Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

[​IMG] Nos, most jövök vagy megyek?
    Igen az unokák,még alig tudnak beszélni de nekik sem kellett a gyim-gyöm;kislány mondta húst húst!
    Még csak először voltunk itt pedig kocsival fél óra az út,felénk sok az ilyen hely és közel van a Balaton.
    Holnap egy kicsit diétásat eszünk,Tündi mondta ne legyen sok fűszer mert a pár napban volt bőven.

Nálunk epebántalmak majd Karácsonykor lesznek,Kolozsvári töltött káposzta és náhány tejszines süti után.
    Órák már átállítva,kivéve melyik automatice át áll.Kiszaladtam a konyhába megnézni hány fok van odakint már 7fok.

Fémhulladék egy farmon már össze jött egyre való,amelyiken legelőször volt azon már kettő is van mármint hulladék.
    Következő hét nem az én hetem lesz,5 temető 2 helyben 3 vidéken,közben Tündinek szülinap.

Jó éjt!

Csacskamacska kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Nem is tudom. Azt hittem, hogy háromkor ébredtem fel, de kiderült, hogy csak kettő az. Neeem szeretem az óraállítást én sem. Egy hét, tíz nap, mire átállok én is. A másik oldalra. Felesleges macera ez kérem szépen! Hagyni kéne a nyárit örökösre!
    Temetőbe nem szívesen járok, de ha muszáj, hát akkor nincs mese, menni kell. A hétvégen lesz belőle része majd mindenkinek, hiszen halottak napja lesz. Egy ország mozdul meg és vándorol ilyenkor.
    Ma nálunk sem lesz nehéz ebéd. Mivel még mindig epés vagyok, darás tészta lesz. A levest még nem tudom, de biztosan nem jóféle füstölt húsos bableves. Pedig de finom (lenne) az is. Reggelire sütök egy kis lepényt kenyértésztából. De a szalonna és más finomságok hiányozni fognak róla. Azért némi reszelt sajtot lopok majd a végén rá! :)
    Szép napot mindenkinek!

Hölgy-világ és Tündi100 kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt Neked és mindenkinek !

Füstölt bableves....:) Egyéb finomságok..:)
    Kissé híves, 5 fok van...Még nem látom, hogy van-e felhő az égen?...Megnézem mindjárt..:)
    Megyek is...:)

Tündi100 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    http://kepfeltoltes.hu/view/141026/DSCN2383_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/141026/DSCN2379_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Gyönyörű szép napsütéses idő van nálunk. A hőmérséklet hasonló a tavaszi verőfényhez.
    A kenyér saját sütés. Olyan amilyen, nekem megfelel.
    Ebédre sütőtökleves lesz, így döntött a feleségem. Én meg tudomásul vettem. Ez lényegtelen dolog. Nálunk minden lényeges dologban ÉN döntök, a feleségem csak a lényegtelenben. Az elmúlt 38 évben nem volt lényeges döntési kényszer. Csak mellékes dolgokról kellett határozni. :D

Utoljára szerkesztett: 26.10.14
  5. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt!
    Kicsit nálam is bezavart az óra átállítás, de nem számottevően. Viszonylag hamar tudok az újhoz igazodni.
    Koppi megmondom én neked, nap sehol,ám bé van borulva rendesen.
    Tegnap szerencsénk volt,hogy délután mentünk Hortobágyon keresztül! Pár pillanattal ezelőtt mutatták a tv-ben,hogy tegnap volt az őszi beterelés, állhattunk volna a dugó közepében! Hazafele így csak araszolva lehetett közlekedni,mivel szinte mindenki akkor gondolt a hazamenetelre,mikor beértünk a településre,s ez hagyján,tegnap kezdődött a vadászidénye a Pusztának, fácánokkal. Az engedéllyel rendelkezőknek apraja-nagyja kint ücsörgött.

Tihamér,még jó sok évig ne kellejen nagy dologban dönteni!

Lajos tündéri unokáid vannak! Noná, a kislány tudja mi a jó nekik, hús!:D Látszik mennyire élvezték a pancsolást..
    Viszont ha annyira közel vagytok többször kiruccanhatnátok ilyen hosszú hétvégére! gondolom minden alkalommal élveznétek ti is Tündivel!

