Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ugyanezen morfondírozok én is..:)
    Mi lenne, ha minden simán menne ?

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Fúró sehol a láthatáron!:( Nekem nem is kell már, ha ennyit kell rá várni! Gondoljatok bele, 6 db kell(ene), még egy sincs, akkor 6 mikorra jöhet szerintetek össze?
    Kis farmokon kitettem a titkokat, majd holnap kiderül, vagy beborul. A valósban nem kellene, hogy beboruljon, mert a kimosott ruha kinn van.
    Jó éjt! :)

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Nálam a gépész úr éjszakai műszakot tart,jó éjt szép álmokat,persze mozi után.

4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Szép időnk lesz ma is.
    Reggelente szoktam a piacra menni, hát ott most mi van, csak hüledeztem. Dinnye, karalábé, káposzta és még sok magasabb szintű nővényekből a készlet: 0, a gyümölcsök árai a fellegekben, pl. szilva:348csp.
    A pletyiseknél olvastam, jövő hónapban gyümölcs event jön, felvásárolják a gyümölcsöt.
    Én is megyek a valósba a piacra, borsó és sárgabarack a nyerő most, a borsót főzni a barackot eltenni szeretném.
    Igyatok sokat, szép napot!

zsozso577, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Koppi

Szia és szép reggelt Neked!

Ma is melegünk lesz és ez még fokozódik majdan. (Már semminek sem tudunk örülni...:):))
    De irigyellek a Mozi miatt...Jó az a FA. bármit is kelljen érte működni..:)

hagymácska44 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Mozit néha én is tudok elcsípni, pl. tegnap késő este. Persze nem mindenhol, csak, hol az egyik farmon, hol a másikon. Ma reggel is volt, csak 2 videót tudtam megnézni, utána elszaladt a gépész, hogy mikor jön nem tudom, mert táblát sem tett ki, hogy: "Rögtön jövök!"
    Megyek a piacra itt is és a valósban is én is. Zöldségfélét szeretnék venni és vágyom egy kis finom borsólevesre is. Virágot is akarok venni, mert egy szép petúniám tönkrement és kell helyette másik.
    A kis farmokon a titokólakból semmi érdekes nem lett. ( gólya, béka, narancs ólak..)
    Legyen jó napotok!:)

zsozso577, hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Koppi

Na, ma sem döngünk itt. Pedig amennyire meleg van, nem hinném, hogy kerti munkálatokat végeznének a valósban a kollegák...:) ;)

8. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!
    Egy észrevételt teszek:
    -a létrakészítő műhelyek érési ideje sokkal kevesebb, mint a békatavaké.
    Emiatt érzed, hogy "nem kerek" valami. :)

Ha a létrás ólakat többször is aratod, ellátod tápokkal, a békák állománya is csökken a pajtából.
    A békatavak ellátási hozama így nincs kiegyenlítve, több fogy időközben.

9. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!

Köszönöm válaszod!

Először is Üdvözlünk itt a Tiszántúlon,..nem jártál még erre fele!
    Igen azt megtapasztaltam hogyha 2 létrakészítőt akarok üzemeltetni akkor legalább 15-20 Békató kell hozzá. Mondjuk van is annyi!
    No de majd vissza veszünk a tempóból és lesz1 Létrakészítő.

10. Csacskamacska

Hűvösebb délutánt mindenkinek!
    Azt hiszem fiúk lehet behűteni a sert!:) Igaz én inkább a fagyira szavazok. Ma folytatom a mosást, mindjárt teregetek, utána tankolni megyek és a kórházba anyához. Este jövök, addig pá!:)

zsozso577, Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  11. hagymácska44

Sziasztok!

