Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot mindenkinek!:)
    Hagymácska, akkor egyformán gondolkodunk, mert én is felháborodva láttam, hogy milyen keveset ad, elkérni viszont sokat kér.
    Köszönöm, nem kérek több kosárkát, mert készen vagyok, felhő beüzemelve!
    Dolgok sora vár rám, megyek csinálni, majd jövök! Pá!

Fatther, zsozso577, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  2. Szomszika

Szomszika Rutinos

Jó reggelt! Csak bekuuk, aztán rohanok is tovább.
    Olvastam a történéseket.. a fogfájással én is küszködtem elég sokat. A fogfájással és a vírusokkal nem jó kukoricázni! Orvosolni kell őket mihamarabb. A gépész rég nem járt errefelé, a mozigépet lassan megzabálja az idő vasfoga. Mai napra megint futkosás van előírva. Reggeli után összekapom magam és megint mehetek a városba. Bank, földhivatal, vásárlás és fél 12-kor érkezik a kis drágám. Úgyhogy talán este tudok idelesni, ha még lesz annyi szufla bennem. Ha
    nem, akkor majd vasárnap jövök élménybeszámolóval.

Fatther, zsozso577, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ennyi r..... sok répát letermelni! Aztán majd a saláta is sorra kerül. Itt minden bőven van, de amíg segéderő van és kedv, türelem az ücsörgéshez, addig nyomatom a pajta töltését. Gobionál még kell egy kevés répa, de már nem sok. Ott is a készletek növekedése a cél. Még kell lepkehálós, de össze fog jönni. Össze KELL, hogy jöjjön.

hagymácska44 kedveli ezt.
  4. BOGIgazda11

BOGIgazda11 Fórumlakó

Szia , ez ????? mit jelent??

5. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Felhő üzemel mindenhol,.. csak az 1-es feladat hármasai vannak vissza az a felrőpi még ma meglesz.
    Most pedig irány Darány! Bolt, benzinkút, temető... utolsótól az autót ki hozza vissza?

6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ki, ki? Aki örökli. Az! Különben is, ha én kimegyek és kint is maradok, betakarózva az áldott anyafölddel, kevéssé érdekel, hogy felettem mi van, mi lett. Az már nem az én gondom. :D
    Az eventhez szükségesek a felreppenők kivételével megvannank, csak egy kis idő, míg összevadászom a lepkehálóval a fonott kosarakat.
    Darány? Ééés Zurány, Horány meg a többi kimarad?

hagymácska44, _Ilona49_ és Tündi100 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Lajos, Te hozod vissza! Még csak sírt ápolni, gondozni megyünk, ott még nem maradunk!
    Mai bevásárlás és egyebek letudva. Mosógép mos, nekem mag marad a takarítás,, kertben is van teendő.
    Maradékot összeszedem, az lesz az ebédem. Vettem szilvát, holnap szilvás gombóc lesz, meg még valami, majd kitalálom.

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szilva nálunk is van a konyhában, de holnap cukkinifőzelék lesz, mintha tök lenne. Hozzá csinálok cukkini és pityóka keverékéből rösztit. Az ebéd a főzelék, a röszti meg délutánra, ha valaki megéhezik. Fiam sok cukkinit hozott. A maradék tavalyit feldolgozom, helyette megy be a friss gyalulva. Mosó masát a feleségem már leállította, itt duruzsolt és morgott délelőtt. A szárító kint az erkélyen telipakolva ágynemű huzataival, holnap meg törülközők lesznek a soron. Ezt hallottam a kis feleségemtől a nap folyamán. Én délelőtt elsuhantam egy kis boltba mágneszárért. A konyhában cseréltem egyet ki. De előbb meg kellett vennem, mert a feleségem nem emlékezett arra, hogy én hová raktam két éve a maradékot. :p
    Már csak 3 kosár hiányzik. Így írva: 111

Utoljára szerkesztett: 26.8.16
  9. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Ideértem végre. Mintha az utóbbi időben el lennék havazva az írással is. Ma reggel sem volt időm írni. Csak a gyors cserére a földeken, megállapítva, hogy még mindig kevés a kosárka.

Tihamér !

Mi a bánat az a röszti" ?
    K.b. nekem is annyi hibádzik még azaz 96 db....

Csacska !
    Készen vannak a mesterek a térkövezéssel?

Lajos !
    Hova gondolsz? Itt a helyed még vagy 30 évig. :)

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Röszti? Na akkor néhány más elnevezése:
    ---------------
    A tócsni(más nevein bandurák,bere,beré,berét,berhe,bodag,bramborák,cicedli,cicege,enge-menge,görhöny,harula,huláble,kremzli,krumplibaba,krumplimálé,krumpliprósza,lapcsánka,lapotya,lapotyka,lapsi,lepcsánka,lepkepotyi,mackó,macok,matutka,nyist,pacsni,pacsa,placki, ragujla,recsege,röstiburgonya,rösztike,[1]taccs,tócsi,toksa) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel. A legvalószínűbb feltételezés szerint a tótlángos névből alakulhatott ki a tócsni név, amiMagyarországona lapcsánka név után a legelterjedtebb. Az alaprecept a legszegényesebb időket idézi, de a népi találékonyság mindig azzal egészítette ki, amihez éppen hozzá tudott jutni.
    -------------------
    Az ÉN berém, mert mi így nevezzük, cukkini és azonos mennyiségű nyers kolompér keveréke a többi hozzávalóval. :)

zsozso577, hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Megjöttem! Visszahoztam a kocsit is. Azért a nevemet elolvastam.

