Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ki van zárva! Sokkal több sziget van itt nálunk a szigetközi oldalon. Ha a másik oldalon (Csallóköz) is nézem, akkor többszöröse. A végén még előkeresek egy régi vízügyes térképet és megszámolom. :) (Annyira ezért nem érdekel. ) De nem csak szigetből van sok, hanem szúnyogból is. Ma estefelé gyérítést csináltak. Most már elment mind a kettő biplán (kétfedelű repülőgép) és nem röpködnek 100 méternél alacsonyabban. Amikor a ház felett húztak el, jókora ricsaj volt.
    Lajos! Van egy, nem, kettő van, egy kicsi meg egy nagy kódkönyvem, azt kölcsön tudom adni, de nem sokra mész velük, mert igazából a rejtett szövegek előállításáról és visszafejtésükről szólnak. Azok a kódok, amire a Te fogad (is) fáj, na azok nincsenek benne. Onnan én is kiolvasnám és közkincsé tenném, de szigorúan zárt körben. ... Ööööö ... Szigorúan zárt kör meg közkincs ... Hát egymásnak kissé ellentmondó dolgok, de az ÉN eszemhez mérem. ... Úgy döntöttem, hogy nekem igen is így a jó Na! Sluszz!
    Mára befejezem a tevékenységet és megyek az ágyam felé. Kis olvasás, majd a jól megérdemelt pihenés.
    Jó éjszakát mindenkinek!

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ballagást félig elmosta az eső. Után meg beütünk cseverészni, vacsizni 3 jó kolléga barátnővel, így csak most értem ide, hogy elköszönjek!
    Jó éjt!

Tündi100, _Ilona49_ és zsozso577 kedveli ezt.
  3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Onagger! A pici hibád időnként Gobioval is megoszthatnád,tálán akkor kevesebbet vitatkoznátok.De igaz,ami igaz! Annak aki képes volt ország-világnak megmutatni,hogy mulat egy igazi magyar nyugdíjas- a lomtalanításra gondolok- annak igazán nincs oka szerénykedni. A jó kívánságokat mindenkinek köszönöm,az aggódásotok igazán jól esik,és ez már fél gyógyulás. Judit! Nem csalódtam benned! Eszembe juttattad az egyik legkedvesebb idézetem,amit magamra nézve is kötelezőnek tartok : Mindenek fölött légy hű magadhoz,így következik mint napra éj,hogy ál máshoz se lész!"

4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok szép és jó reggelt kívánok Mindenkinek !

Az "útból" visszamaradt egy jókora megfázásom gyanítom, hogy a légkondi okozta. Ugyanis eddig semmiféle növényre nem voltam allergiás.

Ma, ha jól olvastam jönnek a raktárházak. Kíváncsi vagyok, mibe kerül ez nekünk...?
    Elment Laboviti és East17 is...Viszont visszatért Ilona, aki a 99. szintre lépett. Gratulálok hozzá !
    Mint ahogy Zsozsónak és Szomszikának is a kis kirándulásához.
    Tihamér örülök, hogy bizonyos címmel ruháztatok föl a távollétem alatt. Csacskamacska is szintet lépett közben, neki is őszinte gratulációm !
    Lajos ! Ti még mindig úsztok a vízben? Elég lenne már...:)
    Hagymácska! Felújítottam a kűldéseket...:)
    (Ha valakit kifelejtettem elnézést kérek érte...., hála istennek elég sokan vagyunk itt !!)
    Gratulálok Mindenkinek aki sikeresen befejezte a foci eventet. Olvastam, hogy meglepően jó ólak lettek egyeseknek.
    Újra a ringbe szállok a kagylókért. Bár volt olyan ami 25 FA-ba fájt, hogy utólag kibontsam....(Ez a 10 csillagos volt)
    Szép Napot Nektek !
    Itt felhő nincs az égen, de friss az idő: 13 fok van és "elszaladtak" növények a sok esőtől.....

zsozso577 kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Elaludtam ma, Koppi megelőzött. Fél hat volt, mire másodszor megébredtem, végleg. Fürdés, kávéfőzés, géptakarítás és ide fel. A mai meglepetés a kagylóknál 8 darab vagy izé vagy mi Andok fa. Lehet izgulni!
    Szintlépés még nagyon távol van nálam. Talán év végén, de ha nem kapom össze magam, átcsúszik a jövő évre. Már ha megérem. Mert amilyen változások vannak itt meg a valósban is, nem annyira biztos a létem.
    Rézi felébredt és szépen mosolyog, kevés a felhő. Melegség fog el, ha arra gondolok, hogy milyen meleg jön a hét végére. Nálunk nem, de Hajdúságban 30 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála vagy a kijelzője. Kinek milyen van. Az enyém kint alkoholos. Kékre színezett etanol van benne. Borszesz. Etilalkohol. Van még más neve is, de most hagyjuk!. Kémiából még ez is sok.
    Azt mondta az újság ... neeeem! a rádió meg a televízió, hogy mától nyári szünet van az iskolásoknak. Csacskának még nem. Biztosan be kell "néhány" elmaradott papírmunkát, statisztikát pótolniuk. Aztán jön Neki is a pihenés ideje. Meg a nagyizásé, ha már a nyugdíjas ráér. Tapasztalatból tudom. :)

6. Koppi

Szia !

