Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Na hát az nem tudom hogy lehet jó, de azért köszi :D
    Lehetséges, hogy nem kell állandó jelleggel takarítgatni esetleg :p Én nagy ritkán szoktam, akkor is csak úgy mert eszembe jut, sose volt bajom se farmmal, se fórummal, se semmivel :D

Adrián-Beatrix és Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Itt vagyok! Tegnap délelőtt tanévnyitó, délután meg el lettem csábítva egy kis szabadban töltendő trécselésre, napozásra. este volt mire hazaértem, de megérte elmenni. Ma aztán iparkodnom kellett, hogy behozzam a tegnap délutánt, de lassacskán utolérem magam.
    Tihamér, miért vagy te olyan tisztaságmániás? - látod, nem kell annyit takarítani és már megy is minden simán.xD
    Volt egy kis nyári almám és barackom, abból csináltam dzsemet, ill, még folyamatban van a készítése.
    Érdekes, én 160 cm magas voltam, most meg 157cm.....:( már nem növök, szerencsére mindig magassarkú cipőben járok, így nem is vagyok olyan alacsony...:)
    Holnap reggelre még nem gondolok, hogy hogyan fogok hajnalban felkelni.....hogy fogok én kipattanni az ágyból???

3. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Vidám vasárnap délutánt!
    Látod Onagger Tihamér, gép is tudja vége a nyárnak, jönnek a szorgos hétköznapok.. Milyen az a Bebe sütemény,kérd el asszonypajtástól a receptjét,légyszi-légyszi.. tegnap mákos gubáztam..
    S mai ebéd szintén húsleves,ám nem tyúk-hanem cubák;)

Szóval az elmúlt pár napban nem értem rá, sajnos behalt a 2 töves szőlőlugas,megette a szürkepenísz,azt nyirbáltam,továbbá a ribizlinek mutattam meg:-mekkora maradhat.
    A hétre harangozták be a rendkívüli jó munkások akcióját,kivártuk míg eljutnak utcánkba, megjegyzem kár volt, anyuval 2 napig takarítottuk az árkot,sövényt utánuk,csak azt tudnám az Önk.,vagy a környezetgazdálkodás kht nem néz utána mire adja ki a pénzét?
    Persze jómunkásoknak megéri,mert legalább mozognak, jó levegőn vannak, éri őket egy kis fény,rendezett körülmények között civilizáltan érintkezhetnek egymással,és a lakossággal.
    Menetközben lepihenhetnek a padokra emeszmecserélni,hogy egyáltalán ki-mit csinált, ki dolgozott a legserényebben,ki érdemli meg a juttatást amit kap.
    Aztán Ildikó csodálkozik, hogy hétfőként mikor a szelektíve gyűjtött hulladék konténerét kihelyezni ürítés céljából,arra elektromos kerékpáron,vagy segédmotoron járnak guberálni,s onnan dobálják a szeméttel teli feltépett nylon zacskókat az árokba..>:(

Titokfa egy akkora...:mad: nem is írom inkább,aranymálinkó legalább jól járt az xxl tojásfával, vigasztal,hogy az a szerver 'osztályokkal' jobbakat ad mindig,mit amin Hölgy-világ van.:cry:
    Tanzi Erikának nem csak boldog névnapot, de legjobb születésnapot is kívánok családja,barátai szeretetteli körében!

tazmánördög és Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  4. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Na én is pont ezen gondolkodok :D Hogy fogom én megoldani ezt a sulit, mert hát első nap, el kell a helyünket foglalni, szóval korábban kell mennem... szerintem 5-kor kelek hogy 5:50-kor induljak, örülök ha le tudok majd aratni a kettő között :D

Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

De ebéd után csak kivágott a rendszer. Nehogy már minden rendben legyen! Illetve, dehogy is a rendszer. Nem, nem! Az én gépem szerencsétlenkedett megint. De én a kertek alatt visszaloptam magam. Csak a recept kedvéért.
    Az eredeti az szlovák, azért Bebe a neve, mert ott kapható ilyen névvel keksz. NEM háztartási, hanem a fene tudja, tán a neten meg lehetne nézni, de a feleségem keksz helyett piskótát használ. A "rendes"-nél az alufóliára világos keksz kerül alulra, majd rá a maszat, majd a sötét keksz. Újfent krém. Ha van maradék krém, oldalára kenni. Óvatosan a két szélén felhúzni a krémet, oldalára tenni a maradék kekszet, felhajtani a fóliát. A két végén is és így kihűteni. Kihűlés után leönteni csokoládéval. Háztető szerű lenne, de nem igazán akar megmaradni ilyen formában, baromira macerás. Oszt kekszért is ki kellene menni a szomszédba, ezért nejem egyszerűsített. Vékony piskótát süt, megfelezi. Két lap közé berakja a krémet és kész. Csoki nincs, porcukor se, mert 1. én túlsúlyos vagyok és nem is szeretem annyira az édességet, 2. ő meg cukros.
    A krém: 2 cs. vaníliapuding (véletlenül sem pudli, mert az kutya!), 5 dl tej, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliacukor. Összefőzni és kevergetve kihűteni. Közben 1 cs margarint összekeverni 25 dkg túróval simára. Ha a krém kihűlt kézmelegre, belekeverni a túrós-vajas masszát. Ezzel megtölteni a lapokat. Aki szereti tehet rá a fentieket. A tót receptben az egész közepén banán van egyben (héj nélkül!), de akkor hamar megromlott, barnult, ezért kihagytuk belőle. Nálunk úgy néz ki, hogy alul-felül vékony piskótalap, közben meg a sok krém. A csemetéim is mindenféle "feltét" nélkül szeretik. Semmi cukor, csokoládé, egyéb. Egyszerű túrókrémmel töltött piskóta.
    Minden Erikának boldog névnapot kívánok!

6. Hölgy-világ

Köszönöm Tihamér, némileg hasonlít a gesztenyés szeletre, lementettem..
    Szép estét kívánok, és egy laza iskola- és munkahetet!

7. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Köszönöm a receptúrát! :) Én (még - remélem ez nem változik) soványka vagyok és nem is látszik ha eszek valami olyat, szóval majd elugrok úgyis Kassára a közeljövőben anyával, veszünk ilyen Bebét, árban van valami sejtés vagy a gugli a barátom? :D
    Jó éjt mindenkinek, holnap negyed 6-tól egy 20 percre jövök, aztán gó suli, mert kell reggeli meg minden lótúró :) Na pá :D

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mint köztudott, a legjobb barátod a Gugli, a legjobb barátnőd a Wiki!
    A recept írása után területváltáskor kiakadt a gépem és csak most tudtam jönni.
    Szép napot mindenkinek!
    Itt végre esik az az áldott eső. :(

9. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Szalagok a dolgozóba, jönnek a gyerkőcök!
    legyen szép napotok, délután jövök

10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt Mindenkinek!

Reggel amikor felkeltem itt ismét esett az eső papíron. A valóságban újfent nem.
    Csak mostanra jutottam ide, Csacskacica meg is előzött. (Hej, lurkók !) :)

Itt a hőmérséklet 16 fok és süt a Nap (Szegény Onagger, lassan úszóhártyát kell növesztened..:)[​IMG] )http://cam.idokep.hu/oldpics/gyberci/1409546188.jpg

A Koppin kész vagyok az eventtel a Kettesen ma befejezem, a hármason meg folytatom, hátha összejön.
    Megyek és hozom a kávét - jó lesz reggelre..:)
    Nálunk immár nincs évnyitó. A lánykámnak 7.- én kell a gép elé ülni és felvenni a tantárgyait a Neptunon..
    Látod Geri, így megy ez..ilyen lesz a jövőd, ha továbbtanulsz...Nem kell korán kelni, csak le kell vizsgázni...;)