Jelentem ezerrel kisütött a Lizzy! Most fotó mutogatás következik diavetítés módban,hátha kedvet kapnak a hutaiak egyszer lejönni Debrecenbe.

Utoljára szerkesztett: 26.10.14
  6. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez!Utána...[​IMG]

Reggel csak 4 fok volt,most egy kicsit borús az égbolt.
    Tegnap fűszereztünk,múltkor nővéremtől kaptunk 9 fajta szárított fűszert,leleveleztük, szárítottunk még rajta egy kicsit és összemorzsoltuk.Hatalmas illat kavalkád volt a konyhába.

Fiúknak.....[​IMG]
    Lányoknak....
    http://kepfeltoltes.hu/110410/rzsamegvz2hg_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Egyik farmon 1 óra a másikon 20 óra van vissza a teliholdból,akkor most mennyi?

A kép linkre cserélése /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.10.14
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  7. kisreni

kisreni Utánpótlás-írogató

Nekem tetszik a neved ! ^^ Tán még jobb is, mint ami eredetileg lett volna :D (y)

Csacskamacska kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok, megjöttem!
    Örömmel látom, hogy a kis csapat mennyit írt, alig győztem visszaolvasni!
    Lajos, nagyon jók a képek, jó, hogy feltetted őket!
    Igen fiúk, mi nők, másképp vagyunk összerakva, mint ahogy Csilla is írta. Így van ez jó, képzeljétek már el, hogy milyen sivár, monoton lenne az életetek, ha mi nők nem lennénk mások, mint ti! - különben is pont ezért imádtok bennünket, mert tündéri, aranyos kis boszik vagyunk;), akik megédesítik az életeteket!! (lányok, ugye egyetértetek velem?)
    Szia Reni, én is szeretem! Hol élsz, mióta játszol?

Nos, remekül sikerültek az elmúlt napok! Valóban pancsoló kislány voltam. A medencébe töltöttem a legtöbb időt és az ágyon...Teljes pihen és, kikapcsolódás volt. A víz gyógyító hatását már másnap éreztem. Az ellátás svédasztalos, tele finomságokkal. nem tudtam mindent megkóstolni, mert lehetetlen lett volna. Első este zenés est volt, fergeteges buli kerekedett belőle. Azt mondták, hogy az utóbbi évek legjobb bulija volt. Kellett hozzá egy belevaló énekes csajszi és a roppant fogékony bulizni, táncolni szerető társaság! Összejött !! Nekem nagyon tetszett és talán azért éreztem magam nagyon jól, mert egy csendes, nyugodt szálloda volt. Gyerek nem volt, csak kettő!!! Tudjátok, én nagyon szeretem a gyerekeket, de most pihenni mentem!! Nincs gyermekmedence így a családosok nem választják ezt a szállodát.
    Majd írok még, most megyek a kis farmjaimra, mert aratni kell.
    Kapkodtam a fejemet, amikor az aktuális híreteket olvastam, jó sok minden van és lesz.

aranymálinkó, delfin929 és Tündi100 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mára elég volt. Bezárom a farmok kiskapuját. Holnap újra megkezdődnek a dolgos hétköznapok.
    Jó éjszakát mindenkinek!

Tündi100 kedveli ezt.
  10. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Örülünk Csacska hogy megtértél,és jól érezted magad!

Még egy fémhulladék kellene hogy mindhárom farmon legyen csacsikovács.
    A 18 extra pörgetésből:DONGÓ,LIPICAI,HÓTAPSI,SZAMÁR IST.PIROS,FENYŐXXL,FARMUNKÁS K.12Ó,CSACSIKOVÁCS 2DB,a másik fele jelentéktelen.Láttam XXLszivarfát is.
    Következő event nem tudom hogy fog sikerülni,hát majd úgy lesz megy ameddig megy.

http://kepfeltoltes.hu/100927/joejt_www.kepfeltoltes.hu_.gif

A kép linkre cserélése /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.10.14
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok !

Meglátszik, hogy Tihamér nyugger lett ! Vagy harcol a gépével..:) De nem jött eleddig..:)
    Nekem is 1 kellene kedves Lajos, de nem érkezik meg. Bezzeg a nevenincs kisfarmomon pörgetésből esett be..;)
    Jó friss az idő itt. A kocsik szélvédője le van fagyva másutt meg 1 fok van...
    Kopogtat a hideg erősen, fene a jó dolgát.
    Azért aki Erdélyben él sem irigylem. Ott ha jól tudom, már hó esett...

aranymálinkó és Tündi100149 kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Még nem lettem nyugállományú semmittevő, de jövő hét szerdától már nem akarok bemenni a munkahelyemre. Ezen a héten beadom a felmondásomat. Aztán december elsejétől hosszú pihenőben bízok. :) Itt voltam négy előtt, de még aratni sem tudtam, csak most.
    Szép napot mindenkinek!

aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  13. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt.szép napot!
    Sajnos este belázasodott Kincsem nem kicsit. Már tegnap is nyűgös volt a gyerkőce, ilyen se fordult még elő, sírt mikor szülei mentek el,nem akarta anyját elengedni. Nem vártuk meg a reggelt, vittük az ügyeletre. A csúnya köhögésen kívül semmi,azt mondta a Doki lesz mivel nagyon lázas volt. Amint kiderül mije fáj orvos,addig lázcsillapító, házipatikából-borsmenta inhalálás-
    párologtatóba téve tisztítja a levegőt.megkönnyíti a légzést,csillapítja a köhögést. Jól kezdődik a szünet!
    Szép napotok legyen, és egy laza hét!

Tündi100149 kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Gyógyulást a betegnek! A lehető legrosszabbkor jött a betegség. Az sosem jó, de pont tanítási szünetben? Az kész katasztrófa. Emlékszem, mikor még alsó tagozatos voltam, megbetegedtem. Otthon fogott az orvos, lázas voltam. Tudomásul vettem. Másnap kezdtem el sírni, mert hazajött az öcsém és mondta, hogy az egész iskolát hazaküldték, mert szénszünet lett. Nem volt fűteni való és mindenkit hazaküldtek. Ez igazságtalanság volt velem szemben. Szünetben beteg lenni. Hallatlan! Annyira zokon vettem, hogy még most is emlékszem rá, pedig több, mint 50 éve történt. Bizony, bizony. Vannak nagy sérelmek az ember életében! :D Bár ez lett volna a legnagyobb!

Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Napsütéses szép napot kívánok!
    Gyógyulást a kis betegnek! Nekem is szokásom, hogy a szünidőkben vagyok beteg, bár ez még mindig jobb, mert ha csak nem vagyok lázas, akkor megyek dolgozni.(--én a hü-e pedagógusok közé tartozom, aki azt gondolja, hogy nélküle megáll a munka...)
    Sérelmei mindenkinek vannak és bizony vannak olyanok, melyeket örökre megőrzünk. Lehet könnyebb lenne, ha elfelednénk, de nem megy.
    Szépen süt a nap, de hideg van, talán kora délutánra javul, egészen 10-13-fok is lehet. Kellene még egy kis jó idő, hogy a virágaimat ne hidegben kelljen berendeznem, mert bizony még kinn vannak. Szerencsére az este letakartam őket, így reményeim szerint nem fáztak meg.
    Jó munkát, kellemes hét kezdetet!

Nem mondhatom, hogy sokan jártak erre. Rohangáltam dolgaimat intézni délelőtt, most meg lélekszakadva szaladok, hogy kezdődik az event erre mit kell látnom? - késve kezdődik, de még azt sem tudhatjuk, hogy mennyivel később, tehát most állok, mint macska az egérlyuknál és lesem, hogy el tudjam csípni az egeret, ...ööö akarom mondani a kezdetet....
    Megyek, hasznossá teszem még magam és közben majd szaladgálok a géphez....