Úgy legyen...mármint a meleg....:)
    Itt nekem 2 db elektromos hőmérőm van az egyik fent a kazánnál, a másik külső hőmérséklet érzékelővel van ellátva, de valahogy rosszul kalibrálták be, mert mindig többet mutat 1-2 fokkal mint a tényleges hőmérséklet, úgy a szobában és a külvilágnál is. Ez azért kellemetlen, mert elég húzós volt anno az ára. Ugyanis kb 20 ezerbe került és azért ennyiért már illene jól mutatnia az aktuális "meleget és hideget" :(
    Van egy "gagyinak" ttitulált szintén elektromos hőmérőm is és az mindig a tényleges hőmérsékletet mutatja...:)
    Folyadékos mérőm nincs....

7. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Ó, igen a köztudatban az van, hogy amikor az iskola befejeződik, akkor a pedagógusoknak is elkezdődik a szabadság. Nos a tényleges szabadság az július 5-től kezdődik. Addig bejárunk és addig nekünk munka van. Van, bár valóban akkor már könnyebb és lazább, de bejárunk és ott vagyunk. Elmaradt munkák, selejtezés, leltár, stb.
    Pá, majd jövök!:)

Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia !
    Ez valóban így van - de Neked szerencsére tényleg a hosszú szabadság jön, mivel Te s a nyuggerek táborába lépsz át ez évben.
    Tehát már féllábon is kibirod ugye??:):):D

----------------------------------------------------------------------------------------
    Más és a növényekről: az elmúlt időszak sok esőzése arra volt jó, hogy a gaz, értsd a fű veszettül elszaporodott. A ház előtt alig várom, hogy felszikkadjon, mert erősen le kellene nyírni.... (A "cigánybúza" erősen fejesedik...) :):)

Utoljára szerkesztett: 16.6.16
  9. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Van egy kis időm és beszaladtam.....utána azt hiszem valamikor este érek ide.
    Az időjárás....jelenleg hüs és szeles....kicsit felhős .Nálunk nem esett olyan nagy eső....
    amit a TV-ben láttam.....nagyon sokat lehuz belőle a Fertő-tó!
    Kopi.....én még az első Vadaskerten is gondolkodok.....500 csillagba fáj nekünk....
    a 2.-ról és a fejlesztésről ne is beszéljünk!
    Tegnap kütyüsitettem a farmot és ma váltottam ki tp-s bonuszt és naaaaggyon jól
    sikerült......nagyon bánom, hogy előtte nem irtam fel a számsort!:D:D:D

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  10. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

A hőmérséklet mérése - pontosan - nem is olyan egyszerű. 2 m magasan elhelyezett, faltól, kerítéstől, stb. adott távolságra lévő, felülről és oldalról zárt, alulról viszont nyitott, nyitható ajtóval ellátott izében kell elhelyezni a mérőeszközt. Az ettől eltérő kivitel már hibás, pontatlan értéket mutathat. Az én erkélyen elhelyezett hagyományos hőmérőm ennek abszolút nem felel meg, csak tájékoztató mérésre alkalmas. Nekem ennyi pontosság elég. A Zidőjós netes oldalak ebből a szempontból megbízhatóbbak. A magyaróvári városrészben található Karolina kórház előtti nagy hőmérő-óra télen 2, nyáron 4-5 fokkal többet mutat a valóságnál. Én figyelembe veszem, a feleségem meg nem. Valamelyik nap jött haza a temetőből. Síron lévő gazokat öntözte meg, az eső csak azt követően jött meg. Mondja kimelegedve.
    - Dög meleg van. 26 fokot mutatott a a kórház előtt a hőmérő.
    - Akkor 22-nél nincs több - válaszoltam.
    - Mondom, hogy 26-t mutatott!!
    - Azért.
    Szó szót követett, de mivel a Gizi rendelkezésre állt, rögvest meg tudtam nézni a valós mennyiséget. Mit ad isten, 22 fokot mutatott a Köpönyeg.hu. Mondta is a feleségem Őméltósága.
    - Persze! Csak neked lehet igazad.
    Erre nincs mit mondani. Legyen igaza! :p