PityuGeri és Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi!
    Szerintem lehet valami abban, hogy úszóhártyám lesz. Mintha olyan vékony bőrkinövés kezdődne az ujjaim közt. De nem fáj, nem viszket, viszont szép lassan egyre nagyobb lesz. Hm! Elképzelhető, hogy vízi-félszamárrá változok. Az nem is lenne rossz, mert ahogy én most úszok, az olyan, mint amikor az öreg fejsze nyél nélkül próbál meg háton úszni. :p
    A lánykád önként ment ilyen távoli bolygóra tanulni vagy esetleg Te küldted, hogy tanulja meg az ottani nyelvet? Ha már jól beszéli, akár itthon is taníthatná, hátha lesz még külkapcsolat a Föld és a Neptun/Neptunusz között. Jól jön olyankor egy spéci nyelvtudás. Aranyban fizetik!

Fatther és Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Hazaszaladtam, de megyek vissza, mert szülői értekezletet tartok. Ma /még.../ kis cukik voltak a kicsik, de nem adok 3 napnál többet és már kezd megmutatkozni az igazi énjük. lesz dolgom elég, az a jó, hogy szeretem csinálni.:)

Tihamér, megnézném azt az úszást, biztosan érdekes lenne látni..xD
    Kopi, igen, koránkelő lettem, de az csak véletlen, hogy előbb jártam a topikban, mint Te.
    Most jobbra el, ha lesz erőm, este még bekukkantok!

13. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Ragyogó időnk van, most mondjam, hogy "meg lehet dögleni" a melegtől..de tényleg, mert 29 fok van...
    Most, hogy Gergő az isi padot koptatja, nem igazán járt erre Onagger Gazdán kívül senki...
    Csacska sem ér rá - elmondott okok miatt....;)
    Gyühetne mán' valaki ! Magammal meg nem beszélgetek, mert furcsán néztek rám..

14. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szervusztok!

Szülői értekezlet? Első osztályban? Csacska lefeküdni lesz erőd,így:sleepy:
    Olyan szép időnk van,elbúcsúztam,és rendbe tettem a szőlő helyét, hadd nőjön a fekete retek,ami előtte,és utána van-volt.
    S mivel a közelben motoros fűrésszel vágják a több mázsa tüzifát,pihenni úgy sem lehet, tv-t sem hallom,megyek szétrobbantom a virágos kertet,utána meg hallgatom a fűrész helyett anyámat..
    Eventet befejeztem, ilyet is ritkán olvastok tőlem:feltettem a felhősorra,csak azt a 2000TP-t kevesellem értem..8)... hogy ma milyen kiállhatatlan vagyok.

15. Hölgy-világ

Jelentem alássan én voltam a 'merénylő'! Délelőtt közben besavanyítottam 3 db 7 decis üveggel macskapöcsű erőset.
    Nem álmodtam róla,hogy ennyi lesz 10 tőről,közben anyám zöldségestől hozott gyöngyhagymát,azt az aprószeműt, no mire megpucoltam őket az én szeműm is:cry:

16. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Alig várom :D De sajnos a középfokú tanulmányi intézetekben van még évnyitó és sok szenvedés is...
    Anyukámnak 40 éve max. 6 órája volt! Én már 5.-ben két kezem összetettem ha 6 órám volt csak. Arra megy ki a játék, hogy mennyi tudást lehet a fejekbe pakolni és ez már nem kezd elszabadulni, hanem már rég túlzásba vitték, és még vége sincs a sztorinak, mert a követelmények nőnek, van még pár ember, aki ezt is túléli.

