Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Abszolút egyetértek veled. Manapság a jól megkavart event dívik.
    Tegyük minél bonyolultabbá -adjunk némi titok fát ólat közé és kész. Lesz némelyeknek benne jó, de a többségnek a megunt sokadjára kijövő cucc lesz..
    A végén mindenki háborogni fog, hogy így nem csinálja, meg úgy nem csinálja. De mindig belefog, hiszen ott a kisördög benne (Nem a wc falára rajzolt..;)), hogy hátha...összejön valami jó.

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  2. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Judit és Tihamér hoztam 1 kis segítséget a borsózáshoz.:);)

3. Koppi

Az agresszív kismalac megy az erdőben és meglátja a nyuszikát.
    Megfog egy palacsintát és hozzávágja.
    A nyuszika megfordul és megszólal:
    - Ez szándékos volt kismalac?
    - Nem, lekváros!

Hagymácskának hoztam, hátha megjött az eperszedésből már...:)

_Ilona49_, hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Szép estét!

Igen, hagymácska már megpucolta és megmosta az epret, holnap lekvár lesz belőle. Evésre is hagytunk belőle.
    Tündi és Koppi, köszönöm a felajánlást, élni fogok vele, nagyon sok titokfám nincs még és ólam sem.
    Csillagot megint nem ad az event, honnan vegyek horribilis mennyiséget belőle. A term.gyógyi is csillagba kerül és előbb a legendát szeretném kiváltani, messze vagyok tőle.
    A gazdaköri is a kurrens dolgokat kér, a piacon is igen drágák. Békám 70 db van, gyűjtögetem a tenyésztésre.
    A lekifőzőt váltottam ki, de nemigen haladok vele, amit kínál kutyulásra az nem kell senkinek a piacon, még az első szint elején járok.
    Köszi a viccet, jó volt, én még malackás viccet nem hallottam.
    Csacskamacska, te azt csak hiszed, hogy annyi időd lesz, nekem semmire sincs soha időm, tögyögök, mögyögök és már vége is a napnak. Sokat segítek a gyerekeknek, így alig vagyok itthon.
    Jó pihenést!

Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Janzi, köszönöm! Kukoriékban mindig lehet bízni, remekül tudnak gondolkodni, számolni! Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy a jövő héten nem leszek. megyek "pihenni" 30 gyerkőccel..
    Hagymácska, most pedig megyek megeszem a maradék epremet és alvás, mert azonnal kukorékol a kakas.
    Igen, tudom a nyugdíjas nem ér rá, de olyan jó leírni és ringatni a hitben magam, majd meg koppanok nagyot, mikor megtapasztalom, hogy nem lesz időm semmire.

A malacka nálam nagyon bejön! :) - kérek még Kopi!
    Zárom a kaput, jó éjt! :)

No persze, a nyugdíjasok még alusznak, szegény dolgozó meg már aratott, vetett!
    Ébresztő, hasatokra süt a nap! :)

Utoljára szerkesztett: 27.5.16
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Kakaskukorékolás! Hol? Mert az itteniek ugyan nem kiabálnak, alszanak. Én is felébredtem szokás szerint háromkor, de mivel aratni nem kellett, még most is várnom kell arra, gondoltam benézek azokhoz a kokasokhoz. Hát olyan horkolással voltak, de olyannal, hogy csak na! Onnan tudtam, ebből nem lesz reggeli kukorékolás.

Malacka? No lássunk egy szalonképeset.
    Az agresszív kismalac veszett módon kerekezik az erdei ösvényen. Egy bukkanónál kibillen az első kerék és malacka hatalmasat esik. Még fel sem kel, mikor megjelenik a nyuszika.
    - Mi történt malacka? Csak nem estél el? Segítsek felállni?
    - Kuss! Én így állok meg.

Szép napos idő van, de ha arra a sok és sokféle borsóra gondolok, hát elmegy a jó kedvem. Pedig szeretem a sárgaborsó főzeléket, a zöldborsófőzeléket, a zöldborsólevest, a rizibizit, meg a többi ételt, amihez borsó kell. Csicseriborsót is! De ennyifélét nem szeretek termelni!
    Szép napot mindenkinek!

_Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  7. hagymácska44

Jó reggelt!

Szaladok a postára, tankolni és még valahol elkölteni a pénzecskémet.
    Csacskamacska, csodálom a türelmedet a gyerekek iránt, ennyi gyerekkel a pihenés nem egy leányálom, drukkolok, hogy simán vedd az akadályokat. Csodálkozom azon, hogy ilyen jó nevelő készséggel ami neked van, nem alkalmaznak tovább, annyi tanár van, hogy nem férsz el mellettük, akár napközisnek is?
    Az eventet muszáj volt ennyire túlbonyolítani? Csinálom mert kellenek a titkosak nekem, hátha olyan fejlődik ki ami nekem nincs.
    Mindenkinek szép napot!

Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mivel az alapítványi iskolákat is államosítani fogják az elképzelések szerint, így nem fog más maradni, mint állami és egyházi iskola. Márpedig az állami iskolákban dolgozók állami alkalmazottak lesznek, - mind - , ezért rájuk is vonatkozik az, hogy aki elérte a nyugdíjkorhatárt, annak fel is út, le is út, mennie kell! Nem számít a tudás, a tapasztalat, a hozzáértés, csak az, hogy túl öreg, hess onnan! Fiatalt sem fognak felvenni helyettük, mert egyre kevesebb a gyerekszám, a kötelező óraszámok növelésével pedig a felmerülő esetleges hiányt pótolni lehet. Az, hogy hosszú távon ennek mi lesz a következménye, az úgy néz ki, hogy sok mindenkit nem érdekel. Csacskának lesz felesleges ideje, amit nem tanításra fog majd fordítani, feltéve, ha nem alkalmazzák feketén, zsebből zsebbe fizetve. Mert akkor talán még taníthat. Egyébként meg .... (A többit tessék hozzágondolni!)
    Igen, ez az event is túl van bonyolítva, de nagyon. Ámbár lehet, hogy csak nekem van ilyen rossz látásom, nem hiába van szemüvegem. Igaz, nem rózsaszínű, ez lehet a baj. Rózsaszínű lencsén át kedvező gyöööönyörűűűű színben látnám én is. :D

_Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  9. hagymácska44

Tihamér, kevesebb gyerekszám? CSOK emlékszel? Lesz itt annyi gyerek, hogy a végén lasszóval fogják majd a tanárokat.
    Magán tanár is jól jöhet egy nyugdíjasnak,/mármint állás/ táboroztatni is kell a kicsiket, visszafogják hívni Csacskamacskát, kérdés akra-e majd menni, hozzátenném, én már nem mennék.
    Az olvasó szeművegem nem rózsaszín, lehet azért látom ilyen sötéten az eventet.

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska nevében nem tudok mondani semmit és nem is akarok! Ha akar, majd mond ő azt, amit. De nem is kell mondani semmit, mert egyértelmű. Állami szolgálatban aki eléri a nyugdíjkorhatárt, annak nem lehet további állami munkaviszonya, kivéve a kivételes eljárásban engedélyezetteket. Magánszférában ugyan lehet továbbra is dolgozni, de ha minden csak állami iskola lesz, akkor bizony nem tud tovább foglalkozni a csemeték oktatásával. Hacsak nem "svarcban". Ahogy az orvosoknál is van, aki orvosi diploma, engedély nélkül próbál meg gyógyítani, azt a törvény büntetni fogja, mert kuruzslással foglalkozik. Ha egy iparos engedély nélkül vállal munkát, nem bejelentve, azt kontárként fogják megbüntetni. Akkor hogy is tovább a tudás átadásával az ifjúságnak???
    Más. Ha a szemüvegemet befestem rózsaszínűre, akkor végképp nem fogok látni keresztül rajta semmit. Se ilyen, se olyan borsót. :D

11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szia hagymácska!

Amit főztél edd meg! Természetesen a lekvárfőzőre gondoltam,..napi 5 db mehet a fejlesztésbe,..és ezzel gyorsabban haladsz.

12. Koppi

Szia!
    A valós időben szedett eperre gondolt, nem a játékbelire, szerintem....:)

hagymácska44 kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Sziasztok!
    Magok a földben. Fényre sötétedő a szemüvegem, így elég sötétnek látom ezeket a borsókat. Várom a megvilágosodást. Talán menet közben világosodik majd..miért ne reménykedjem?
    Én kis naiv, azt gondoltam, hogy 2 évet még ráhúzok, még elég fiatalosnak, aktívnak érzem magam. Most támogatják is a nyugdíjasok továbbdolgozását. Ezekkel a gondolatokkal mentem a KLIKK tudósához. Mikor elmondtam, hogy mit szeretnék, az volt a válasz, hogy semmi akadálya, adjak be egy kérvényt, azt továbbítják, majd kapok válasz az eddigi tapasztalatok szerint kb. 5-6 hónap múlva. Ha támogatják, akkor ahol szükség van rám oda mehetek. No, én nem így gondoltam, mert én a saját iskolámban szerettem volna maradni és szeptembertől, nem januártól, amikor már nem nagyon van lehetőség, szükség a pedagógusra, mert ugye szeptemberben beállnak az osztályfőnökök és nem nagyon ugrálnak év közben. Nálunk nem akkor van szabadság amikor akarom, hanem amikor megmondják és ugye ezek a szünidőkre esnek. Tehát teljesen reménytelennek látszik, hogy a saját iskolámba kerüljek, arról nem is beszélve, hogy nem szeptembertől, hanem valamikor télen, vagy tavasszal. Szóval meg sem írtam a kérvényt. Majd lesz valahogy, hátha "kellek" még valahol valakinek és végezhetek valami hasznos munkát. Nagyobb esélye van egy pl. matek, vagy kémia szakos tanárnak, mert belőlük aránylak kevés van, de tanítóból sok van. Másik dolog pedig az, hogy amennyiben fiatal munkanélküli van, már pedig van, akkor előlük nem szeretném elvenni a munkát.
    jaj, mennyit fecsegtem!!- gyorsan lelépek!

