Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Ninett, nem baj előbb elérted a kérdést.
    Közben láttam is már,1 farmon lehet róla szó hogy valamennyit tenyésztünk.Vagy nem!
    Mindet nem tudjuk lezongorázni!

Már végig futottam a várost délelőtt(Polgár Jenőnél voltam a Polgármesteri Hivatalba):D:D:D!

Koppi,..milyen az az XXL-es elefántaréna? Mert olyan nekem még nincs,..de van ++-os.

2. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Várom a beszámolót az unokámtól, Visegrádon voltak kirándulni.
    Koppi, de aranyos vagy, tudod te mi kell a nőknek, főleg egy ilyen beteges hangulatnak.
    Tündi, hát milyen, olyan mint neked a ++, gazdatársad biztos a fákat szüretelte és onnan a megfogalmazás.

zsozso577, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Olyan, mint ahogyan leírtam....de lehet két plusszal is jelölni !
    Úgy, viszont nem volt kedvem.
    (Tudtam, hogy valakinek feltűnik, engem viszont nem érdekel. Marad úgy, ahogy van.)(Engem, a helyesírási hiba zavar, amit rövidesen javítani fogok.)

Kiraktam a titokólakat a fő farmra. Négy szarvas tekintgetett egymásra, de "beérés után" valamiképp nem lettek szarvasok.
    Lett 1 vidra lak (eddig nem volt) 1 teknős (ebből van kettő, de minimum 3 kell a gördeszkának, tehát jó) 1 piros szamáristálló, és 1 narancs tojástojó...
    Szarvas sömmi......

Utoljára szerkesztett: 23.9.16
    hagymácska44 kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Visegrád gyönyörű, biztos lesz nagy élménybeszámoló.
    Elég régen voltam, el kellene már nekem is újra menni, megnézni e szép helyet.

5. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Mindenkiből egy van, de így jobban jött ki, hogy vigyázzon magára....:)

6. Csacskamacska

Piroskák megszerezve. :) Azt a fránya mindenit!!!

zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Látod, látod, megy ez...:)

zsozso577 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Igen, belehajszoltatok! No, egye fene, jó lesz az nekem, már annyira nem is bánom....;)
    Jó éjt mindenkinek, bár már van aki horkol..hallom ám! :)

zsozso577, hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Még nem szundikálok. Kicsit még olvasok, majd csak aztán !

No, most kívánok jó éjt Mindenkinek !

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én voltam a horkoló. De ma reggel 4-től fent vagyok. Ki korán kel, korán lesz álmos. :)
    Jó reggelt gazdák!

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  11. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

A nap próbálkozik, hűvös van.
    Lehet én is horkoltam, de ha nem kap levegőt az ember lánya, bizony előfordul.
    Borsóleves lesz és rakott krumpli.
    Sok élménnyel lett gazdagabb az unokám. Fényképet is felrakott a tanító néni a facéra ahogy fogja a sólymot.
    Mindenkinek szép napot!

Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  12. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Sziasztok !

Őszintén? Idegesített, hogy a másik 3 farmon sikeresen vettem az akadályt emez ólakat illetően.
    Addig mókoltam, míg az alapólra való mennyiség össze nem jött a Gazdaköri feladatokból. (Nem semmi adagról volt szó...) Beüzemeltem, 1 háromórás kupont is.
    De sikeres voltam és így mindössze 1, azaz egy darab szupertápom maradt. (Mehet a malom most élethossziglan....)
    Először vettem igénybe a gépi szolgáltatást. Így nem kellett darabonként tápozni és bájitalozni. Egyszerre gyártottam 95 db pulykát - éremmel együtt. (Szerencsére nem kellett a piacon vennem).
    Elfelejtém mondani, hogy e farmon sincs még a tukán kiváltva.....

Utoljára szerkesztett: 24.9.16
  13. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!

Kopi, látod jó, hogy nem ültél a kispadon! Gratulálok!:) A malom meg dolgozzon csak, az a dolga.
    Hagymácska, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás, kellenek a szép élmények!:)
    Tihamér, nálam egyre csúszik a lefekvés ideje, meg a felkelésé is...nem a legjobb pedig.
    Nálatok mi újság a csibéknél? Azt vettem észre, ahogy beindult az iskola, a csibék szépen maradoznak elfele, a hőmérőjük csúszik lefele.
    Vannak üres helyeim is és nincs új csibe már itt-ott egy hete.
    Főzés, takarítás a mai program. Nap süt, bentről nézve szép az idő, de kinn még hűvös van.
    Jó munkát a mai napra is! :)

Fatther, Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  14. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Igen, jó. Kissé előredolgoztam két farmon is tukán fészek híján.....
    Én kivágtam minden csibét és a környékére sem megyek a Tanyaháznak. Nem éri meg a görcsölés velük. Slussz, ennyi volt.

Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  15. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Gratula Mindenkinek.....aki végül bepirosodott!!!!:p;)
    Először is azt gondoltam, hogy csak az alapokat váltom ki.....aztán láttam már nem is olyan sok a vége....
    volt hozzá minden.....igy végül a pirosan is meglettek.....a szigeten ki is tettem....a farmon még vár
    sorsára....kevés az alapállat hozzá...azokat kell szaporitani.

Nálam most telt ház van....a csibéknél! A cél....a sárkánytojás már be van üzemelve.....és anno
    azt gondoltam....addig és nem tovább!!!!....de aztán olyan jó csibéket kaptam ....szinte szárnyaltak!
    Igy csinálom tovább....igen meglátszik, hogy elkezdődött az iskola....most sokkal csendesebbek....
    de haladgatnak.....igy még várok!

Fatther, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nekem a feleségem nem tojt tojatot, így a birtokon nincs "sárkánytojás".
    Ebéd zöldborsóleves lesz, köretnek meg galuska. Ezt a kettőt a feleségem főzte. Én a második köretnek egészben főtt kolompért csínáltam. Főzés után kissé meghűlt a tálban, akkor megnyúztam és jénaiba tettem. Nem zsíroztam, olajoztam meg, mert a fő fogás az harcsapaprikás. Azt én főztem meg. Nem igazi tiszai lesőharcsa, hanem elmagyarosodott afrikai harcsa volt az áldozat. Azt kapok a halasnál mindig. Meg a feleségem vett még nílusi sügért, azt meg a sütőben sütöttem meg. Olajozott sütőpapírra rátettem a sügeret, borsozva, sózva és tíz perc alatt készre sült 200 fokon. Nem szeretem ha ki van szárítva. A harcsapaprikás lehet, hogy túrós csuszával lenne az igazi, de jó az nokedlival is. A kész paprikást megfeleztem, egyik fele ténylegesen tejfölös lett, kevés keményítővel sűrítve. A másik fele meg csak pörkölt, mert az egyik menyem nem ehet se liszteset, se tejeset, mert algériás azokra. Ha akar, tehet rá laktózmentes tejfölt, mert a nejem beszerzett azt is tegnap. Ezért lett a galuska mellé pityóka is köretnek. A kicsit nem fogja lázba hozni a krumpli, ha van galuska, akkor őt más nem érdekli. Még a rántott húst is azzal eszi, ha épp van mind a kettő. :D
    Csibém nincs, nem is volt és nem is leszen. Nekem nem lenne türelmem hozzájuk. Csacska más, hiszen neki életeleme a csibékkel való törödés. Hosszú ideig terelgette őket az élet rögös útjain, mikor botladozva tették az első lépéseiket abban a nagy épületben, aminek iskola a neve. :)
    Szép napot mindenkinek és sikeres eventet!

17. Csacskamacska

Zsozsó, jó olvasni, hogy vagyunk néhányan, akik az alapokra hajtottak és a végén bepirosodtak!:) Gratulálok Neked is! Kis farmokon árulom az állatokat, kicsit töltöm a bugyellárist.
    Kopi, majd lesz az is! :)
    Tihamér, nálunk az unokáknál is a nokedli a nyerő, nyelik, mint kacsa a nokedlit...xD
    Elmúlt az is, hogy az iskolában terelgessem a csibéket, de úgy látszik, hogy itt meg nem értek szót velük, pedig az iskolában olyan nem volt.:(
    Resztelt máj, krumplipürével, savanyúság lesz ma, holnap rakott karfiol, valami leves és a szilvás lepény pedig a sütőben van már.
    Ragyogó az idő, ebédelek, majd irány a biciklizés, hogy a napi menetem meglegyen, kell a karbantartáshoz..xD

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Nálunk meggyleves volt és a második pörkölt olasz tésztával, jó pikánssan. Így szeretjük.
    Egyszerűen remek volt. A páromkám uborkasalátát csinált én meg verescsillagos sert fogyasztottam mellé...:)

Mellesleg kiváltottam a tukánt is....Hadd szaporodjon. A ráktavacska is üzemel, gördeszkát is gyártok a teknőseim jóvoltából. Szerencsére most lett egy új teknősólam, így már 3-al nyomatom...:)
    A titokfákból jött 2 db. kesu dió is ez is jó.
    Ám sajnos nincs makadámiám, így a tukán a piacról táplálkozik...

19. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

A makadámiafa szobra a Maja majmok szentélyében az ötödik kamrában van.

A kiváltási ára 25AB.
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/maja-majmok-szentélye.700/#post-30160

hagymácska44, Fatther és Tündi100 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Egészségedre Kopi! No, szépen gyarapodtál, nem panaszkodhatsz! :)
    Munkám végén járok, már a pihenés fog következni. A farmjaim rendben, szépen megy a termelés mindenütt. Az árak erősen mennek lefele, de azért szépen piacoltam.
    Nap már nem süt, de kellemes az idő.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.