Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Szia!

Még két hét és felszabadulok, tudod a gyerekekért mindent, ha már szülők vagyunk.
    Fatther tetszikel, most láttam, hogy én is végig szaladtam a baírásokon.
    Lovagunkat nem tudom, lehet, hogy nyaral.

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot mindenkinek!
    Kincsét megtalálta mindenki, elraktározzuk, majd jó lesz valamikor! Tihamér, köszönjük az emlékeztetőt!:)
    Valóban rég járt erre a Lovagunk is és Fatther is. Fatther szokott olvasni azt tudom, látom, de a Lovagunk máshol vert tanyát valószínű.
    Jó munkát a mai napra!:)

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hétköznap van. Sorakoznak a topik ajtajában a gazdák.
    Sok lett a felhő nálunk.
    Minden Mária, Marika, Maris, Marcsa és más hasonló nevű gazdának boldog névnapot kívánok!
    Szép napot mindenkinek!

hagymácska44, mebajah és ZSÓFIgazda92 kedveli ezt.
  4. ZSÓFIgazda92

ZSÓFIgazda92 Utánpótlás-írogató

Szia , hát egészen jól áll a farmom, már a 6. szinten vagyok azóta , :)

5. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Itt a nyugati csücsökben nagyon szép napos és felhőmentes idő van......kiváncsian várom....mi lesz belőle.
    Utra készen vagyok és ma is csak este leszek itthon.
    Lajos.....már tudom, hogy mennyi az annyi....nem rég....kiváncsiságból megszámoltam.xD
    Nem irom le.....mert tényleg azt fogják hinni.....hogy függő vagyok!!!!xD
    Viszont történetük van.....igy nem hagyom magukra....nem is tudnám, hogy melyiktől tudnék megválni!
    Ördögi kör!!!!!xD:cry:

Tihamér....köszönöm a reggeli hireket....példás jelentés volt!;)

Hagymácska....igy van a család az első!.....Már csitulhatnának ezek a frontok!....Nem szeretem a nyarat!!!!!!

6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Zsó !
    Eddig nálunk is olyan idő van, mint felétek. Itt-ott néhány felhőpamacs, de naposan és meleggel.
    Nem vagy Te függő, mint ahogyan én sem. :)
    Bár ma reggel szólt a nejem, hogy túl sok időt vagyok a gépnél, de ez messze nem igaz. Ugye ?

Utoljára szerkesztett: 15.8.16
    hagymácska44, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Itt senki sem függő, ezt már megbeszéltük, csak szeretjük ezt a játékot és amikor tudunk, akkor jövünk. Aki zohorál ellene, az csak azért teszi, mert nem ismeri a Farmeramat és nem tudja, hogy milyen jó játék.:)
    Zsozsó, sajnos frontok szinte mindig vannak, akár nyár van, akár ősz....Minden évszaknak megvan a maga szépsége, meg hátránya. Ez van, ezt kell elfogadni.

Fatther, hagymácska44, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Hoztam egy remek kis videót. Elgondolkodtató....

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Nagy a csend. Ki merre?
    TÜZÉP telepeket jártam ma sikeresen. A garázs előtti feljáró lesz szélesítve, mivel holnap az elöregedett tuját kiveszik, így annak helye lesz lerakva térkővel, s ezzel a garázsfeljáró szélesebb lesz. Kapni még olyan térkövet amilyet anno lerakattam, ennek nagyon örülök, mert ugyanolyan lesz, igaz annyi különbség lesz, hogy ez szép új lesz, míg a régi már megkopott, színben főleg. Nem baj, szerintem néhány hónap, (év) alatt összeérik a kettő.
    Ma újra locsolni kell, este hiába hűl le a levegő, nappal meleg van és szomjasak a virágaim. Sajnos lett egy új állatom, nem örülök neki, mert kérés nélkül túrja fel a kertemet. Vakondról van szó, gondolom már rájöttetek. Kiborogatta a begóniáimat, haragszom rá! Szeretnék megszabadulni tőle, már napok óta itt tanyázik. Hogyan tessékeljem át a szomszédba?(xD) örüljenek ők is..