14. Koppi

Háháááhá !
    Adj be 1 kérvényt....:D
    Kész röhej.

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  15. hagymácska44

Sziasztok!

Örülni kéne annak, hogy egy tapasztalt tanár még dolgozni szeretne ereje teljében. Tényleg nem tudom, hová tart ez a világ.
    Én amikor korkedvezménnyel eljöttem nyugdíjba, marasztani próbáltak, úgy látszik 2 éve változott a rendszer, kérdés jó irányba-e.
    Koppi, Tündi arra gondolt amit a lekvárfőzőben kutyulok és nem tudom eladni. Most megettem 5 rebarbara lekvárt, kaptam érte 100 kemény pontot érte, nem éri meg kotyvasztani, fogy a cukor.

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

De ha NEM kotyvasztasz, akkor hogy jön össze a feljebb lépéshez való pont? Kell az a termelés.
    Csacska! Kívánom, hogy legyen szerencséd a munkában is, amikor már nyugger leszel. Nem sok időnek kell addig eltelnie. :)
    Most a rémségeseket nyaggatom, mert épp holdvilág van. Itt biztosan. A valósban nem tudom, mert Rézi magára húzta a felhőket. Ha a kis világító fent is van, nem láthatom. Persze meg lehetne nézni, hogy mikor kel és fekszik a Hold, de nem érdekel annyira. Csak ez ami MOST van. ITT! :p

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Sajnos az a helyzet, hogy az idősebb korosztályért már nem kapkodnak a munkahelyeken. Mindegy, hogy jó, tapasztalt, vagy akármi, nem kell. Fiatalra pályáznak, annak kevesebbet kell fizetni. Hogy ki végzi jobban a munkát? - az másodlagos.( nem akarom a fiatal korosztályt bántani, biztos ők is becsületesen dolgoznak!) Nem vagyok kétségbeesve, csak alakul majd valami. Egyelőre majd jön a nyár, sokat olvasok, kitakarítok, hogy csillogjon-villogjon minden, elvégzem az elmaradt munkákat és amikor már nagyon azt érzem, hogy munkára vágyom, akkor addig megyek, amíg nem találok valamit. Persze nyitott szemmel és füllel járok, több valakinek is szóltam már, így még az sem kizárt, hogy az ölembe pottyan valami jó kis munka.
    Horrorozom én is, rohangálok itt egyik farmról a másikra, egyik földről a másikra. Mosógép kimosott, ruha szárad én meg megyek mosogatni. De jó nekem!:)

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Gyere Lajos!!! Ezt hallottam. No nem a mi zalai Lajosunkat hívták, hanem Illést, az Illés együttesből. Koncertfelvételt hallgatok a horror művelése közben. Kedvencem volt az a "banda". Az öcsémnek meg az Omega volt a mindene. Na meg az Újpesti Dózsa focicsapata. Ebből is látszik, hogy visszamaradott volt világ életében. :) Csakis az ILLÉS! Focicsapatom is más volt, a legkedveltebb magyar labdarúgó társulat. De már nekik sem szurkolok. Minek? Kiknek? Focizni nem tudóknak? Áááá! Ha focit akarok nézni, hát megnézek északi, déli, keleti vagy nyugati bajnokságokat vagy épp kupameccseket. De ezeket....
    Milyen visszamaradott vagyok én is! Azon mérgelődtem, hogy miért csak KÉT polipfám van, miért nincs több. Sokat golyóztam azon, hogy mikor, hogyan szereztem be. Aztán ma rájöttem, hogy lehet venni Jack boltjában, ha van hozzá beadandó. Volt, ezért most már több van a föld szélén. :D

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Azért az is valami,..különben sokára érsz el a 4-es szintre ahol lehet csinálni a Répás-Almás csatnit!

Már teljesen belekeveredtem a borsókba,..már van kint automata,..és hogyan tovább nem tudom,..ez olyan falra hányt borsó!

Jöttem mint Lajos,..

Fatther, hagymácska44 és Csacskamacska kedveli ezt.
  20. Koppi

O.K. Közben nekem is leesett. Majd küldök gülüszemzselét ami 50% -al több cukrot ad felreppenőben, ha "megeszed".
    Mondjuk a piacon is meg lehet venni én is onnan szerzem be.
    De elég húzós az ára...
    Ezen az új gazdaköri átváltozásokon nem tudok elmenni...:(:(
    Valaki tarthatna egy fejtágítást róla...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Annyi svédcsavart tette ebbe az eventbe, hogy az már az már szinte egyenes.
    No, ezért hagyom ki....

hagymácska44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.