Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt! Még alig látok olyan álmos vagyok. Felébredtem, majdnem akkor mikor Tihamér, már világosodott. Kinyitottam minden ablakot, teraszajtót sarkig, így most egész kellemes friss levegő jön befele. A nappali a "leghidegebb" pontja a lakásnak, de ott is 24 fok volt, remélem azóta hűlt valamennyit.
    Békákkal én is hadilábon állok, lehet be kellene hozni azt a néhányat, mely a kertben tanyázik? A felhősorról már csak egy kütyü hiányzik, gondolom az lesz az utolsó ajándékok egyike.
    Hagymácska, milyen igazad van! A szabók, ha jó mesterek, akkor nagyon jól keresnek, mert ma már kevés van belőlük és az idősebb korosztály náluk keresi az igényüknek megfelelő zakót, ugyanis a boltok tele vannak divatosnál divatosabb felsőkkel, de azokban az időseb férfiak nem éreznék jól magukat. Az érettségiző diákok is sokszor a szabókkal csináltatják az öltözetüket, ott meg az a döntő ok, hogy nem lehet boltban kapni egyforma öltözetet a különböző méretek miatt.

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Ma reggel amikor beléptem, látom, hogy a tegnapi hsz-om nem lett elküldve. Hiába no, feledékeny vagyok, mint ahogy ma reggel bélátogatván a farmokra fölfedeztem, hogy biz' a 2 farmon is bontalan maradt a kagyló 13+13 FA az ára....(Jó ez a Mozi!....kipengettem...:))
    Nem értem, hogy mívelem a Farmjaim és mégis kimaradnak dolgok? Feledékenység ? Alzhit, még nem vettem észre ? :) ;) :D
    Ma reggel a gépem közölte, hogy veszélyes kártevőt észlelt, ugyan futtassam már le a javító progit...Megtettem. Tiszta lett a Masinéria.

Utoljára szerkesztett: 24.6.16
    _Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Szép időnk lesz ma is.
    Nyitott ablaknál alszom, a többi bukóra nyítva, éjszaka meleg volt de még lehet aludni rendesen, majd ha 30 fok lesz éjszaka akkor lesz csak gond az alvás. Én is korán kelő vagyok a tyúkokkal kelek, mindegy mikor fekszem le.
    Vigyázni kell nagyon már, mert a napszúrás nagyon nem jó dolog.
    Lecsó lesz az ebéd, jó bő lére eresztve /én nem szeretem így, de a gyerekekért mindent/, mert a benne levőket nem szeretik csak a levét tunkolni.
    Gondolom ha jött volna fúrótok azt megírtátok volna, még mindig hiány cikk?
    Töltsétek kellemesen a napot!

zsozso577, _Ilona49_ és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Hagymácska, én is nyitott ablaknál alszom abban a szobában ahol alszom, a többi szoba ablaka nálam is bukóra van nyitva, de az a szokásom, hogy amikor reggelfele felébredek, akkor sarkig mindent, így próbálom csökkenteni a benti 20akárhány fokot.
    Fúró? - milyen fúró? - az csak a mesében van, nálam egy árva darab sem!!:mad:

5. Koppi

Ma reggelre 24 fokig csökkent a kinti hőmérséklet. Természetesen nyitott erkélyajtónál alszunk. Miután rendesen átszellőzött éjjel a lakás, ajtó, ablak, becsukás következik és 23 fokra állított inverteres kondival lehűtjük az egészet. Engem zavar a működése, de egész nap nincs itthon senki. A benti virágok is jól tűrik. (Még egyik sem panaszkodott...:))
    Tegnap is olyan jó volt bejönni ide...:)

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Immár itthon vagyok!
    Itt is meleg van....azt gondoltam, hogy hüsbe jövök....tévedtem.
    Nincs klimám....biztosan nem is lesz.....valahogy nem szeretem!....nálam az ablak a nyerő!

Olvasom...nálatok is hiánycikk a furó.....én még nem is láttam!
    Először békák voltak....aztán neon és arany kecskeól....most uez...csak pulykával....
    Mást nem tudunk tenni...mint várni!

Titkosokat fog majd valaki venni????
    Én most fogok menni tudakozódni....hogy mi is lesz????