_Ilona49_, Fatther, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  10. Koppi

Szia !
    Voltam itt többször is, de magammal mit beszélgessek?

hagymácska44 kedveli ezt.
  11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szebb napot mindenkinek!

Nálunk most szakad az [​IMG] !
    Küldte Tihamér és Zsozso,...1 kissé pattogott is a redőnyön.

Szerencselovagot,.. már mi is régen láttuk,..itt lakik nálunk,tudom hogy melyik utcába, de hogy melyik házban azt nem.
    Majd kertek alatt megkérdezem!
    Most sem voltál bőbeszédű,..így középen jobban fest a dolog,...nálam az a farm már biztos hogy elkerülte volna a huszadik szintet!
    Gondolom nem nagyon nyomatod a gazdaköriket,..pedig azzal lehetne most még naponta 6-10-et lépni.70-80-nál mindenképpen lelassul.

Zsozso,..(már tudom hogy mennyi az annyi)ez szép,..és ha ugrálnak akkor is meg tudod őket számolni??
    És ha én számolok,...nálam nem lesz annyi a mennyi!?!?:oops::cry:

Csacska a vakondot rakd be a menübe!

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Egyszerű áttessékelni. Megfogod és átdobod óvatosan. Selymes bundája van, koromfekete. Volt már kezemben ilyen állatka. Azt mindenki tudja, hogy gilisztát, pajort, drótférget keres, meg más hasonló finomságot, nem pedig gyökeret. De a járatához ki kell a földet tennie a föld fölé, ezért vannak a vakondtúrások. A kertészek nem tudni miért, de nem kedvelik őkelmét. :p
    Reggel, nem is reggel, hanem délelőtt tíz órakor elindultunk a ház bejáratától 10 méterre levő szőnyeg, padló függöny, stb. árusításával foglalkozó boltba. Én balga személy megérdeklődtem feleségem őnagyságától, hogy akkor nem akar elmenni a kirakodóvásárba, ami havonta egyszer van a művelődési központban? Ez ma volt esedékes. Kapásból rávágta, hogy elfelejtette, de jó hogy szóltam, mert akkor először odamegyünk. Nem megy, megyünk! Eszem ágában sem volt arra venni az irányt, de ő a főnök, nem ellenkezhetek. Ajtókitámasztót és nyeles cipőkanalat akart venni. Ezt tudtam én. Na odaérünk és kiderül, hogy a bejutáshoz és a kosár kézbevételéhez várni kell, szépen sorban. Közöltem vele, a művi előterében én megvárom, kényelmes fotelek vannak, ő meg sorakozhat. Nem ellenkezett. Aztán kifelé a pénztárnál ismét sorban kellett várnia. A vásárlás összesen 55 percig tartott. Ebből a tényleges keresés 5 perc alatt lezárult. A többi a várakozás volt. Ő állt, én ültem. Ja ha ő szórakozni akar vásárlás címén..... Azt követően mentünk műpadlót venni a szakboltba. Az csak 10 perc volt. Hazamentünk, megfőztem a tejes krumplilevest, majd a mélyhűtőből tegnap kivett maradék is fel lett melegítve. Megebédeltünk, én átmentem olimpiát nézni a kis szobába. Közben a feleségem eltűnt a lakásból, én meg elszenderedtem. Felébredtem. Nejem közölte, hogy megvette a szerinte szükséges új tárolódobozt. Akkor tegyük le a műpadlót az erkélyre, szólt a legnagyobbik főnököm. Megtörtént. Cuccok erkélyről be, feltakarítás, felmosás. A műpadló lerakása méretre vágás után, a szegély felrakása. Aztán vissza a gazokat a falra, állványra, meg a többi. Most kissé elpilledve ideültem földet túrni, ganézni a dögöknél. Ezért voltam távol a farmtól.
    Beborult, némi kis és nagy cseppek ugyan voltak, de még csak a járda sem lett fekete. Szóval eső nincs. Meleg van. De a fülledtség jobban zavar.
    Reggel ismét "sikítsak" a kincsvadászat okán?

