Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Holnap indul ismét a rettegés napja! Lehet cidrizni a félelemtől. :)

hagymácska44 kedveli ezt.
  2. bakancsoselnök

bakancsoselnök Utánpótlás-írogató

Vakond nálunk is előfordul, de különösebben nem zavar. Szedje össze ami kell neki. Fűnyíráskor el van egyengetve a kupaca. Vannak sokkal kártékonyabbak is. Például a seregélyek... meg egy távol élő szomszéd! Hétvégén munka lesz, kirándulás majd máskor. Úgyis 4-e, Rozália nap lesz. Búcsú nap nálunk. Akkor mindig esik az eső. Az öregek azt mondták, a Rozália mindig összepis...ja magát. Búcsút nem tartunk, már nagyon megy ki a divatból. Sokan inkább elmennek otthonról kirándulni, mert a gyerekkel csak-csak el kellene menni a búcsúba. Ott meg csillagászati árak vannak. Abból amit ott költenének az egész család jól érzi magát és nem gyűlik otthon a kacat.

Fatther, hagymácska44 és Tündi100 kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem cidrizek én, mitől féljek? - csal virtuális, amúgy lehet én is azt csinálnám, mint a Rozáliák! xD
    Új túrás nincs, remélem nem kiabáltam el! A feketerigók a kedvenceim, ők itt vannak mindig a kertben, gondoskodom, hogy legyen víz előttük, napjában többször is utánatöltöm. Úgy kell nekik, mint fiúk Nektek a sör!:) Darazsak vannak még, a szőlőmre fáj a foguk, ( tényleg, Tihamér, mi van a fogaddal?), de velük meg kitoltam, mert behálóztam a szőlőfürtöket, így nem férnek hozzá.
    Voltam fagyizni a csajokkal, összeszedtem a iskolai újdonságokat.
    Megyek kvarchomokot seperni, lassan telítődik már az is, elvétve akad itt-ott egy-egy kis rés.
    Le kellene mosni a kocsit, de lehet megvárom az esőt és majd utána.

hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönöm kérdésed, a fogam jól van. Két napig érzékeny volt, de azóta minden rendben. Igazából nem tudom, hogy valami alákerült a hídnak vagy a fogíny gyulladt be. Sikálgattam fogkefével, mint máskor, no meg használtam azt a cserszömörcés löttyöt hígítva. A fogínyem is fájt nyomásra. Száz szónak is egy a vége,elmúlt, de nem tudom mitől. Nem baj, lényeg, hogy nem érzékeny.
    Nálunk a lakásban ritkán látható csömény. Kint a kertben sokszor jött az érett gyümölcsre. A sárgabarackot, az őszibarackot és az érett körtét szerették. Almára, meggyre nem szoktak menni. Somra meg főként nem. Nekem volt som ültetve a kertben, abból főzőcskéztem finom somlekvárt. De ma már nincs se som, se más termény. Lekvárt sem főzünk be, mert csak süteményekbe kell. Én nem szeretem, a feleségem meg nem meri enni.
    Ha valaki nem tudná mi a csömény, (elnökasszony biztosan tudja) annak elárulom, hogy a darázs böcsületes neve itt. A csuriz meg a veréb. Kisgyerek koromban nem mondtunk mi verebet, csak csurizt. Csuriz, csurizfészek, kancsuriz. A pitypangot (vagy másik "igazi" nevén kutyatejet), máshol gyermekláncfűnek hívják. Ma már így is ismerem, meg úgy is ösmerem. :)
    Csacska! Szerintem ha lemosod a kocsidat, utána biztos, hogy jön az eső. Szinte lesi, hogy mikor mossa meg az ember. (Végeztél, hihihi, akkor elkezdek esni!)

hagymácska44 és Szomszika kedveli ezt.
  5. Szomszika

Szomszika Rutinos

Nagyon jól tudom mi a csömény. A csimbókot is ismerem, mások cserebogár néven ismerik. Itt nálunk a csuriz is csak csuri :) A gyermekláncfű kákics néven ismerős. A pocok az pocik a tyúk pedig tik. " Eriggyé nos (oszt) aggyá a tikoknak szemet!" Lehet valakinek a gugli a barátja, magyarról- magyarra akkor sem tud fordítani :D

6. Csacskamacska

Így gondolom én is, ezért nem mostam le a kocsit, rajtam ne nevessenek az esőcseppek!
    Szeretem az ízes magyar beszédet, a tájszavakat. Sajnos a fiatalabb korosztály egyre kevésbé ismeri, ami nem jó. Ezért nekünk, idősebbeknek fokozottabban kell figyelnünk arra, hogy amennyiben lehetőségünk van, akkor tanítsuk meg az unokáinkat, a környezetünkben lévő fiatalokat ezekre a szavakra.

Fatther, hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Utoljára szerkesztett: 29.8.16
  8. Csacskamacska

Nem jó, ha túlérik, mert akkor rágós lesz.