7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ma reggel fél négykor itt 18 fok volt kívül. Belül 25 fok. Csoda, hogy oly korán kivetett az ágy? A takarót még este a rekamiéról a kanapéra tettem. Ismerem magamat, nekem ilyenkor nem kell. Feleségemé ott volt a nagyságos asszony mellett, de ő is csak reggeli ötkor takarózott be. Az erkélyajtó nyitvatartási ideje 0 órától 24 óráig tart. Jelenleg a konyhaablak is nyitva, de huzat nincs.
    Voltam kint a város szélén, meglátogattam a Lidl nevű ellátóegységet. Hazafelé már sok volt a hőmérséklet nekem. Fejemen a cowboykalap, (pedig nem marha vagyok, hanem félszamár) az a napsütés ellen kellett. Most még csak azért, hogy ne süssön szembe, ha szembemegyek a Rézivel. Olyankor zavar, ha hunyorognom kell. Nem beszélve a velem párhuzamosan vagy ellentétesen közlekedő géperejű járművekről. Nem szívesen kerülnék alá egynek se. Az életem szebbik fele pár perce gurult el valamit néz a művelődési központban lévő kirakodóvásárban. Ha jól tudom, kéthetente van. Én öt év alatt legfeljebb egyszer megyek oda. Akkor is mint kísérő, fizető és cipekedő alak.
    Fúrót lehet venni ebben a kirakodóvásárban is, olcsón, de én nem bízok bennük, meg van belőle elég. cCsak az a baj, hogy a farm mellett elhelyezkedő BP fináncok belépéskor elkobozzák tőlem. Nem tudom becsempészni semmiképp, mert még beléptető kapu is van. Azon átsietve, ballagva, vagy akár hogy menve, mindig bejelez, mert a fúró fémből van. Arra meg "ugrik" a kapu, a kapura meg a finánc. Fúró továbbra is hiánycikk. Ja! Vadaspark sincs. :p

hagymácska44 kedveli ezt.
  8. Koppi

Hazajöttem ebédelni.
    Rövidnadrág le, mackó alsó és fölső fel, zokni elő. Milyen hideg ez a 23 fok itt, bent ?! Eddigre kezdek hozzászokni és a felső már lekerült rólam....
    Van digitális mérőm és délelőtt megmértem az előttünk lévő kőburkolat felszini hőmérsékletét: 47 fok volt.... Az árnyékban lévő külső hőmérséklet 33 fok....
    Nem irigylem a kőműveseket odakint. :(:(

Utoljára szerkesztett: 24.6.16
    hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot mindenkinek.

Ne is irígyelj, most értem haza, merő víz rajtam minden.
    Egy forró tea és hideg tusolás után sokkal jobban fogom magam érezni. Hétfő óta térkövezünk, pontosabban majd "csak" jövő hétfőtől, de az alapot is meg kellett csinálnunk, mindössze 50 m2-ről van szó.
    Az 1 db narancs és 3 db alap ló állítólag már adott egy db fúrót a "gazdájának".

Pihentető hétvégét kívánok mindenkinek.
    Aki még nem olvasta volna:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/telihold-event.14060/
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.14061/
    https://board-hu.farmerama.com/inde...akció-és-új-állandó-gazdaköri-küldetés.14062/

Koppi, hagymácska44, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk jó idő van, fázni nehéz. Krisztusi korban van a hőmérséklet. 33 fok árnyékban. Szerencsére valami légmozgás van a lakásban (huzat), ami most jól esik a bőrömnek, de hogy a nyakam mit fog szólni hozzá, nos azt nem tudom. De ha a háromosztatú ideg begyullad, nehéz és fájdalmas napjaim lesznek. Előjön az arcidegzsába. Már volt szerencsém vele találkozni többször is. Isten óvjon tőle!
    Hm! A farmerozó gazdáknak nem is a Ria, Ria Hungária lesz a skandálandó jelszavuk, hanem a Fúrót akarok! Fúrót akarok!

Koppi és hagymácska44 kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Melegem van!Fúrót akarok! Melegem van!Fúrót akarok! Írjam még?
    Lassan előszedjük a ventilátorokat,..ebből 3 van nem mint fúróból,..vagyis van 3 csak nem a farmon!

hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szobaventillátor kettő van, mind a két szobában egy-egy. De több éve nem használtuk, mert ugye a nyakam, meg a feleségem dereka ...
    Amúgy meg lehet skandálni a: Jeges sert/Bambit akarok! és a Fúrót akarok! hangzatos jelszavakat. :D
    (A Brexit-nek nem lehet valami köze a most végződött Brekkencs eventhez? Az egyiknek vége, a másik meg kezdődik?) :p