_Ilona49_, hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  13. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Csacska.....azért nem szeretem a nyarat, mert a nagy meleggel és a fülledt idővel nem tudok megbarátkozni!
    Valamikor nem vettem észre, hogy frontérzékeny lettem volna.....mostanság mindent erre fogok! Hmm?????

Kopi.....okéééé megnyugtattál.....függőségről szó nincs! Bár a családom....igen csak somolyog....amikor mennénk
    valahová.....és beszólok....pill....csak learatok!xDxD

Lajos....sokáig nem számoltam meg.....de már többen kérdezték.....és én is kiváncsi lettem!
    Ha álmomban felébresztenének....akkor is végig tudnám sorolni!!xDxD
    Nahhhh....a jelszókat már nem....azok fel vannak irva....

Tihamér......naná.....holnap is várjuk a sikitásod!

A farmon jelenleg nincs szántó....állatokat, fákat és kütyüket tettem ki. Pótolni kell pár állatot!
    Persze az utsó állatos gazdakörit is jó lenne elkezdeni....de a multkorában megfogadtam, hogy
    nem adom be az állatokat ....addig, amig fel nem termelem!

_Ilona49_, Fatther, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Lajos, remek ötlet! xD - hogy ez nekem nem jutott eszembe?:mad:
    Zsozsó, valamikor én sem éreztem...valamikor...hol van már az?:(
    Tihamér, nagyon jó napod volt! Szép kényelmesen ültél, vártál és nézelődtél, vagy szundikáltál a kényelmes fotelben? Az erkélyetek biztos nagyon szép lett!:) (szerintem virágok vannak ott és nem gazok! Kedves nejed, általad ismerve, virágokat nevel és nem gazt.)
    Igen, kérem én is a reggeli sikítást!;)
    Dörög, morog, de eső nem lesz belőle, már világosodik, így mehetek locsolni.:mad:

hagymácska44, zsozso577 és Tündi100 kedveli ezt.
  15. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Mindenkinek!

Szerencselovag "Janzi" üdvözli a Tiszántúli gazdákat is!Azt írta megvan jól van.

_Ilona49_, hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  16. Koppi

Szia !

Hogy áll a tuja akció? :):)

Köszi a hírt. Csak úgy eltünt a színről.....hiányoltam..:)

17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Két fontos növény van kint a Zerkélyen. Csilipaprika, amely tele van virággal. Nagy cserépben 3 tő. A termése picike, de eléggé erős tud lenni. Aztán egy másik cserépben izsóp van, ami az egyik kedvenc fűszernövényem. A többi a feleségem "gaza". Hagymások, aztán valamilyen lila és rózsaszín virágú gazok. Van egy láda a korláton, ami szép kicsi lila virágokkal van teli. Az a nagy meleget nem szereti, a tavasz és a késő nyár meg az ősz a kedvenc ideje. Nevét nem tudom. Másféle izék is vannak, de az mind gaz. Van még borostyán is, de azok ősszel mennek ki a temetőbe apósomék sírjára. Azok nem gazok. Locsolni viszont azokat is locsolom.
    Lajos okosabb nálam, mert ő nem a szomszédot ajándékozta volna meg, hanem ésszerű döntéssel a pajtába tette volna az a nyomorult vakondot, mely a kertedet túrja fel. Én fokoznám azért ezt. Ne a pajtába tedd, hanem vidd ki a Bahamákra és éjjel, mikor te alszol, a vakond vakon tud kertet művelni. Neki nincs szüksége fényre, napra, azért lenne szorgalmas éjjeli dolgozó nálad. Csak a bérben kellene megegyeznetek. Mennyi kukacot kér ezért naponta? Bááár ... a vakondtápot is megeheti, ami a birtokodon van. Ha már egyszer vakondtáp, hát egye azt!
    Reggel majd tiszteletem teszem, ha el nem alszok.
    Jó éjt mindenkinek! A vakondnak is.

