de nem akaródzott a rendszernek fogadni. Hiába frissítettem, akkor sem ment. Ezért szokás szerint mentettem, (másolásra kijelöltem). Azt követően kiléptem a játékból, meg a keresőből is, majd újra beléptem. Aztán bemásoltam a régi, hiányos hsz helyére a mentettet és úgy már sikerült. Többször is így kell tennem, mert az én Gizim nem mindig működik jól, de az itteni rendszer persze mindig tökéletes. Nem is keresem másban a hibát, csak az én gépemben és magamban.
    Tegnap reggel óta csak lóg az eső lába, de esni nem sikerült. Pedig kéne még a földeknek víz. De csak fentről. Olyan áradás, ami oldalról jön, na az nem. Pedig lassan itt a tavaszi árhullám(ok) ideje. Május és június, vagy ha jobban tetszik, pünkösd hava és Szent Iván hava.
    Szép napot mindenkinek!

_Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  15. hagymácska44

Én is csak a leveléért ültettem, 2x2méteres sort. Megint elfelejtettem kitenni az egy szem ólamat.

Igazad van biztos, csak nem emlékszem mit csináltam késő este.
    Nem lenne jó az áradás, mindig sajnálom a szenvedőket.

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Most én meglocsolok, mert eddig vártam rá és nem esett, ha meglocsolok, akkor hátha esik. A fenti víz jobb a növényeknek, de mit is csináljon az ember lánya, ha fentről nem jön?
    Kopi, merre járkálsz? Semmi hír Rólad!
    A Kotkodára kitettem az ólakat, majd beszámolok, hogy mi lett a nagy titok, de nem várok csodát! A facsemeték még mindig a menüben vannak.....jó munkához idő kell.

Halljátok ez már nevetséges és nem bosszantó! Az új állatok a bahamára megvásárolhatók lesznek. Ha biztosan akarsz mindegyik új állatból, akkor 4 csomagot kell venned 630 Fa/ csomag, azaz 4x630 farmarany...No, tudjátok mikor lesz nekem új állatom!?? - jövőre, vagy azután!! Nekem nincs annyi pénzem, hogy 4 csomagot vegyek, még egy csomagra is sajnálom és még annyit sem veszek! Pont, vagy felkiáltójel!!

Utoljára szerkesztett: 4.5.16
  17. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Megérkeztem. Ugyan itt voltam, de nem írtam. Nem volt kedvem...
    Betesz nekünk az INGYENES játék ugye?

18. Csacskamacska

Az állati gőzös sem a régi, nem rakok be semmit!
    Most megy el a kedvem a játéktól.

hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ejnye, ejnye gazdák! Micsoda hozzáállás ez? Két öreg motoros kedvét szegi a játék változása? Ja kérem, az új gazda véleményem szerint nagyobb nyereséget, gyorsabb megtérülést szeretne. Ez pedig bizony árfelhajtó tényező. Én már felkészültem arra, hogy ha egy szintet elér az ÉN elégedetlenségem, a játékot felfüggesztem. Közeledik. Gond az, hogy a másik, szintén növény és állattenyésztős játék is kezd egyre "durvább" lenni anyagilag. Lehet, hogy egyszerre kettőt is abbahagyok. A játékért nem fog fájni a szívem, de a "csapat" miatt igen.
    Jó éjt mindenkinek!

_Ilona49_, hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  20. hagymácska44

Sziasztok!

Csacskamacska, küldtem volna feléd ha lehetett volna. Nálunk felhőszakadás volt, az előtető alatt álltam, amikor a telót kiejtettem a kezemből úgy megijedtem, borsószem nagyságú jég esett akkorát szólt.
    A vásárlásról annyit, amit Koppi írt, a 74. szinten vagyok és semmim sincs, ha abba kell hagyni a játékot, könnyű szívvel.
    Titokól: narancs tyúkól.
    Jó pihenést!

Tündi100149, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.