13. Csacskamacska

Nem fázom. Ma újfent sűrű napom volt és még van munkám a mai napra bőven. Mit skandáljak? - nem is tudom. A fúróval nem foglalkozom, majd lesz, ha lesz, ha nem, akkor meg 4 óllal fog működni a Vadaskertem. Sert nem igazán iszom, így azt sem fogom skandálni.Bambit sem kívánok. Lehet, hogy csendben maradok.
    Ma 13 óra után jött egy hirtelen zuhé a város azon részére, ahol épp akkor voltam. No, ne tudjátok meg, hogy a zuhé után a forró aszfaltról hogyan ömlött a meleg pára. A szemüvegem bepárásodott, mikor kiléptem az áruházból az eső után. Nem s tapasztaltam még ilyet,, de valamii borzadalmas volt. Tegnap kimosott ágyneműim kinn száradtak, így felkészültem, hogy hazaérve kezdhetem elölről a mosást, de nem kellett, mert itt nem volt egy csepp eső sem.
    A klímát én sem szeretem, így nem csináltatok. A kocsiban is csak akkor kapcsolom be, ha hosszú útra megyek.
    Titkosakat veszek, bár a teraszomon van bougainvillea virág lilában és sárgában is, de ugye a terasz az nem a farm. Meg kicsit csacska is vagyok, hogy költök rá..:p

14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Mindenkinek ebben a várva-várt jóidőben!A sok égi áldás után egy kis hőguta meg se kottyan az igazán edzett magyar farmeroknak.Igaz egyetértek azokkal akik szerint jóból is megárt a sok,vagyis ami sok az sokk! Nálunk sajnos különösen így van,mert párom amint 26 fok fölé megy a hőmérséklet,rögvest belázasodik.Harmadik napja 20 órákat alszik,pedig éjszakára minden ablak nyitva,nappal besötétítve hőszigetelő függönyökkel. A fúrókkal nekem nincs gondom,kiváltottam ugyan egy vadasparkot,amiben 4 neon ól csücsül,de a fejlesztéshez 6000 fa kellene,ami talán jövő Húsvétra meglesz.Volt ugyan úgy 3400,de vettem 5 létraműhelyt,azt hasznosabbnak vélem.Kopi!Ha fázol, decemberig egy műszörme bundát sz ívesen kölcsönadok a bemelegítőre. Judit! Remélem édesanyád jobban van! Szeptemberig még van 2 hónapod.Addig szerbe-számba veheted mi hiányzik majd leginkább.A minden napi készülődés ,a munkába sietés, a kollégákkal való együttlét,eszmecserék,vagy a gyerekekkel való foglalkozás,nevelés ,törőrés,naponta látni hogyan fejlődnek. A számvetés eredményeként dönthetsz,hogy beadod -e azt a fránya kérelmet,ha már ilyen a jogszabály,vagy magán diákokat vállalsz. Nehéz időszak előtt állsz,nem írigyellek. A moziból összekuporgatott pontokért tudok venni 7 titokólat,igaz az esetek 98%-ában csalódás a vége,de akkor miért játszunk!? Ebéd:hamis húsleves,petrezselymes grízgaluskával,sóskasszósz főtt újkrumplival,tükörtojással és juhász virslivel.Férjecskémnek+ egy krémes, Mojolkának /Ő a 96 éves örökké tüsténkedő anyósom/ egy bolti túrós batyu. Ha itt-ott van egy kis elírás,nézzétek el,de be van gyulladva a szemem,nem nagyon látok.

Fatther, hagymácska44, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Szia Ilike! Kérelmet nem adok be, azt már eldöntöttem, mert ott nem folytathatom, ahol most abbahagyom, így a további lehetőség nem érdekel. Más területen is keresgélek, hiszem, hogy van még számomra valahol, valakinek, valamikor szüksége a munkámra!
    Töltött paprika fő, ez a vasárnapi ebéd lesz, mert holnap reggel elutazom és csakk vasárnap kora délután jövök haza, így nem lesz gond, hogy mi legyen a késői ebéd, esetleg vacsora.
    Most pedig megyek a kis farmokra kagylót bontogatni.

16. hagymácska44

Sziasztok!