Mi újság a fakanállal?

Koppi,... az már 98 lenne,...nem sok 1 kicsit?

12. Koppi

Azóta csak 77 hibádzik...

13. Csacskamacska

Lányok merre jártok?
    Tihamér, azért elég felháborító, hogy a nejed nem tudja, hogy Te hova tetted azokat a kütyüket!
    Kopi, készen vannak, nagyon szép lett! :)- örülök neki, egy dolog újra kipipálva az elvégzendő munkák közül. :) A TÜZÉP-re felejtettem el kimenni a raklap áráért.:(

14. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Tócsni nálunk vasárnap volt nasinak, az ebéd rakott padlizsán volt.
    Most vasárnap, tejfeles paprikás csirke, uborka salátával lesz.
    Tündi, neked már van vésett sírhelyed? Mondtam a gyerekeknek hamvasszanak el, így lesz a legjobb mindenkinek, majd otthon gyújtanak gyertyát ha eszükbe jutok.
    Szomszika, jó unokázást neked a hétvégére.
    Tihamér, én is azt kérdezem, mint Csacskamacska, a nejed ilyen feledékeny, ejnye, a lényeg, hogy Te nem vagy az.
    Kis pénz is pénz, gyorsan bezsebelni.
    BOGIgazda, Koppi és én sem értem, azt a farm elvesztést.
    A felhő beüzemelve az első feladatból van még kosárnak híja.
    Szép délutánt!

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ugye? Micsoda hallatlan dolog, hogy a feleségem nem tudja, hogy én mit és hová tettem el két éve. :p
    Még 95 lepkehálós kell. Az meg összejön most már hamar.
    A beré (és a többi nevén is) nálunk nem ritka. Sajnos sok olajat tud magába szívni, ha serpenyőben sütöm. Sütném én tepsiben is, akkor kevés zsiradék kell, de úgy meg a feleségem nem szereti. <Már megint az asszonyommal van gond!>
    Ma már eluntam az aprózást a termelésben és ültettem mogyorót. Majd holnap reggel aratok és remélem összejön minden hiányzó.

16. Koppi

nekem, most 2 és félóra mire beérik a hagyma...a földicseresznyét is gyorsítottam.
    Késő este még jövök beszámolni. Addig sajnos nem érek rá. Mondom én aki vendégnek megy a szomszédba..:)

17. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

sziasztok!

Tócsni!!!????.....hmmmm?????......nyami...nyami!.....szeretem!....csak ritkán csinálok, mert nem szereti a család fele.
    Most, hogy utazok haza.....ezt fogok rendelni Anyutól!

Olvasom, hogy Mindenki az event-finisében jár!!!! Hajjjrrráááá!
    Jó volt ez az event....nem kellett görcsölni .....kicsi farmokon is simán összejött volna.....ha ez lett volna a célom!

Az ólas pasit meglátogatta valaki???
    Kb 17x próbálkoztam....a szarvasra mentem..... lett 2 db.

Fatther, _Ilona49_, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Veszítettem én már sok mindent el, de ilyet még nem hallottam!
    Zsozsó, nem látogattam meg, nincs új ami kellene. Igaz flamingóból itt csak egy van, de nincs pénzem szerencsét próbálni.
    Hagymácska, gratulálok! :)
    Tihamér, hajnali 3-kor légy szíves keltsél fel, hogy meg tudjam nézni a fogkrémes reklámot, mert unom már, hogy a Gépész nappal alszik, éjjel meg vetít!:mad::mad:
    Kopi, jó vendégeskedést!

19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Hagymácska ilyenre gondolsz,.....öröklakás törölve.

Akkor igen van,..ez már úgy néz ki hogy biztos!
    De ha ezt a képet nézitek,..akkor még van,... -50-es önarckép is törölve.

Koppi,amint látom nem nagyon vagy képben! Írtad hogy még nekem legalább 30 év,...én írtam hogy akkor 98 lennék,..Te pedig írod hogy akkor még 77! Akkor mi is ez a 77? Szerintem még ennyi kosár kell neked!

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos! Ennyi évesen, amennyi vagy, felettébb fiatalos vagy. Gondolom a lányok is szívesen enyelegnek egy ilyen ifjúval.
    Szerintem is a kosárkák száma az a bűvös 77. Koppi ha jól arat, be is fejezheti az eventet ma.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.