A kerti munkálatokat este 7 után végzem ha van kedvem.
    A piacon vettem paprikát, paradicsomot, őszibarackot és még sok mindent, jó áruk volt. Most fejeztem be a főzést, most egy kis pihi és utána csobbanunk, fincsi a víz.
    Tündi:20 békaólam van kint és egy narancs létrás, így győzik és még marad is.
    Csacskamacska, jobbulást anyudnak.
    Kellemes délutánt!

zsozso577, Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Tündi1001

Hogyha minden terményes így működne nem tudnád hova rakni őket,..mer a Béka tavaid elfoglalják mondjuk az egész szédült szántót.
    És akkor még hol a többi!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hűűű, az anyja mindenit! Nem a mai nap az én napom, az már biztos. Tegnap délután nehéz volt a farmokon gazdálkodni. Learattam, vetettem, erre megszakad és beint a Gizi, mondván megszakadt a kapcsolat. Visszalépek takarítás után, változás semmi. Harmadszorra is takarítás, belépés, és mivel nagyon csúnyán kezdtem nézni a Gizire, az megszeppenve hajlandó volt rendesen dolgozni. Gondoltam én. Este nem is jöttem ide vissza, csak Gobionál is futottam két kört, mire ott is rendbe lett rakva a birtok. Ma reggel későn ébredtem, nem is kapcsoltam be a gépet. Korán indultunk Győrbe vásárolni meg rokonlátogatást végezni. A vásárlást ÉN kihagytam volna, de mivel tegnap szóltak telefonon, hogy elkészült a zakóm, mindenképpen illett bemennem. (A felesleges kérdéseket megelőzve közlöm, hogy sajnos a magyar ruházati ipar csak rossz méreteket tud gyártani, ezért kell nekem testreszabottat készítetni). Az idő nem volt megfelelő nekem, mert a hőmérő felkúszott 32 fokra, amit én felettébb rühellek. Még feleségem is sokallta, de ő azért jobban bírja a meleget. Zakópróba után kiderült, hogy 2-3 cm a felesleges hossz, amit egy óra alatt korrigálnak. Addig felmentünk nagybátyámhoz. Fiatal, még 80 éves sincs, csak 79. Viszont a negyedik emeleten lakik olyan házban, ahol lift nincs. Túráztam egyet. Vissza a zakóért, aminek addigra összement a szükséges méretre az ujja és irány City of Iszapszentkukacos, akarom mondani Mosonmagyaróvár. Mire hazaértünk két óra múlt. Ebéd, pihi, aztán nekiláttam a holnapi ebédnek. Maradék főtt kolompérból csináltam egy új rakottas-felfújtszerű étket. Hagyma, csíkokra vágott szalonna, füstölt kolbász/kalbász, tojatok, tej, fokhagyma, őrölt bors, szerecsendió, só. A főtt pityókát felmelegítve összezúztam, majd harmadát tettem a jénai aljára. Rá az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és szalonnacsíkokkal együtt párolt maszat felét. Őrölt bors, némi só, (kevés, mert a krumpli is sós volt!). Kolbászkarikákkal lefedtem. Rá a burgonya második harmadát. Arra a fent említett hagymás-szalonnás maszat második fele, fűszerek, kalbászok karikázva és a harmadik harmad potato. Könnyítésül 4 tojat felverve villával, hozzá só, őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió és negyed liternyi tej. Összezutyulva, majd ráöntve a kupacra. Betoltam a sütőbe és sütöttem 45 percig. Aztán kivettem és most hűl. De csak holnap esszük meg. Amilyen illatok terjengenek a lakásban kérem ... Könnyed, épp ilyen nyári melegbe való étel. Tipikus fogyókúrás.
    Aztán idejöttem és elkezdtem tevékenykedni. Először megnéztem van gépész úr vagy még szabadságon van. Volt, ezért moziztam egyet. Aztán kagyló, majd a napi mit kapok, és mentem a farm földjeire. Az erdei tisztáson meglepetés ért. Arathattam a gazt. Ilyen is ritkán fordul elő, de most sikerült. Szóval volt már jobb napom is. Míg el nem feledem, a vásárlás azért még játékkereséssel is bővített volt, mert az egyik röppentyűs izé tönkrement tegnap délelőtt és feleségem szerint feltétlen szükséges a pótlás azonnal. A harmadik boltban kaptunk is. Mindezt 32 fok árnyékban. Hát ... ki mit érdemel.
    Szép napot mindenkinek!

14. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Azt nem értem, hogy mind a két farmon ugyanazt a videót vetítette a gépész úr, én két különböző választ adtam, yes illetve no, ennek ellenére mind a kétszer nem találtam el a jó választ. Akkor mit adjak meg? Mondjuk költői a kérdés, mert a mozipontot azért prezentálta a rendszer, de a logikát én nem látom benne.
    Gizi megint elkezdett szemétkedni, mert területváltáskor kivágott, mint a macskát ... De én akkor is visszaloptam magam. :)

15. Csacskamacska

Tihamér, igen mozgalmas napod volt! DE!! - a zakóért mindent, mert az elegancia elengedhetetlen egy úri embernél! A probléma ismerős, tavaly találtunk egy remek szabót, mert az a zakó ami a boltban kapható volt, az botrányos volt egytől egyig szerintem!
    Most ettem szerencsére, így nem nyeltem nagyon nagyokat!:)
    Hagymácska, köszönöm és jó csobbanást!:)
    Lajos, nekem eddig 3 létrásom volt kinn, de most lecsökkentem 1 narancsra és a békákat szaporítom, mert fogyóban vannak.
    Moziztam én is, nekem az a lényeg, hogy adja a pontokat! Harácsolós vagyok!!xD

16. Tündi1001

Azt hiszem én is lecsökkentem 1-re.

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Mi történt? Sehol senki? Lajos van csak talpon?! Hmmm, gondolom a nagy meleg elfárasztott mindenkit és nyugovóra tért.

Jó éjt, aludjatok jól!:)

18. hagymácska44

Sziasztok!

Itt vagyok, csak nem győzök a gyerekek után pakolni, fürdés után a fürdőt rendbe tenni, mert úszik az egész. Aludnak mint a bunda, a fiatalok elmentek moziba, most én vagyok a dada.
    A békáknak még jó áruk van a piacon, így termelem őket, a pénzből meg veszem ami hiányzik, vagy nagyon kell.
    A szabókat az idősebb emberek szeretik, a mai fiatalok azt sem tudják miféle szakma is az. A maszekoknál már nemcsak konfekciót lehet kapni, hanem van ezer féle méret, szeretik a vevőket rendesen kiszolgálni, érdekük.
    Mindenkinek jó éjt!

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Adjon isten jó reggelt!
    Mindjárt felkel a Rézi, lehet tenni-venni a farmokon.
    Békákat még termelem én is, jó ha van a ház raktárában néhány ugrálóművész. Hamarosan aratok, aztán vetek ismét. Nem jó abban a nagy melegben szorgoskodni kint a földeken, még napszúrást kap az ember fia, lánya. Az meg nem jó dolog. Tapasztalatból tudom. Ezért is mászkálok ilyenkor "védőernyő" alatt. Szalma vagy valami hasonló echte műanyagból készült tökfödő virít a buksimon. Igaz, a meleg ellen nem jó, ezt éreztem is tegnap kint a tűző napon, de legalább fejfájás, hányinger és láz nem jött elő, ami a napszúrás velejárója lehet. Tavaly ilyenkortól tudom. Mert akkor nem fogadtam szót a feleségemnek. Hiába intett, hogy vonuljak a tűző napról a Zárnyékba. Nekem az asszony ne parancsolgasson! Hát ... meg is lett az eredménye. >:(
    Hőségmentes szép napot gazdák!

_Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  20. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Ámberekk! Jaó reggelt!
    Fagyis lehelet kitehető kütyü és fölhősor a mai grátisz! :D
    Most lopják a kukások a házunk szemetét. (88 lakás, 7 db jókora konténer.) Kérdés, hogy mikor csődölnek be? Április elején elviharzottam a helyi kukás cég ügyfélszolgálatára befizetni a második negyedévet. Nem lehetett. Már nem ők intézik, hanem központilag - majd!! - nagyfaluból. (Gy.k.:Budapest) Közölték, hogy valamikor a második negyedév során kiküldik mindenkinek a számlát. Pár nap és vége a második negyedévnek, de számla az nem jött. Eddig. Aztán nehogy megjöjjön a felszólítás, hogy miért nem fizettünk szemét pénzt, akarom mondani a hulladékról való központi gondoskodás ellenértéket. Mert ha azonnal, szoros határidőn belül nem egyenlítjük ki a jelentős, több ezer forintra rúgó tartozásunkat, akkor irgum-burgum meg egyebek. Közben a szemét(el)szállító cégek ellehetetlenülnek, a szemét meg rajtunk marad. Ilyen rekkenő nyári melegben. Szép dolog lesz, az biztos! És finom illatok fognak terjengeni. :mad:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.