11. Koppi

Gratulálok !
    Nálunk már remek idő van 26 fokkal.
    Én mindenképpen áldozok érte csillagot, mert 1000 fölött van belőlük....:)

hagymácska44, zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  12. Koppi2

Koppi2 Haladó

Közbevetőleg lenne 1 kérdésem : A teljes eventhez hány gumilabdacs kellett ? Csak kíváncsiságból kérdezem...(ui.1085-öt írt jóvá...:):) A Garabonciáson :1124 db., Zöldfülűn: 1027 db. Koppin:979 db.)
    A Sasszem brigád...merre kószál? ;)

Megjött az ajándékkód is: SPIN
    10 db. party pörgetést kapunk.....

hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Nálam a hőmérés abból áll, hogy kimegyek a teraszra és "megkóstolom", hogy milyen az idő, ennek tudatában öltözködöm fel.
    Kopi, halvány lila gőzöm sincs, hogy hány labdacsot rúgtam, nem számoltam, ahogy "termeltem", úgy lőttem a gólokat.
    Olvastam a békatenyésztést, lesz boom is, így holnap a brekik kerülnek a központba.
    Ajándékkódot igyekszem nem elfelejteni kiváltani. :)

14. Koppi

O.K. Kielégít a válaszod...
    Jut eszembe, beüzemeltem alapon a Vadaskertet...:) (Egész pofás a külleme...:):))

hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Kopi, kedvet kaptam, én is kiváltottam egy Vadaskertet, tetszik nekem is. Négy állat egy 2x2-es helyen, ez egész jó! Moziztam is.:) Beváltottam az ajándékkódot is. Most megyek egy másik farmra, ott is van munka.

hagymácska44, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!

A sok kapálás és etetés után ideértem,mindhárom farmon van 1-1 Vadaskert.Nem sajnáltam rá a csillagot van amelyik farmon még 1000 fölött maradt.[​IMG] Nekem tetszik!
    Már csak a fúrók hiányoznak és meglesz a 8 hely,..azért nem rossz 2x2 területen 8 ól.Vagy éppen bemehet 8 Neon.

Már írtam hogy nálunk a Szerencsekerék az Szerencsétlen kerék,..épp ezért nem is írom hogy mi lett.

Fákból,..Som 2,..Sárga trom....Hegyi b.2,...egyik farmon a Berkenyéből 4 xl,..ennek nagyon örültem.

Nem messze Egerszegtől volt tornádó,..nagyon szép munkát végzett.
    Holnapra mondanak esőt,és több mint 100 km szelet,..(ugye elkapsz majd hogyha repülök?)

A Békák már gyártják a létrákat!Tenyésztésnél elmegyünk a narancsig.

17. Csacskamacska

Ezt az új gazdakörit nem nekem találták ki. Nekem nincs ennyi értékben tenyészállatom sem, meg alapállatom sem. Így jártam. Úgy gondolom a piacon nagyon el fognak szaladni az árak.

hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. zsozso577

Sziasztok!

Gratula aki kiváltotta....a Vadaskertet...ügyesek vagytok.....nálam még várat magára!
    Kódot elkezdtem beváltani.....holnap majd a kisebb farmokon is megcsinálom.
    Lajos....láttam a TV-ben a Tornádót.....de már valósban is éltem át!
    Kopi....1000 labdacsot..30-l....kell osztani....az 33 kapura-rugásra lett volna elegendő...
    ez 33x9=297 pont lett volna....ez már kész felhő!!! és még válogathattál volna....
    deeeee jobb progid volt!

Koppi, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

A gazdaköriből csak az 1-esnek az 1-esét csináltuk meg,..van amelyik farmon a kettesét is.Összeszámoltam azon a farmon még futná a hármasra is,..de akkor nem nagyon maradna Tenyészállat.Még gondolkodunk rajta.Építési terv már nem nagyon kellene,..de csábít ami ott van.
    A sima állatokat nem akartuk használni mert a Tenyésztők versenyéből még hiányzik a 15-ös.

Váltottál már ki,.. Létrakészítő műhelyt hogy gyártsák a létrát?

Elhoztam néktek a tornádót,..

Koppi, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  20. zsozso577

Huhhhh.... rábeszéltetek a Vadaskert kiváltásához!xDxD....azzal, hogy csak jót irtatok róla!
    Gyorsan tettem is be 4 békát .
    A tenyésztelepre is betettem a békákat.....igy most nagyon hangos a farmom!!!!xDxD
    Kiváncsi vagyok, hogy a feladatsort, meddig tudom csinálni.....olyan 500 békám volt!
    Ugy vélem....ebből nem fogom tudni végig vinni!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.