Holnap korán kelek, jó éjt!:)

Tündi100149 és hagymácska44 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt! Csacskának is jó reggelt! Ha már korán kel. Én egy órája fent vagyok, kialudtam magam. Amikor Csacska elköszönt, én már régen a lóbőrt húztam.
    Rágós szarvast még nem ettem. Ritkán jutok szarvashúshoz. Éttermen kívül eddig nem sikerült, de nem is próbálkoztam. Fiam nem szeret szarvasra (sem) vadászni. No nem puskával, hanem autóval. Jobb, ha nem is látják egymást. Lemond az ízletes szarvaspecsenyéről, inkább a kocsi maradjon sértetlen. Megértem.
    Az esti, éjjeli viharos szél és eső ide nem érkezett meg. Asszem most nem is fog. Máshol persze még lehet, ide csak egy kis eső kellene. Se szél, se jég. Az maradjon a hazájában, ne jöjjön ide látogatóba!
    Szép és horroros napot minden gazdának!

10. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Tegnap este 8 után jöttem haza Óbudáról a kocsi hőmérője szerint, kint 29 fok volt, nem fáztam. A lehűlésből még nem kaptunk, szél sem volt.
    Szarvast már többször ettem és jó íze van, ha jól elkészítik.
    A horrorból, hollót és pókot szeretnék kiváltani, még nincs belőle és úgy tudom onnan lesz.
    A piacon van egy kis faház ahol házi lekvárokat árulnak, az idei baracklekvárt ott fogom megvenni, csak az unokám szereti a palacsintába. Mi többiek inkább a meggylekvárt és a szilvát szeretjük, ebből főztem be, lekváros kenyérrel szeretem, reggelire.
    Mindenkinek szép napot!

Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az van, szép nap. Már megjártam a városszéli boltot. Remélem ma már nem kell máshová is "elzarándokolnom" vásárolni.
    Régen, még a rendszerváltozás előtt Zircen szoktunk jóféle vadétkeket enni. De az is régen volt, mostanság nem jártam arra, főként enni nem. Tán az a vendéglő sincs meg.
    Nap süt, meleg nincs, de fázni sem lehet.
    Horrorra fel!

12. Csacskamacska

Sziasztok!
    Valóban korán keltem, de csak most jutottam ide. Szépítkezés volt, mert ugye így is szép vagyok, de most még szebb lettem! xD
    Bokros teendőim szólítanak, majd jövök, pá!

Tündi100149 és Szomszika kedveli ezt.
  13. Szomszika

Szomszika Rutinos

_Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Akkor lehet rettegve termelni. Ki mit szeret vagy mer. :D

15. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Ma is kissé el vagyok maradva mindentől, visszaolvasástól is, amit remélem mindjárt pótolok...:)
    Végeredményben nem történt semmi, csupán nonstop megy a meló és nincs is vége...
    A franc ebbe a nyugdíjas létbe.
    Régen letettem a lantot és annyi. Most az fránya hangszer állandóan kéznél van...:D:)

Utoljára szerkesztett: 30.8.16
    Szomszika, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na! Mit is mondtam tavasszal? A nyuggernek NINCS ráérő ideje. :D
    Termelgetem a horrorosokat. Még nem tudom, mire gyűjtök, de töltögetem a pajtát.

Szomszika és Koppi kedveli ezt.
  17. Koppi

Tetszikeltem, de mégsem tetszik..:)

18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek, szervusztok.
    Na-na, itt is egy lant-os
    és szerintem nagyon jó.
    Emlékezetem szerint hasonlóan vélekedtem én is, de nem hitt egyikőnknek sem.

Pihentető délutánt kívánok és sikeres pajta-töltögetést.

19. Koppi

Elhittem én, hogyne hittem volna, ugyanis már 16 éve járok ilyen cipőben.
    Csak mostanában sűrűsödtek be a dolgok. A párom ma mondta, hogy nem kellene így hajtanom, osszam be jobban az időmet. De mit csináljak? Meg kell tenni, még a fűtési szezon beállta előtt.
    Pl. Most jöttem föl a garázsból, ahova épp most ragasztottam fel a tükröt a falra.:) (Kell, mert veszettül ki tudom magam kenni. Így már látom is..:):))

Szomszika, Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  20. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Azért valljuk be őszintén kell a meló ilyenkor is, különben berozsdásodnánk és akkor lenne csak a baj.
    A hollót kiváltottam és kiraktam, a pókot remélem holnap összehozom.
    Fiúk, most lehet a sok fatermést hasznosítani, hajrá a sok jó ajiért!
    Koppi, és a garázsban van víz, hogy orvosolni tudd a koszt?
    Nagyon meleg volt ma is, semmi lehűlés.
    Mindenkinek jó éjt!

Tündi100, Szomszika, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.