5.-ben volt a legkevesebb tanórám, 34. Az akárhogy számolok, napi 6,8 órát jelent. Alsóban ennél több volt, minden nap 7. Onnantól kezdve gondolja az ember, hogy nem lehet jövőre rosszabb. A frászt nem! 7.-ben volt 37 órám, az akkor megint napi 7,4 óra. 8.-ban és 9.-ben 41-et kellett túlélnem, az már 8,2/nap. Most 10.-ben az eddigi tervek szerint már "csak" 39 órám van, de ha nem adtam volna le az emelt matekot, még mindig 41 lenne. Plusz szeretnék menni énekkarra, az úgy már 43 lenne, így most lesz megint 41.

Nem azért, de egy felnőtt ember nem végez annyi agymunkát, mint mi és nekünk még házit is kell írnunk emellett plusz tanulj dolgozatra, felelj meg mindenből és még közben a tanárok a maguk heppjével is fárasztanak. Kapunk érte pénzt? Családi pótlékot, de hát az mi, a zsebpénzem az kb. Ja és akkor a stressz, lehet hogy a felnőtteknek is jut belőle, de amikor röpdogát íratnak veled ma már negyedszer, pedig még csak a nap felénél jársz, gondolhatjátok... meg ez az 5 tesióra, csak a baj van vele. Adminisztrációval is szenvednek a tanárok, nekünk egy héten egyszer méltóztatnunk kell a 8 óránk után még 2-re menni ebben a félévben pl. úszni. Tudjátok, kinek van kedve délután 3-kor éhen, stresszben, minden kutyafülében menni még úszni? Focizni nincs kedvem, nem hogy még úszni, hagyjanak már...

Ja, aztán persze mondják, hogy ott tanulsz, ahol akarsz. Aha, ez szép és jó, meg minden, de nekem ebből matekból és angolból is problémáim származtak, meg is mondom miért.

Angolból két emeltes csoport lett 9.-től és a gyengébbe kerültem mert nálam lett a ponthatár meghúzva az ilyen szelektáló tesztnél és sajnálnak, nincs mit tenni - innentől az életemnek semmi értelme mert az a tanár, akit megkaptam, egyáltalán nem igazgatja az életem útját - amit én az angollal képzeltem el. Az előző nagyban készített minket a középfokú nyelvvizsgára, ez meg mondja hogy majd 11.-ben... meg a tudjátok mire gondolok - na az neki. 9.-ben újra kellett tanulnom vele azt, amit az előzővel már 7.-ben! Idén meg veszem amit 8.-ban, ez már vicc! És a 9.-10.-es anyag az úgy a süllyesztőben van? Mert anélkül nem fogok boldogulni... jeleztem az illetékes tanárnak, az igazgatóságnak, ahányszor szóltam, el lettem küldve. A mostani tanárom elveszi az életkedvem, az előző meg folyamatosan tüzelt, ott állt mögöttem és készített fel lelkivel-agyilag, mindenhogy, ez meg birkának néz. Az előző elérte, hogy lelkesedjek a tárgyért. Ez meg... 6 órában tanulok idén angolt, de mi értelme, ugyanazt a könyvet vesszük, mint a 4 órások. Ez nekik emelt szintű oktatás? Ahonnan átkerültem, ott persze úgy haladnak, mintha mi sem történt volna, tavaly 9.-est, idén 10.-est. 12.-ben emelt szintű nyelvvizsgára megy a csoport fele és nincs mese. Én is mentem volna, de ez a tanár a maradék kedvem is elveszi tőle.
    Utolsó gondolat ehhez : Tegnap volt évnyitó, végén pont tanárnő jött mögöttem és kérdezte, mizu a nyelvvizsgával, mondom még készülök... mondja hogy mellette már simán letettem volna. Mondom tudom, nincs hely nála? Kérdi hol, hát mondom angolon. Ja, hát ment el 2 osztálytársam akiket ő tanított tavaly, jött a helyére most 2 új C-s. De ha megtudom, hogy nem újak, hanem a tavalyiakból kerültek ki, akkor olyan hisztit kicsapok...

