Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Távol álljon tőlem, nem akartalak megbántani, de állandóan azzal jönnek, hogy panel....

Jó, elírtam. hőszigetelt ablakot akartam írni, de üveg lett belőle... (szerintem a kettő ugyanaz).

hagymácska44 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi! Azon gondolkodtam, hogy valamikor a rendszerváltás körül építettek itt angol technológiával szintén csúszózsaluzásos többszintes lakóházakat. Azokat nem finom-nak nevezték el az itteniek. No fines volt a technológia "neve". Tietek is ez? Gipszkarton házaknál nem lehet könnyű bármit is feltenni a falra. Vagy kibírja vagy nem. Teljesen más, mint a panel. :p
    A holnapi event ismerős, mintha lett volna nemrég ilyen. Akkor csináltam. :)

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Elolvastam a holnapi event leírását. Hmm, gazt termelek biztos, a felröpik majd megint gyéren jönnek, mert ugye az utóbbi időben gyéren jönnek. A csevegőt is elolvastam, azt vontam le, hogy termelek és meglátom, hogy mire jutok. Azt nem értem, hogy miért kell egy felhősornak 120 óra?
    Majd leesek a székről, lassan a falnak fogok támaszkodni...nem aludtam annyira jól az elmúlt éjjel. Most késő van már egy kis szunyókálásnak. Délelőtt pletyizés, délután anyához mentem. Gyúlnek a felhők. Locsoljak, vagy ne locsoljak?

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Igazad van....valamikor az a traktoros verseny volt!
    Én biztosan elkezdem....
    Számoltam ....50 db xxl és 6 db sima üzemanyag kell.
    Ez 18390 event-gaz ......1024 felröpi.....és 2572 napraforgó.....
    A gaz minden területen ültethető.....
    A 6 db sima.....az elsőhöz 2db -t ....az 5..hez 4 db-t számoltam!
    Hajjjjrrrráááá Mindenkinek! Fiuk?????.......Hmmm??????

Tündi1001, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Szia !
    Valószínűleg az a technika...... Remekül megépítették anno. (Amúgy jó "híre, van a Háznak", mert hiába m2 alapon fizetjük a fűtést, úgysem drága a kondenzációs kazánnak köszönhetően.)
    Van hőmennnyiségmérős házunk is, no oda sem mennék lakni, mert amit nyer a vámon, elveszti a réven, azaz, baromi drága az egységnyi melegvíz díja..Ráadásul gipszkarton a plafon......

Az eventet ezután fogom studírozni, majd később döntök.... :)
    Ma (is) szintén sűrű és kissé húzós napom volt...:()

Elolvastam, kissé bonyolultnak tűnik, nem mellesleg az Erdeimet juszt sem áldozom föl az event oltárán.
    Jó éjt Mindenkinek !

Utoljára szerkesztett: 25.7.16
    _Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  6. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Csacskamacska, én már nem fárasztom az agyamat, reggel ránézek a telóra és tudom, hogy hányadika és milyen nap van ma. Először én is mindig belegabalyodtam.
    1/2 11órakor elmentünk a strandra, a bejárathoz érve elkezdett szemeregni az eső. kérdezi a lányom, anya bemegyünk, mondom neki hogyne, ha már itt vagyunk, vizesebbek úgysem leszünk ha bemegyünk a vizbe. A strandon 100-nál több ember nem volt, nem sütött a nap, de hideg nem volt. A cél, az úszás volt és nem a napozás. Volt olyan is, hogy 3-an voltunk a medencében.Napozni a kertben is tudunk, a mi medencénk 4x2m-es, abban nem nagyon tud úszni az unokám. Versenyt úsztunk, persze mindig az unokám nyert. Ma a nagy unokámnak kedveztünk ezért a kicsivel az apja maradt otthon.
    Délután a kicsivel én maradtam otthon a nagyok elmentek, a sulihoz megvenni a dolgokat ami kell.
    Majd most elolvasom az event kiírást.
    Mindenkinek jó éjt!