Meleg van de itt a szezonja.
    A klima csak nappal működik, este lezárom és az ablakot nyítom ki.
    Töltött paprika finom én is nagyon szeretem. Meggyleves és rántott hal rizzsel a hétvégi ebéd.
    Míg irom e sorokat kilátok az ablakon, látom ám, hogy Miklós felől villámlik, gyorsan kimentem és a fedőt rátettem a szívattyú aknájára, nehogy beessen az eső.
    1 fára való FA van, elköltöm.
    Mindenkinek jó éjt!

zsozso577, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Nálam most kb. annyi a kinti hőmérséklet, mint a benti. Bízom benne, hogy reggelre lesz némi lehűlés.
    Jó éjt, aludjatok jól!:)

zsozso577, Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  18. Koppi

Sziasztok !
    Ma délután és este nem voltam itt. Elmentem a régi iskolámba ahová nyolcadikos koromig jártam, ugyanis a mai nappal bezárt. Végleg.
    Nem tudni ki nézte ki magának arról még nincs hír..
    A jelenlegi igazgató, (diri) szép beszédett mondott. Fölvettem fényképezőgéppel és feltettem a Yuotube-ra. hallgassátok meg....
    Sajnálom a volt Iskolámat. 53 évet élt meg....:(

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Túléltem azt az éjszakát is. Alvást kezdtem a rekamién, de fél óra múlva rájöttem, hogy csurom víz vagyok. Feltápászkodtam, beültem a fotelba, majd gondolkodni kezdtem, ami nem volt könnyű, mert álmos voltam. Arra jutottam, hogy a félretett takarót leterítem az erkélynél a szőnyegpadlóra és ott próbálok meg aludni tovább. Az elgondolást tett követte. Éjjel egykor újra felébredtem, hogy itt is melegem van. Elméletileg huzatnak kellett volna lennie, mert az ellentétes oldalakon nyitva voltak a nyílászárók, (ajtó és ablak) de ezt a huzat nem tudta. Meg sem mozdult. Irány a fotel. Kettő órakor ismét lefeküdtem a szőnyegpadlóra, de háromkor a Gizit noszogatni kezdtem, hogy álljon már fel és dolgozzon, ne legyen lusta. Feltápászkodott nagy nehezen. Megtisztogattam, közben főztem kávét, de azt nem ittam, még nem hiányzott. Megnéztem a hőmérőket. Kint 22 fok, bent meg 26. Gizi morogni kezdett, hogy ő még álmos, hagyjam békén, ne akarjak sötétben turkálni a földeken vakoskodva. Beláttam, igaza van. Ezért megengedtem neki, hogy egy kicsit még szundikáljon és magam is visszatettem megtört testemet a szőnyegpadlóra. Háromnegyed öt után ébredtem fel, kialudva.

Szóval megszűnt egy általános iskola. Én azt hallottam a videóból, hogy azért, mert a helyi lakosok nem hoztak elég alapanyagot a tanításhoz. (Kevés lett a megszületett gyerek, az iskolák meg sokan vannak.) Koppi! Ti még két csemetével hozzájárultatok, de a fiatalabbak nem voltak hajlandóak erre már. (No, most jelentette a Gizi, hogy elérhető lettél a Skypen. Akkor Neked külön is jóóóó regggelt!) Én a felső tagozat három évében délutános voltam régen, mert diák sok volt, tanterem meg kevés. Ja, ez még a sokgyerekes kor volt, nem a mostani. Az utolsó, nyolcadik osztályt újfent délelőtt jártuk ki, mert készültünk középiskolába. Ki ide, ki oda. Én a tanítóképző intézet gyakorló általános iskolájába jártam nyolc évig. Idén 50 éve végeztem. Az iskola még létezik, de nem tudni meddig. A főfőhatóságnak nem kell! A szülőknek igen, de az senkit nem érdekel. Annak idején 17 általános iskola volt a régi, még kisebb területű és lakosságú városban. (70.000 fős volt akkor, majd 1971-ben néhány környező település hozzácsatolása után a lakosság meghaladta a 101.000 főt. Akkor lett megyei jogú város fatornyos szülőfalum.) A mi iskolánk hol a legjobb, hol a második legjobb volt. Jó iskola volt, jó tanárokkal.
    Megyek aratni, ezért itt befejezem a kuruttyolást.
    Szép és hűvösebb napot gazdák!

20. hagymácska44

Jó reggelt gazdák!

A hasatokra süt a nap, nálunk már süt. Az éjjel valószínüleg esett mert az ereszből még csöpög a víz, hallani nem hallottam, a térkő már száraz.
    Tegnap egy fát vettem és abból a régi vágyam lett, kőkény XL, régen szerettem volna egyet de még nem fejlődött ki. Sok feladatba kellett már és a piacon is van még ára.
    Koppi, látom a vidiből sokan megkönnyezték a búcsúzást az igazgatónak sem volt könnyű tartani magát.
    Tihamér, látom jöttél míg én a sorokat írom, nem volt könnyű éjszakád az biztos, ne sürűn add elő.
    Mindenkinek szép napot!

zsozso577, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.