Matek : A legrosszabb tanárt osztották be - holott a legjobbat vártuk. Első gimis ofőm garantálta, hogy amíg őt kapjuk, addig ne sírjunk. Na igen, de őt akkor 9.-ben leváltották, én elmentem emelt matekra és úgy kellett lerontom az átlagom kettesre, hogy attól a nőtől megszabaduljak, mert egyszerűen ha nem vagy kettes, be kell menned heti 5 órában - ha tetszik, ha nem. Régen ez nem így volt, gondoltál egyet, oszt átmentél a másik osztályba, ma már ha nem tetszik, nem mehetsz sehová. Ígérik, hogy félévkor válthatsz, aztán ha hármas az átlagod, nem engednek le, mert hogy akkor te túl okos vagy, hogy visszamenj a "gyengébbekhez" .
    A legjobb az egészben : idén az a tanár nem tanít az évfolyamunkon! Emelten az a tanár van, akire mi tavaly vártunk, a legjobb matektanár a suliban és tényleg érthetően magyaráz és nem az az érdeke hogy ami négyes tudás, arra kettest adjon. Igaz, azt mondják, hogy hatásos módszer, de az ember idegeit jobban őrli, mint a farmunkon a turbómalom a szupertápot! Végig hármas vagy nála aztán az érettségi ötös, persze, be vagy tojva ezért az érettségitől de a vége jobb, de akkor is 4 évig kínzott volna, azért tapostam le. Persze ha én letaposok, rögtön az a tanár jön, akit akartam. Nonszensz, komolyan... ha nem lenne egy héten 39 órám így is, simán visszamennék emelt matekra. Na, majd jövőre megyek faktra ha két osztálytársam aki ott maradt mesél róla és szimpi nekik.

Legszívesebben fognám, megmondanám az igazgatónak (heti rendszerességgel találkozok vele) , hogy mi ez a rendszer... próbálok utalgatni rá, múlt héten is azt hiszem pénteken volt ilyen alkalmunk hogy találkoztunk, kivételesen egyedül voltam vele, pont tudtam beszélni vele ilyenről és egyszerűen azt mondta, hogy "Pityukám, így jártál". Amúgy tök rokonszenves meg minden, de ha a sulit előhozod neki, rosszul lesz és úgy hárít, mintha valami szupertitkos hétpecsétes titkot akarnál tőle megtudni (mint pl. hogy ki lesz az osztályfőnököm - két nappal évnyitó előtt nem volt hajlandó megmondani, persze az egy másik dolog, hogy én az asztaláról lepuskáztam már július középen amikor egyszer nem ott találkoztunk ahol szoktunk, hanem a igazgatóiban - épp mutogatta hogy rakják össze a tanárok meg az osztályok órarendjét és feltűnt az asztalán a töritanárok beosztása és végignéztem és megakadtam a szemem rajta hogy "új" töritanárunk lesz - aki tavaly a magyart tanította és ennek fejében még az új ofőnk is ő lesz) .

Utoljára szerkesztett: 1.9.14
  17. torpi19

torpi19 Törekvő

szia láttam itt kereshetünk téged
    csere ügybe szeretnék beszélni veled
    ha tényleg elvinnél 1 xxl szivarfámat megkaphatnám a cicádat?

torpi19

nekem ez farmnév

18. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Szia! :)
    A matkám sajna egy XXL szivarnál drágább :(
    Eddig a legjobb ajánlat érte egy XXL szivar és egy XXL birs, ha tudsz ennél jobbal előrukkolni, akkor szólj és írok neked farmon ;)

19. torpi19

torpi19 Törekvő

még almám szilvám banánom van xxl amit még kérsz az xxl szivaron kívül sajnos egyik sincs ja meg 1 xxl citrom

20. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Az este már nem volt erőm visszaolvasni, most meg időm nincs, de délután pótolom!
    Aratok, vetek gyorsan, utána indulás a munkába, délután jövök, olvasok, írok...
    Szép napot!

Adrián-Beatrix és Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.