Tündi1001, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

A naptár az asztalomon és néha 2x is megnézem, hgy hanyadika van, na, ekkor veszem én is a telefonom, és tudatosítom, hogy hol is tartunk időben..hmm, lesz ez még ennél rosszabb is?
    Fiúk nem törik magukat az eventezéssel, valószínű, hogy lányok megint csak mi fogjuk csinálni. Nem baj, mi csináljuk és kész, a fiúk meg azt csinálnak amit akarnak. A csevegőt olvasva hasonló számítgatások vannak, mint a Tied Zsozsó. Először gazt termelek, közben nézem a felröppenőket és majd variálok a hosszúakkal is. A gesztenyésem holnap estére érik be, akkor pihenőbe rakom és, ha úgy látom, hogy 0 percezni ildomos, akkor aktiválom. Szegfű és hosszú érésű fák vannak kinn.
    Jó éjt, aludjatok jól! :)

Tündi1001, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia és jó reggelt kívánok a Többieknek is !

Valóban elképzelhető, hogy kimaradok az eventből, de ez korántsem biztos. Alszom rá egyet. Mindenesetre, most nem arattam. Egyrészt azért, hogy tegnap sokára jutottam a reggeli kivételével a géphez, másrészt, nem volt időm sem.....
    Most itt nálunk 20 fok van, 85 %-os páratartalom mellett. Aztán felhőtlen az ég is...:)
    Legyen szép Napotok !

U.i.: Ma lesz az "olcsó gép" ?

Fatther, _Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  9. hagymácska44

Jó reggelt!

Nálunk borús és üdítő a reggel.
    Ma egész nap a gyerekeknél leszek, a nagyoknak dolguk van.
    Csacskamacska, reméljük ennél rosszabb már nem lesz.
    Mindenképpen eventezek, csak a kezdésre nem érkezem.
    Koppi, ne aludjál rá egyet, ma kezdődik. Ma lesz olcsó gép.
    Mindenkinek szép napot!

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

19 fok és kicsit magasabb a páratartalom, mint a Hajdúságban.
    http://kepfeltoltes.hu/view/160726/100_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Ennyi, nem több, nem kevesebb. >:(

Hétvégén elegem lett a nőneműekből. Gizi vacakolt, lehet, hogy melege volt. Feleségem vasárnap délelőtt munkára fogta Mosó Masát. De Masa a második mosásnál beintett, jelezte, hogy vagy sztrájk vagy meghal. Aztán döntött, meghalt. Mivel tizedik évében járt és volt már javítva az elektronikája, (az hibásodott meg most is) a fedele is rossz volt, mert az egyik csapja a kettőből törött, továbbá volt valami "szálka" is a dobban, amit az istennek sem tudtunk megtalálni évek alatt. Kihúzta a ruhákból a szálat, ezért a kényesebbeket muszáj volt "hálózsákban" mosni. Mondtam a feleségemnek, nem javítunk, mert az több tízezerbe kerülne, lecseréljük Masát egy újabbra. Nem a legszuperebb, A+++, de azért mégis le kellett perkálni érte kilencvenezret, de azt forintban. Nem akarták elfogadni az ITTENI pénzt. Micsoda egy válogatós banda! Hallatlan.
    Ezt akartam - nagyjából - leírni és elküldeni tegnap este. Leírni sikerült, de elküldeni nem. Na talán most.

Jó reggelt gazdák!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Napsütéses, hőségmentes szép napot!

Mosógépem már nem fiatal, közeledik a 30. születésnapja, de az sem kizárt, hogy már el is múlt 30. Hajdúsági termék s nagyon kevés baja volt még. Egy olyan szerelőm van, aki anno, ott dolgozott a gyárban, mikor ezeket a gépeket gyártották. Ő egyszerűen megtiltotta, hogy lecseréljem. Azt mondta ezek a gépek még mindig sokkal jobbak, mint a mostani akármilyen márkásak. Tapasztalata szerint az újabb gépek 8-10 évnél nem bírnak többet. Szót fogadtam neki, pár éve kapott egy felújítást, új tetőt, új kerekeket, némi "kipofozást" és azóta is mos és mos. Remélem nem kiabáltam el.
    Reggel csak a kütyüket arattam le, majd 14-kor indul a munka a farmon.
    Megyek a kertbe, ott még lehet ilyenkor dolgozni.A paradicsomot kell felkötni, mert nagyon tör felfele és a virágaimmal kell kicsit bíbelődni.