Utoljára szerkesztett: 27.10.14
    aranymálinkó és Tündi100 kedveli ezt.
  16. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Sziasztok!
    Napot nem láttam ma, egyforma szürke minden. Tegnap temetőben voltunk, meglátogattuk anyukámat, és sikerült mindkét gyereknek téli cipőt vennünk. Amint azt írtam, nem egyszerű művelet. A fiamé már rég megvolt, mire a lányom (kb. 8 féle csizma és bakancs felpróbálása után) megtalálta az "igazit". Komolyan lefáradtam. Míg ő próbálgatott, én keresgéltem, szóval megvolt a kilométerem. Fiúk meg csak forgatták a szemeiket az újabb cipők láttán.
    Jobbulást annak, aki beteg. Kisfiam 2 napig feküdt, most már jobban van, bár az orra még mindig tele, és időnként köhög is.
    Csacska, örülök, hogy jót pihentél. Virágaim a garázsban, a lehetséges fagyok elől oda raktuk, de ez még nem a végleges helyük. Nem kell a géphez szaladgálni, nem veszítesz semmit, ha kicsit később kezded;). Én még nem biztos, hogy megcsinálom, mostanában elegem van a sok narancs ólból, meg az xl-es bahás fákból.
    Béna vagyok, sütővel úgy megégettem a kezem, hogy felhólyagosodott, és piszkosul fáj.:(

17. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Én is csak ülök a gépnél és lyukat keresek ha jön a macska eltudjak bújni.
    Még semmit nem arattam ma,de addig már nem is akarok amíg el nem kezdődik.
    Mert gondolom hogy addig felröppenő sincs.
    Addig is rendet rakok az erkélyen,mert van olyan láda hogy tele van vízzel.Lesz belőle vízinövény!:music:

18. Csacskamacska

Az égési sérülés nagyon tud fájni, tapasztaltam már néhányszor.:(Hajlamos vagyok a konyhai teendők között olyan figyelmetlen lenni, hogy megégetem magam. Vagy béna vagyok, vagy szórakozott?? Csilla, ápold most már a kisfiad mellett magad is! Néhány virág került csak a helyére, de el van mosva az összes kaspó, alátét. Holnap folytatás jön és nekem is temető. Lajos, ma még én sem arattam, csak a horrorost reggel és a bahamát szintén reggel. Hmm, már jobb lenne, ha kiírnák, hogy kezdés holnapra halasztva és akkor aratnék, vetnék.

aranymálinkó és Tündi100149 kedveli ezt.
  19. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szép estét!
    Sajna vagy ilyenkor vagy hajnalban fogok jelentkezni, lefoglal kiscsillagom, illetve megpróbálkozom a lehetetlennel, hogy anyura annál kevesebb teher jusson. Igaz ma délelőtt több fele kellett menni,s ha már rendbe tetettem a szénaboglyát a fejem egyúttal elhoztam anyus kabátját a varrodából, vittem helyette 3 szabadidő felsőt húzózár cserére, bevásároltam:pékség-abc-dohánybolt-pipere.
    Gyereknek továbbra se fáj semmije, csupán száraz köhögése van, délután 2x mértem a hőmérsékletét,de nincs hőemelkedése se.
    Úgy látom a borsmenta segít neki.
    Köszönöm az együttérzéseteket, remélem este nem lesz semmiféle meglepetés..

Csilla ha tartasz otthon aloé-verát kend be vele, vagy hűsítő géllel,illetve iris habbal. Hát bizony fog még fájni.. nem nyúlok sütőbe,gyerekként égettem meg magam elég csúnyán,azóta tartok a forró sütőtől.

Ezt az eventet kihagyom, picurral farmozunk mikor itt van, azaz mindenféle van ültetve,csak eventes növény nem.
    Az van még az eszemben, másik farmon elértem a pékség 4.szintjét és meglepődve tapasztaltam,hogy nincs pinkie pie recept. Az most az 5.szinten van, vagy lemaradtam a megszerzésről? Tudja valaki?
    (Hölgy-világ)

Csacskamacska és delfin929 kedveli ezt.
  20. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Köszi a javaslatokat, már bekentem géllel. Fájni már kevésbé fáj, de a hófehér bőrömön van egy csúnya vörös folt.
    A Pinkie-pie a felhőpalota nevű kitehetőből jön, ez valamelyik eventen volt megszerezhető.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.