18. Koppi

Szia !
    Nekünk mindössze két tő van csiliből az erkélyen. Kaptunk egy kisebbet és egy valamivel nagyobbat. A kicsit odaadtuk a gyerekeknek, hogy neveljék. A nagyobb itt maradt - egy idő múlva jött a lányom, hogy nem jól érzi a paprika nálunk magát, mert sárgul a virága.
    A feleségem szólt, hogy hozza le. (A fiam túlöntözte, aztán melege is volt, na meg a légkondi kültéri egysége nyomta rá a forró szelet amikor üzemelt...)
    Azóta meggyógyult és már van rajta picike paprika. A másik, az itt maradónak sok termése van 1 már piroslik....
    Holnap lefotózom és megmutatom a mi erkélyünket....Itt is van gaz rendesen...:) (Ugye Csacska?)
    Borostyán? megöli a fákat, szétfeszíti a betont...érdekes növény....fészekrakó helyet biztosít a madaraknak....
    Jó éjt !
    Nem elfelejtve...: igen gyere reggel és írd meg, hogy hol keressük a tudod mit ?! :):)

Utoljára szerkesztett: 16.8.16
  19. Csacskamacska

Tihamér teljesen lefárasztottál az ötleteddel. nagyon pihentek vagytok, ezt meg kell állapítanom! Ennyi sületlenség összehordásához pihent agyra van szükség! Így 23 óra magasságában, soraitokat olvasva, ez a megállapításom!
    Kopi, halad a tuja "ügy".
    Fiúk, nektek a paprika növény, a virág meg gaz? Hmm, férfilogika...:mad::(8):cry:
    Jó éjt, jó pihenést! :)

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép mai napot gazdák!
    Még éjjel van, de már voltam a kincs vadászatán. A mai nap a következőt sikerült kiásni.

http://kepfeltoltes.hu/view/160816/t_rk_p_2.nap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Csacska! Neked nem is jó egy olcsó kisegítő a farmodon? Hidd el, a vakond nagyon szorgalmas. Nézd meg, mennyi kupacot tud egy kertben rövid idő alatt összetolni! Na ugye?
    Ami a gazokat illeti, az a helyzet, hogy ahogy én emlékszem a pityóka elterjedésére, azt Európában először mint ritka virágot ültették a virágoskertekben és csak később költözött ki a kertekbe, majd a mezőkre. De volt olyan munkatársam, aki egy téli napon szólt a férjének, hogy hozza be a garázsból a zacskóban lévő kolompért, mert abból akar főzeléket ebédre. A férj behozta, a feleség megpucolta és meg is ették az ebédet. Jóízűen. Pár hónappal később elültette a szintén a garázsban tárolt dáliagumókat a ház előtti kis virágoskertbe. Eltelt némi idő és a szemben lakó szomszéd odaszólt a fiatalasszonynak.
    - Dórika! Fel kellene tölteni a krumplit!
    - Miféle krumplit?
    - Ami a virágoskertben van.
    - Nincs ott krumpli.
    - Ne mondja! Na jöjjön, megmutatom.
    - De ez nem krumpli, ez dália.
    - Nem. Ez biztosan krumpli. Higgye el nekem, én már sokat termeltem és most is termelek.
    Szóval télen megették a dália gumóit főzeléknek és tavasszal a krumpli lett beültetve a kiskertbe. Akkor most mi a virág és mi a gaz?
    További szép álmokat! Megyek kukkolni az olimpiát.

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.