Tündi1001, _Ilona49_ és zsozso577 kedveli ezt.
  12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

sziasztok!

Én sem arattam....csak a felhőt szedtem le....még a kütyüket sem a szigeten és a farmon.
    Lassan indulok....ügyintézni....posta....hogy indulásra itthon legyek.
    Éjszaka ujból esett....egy jóóó áztató eső....a levegő is friss volt.....de a pára!!!!!
    Jajjjjj......nagyon magas!

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

153 kannával elindult az event nálam. Nem 0 percezem. Mivel 4 területen gazolhatunk, így lezavarom a gazt és utána hosszúzom.
    Lesz, ami lesz!
    Hajrá és sok kannát mindenkinek! :)

Tündi1001 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én istenem, jó istenem, elkezdődött ez az event. :p
    Jutunk, ameddig jutunk. Amíg a Gizim be nem int. Remélem vidám, mosolygós és elégedett a szentem.
    Felhívom a figyelmet arra, ha az üzemanyagkanna valamiért kigyulladna, akkor véletlenül se vízzel oltsátok! Poroltóval, esetleg habbal. De vízzel ne! Annál a sok kannánál nem árt vigyázni. Legjobb, ha mielőbb leadjátok. :D

15. Csacskamacska

Lányok, figyelitek, eventeznek a fiúk!! :) Lajos csinálja mindig, most Tihamér is bejelentette, Kopiról meg tudjuk, hogy kijelenti, hogy nem, közben meg sutyiban csinálja! :)
    Tihamér én homokkal fogom oltani, de nem tartok semmiféle könnyen gyulladó anyagot a közelében, még cigizni sem cigizem, így kicsi a valószínűsége, hogy kigyulladjon. Elővigyázatos vagyok, jól zárható helyen gyűjtöm.
    Esik, eseget... talán esni fog annyi, hogy nem kell locsolni!:)

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mi abban a csoda, ha egy olyan alak is csinál eventet, aki nem nő? Csak nem mindent csinálunk. Főként én. Azért, mert én és a Gizi válogatósak vagyunk. :p
    Mára elég volt, majd holnap folytatom.
    Jó éjszakát!

17. Csacskamacska

Ne morogjál már Tihamér! - nem csoda, csak épp megjegyeztem, hogy Te is és Kopi is csinálja. Olyan aranyosak azok a kis repcsik! :)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] Elröppenek egy kis pótvacsorára...

18. hagymácska44

Sziasztok!

Az event elkezdve, röpim 187db. Éjszakára hosszú ültetve.
    Jól is van, hogy mindenki csinálja, úgy is kell valamit ültetni, már aki nem ólakkal pakolja tele a farmját.
    Kora este nagy égszakadás volt nálunk, dörgött, vakuztak és megnyíltak az ég csatornái, kellemesen lehült, de párás minden.
    Én is most vacsiztam, még van egy szelet sütim, de nem tudom, hogy meddig birom a látványát, azt hiszem nem sokáig, és a pocimban köt ki.
    Mindenkinek jó éjt!

zsozso577, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Egészségedre! - még megromlana holnapig..;)
    Nekem sem kellett locsolni.:)
    Jó éjt, aludjatok jól! :)

20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét és egyben jó reggelt mindenkinek!

Kedden este értünk haza,..de most már Szerda van.

Úgy vagyok hogy azt sem tudom hol vagyok.Ebbe a pár napba bele sem pillantottunk a farmokba.Ezért nem tudom hogy hol is vagyok.

Legközelebb ha jövök akkor képeket is hozok.

Koppi,..csak nem abba a görbe házban laktok?

Csacskamacska, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.